Nemes kezdeményezés, fantasztikus zenei élmény (videóval)

 Jótékonysági hangverseny a Kárpátalján élő magyar emberek megsegítéséért

 

 

 

2014. november 5-én este 6 órakor kezdődött az a jótékonysági hangverseny, melyet a Szentesi Református Nagytemplomi Egyházközség és a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola közösen szervezett a Kárpátalján élő magyar emberek megsegítéséért.

 

 

 

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának elnöke elmondta, hogy kevés híradás szól az ott élő emberekről és környezetükről. Keveset tudunk, hogy hány ember utazik turista útlevéllel a környező országokba, akik menekülnek a sorozástól és a háborútól.

 

A napokban juttatnak el 50 vegyes tüzelésű kazánt a térségbe, mert a tél közeledtével akadozik a gázellátás, és főleg gázfűtésre vannak berendezkedve a családok. Ezért is fontos az összefogás, melynek sok család köszönheti mindennapjait - hallhattuk beszámolójában.

 

 

 

A koncertre vissza térve, a közönség egyhangú megállapítása az volt, hogy olyan zenei élményt nyújtott, melyről sokáig fognak beszélni. Olyan fiatal tehetségek és tanáraik léptek fel, akikről még hallani fogunk!!!

 

 

 

Az összefogás jó példája volt az ökomenikus énekkar, melyen műsorából részletet láthatunk az alábbi videóban!

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

A hangverseny bevételét a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttatjuk el a rászorulóknak - mondta Kovách Péterné Mészáros Erzsébet lelkipásztor köszöntőjében, majd Szirbik Imre polgármester köszöntötte a vendégeket.

 

 

 

A hangversenyen közreműködik a szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar, az Ökumenikus Kórus, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei, Dr. Homoki Nagy Mária egyetemi tanár, Nagy János címzetes igazgató.

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanárait és növendékei voltak: Rácz József művésztanár, Nagy János címzetes igazgató, Veres-Lakos Zsombor (növendék) - felkészítő tanár Horváthné Dányi Katalin, Horváth Henrietta, Kállai Lajos Zsolt (növendék) - felkészítő tanár Szunyogh Gabriella, Csúcs-Ádok Anita, Sebesy Csanád (növendék) - felkészítő tanár Mihály Béla, Varga Diána, Kovács Péter (növendék) - felkészítő tanár Pakó Attila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 11. 08.

 

 

.