2014. NOVEMBER

 

Húszéves a szentesi polgárőr egyesület

 

A szentesi polgárőr egyesület november 28-án tartotta ünnepi közgyűlését a honvédség művelődési otthonában.

Az ünnepélyes megemlékezés végén elismerő OKLEVÉL átadására került sor, melyet Kolozsi József az OPSZ elnökhelyettese adott át

20 év után: Gránicz Pál, Antal Ferenc, Dancsó János, Szabó Zoltán részére

15 év után: Sípos János részére

10 év után Szaszkó Gergely részére

5 év után Sípos Imre részére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 30.


 

A jubileumi koncerten debütált a beszélő dob

Kalungu jubileum koncert (videó részlet a bemutatkozásról)

 

A szentesi Kalungu ütőegyüttes tagjai meglehetősen találékonyak. Nem csak a dobokat, de még a festékesdobozt és a cefrés hordót is megszólaltatják - ezt bizonyították 2014. november 28-án Szentesen a Hangversenyközpontban, ahol nagysikerű jubileumi koncertet adtak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 28.


 

Zempléni gyalogtúra

(videó összefoglalóval)

 

A HMG 7. g osztálya az őszi szünetben egy rendhagyó kiránduláson vett részt. Négy nap alatt bejárták az országos Kék Túra egy szakaszát a Zemplénben. Néha mostoha, vagy mondhatnánk felejthetetlen körülmények között. Szállásuk Sátoraljaújhelyen egy tornateremben volt, ahol magunknak főztek bográcsban vacsorát. És amíg főtt a vacsora előkerült a labda is és olykor a gitár is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 28.


 

Alföldi kézműves fotográfiák

 

Különleges kiállítással csatlakozik Szentes a Magyar Fotóművészek Szövetsége által rendezett Fotóhónap fesztiválhoz. November 24-én 18 órakor az ifjúsági házban Alföldi kézműves fotográfiák címmel rendeznek tárlatot. Az esemény kuriózum, művészeti értéke kiemelkedő, erre a szövetség védnöksége a garancia.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 28.


 

Sportegyesületi vezetők megbeszélése

 

Szentesen a Közös Önkormányzati Hivatalban 2014. november 24-én munkamegbeszélést tartottak a helyi sportegyesületi vezetőknek, amelyen 15 egyesület vezetője jelent meg. Az Önkormányzat részéről jelen voltak: dr. Demeter Attila alpolgármester, Kovács János művelődési, oktatási és sportbizottság elnöke és Antal Balázs Tibor városrendezési és idegenforgalmi bizottság elnöke, Polyák Sándorné belső ellenőr, Veres Irén sportreferens, Mák Viktória idegenforgalmi és marketing referens.

 

A megbeszélésen az alábbi témákról esett szó...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 28.


 

Az a csodálatos állatvilág

 

Az a csodálatos állatvilág címmel ismét nyertes, a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott projekt vette kezdetét november 7-én a kistőkei lovardában Kajással, a terápiás lóval.

A program résztvevői gyermekotthonban nevelkedő gyermekek-fiatalok, akik a támogatásnak köszönhetően lovas élményterápiás foglalkozásokon vehetnek részt a Jó Úton-Lóháton Alapítvány szakemberei vezetésével. A program a lovaglás mellett a lóval való bánásmód, lóápolás, az állatokról történő gondoskodás, a velük való kapcsolat kialakítását, fenntartását, a természetben töltött idő örömteli eltöltését is célozza. Fotóinkon a boldog gyermekarcok szavak nélkül elmondják az érzéseket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 28.


 

Kalungu Ütőegyüttes 10 éves jubileumi koncertje

2014. november 28. (péntek) 19 óra

 

A Kalungu Ütőegyüttes születését 2004-re teszik a fiúk, mert ekkor alakult ki, az azóta is változatlan (jelenlegi) felállás. Ebben a felállásban első közös koncertjük 2004 decemberében volt, egy szalagavatón, és azóta is együtt zenélnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 28.


 

Adventi koncert a Honvéd Férfikarral

 

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében, immár hetedik alkalommal rendezi meg az Adventi Koncertet, melyen közreműködik a MH Hódmezővásárhely Helyőrség Katonazenekar és a HM Honvéd Művészegyüttes Férfikara.

Ideje: 2014. december 01-én 14.00 óra

Helye: Szentesi Református Nagytemplom

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 28.


