Nyílt nap a Pollákban

 

 

 

2014. november 5-én a szentesi középiskolák sorában másodikként tartotta nyílt napját, a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola. Annak ellenére, hogy még csak a nyílt nap dömping elején járunk nagyon nagy számú érdeklődő halhatta meg Kovács Attila tagintézmény-vezető tájékoztatóját a tornateremben.

 

 

 

Itt elhangzott, hogy az új ágazati képzésnek köszönhetően a jövő Pollákosai a szakmai tantárgyból érettségiznek, így már az érettségi után munkát vállalhatnak e szakmai képesítéssel. Ha technikusi képesítést szeretnének szerezni, ez a szakmai érettségi után mindössze egy év tanulás után megvalósulhat és ők is pályázhatnak az országban jelenleg 10.000 betöltetlen informatikai álláslehetőség egyikére.

 

 

 

Ezt követően az iskolában folyó képzésekről azok helyszínein tájékozódtak a látogatók. Az informatika oktatásról, ezen belül a multimédiás és emelt szintű informatika szakos osztályok munkájáról a legújabb és legkorszerűbb informatika teremben tartott előadást Pásztor Zoltán tanár úr.

 

 

 

Az elektronikai képzésről Ágoston Csaba számolt be az elektronikai laborban. A megújult idegen nyelvi képzést Péter Erika angol szakos tanárnő ismertette a nyelvi szaktanteremben. Itt az az újdonság, hogy már a 9. évfolyamon elkezdődik a szakmai (informatikai és elektronikai) angol és német nyelv oktatása, így biztosítva a jövendő Pollákosoknak az esetleges külföldi munkavállalás lehetőségét, vagy a hazánkban prosperáló külföldi cégeknél történő sikeres elhelyezkedést.

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 11. 06.

 

.