Sportegyesületi vezetők megbeszélése

 

 

 

Szentesen a Közös Önkormányzati Hivatalban 2014. november 24-én munkamegbeszélést tartottak a helyi sportegyesületi vezetőknek, amelyen 15 egyesület vezetője jelent meg. Az Önkormányzat részéről jelen voltak: dr. Demeter Attila alpolgármester, Kovács János művelődési, oktatási és sportbizottság elnöke és Antal Balázs Tibor városrendezési és idegenforgalmi bizottság elnöke, Polyák Sándorné belső ellenőr, Veres Irén sportreferens, Mák Viktória idegenforgalmi és marketing referens.

 

A megbeszélésen az alábbi témákról esett szó röviden összefoglalva:

- Új nyomtatványok kerülnek bevezetése: A szakmai beszámolónak tartalmaznia kell a támogatás célját, rendezvény résztvevőit, technikai felszerelést, támogatások felhasználást.

- A támogatások elszámolására hitelesített számlamásolatot kell benyújtani, valamint a számlaösszesítő pontos kitöltése fontos az önkormányzat részére.

- Az együttműködés segítése érdekében az önkormányzat a jövőben adatokat kér be, amelynek tartalmaznia kell az egyesületek, szakosztályok elérhetőségét, a tagok számát (nevek, címek).

- A 2014.évi elszámolások határideje: 2015. január 15.

- A hivatal tervében szerepel egy sportkiadvány készítése, melyhez kérnek minden egyesületet, hogy a működésükről pár mondatot küldjenek a szerkesztőknek, ami segítséget nyújt a kiadvány összeállításához.

- A jövő évi programokról is tájékoztatást kér a hivatal, a programok koordinálása érdekében eseménynaptár készül, melynek határideje 2014. december 3.

 

 

 

Valamint elhangzott, hogy jó lenne, ha segítséget kaphatnának a közhasznúság megállapításának tényének bizonyításában az illetékes hivatalok felé, mert a folyamatos hiánypótlások ellenére sem sikerül elérniük céljukat az egyesületeknek.

 

Szentes, 2014. 11. 28.

 

.