Egy édes délután Derekegyházon

 

 

A nyári Palacsintafesztivál után a derekegyházi Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár újabb gasztronómiai témájú rendezvényvénnyel örvendezteti meg az édességet kedvelő érdeklődőket. A 2014. november 29-én 16 órától megrendezendő Sütemény Fesztivált hagyományteremtő céllal indították útnak 2013 őszén.

A felhívásnak megfelelően a résztvevők diós és egyéb kategóriában nevezhetik be süteményeiket. Mindkét csoportban komoly verseny alakulhat ki, hiszen a szervezők több mint ötvenféle sütemény benevezését várják.

A tavalyi évben volt olyan versenyző, aki háromféle süteménnyel is próbálta bebiztosítani helyét a dobogón. A versenyzők igen komolyan vették a megmérettetést, profi cukrászokat megszégyenítő finomságokkal örvendeztették meg a zsűrit és a kóstolásra érkező közönséget. Nagy örömünkre szolgált, hogy palacsinta és aszalt gyümölcsökből készült édességek is megjelentek a fesztiválon.

Az ünnepélyes megnyitó után, ahol Szabó István polgármester köszönti a vendégeket, helyi amatőr művészeti csoportok lépnek színpadra, majd sor kerül a sütemények bemutatására. Míg a közönség átadja magát az édességek élvezetének a zsűrinek egy másik, elkülönített helyiségben bizonyára komoly fejtörést okoz a győztes sütemény kikiáltása. Figyelembe véve a sütemények ízvilágát, állagát és külalakját, kerül kihirdetésre 3-3 helyezett diós és egyéb kategóriában. Kiosztásra kerül egy közönségdíj is, melyre a látogatók késő délutánig szavazhatnak.

A vetélkedésből nem maradhatnak ki a kisebbek sem, ők süteményevő versenyben mérhetik össze képességeiket. Egy tányérnyi sütemény elfogyasztása lesz a cél, melynek érdekében derekas küzdelem fog folyni.

A rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozás és népi játszóház várja az alkotni vágyó gyerekeket. Amíg a gyermekek egymásnak adják át a széket, addig a felnőttek kóstolnak, beszélgetnek és recept ötleteket cserélnek.

A szegvári Szép Öregkor Nyugdíjas Klub és a derekegyházi Örökzöld Nyugdíjas Klub Látványsütéssel és finom kemencében sült kalácsokkal várja az érdeklődőket.

 

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne Derekegyházon egy kellemes délutánt eltölteni, finom süteményeket megmérettetni és kóstolni, valamint kellemes élményekkel gazdagodni!

 

Köszönetet mondunk támogatóinknak:

Derekegyház Község Önkormányzata és helyi civil szervezetek

Derekerdő Kft., Derekegyház

Süti és Café Espresso, Derekegyház

TUTI ABC – Földvári család, Derekegyház

Sárai Zsolt és családja, Derekegyház

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat – Csongrád megyei Információs Pont, Ponicsán Péter

Kurca TV, Szegvár

Szentes TV, Szentes

Szuperinfó, Szentes

Szentesi Mozaik, Szentes

Városi Visszhang, Szentes

 

 

Szentes, 2014. 11. 27.

 

.