 

Egy édes délután Derekegyházon

 

A nyári Palacsintafesztivál után a derekegyházi Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár újabb gasztronómiai témájú rendezvényvénnyel örvendezteti meg az édességet kedvelő érdeklődőket. A 2014. november 29-én 16 órától megrendezendő Sütemény Fesztivált hagyományteremtő céllal indították útnak 2013 őszén.

A felhívásnak megfelelően a résztvevők diós és egyéb kategóriában nevezhetik be süteményeiket. Mindkét csoportban komoly verseny alakulhat ki, hiszen a szervezők több mint ötvenféle sütemény benevezését várják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 27.


 

Ír sztepp tánc show Szentesen

Az Ír Királynő és a Pop Király találkozása

 

Pop, Tánc, Király, Sztár, ezek a szavak méltó módon tükrözik Michael Jackson karrierjét. Hiszen nincs olyan ember a világon, aki ne ismerné a történetét, aki ne próbálta volna a mozdulatait, és ne dudorászta volna valamely zenéjét. Az örök klasszikus dalai, profizmusa, és személye előtt, óriási nagy tisztelet mellett készítette el Michael Jackson legismertebb zenéire Catherine Gallagher Írország Nemzeti Bajnoka, többszörös Ír sztepp tánc világbajnok a legújabb, eddigi leglátványosabb produkcióját, ami a Michael Jackson – Alive címet viseli.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 26.


 

Szent András napi történelmi életkép

 

2014. november 30-án 9.00 órától a Közösségi térben hagyományőrző életképekről hallhatunk, valamint a közös adventi gyertyagyújtás után 16.00 órakor kezdődik a tűzgyújtás.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 26.


 

Emlékeztető a Sportegyesületek vezetőinek!

 

2014. november 24-én, 15 óra 30 perckor várják a helyi sportegyesületek vezetőit a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal kistanácskozó termében tartandó megbeszélésre, ahol a következő témákról esik szó:

- 2014. évi támogatások elszámolása

- 2015. évi támogatási igények beadása

- Sportegyesületek bemutatkozó adatlapja

- Edzőtábor turizmus fejlesztése

- 2015. évi sport eseménynaptár és sportkiadvány szerkesztése.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 23.


 

SZAUNÁZÓK HÉTVÉGÉJE

Esős az idő, feltöltődésre vágysz? Vigyázat, FORRÓ lesz!

 

Megelőzés és gyógyítás egyszerre! 2014. november 29-30-án rendezik meg a Szaunázók Hétvégéjét a Szentesi Üdülőközpontban. Szombaton és vasárnap 12-20 óráig várnak minden szaunázni vágyót.

Szauna napijegy CSAK 700 Ft! (a szauna kombinált és kiegészítő napijegy ára egységesen 700 Ft)

 Forró teával, ásványvízzel és jó hangulattal várunk, ha egy kis feltöltődésre vágysz!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 23.


 

Alföldi kézműves fotográfiák

 

Különleges kiállítással csatlakozik Szentes a Magyar Fotóművészek Szövetsége által rendezett Fotóhónap fesztiválhoz. November 24-én 18 órakor az ifjúsági házban Alföldi kézműves fotográfiák címmel rendeznek tárlatot. Az esemény kuriózum, művészeti értéke kiemelkedő, erre a szövetség védnöksége a garancia. A szervező Szentesi Fotókör felhívására az ország elismert alkotói küldték be kézműves technikával készült képeiket, ezek közül Boros György és Seres Géza fotóművészek választották ki, hogy melyek kerüljenek a falra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 19.


 

Szeniorúszó hírek

XII. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI SZENIOR NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY

 

Az év utolsó 50 méteres medencében rendezett szenior úszóversenyén a hazai versenyzőkön kívül, romániai, szlovákiai és szerbiai úszók is rajthoz álltak.

A Szentesi Delfin ESC versenyzői ez alkalommal is nagyon jó eredményeket értek el. 27 egyéni számban és három váltóban a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. Emellett jutott a csapatnak az ezüst és bronzérmekből is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 19.


 

Gólyaavatás a Zsoldosban

 

Már kezdtek reménykedni a Zsoldosos kisgólyák, hogy nem kerülnek be a Mozaik híradásába, de tévedtek. Minden kisgólyának kijár az a pár másodperces hírnév, amely egy próbateljesítéssel jár. Hát lássuk, hogy hogyan is történt a Zsoldosos gólyák avatása.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 19.


