PELLEI FRANK: Győzni akartunk!

A 80 éves szentesi vízilabda történelem első férfi junior világbajnoka

 

 

 

A magyar férfiválogatott nyerte az U18-as vízilabda-világbajnokságot Isztambulban. A döntőben hazánk legjobbjai ötméteresekkel győztek (10–8-ra) a spanyolok ellen.

A válogatottban helyet kapott a szentesi PELLEI FRANK is, aki a csapattal elért eredményével végérvényesen beírta magát városunk sporttörténelmébe. A 80 éves szentesi vízilabda történelem Ő az első férfi junior világbajnoka a városnak.

 

 

 

A minap sajtótájékoztatón hallhattuk élményeit, melyet úgy élt meg mint egy álom valóra válását.

- Még mindig nem tudom felfogni a győzelemmel járó címet - mondta a tájékoztatójában. Pellei Csaba (a büszke apuka) sem ismeretlen a szentesi vízilabdában és jó géneket örökölt Frank is. :-)

 

 

 

Ennek az eredménynek is van árnyoldala, mely most feledésbe merül - ez pedig nem más, mint a reggeli edzések, sok-sok úszás és a mérkőzések fáradalmai (fájdalmai).

- Nagyon erős volt az idei VB - folytatta beszámolóját az ifjú világbajnok. A döntőben a spanyolokkal játszottunk, de a harmadik helyért is nagy csata volt. Ott az oroszok a szerbekkel csaptak össze.

- A világbajnok csapat nem csak egy "csapat"! Egy családként készültünk a meccsekre ami Horkai György érdeme. Összetartott, összefogott minket a legnehezebb percekben is.

 

 

 

FÉRFI VÍZILABDA, U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, ISZTAMBUL DÖNTŐ

Magyarország–Spanyolország 10–8 (1–0, 1–3, 1–1, 2–1 – 5–3) – ötméteresekkel

 

A korosztályos válogatott tavaly az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is negyedik lett, de most összejött az érem, méghozzá a legfényesebb, hamarosan pedig a második medált is megszerezhetik a fiúk, hiszen egy kis pihenő után a grúziai kontinensviadalra utaznak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 08. 21.

 

.