Anyatejes Világnap Szentesen

 

 

 

A szentesi védőnők szervezésében 2014. augusztus 1-én a Megyeháza KKK dísztermében közösen ünnepelték meg az Anyatejes Világnapot babák, szülők és szakemberek. A szentesi védőnők közel 150 kismamát hívtak meg a rendezvényre.

 

 

 

 

 

Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében. Azóta augusztus 1 világszerte a szoptatás világ napja, de van ahol más időpontot választanak, mely jobban megfelel a helyi igényeknek. Több mint 120 országban ünneplik az Anyatejes Világnapot.

 

 

 

Az ünnepség elején Seres Antal és tanítványai adtak elő egy kis műsort, melyet a babák és mamák hatalmas tapssal háláltak meg. Szirbik Imre polgármester annak örült, hogy akkora "zsivaj" van a sok-sok babától. Közel 150 anyukát hívtak meg a rendezvényre 60-an tudtak részt venni az ünnepségen.

 

 

 

Bartha Katalin védőnőtől hallhattuk a bevezetőben, hogy az egészségügyben dolgozók kötelessége és felelősége, hogy felhívják az anyák figyelmét a szoptatás fontosságára, tanácsaikkal átsegítsék őket a kezdeti nehézségeken. Győzzék meg az anyákat, az egyetlen tökéletes, az egészséget biztosító táplálás, a gyermek legalább 6 hónapos koráig a baba igénye szerinti szoptatás, hozzá táplálás nélkül.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

Az anyatej az csodaszer, mely mind erre képes, pótolhatatlan, tudjuk hogy legmegfelelőbb táplálék a baba számára, és joga van a legmegfelelőbb táplálékhoz jutni. Az anyatej könnyen emészthető, a babának megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjét, zsírokat, vitaminokat, és az anyai szervezetből származó ellenanyagot, amely az első időben védi a babát a fertőzésektől és megfelelő folyadékot is biztosít. Sok megfigyelés bizonyítja, hogy az anyatejjel táplált csecsemők testi fejlődése egyenletesebb, mint a mesterségesen tápláltaké, értelmi fejődésük kiegyensúlyozottabb, ritkábban betegszenek meg, mert ellenálló képességük nagyobb, s ha megbetegszenek betegségüket könnyebben átvészelik. Az anyatej pedig egy jobb egészségesebb élet belépője lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 08. 01.

 

.