 

Nyílt nap a Zsoldosban

 

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 2014. november 6-án csütörtökön tartotta nyílt napját. Ez alkalomból az „A” épületben (Szentes, Szent Imre herceg u. 1.) a szakközépiskolai, a „B” épületben (Szentes, Petőfi u. 15) pedig a szakiskolai képzésekről tájékozódhattunk.

Lehetőség volt egy-egy szakmai csoport gyakorlati órájának látogatására, ahol a szakmai tanárok részletes felvilágosítást adtak a képzési feltételekről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 19.


 

Hatalmas robbanás a gimnázium udvarán!

(videóval)

 

2014. november 18-án délután 4 órakor hatalmas robbanás rázta meg a Horváth Mihály Gimnázium üvegablakait. Előzetes információink alapján szándékos volt a cselekmény, de többet a cikk továbbolvasásából tudhat meg. Nyilatkozott az igazgató is az ügyről!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 19.


 

November 21-én nyit Szentesen a jégpálya

 

Az ősz beköszöntével közeledik az új szezon a jégpályán. A nyitás időpontja 2014. november 21, 16 óra. Ettől a naptól újra szeretettel várják a sportolni vágyókat a korábbi évekhez hasonló szolgáltatásokkal.

Több újdonság is várja a látogatókat! Egyet kiemelnénk a sok közül, melynek segítségével gyorsabban megtanulhatnak korcsolyázni a gyermekek! Már előre borítékolható, hogy hatalmas sikere lesz annak a három kis pingvinnek, amelyekre támaszkodva megtehetjük az első métereinket.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 18.


 

Lencsevégre kaptuk a szentesi medikoptert

Október végétől csak két motoros mentőhelikopterek repülhetnek be lakott területek fölé, így lecserélték a szentesi "Mókus" becenévre keresztelt mentőhelikoptert.

 

Eddig mindenki csak beszélt róla, de senkinek nem sikerült lencsevégre kapnia az új szentesi helikoptert, részben ez sikerült nekünk.

Azért csak részben, mert a szolgáltatás folyamatosságát biztosítják az osztrák felségjelzésű géppel, mely ideiglenesen tartózkodik városunkban addig amíg meg nem érkezik a magyar jelzéssel ellátott új mentőhelikopter.

2014. november 17-én betegszállításra érkezett a Dr. Bugyi István Kórházba a helikopter, melynek indulását sikerült rögzítenünk videón.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 17.


 

Sikerrel indult a kosárlabda szezon

 

Megkezdődött a 2014-15-ös megyei felnőtt kosárlabda bajnokság négy szegedi, egy hódmezővásárhelyi és egy szentesi csapattal, a Szentesi KK-val. A szentesiek 17 fős kerettel próbálják a legjobb teljesítmény nyújtani a bajnokságban, melyet szegedi, vásárhelyi, orosházi, csongrádi és természetesen szentesi játékosok alkotják. A keretben öt saját nevelésű utánpótlás játékos található. Négy 1998-as és egy 2000-es születésű.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 14.


 

Jótékonysági vetítés a Szentesi Moziban

 

A Szentesi Mozi 2014. december 11-én, csütörtökön 14.30-as kezdéssel jótékonysági vetítést szervez nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és szüleik számára.

A mintegy 150 résztvevőt A Madagaszkár pingvinjei című 3D-s animációs filmmel, pattogatott kukoricával és üdítővel várja a Szentesi Mozi. A vetítés előtt, 14.30-kor rövid beszédet mond Szirbik Imre, Szentes város polgármestere.

A körülbelül 1,5 órás film után pedig a Szentesi Családsegítő Központ ajándékcsomagját vehetik át a gyerekek a Mikulástól.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 14.


 

A lábtenisz sztárjai Szentesre várhatók

 

A Magyar Lábtenisz Szövetség, a Szentesi Lábtenisz SE és a Gladiátor Rendezvényiroda Kft. közös szervezésében december második hétvégéjén rendezik meg Szentesen lábtenisz országos bajnokságot.

Az országos bajokságra készülve gőzerővel edzenek a szentesiek a berekháti iskola tornatermében.

December 12-én 9:00 órától szenior páros, nyílt páros és gyerek páros kategóriák kerülnek sorra, majd másnap 9:00 órától nyílt hármas, nyílt egyéni, és amatőr páros kategóriák mérkőznek meg az elsőségért.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 13.


