Meghívó az IDŐ című fotókiállításra

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2014. szeptember 1-én, hétfőn 18.00 órára a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes Tóth J. u. 10-14.) a Łódzi Fotóművészek Társasága (Łódzkie Towarzystwo Fotograficzne Lengyelország) IDŐ című fotókiállítására.

 A kiállítást megnyitja: Szirbik Imre Szentes város polgármestere

 

 

 

„A csend csendje – nem hall... Az idő nem érzi az időt...” Bolesław Le¶mien, akinek a verséből ez az idézet származik, szavakkal nehezen értelmezhető témát érint. Idő. ez a fogalom évszázadok óta foglalkoztatja a tudósokat és a művészeket, olyan téma, amelyet az emberiség minden generációja megpróbál megfejteni. A fotográfia a művészet azon kevés ágainak egyike, amelyik, meg tudja ragadni az áramló időt. A fotográfia képes arra is, hogy lelassítsa vagy felgyorsítsa az idő érzékelését.

Az ŁTF tagjai a közös kiállításukon, amelyre szeretettel meghívják Önöket - úgy döntöttek, hogy megmérkőznek az idővel, mint témával. A beküldött képeik egyértelműen mutatják, milyen széles a saját maguknak feltett kérdések tartománya. Mert hiszen minden érzékeny ember, előbb vagy utóbb elgondolkodik a múló idővel kapcsolatos kérdéseken. A kiállításon szereplő képeket eltérő korú alkotók készítették, fiatalabbak és idősebbek vegyesen. Olyanok, akik még a jövőbe néznek és olyanok is, akik lassan elszámolnak az elmúló élettel. Vajon a közönség hogyan fogadja a kiállítás képeit? Ezt majd az „idő” megmutatja...

(Wojtek Tkaczyński)

 

A kiállításon fotóival szerepel: Hassan Abbas, Paweł Buczek, Tomasz Desperak, Zbigniew Głuszczak, Sławomir Grzanek, Tomasz Grzeszczak, Zbigniew Januszek, Jolanta Kluczyńska, Franciszek Kluczyński, Maciej Kossowski, Miłosz Krajewski, Witold Krymarys, Wojciech Krysztofiak, Piotr Kuczyński, Krzysztof Kurowski, Michał Małkiewicz, Michał Matuszak, Jacek Migdał, Marcin Nowak, Mariusz Nowicki, Michał Pabich, Piotr Pardus, Cezary Pecold, Dobrawa Rutkowska, Ryszard S±siadek, Marcin ¦winiarski, Krzysztof Tomaszewski, Piotr Tomczyk, Maria Tymińska, Zofia Warzyńska, Tadeusz Wijata, Izabela Zielińska, Adam Zieliński, Krzysztof Ziętkowski.

 

A kiállítás megtekinthető október 17-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Múlt év őszén a Łódzban volt egy közös kiállítása a kiskunfélegyházi Wesel Hugó Fotókör és a Szentesi Fotókör alkotóinak. Most az „IDŐ“ című kiállítás a következő lépés a lengyel és magyar fotográfusok baráti kapcsolatának elmélyítésében. Több lengyel fotós eljön a kiállítás megnyitóra és néhány napos ittlétük egy ismerkedés lesz a környékünk nevezetességeivel, szépségeivel.

 

Ugyan ezen a napon 19.00 órakor az LTF négy tagjának, Adam Zieliński,  Kurowski Witek, Marcela Paniak, Sebastian Szwajkowski képeiből egy kis kamara kiállítást is megnyitunk a Galéria Kávéház és Étteremben. Ezek a fotók november 3-ig lesznek láthatók.

 

 

Szentes, 2014. 08. 25.

 

.