Csípős augusztus - rázókeverékre fel!

Szúnyoginvázió Szentesen

 

A nyár utolsó hónapja igen csípősre sikeredett városunkban. Mindez annak a töménytelen mennyiségű szúnyognak köszönhető, akik már a napsütést sem tisztelik és csak marnak, és marnak.

 

A híradások a megyében szúnyoggyérítésről szólnak (ennyi, meg annyi hektárról), de amióta uniós vegyszert kell használni, azóta nem hogy gyérül, hanem többszörösére emelkedett a szúnyogok száma. Már a fecskék is csukott csőrrel repkednek a városunkban, mert már hasmarsot kapnak a sok szúnyogtól.

A cikkhez tett kép is bizonyítja, hogy egy-egy lefekvés előtti rázókeverékes pöttyözés jó móka a családoknál, de picit ijesztő, hogy dalmata kutyus mintát kell a gyermekünkre varázsolni.

 

Az egyik anyuka röviden összefoglalta, hogy az a permet, melyet kiszórnak sok-sok millióért, az nem szer, hanem sz.r! Napnyugta közelében nem lehet már megmaradni a kertben, pedig ilyenkor kellemes az idő dolgozgatni - mondta az egyik Nagyhegyi földtulajdonos. Ez sem lesz már olyan, mint régen - tette hozzá a szomszédja. Régen leszórták, másnap martak, de utána eltűntek a szúnyogok.

 

Az augusztusi programokat is megkeserítették a szúnyogok. Volt olyan focitorna, ahol a himnuszt sem tudták végigállni, mert már nyolc helyen marták a játékosokat a szúnyogok. Ha valamelyik híradásban az jelenik meg, hogy a több millióan voltak kíváncsiak a szentesi kenyérszentelésre, az nem túlzás, mert míg több száz néző próbálta élvezni a Naplegenda műsort, addig több millió vacsorázni jött! Nem csak a színpadon csapkodták a táncosok a lábukat, hanem a széksorok is hangosak voltak a verbunkos mozdulatoktól.

 

Egy fiatalt kérdeztünk a szentesi szúnyogokról, aki viccesen jegyezte meg, hogy nem mennyiségi szúnyogokra lenne szükség, hanem minőségire. Csípjen egy jó nagyot, és azzal elbíbelődünk, de most? Már nem is nézzük a csípés helyét, mert az egyik miatt nem látjuk a másikat.

 

Szóval elég csípősre sikeredett a szentesi augusztus, és már azt meg sem merem kérdezni, hogy ez mennyibe is fájt (forintálisan) nekünk. Tudni kell, hogy míg régen a város fennhatósága alá tartozott a szúnyogirtás, addig ma megyei irányítás alatt van.

 

Mivel vége felé járunk a nyárnak, így várjuk az első fagyokat, mely hatásosan megszünteti a legyek és szúnyogok által okozott kellemetlenségeket. Kitartás addig is!

 

 

 

Szentes, 2014. 08. 25.

 

.