 

Megfestett valóság a Tokácsli Galériában

 

2014. november 13-án nyílt meg Zoltai Attila festőművész kiállítása a Tokácsli Galériában, melyet Árva László a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium igazgatója ajánlott a közönség figyelmébe.

Zoltai Attila festészeti munkáit a hódmezővásárhelyi realista hagyományokból táplálkozó, régi értékeket újszerű megfogalmazásban ábrázoló képi világ jellemzi. Technikában és témában is sokrétű művészetében igyekszik mindent kipróbálni.

Festészeti témái között újabban a fotórealizmus eszköztárával megörökített tárgyi világ mikrokörnyezetének vizuális inspirációi kerültek előtérbe. A festészeti, rajzi technikákon túl a térszerű ábrázolás, a plasztikai megoldások is érdeklik. A natúr anyagok, réz és fa felhasználásával épített kisplasztikái fanyar iróniával átitatott művészeti világról tanúskodnak.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 13.


 

I. világháborús tudományos konferencia Szentesen

 

2014. november 12-én (szerdán) Szentesen tartották az I. világháborús tudományos konferenciát, melynek címe: "Alföldi bakák a Nagy Háborúban". A konferencia szervezői a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a HM 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred, valamint Szentes Város Önkormányzata.

A centenáriumi rendezvényen érdekes előadásokat hallhattunk az előadóktól, a korról, az eseményekről, a katonai mozzanatokról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 13.


 

Márton - napi libanapok a Deákban

 

2014. november 11-én Márton-napi műsort rendeztek a Deák Ferenc Általános Iskolában, melyre minden érdeklődőt szeretettel vártak.

Ezen a napon már meg is ismerkedhettek a leendő tanító nénikkel, akik majd szeptembertől várják a diákokat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 13.


 

Ferobox Event profi boksz az M1-en

 

A szentesi székhelyű Ferobox Event profi boksz istálló újabb nagyszabású gálát szervez, ez úttal Tatabányán. Kovács „Vipera” Attila sajnos kiesett a programból egy vállsérülés miatt. A szervezők viszont bíznak benne, hogy, hogy az év végi, december 06-i gálán már ringbe tud lépni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 13.


 

ISMÉT PIAC!!! ISMÉT EGY SZUPER JÓ NAP!

 

2014. november 15-én újra vár minden érdeklődőt a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 13.


 

Meghívó Zoltai Attila kiállítására

 

2014. november 13-án délután 5 órakor nyílik meg "Megfestett valóság" címmel Zoltai Attila festőművész kiállítása a Tokácsli Galériában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 12.


 

Stammer díjazottak Szentesen

II. Stammer találkozó

 

2014. november 8-án tartotta Szarvason a Szentesen élt Stammer család második találkozóját. A család legismertebb tagja volt Stammer Sándor – Szentes város polgármestere és Csongrád megye alispánja a XIX. század második felében. A híres alispán veje volt Dr. Rimely Dezső kórházigazgató, akinek leszármazottjai díjat alapítottak azok számára, akik Szentes város egészségügyéért és lakóinak gyógyításáért kiemelkedő tevékenységet végeztek.

Első alkalommal e díjban részesítették Szirbik Imrét – Szentes város polgármesterét és Dr. Tomcsik Tibort a kórház sebész főorvosát.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 11.


 

Félmillió forint a kisbabáknak!

 

A szeptember első hétvégéjén megrendezett 13. Szentesi Lecsófesztivál ismét nagy sikerű adománygyűjtő akcióval zárult. Több mint nyolcszáz fesztivál látogató vásárolt jótékonysági kóstolójegyet a helyszínen és az ebből befolyt összeget a szervező HUNOR COOP Zrt. idén is megduplázta. Ennek köszönhetően 500.000 Ft támogatásban részesült a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 11.


 

Oláh Gergő Szentesen

(videóval)

Rendőrségi pályára orientáló programon vett részt városunkban

 

Nem koncertre érkezett az X-Faktor tehetségkutató győztese Szentesre, hanem a rendőrség meghívásának tett eleget 2014. november 10-én.

Ezen a napon az Ifjúsági Házban tartotta az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület - az Országos Rendőr-főkapitánysággal együttműködve - a „Kezdeményezés a gyűlölet alapú incidensek rendészeti kezelésének, valamint megelőzésének fejlesztésére” elnevezésű projektje keretében ún. pályára orientáló, roma fiataloknak szóló rendőrségi ösztöndíjakat népszerűsítő rendezvényét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 10.


