Hatalmas robbanás a gimnázium udvarán!

(videóval)

 

 

 

2014. november 18-án délután 4 órakor hatalmas robbanás rázta meg a Horváth Mihály Gimnázium üvegablakait. Előzetes információink alapján szándékos volt a cselekmény, de többet a cikk továbbolvasásából tudhat meg. Nyilatkozott az igazgató is az ügyről!

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

Még mielőtt bárki örülne, hogy holnap nem kell menni a Horváth Mihály Gimnáziumba, ki kell ábrándítanunk, mert az épületben semmilyen kár nem keletkezett és a diákok sem voltak veszélyben!

 

 

 

 

A robbanás szándékos volt, melyet az igazgató okozott!

- Tudni kell, hogy az iskola évek óta csatlakozik a TIT Tudás Tíz Napja programsorozathoz, így idén is látványos kémiai kísérletekkel igyekeztünk a kémia szépségét megmutatni. De nem csak piromán kísérletek voltak, hanem készítettünk a tudományt igénybe véve műmézet, mellyel azt is szemléltettük, hogy nem minden az az üzletek polcán, ami annak látszik - nyilatkozta lapunknak Tóth Tamás igazgató.

 

 

 

A robbanáshoz visszatérve, ott egy pillepalack robbant fel, melybe cseppfolyós nitrogént öntöttünk, és a lezárt palack a forró vízbe beledobva csak másodpercekig tudta azt az irdatlan nyomást visszatartani, amit a párolgó nitrogén keltett.

 

További képek a látványos kémiai kísérletekről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 11. 19.

 

.