 

Kisiskolások közlekedési versenye a Kosztában

 

A Koszta József Általános Iskolában rendezték meg 2014. november 6.-án a Kisiskolások közlekedési versenyét.

A szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával kiírt versenyen az általános iskolások 3-4. osztályos tanulói vehették részt. Ebben az évben, 46 tanuló nevezett a versenyre. A tanulók forgó színpad szerűen, három helyszínen versenyeztek. A korosztályuknak megfelelő tesztlapot töltöttek ki, az iskola udvarán található KRESZ parkban forgalmi szituációban a rendőrök pontozása mellett kellett minél szabályosabban közlekedniük, valamint az ügyességi pályán vetélkedtek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 10.


 

Sokan mozdultak rá!  Videó klippel!

Mozdulj rá Szentes!

 

Immáron hetedik alkalommal mozdulhatunk közösen Czanik Balázzsal és csapatával a Mozdulj rá! - ingyenes aerobik road show-n Szentesen. A program főszervezőjétől Gáspárné Edinától megtudtuk, hogy minden érdeklődőt vártak, nem csak azt, aki szívesen vállalkozik az intenzív mozgásra, hanem azt is, aki csak egy-egy gyakorlatsort szeretett volna kipróbálni!

A rendezvényről készítettünk egy kis videó klippet, mely hűen tükrözi a szuper hangulatot.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 09.


 

ECDL Start a könyvtárban

 az Európai Számítógép-használói Jogosítvány megszerzése

 

A Szentes Városi Könyvtárban 2010 óra szervezik az Európai Számítógép-kezelői Jogosítvány megszerzésére felkészítő tanfolyamokat. A röviden csak ECDL-ként említett képzési rendszer az angol European Computer Driving Licence kifejezésről kapta a nevét.

Az oktatás során a legáltalánosabban szükséges felhasználói ismereteket és a leggyakrabban használt alkalmazások kezelését ismerik meg a résztvevők.

A 4 modulos képzés november közepétől indul, a foglalkozások hétfőn és szerdán délután lesznek.

A további információk a részletes ismertetőben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 08.


 

Nemes kezdeményezés, fantasztikus zenei élmény (videóval)

 Jótékonysági hangverseny a Kárpátalján élő magyar emberek megsegítéséért

 

2014. november 5-én este 6 órakor kezdődött az a jótékonysági hangverseny, melyet a Szentesi Református Nagytemplomi Egyházközség és a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola közösen szervezett a Kárpátalján élő magyar emberek megsegítéséért.

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának elnöke elmondta, hogy kevés híradás szól az ott élő emberekről és környezetükről. Keveset tudunk, hogy hány ember utazik turista útlevéllel a környező országokba, akik menekülnek a sorozástól és a háborútól.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 08.


 

I. Jövőnkért Nemzetközi Néptánctalálkozó

 

2014. november 9-én fergeteges műsorral és nemzetközi táncházzal várnak minden érdeklődőt a Kiss Bálint Református Általános Iskola dísztermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 06.


 

Márton - napi libanapok a Deákban

 

November 11 - én 15.00 órakor Márton-napi műsort rendeznek a Deák Ferenc Általános Iskolában, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. 15.30-tól kézműveskedés lesz a leendő elsős tanítónénikkel.

 

Másnap november 12-én nyílt tanítási órák lesznek az elsős tanítókkal. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 06.


 

Nyílt nap a Pollákban

 

2014. november 5-én a szentesi középiskolák sorában másodikként tartotta nyílt napját, a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola. Annak ellenére, hogy még csak a nyílt nap dömping elején járunk nagyon nagy számú érdeklődő halhatta meg Kovács Attila tagintézmény-vezető tájékoztatóját a tornateremben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 06.


 

„Legrand Környezettudatos vetélkedő”

 

A Legrand Zrt. az előző években megrendezett „Két kerékkel egészségesebb” diákokat megmozgató program után egy „Környezettudatos vetélkedőt” szervezett Szentes város iskolái részére 2014. szeptember 29-én.

A vetélkedő célja az egészséges életmódra nevelés mellett a környezettudatos magatartás erősítése volt. Az iskolák két csoportban érkeztek a Legrand Zrt. területére, délelőtt az általános iskolák, délután pedig a középiskolák mérték össze tudásukat Ökopoly feladatok megoldásában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 06.


 

60 éves a Mátéffy Óvoda

 

Ez alkalomból szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a 2014. november 29-én tartandó jubileumi rendezvényre a Központi Gyermekelemezési Konyhába. További információ az óvodában!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 05.


 

Később fog kezdődni a szauna szeánsz!

 

A szerdai szauna szeánszok később kezdődnek a Szentesi Üdülőközpontban! Igény volt, hogy a szerdai szauna szeánszok később kerüljenek megrendezésre, ezért a délután 5 órai kezdés helyett 18 óra 15 perctől élvezhetik a különböző aromás felöntéseket az üdülőközpont szaunáiban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 05.


 

Szabó Balázs Bandája Szentesen

 

Szabó Balázs Bandájának zenéje nehezen kategorizálható, de ha mégis muszáj, olyasmivel próbálkozhatunk, hogy „funky népzene”, „bluesos folk rock”, és „popos világzene”.

A Zene - Világ - Zene koncertsorozat következő műsorában 2014. november 14-én (pénteken) 19.00 órai kezdettel minderről megbizonyosodhatunk a Hangversenyközpont nagytermében.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 05.


 

Gypo Circus Szentesen

 

2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a "Gypo Circus"-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve.

További részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 05.


 

Mobiltelefon-kiállítás nyílik Szentesen a nagypostán!

 

A szentesi főposta épületében a november 8-án 11.00 órakor megnyíló kiállításon közel 100 mobilkészülék lesz látható, Labát Pál László, szentesi távközlés-technikai gyűjtő jóvoltából. A kiállításon látható lesz több táskaméretű, Motorola és Ericsson gyártmányú mobiltelefon, az azt követő két évtized egyre kisebb és kisebb maroktelefonjai mellett.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 04.


 

I. világháborús tudományos konferencia Szentesen

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a 2014. november 12-én (szerdán) Szentesen tartandó I. világháborús tudományos konferenciára, amelynek címe: "Alföldi bakák a Nagy Háborúban". A konferencia szervezői a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a HM 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred, valamint Szentes Város Önkormányzata. A részletes programot lásd a kinagyítható meghívóban.

Minden érdeklődőt hívunk és várunk a centenáriumi rendezvényre!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 04.


 

Segítsünk Kárpátalján!

Jótékonysági hangverseny

 

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt kedves családjával, barátaival, ismerőseivel együtt a Kárpátalján élő magyar emberek megsegítésére rendezett jótékonysági hangversenyünkre. A hangverseny bevételét a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttatjuk el a rászorulóknak. Vendégünk lesz és a kárpátaljai helyzetről beszámolót tart: Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának elnöke.

A hangversenyen közreműködik a szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar, az Ökumenikus Kórus, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei, Dr. Homoki Nagy Mária egyetemi tanár, Nagy János címzetes igazgató. A résztvevőket köszönti: Szirbik Imre, Szentes Város polgármestere.

 

Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 04.


 

Lángoló barikád, tömegoszlatás Szentesen

 Frissítve videóval!

 

Még mielőtt valaki azt hinné, hogy Szentesen ebben az alföldi békés kis városban ennyire eldurvult volna az internetadó elleni tüntetés, azelőtt közöljük, hogy a honvédség zárógyakorlatának lehettek szemtanúi akik az Esze Tamás laktanyánál jártak!

A MH EUFOR kontingens 16. váltásának zárógyakorlatát láthattuk 2014. november 4-én a laktanyában, mely erők Bosznia-Hercegovinában teljesítenek majd szolgálatot.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 04.


 

Akadozni fog a meleg víz a strandon

 

A Szentesi Üdülőközpont értesíti vendégeit, hogy az építkezési munkálatok miatt kedd reggel (2014. november 4-5.) 8 órától szerda 18 óráig a meleg víz szolgáltatás szakaszosan üzemel az üdülőközpont területén. Szíves megértésüket előre is köszönik!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 03.


 

A TUDÁS TÍZ NAPJA SZENTESEN

SOK NAP, SOK PROGRAM

 2014. november 4. –  november 28.

 

Meghívjuk Önt a Koch Sándor Csongrád Megyei TIT Szentesi Szervezete és a Szentesi Művelődési Központ hagyományőrző programjaira.

A Tudás tíz napja Szentesen című ismeretterjesztő előadássorozat immár tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre. A TIT városi szervezete és a Művelődési Központ közös hagyományőrző programja idén 26 előadást kínál az érdeklődő közönségnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 11. 03.


 

 

.