Gólyaavatás a Zsoldosban

 

 

 

Már kezdtek reménykedni a Zsoldosos kisgólyák, hogy nem kerülnek be a Mozaik híradásába, de tévedtek. Minden kisgólyának kijár az a pár másodperces hírnév, amely egy próbateljesítéssel jár. Hát lássuk, hogy hogyan is történt a Zsoldosos gólyák avatása.

 

 

 

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 2014. október 21-22-én rendezte meg a már több éve sikeres Zsoldos-napok programsorozatát. A hagyományos sportprogramok, vetélkedők, filmvetítések és idegen nyelvi játékok mellett a szentesi laktanya bemutatója várta az érdeklődő diákokat. Az iskola 2 épületében előadásokat hallhattak a résztvevők az egészséges életmód, az internethasználat veszélyei, a repülés és a "0" energiás házak témaköreiben. A diákok fűszereket kóstolhattak, frizurát készíthettek illetve frizura tanácsadást kérhettek.  

 

 

 

A hagyományokhoz híven a Zsoldos napok zárásaként, 2014. október 22-én tartották meg a sok vidám feladatot tartalmazó gólyaavatót, melynek fő szervezői, ahogy minden évben, a végzősök voltak. Közülük is kiemelkedő volt a 12. R osztály aktivitása, akik nem csak vicces ötletekkel segítették a gólyabál megrendezését, hanem részt vettek a gólyaavatás lebonyolításában is, a műsorvezetők, a legtöbb segítő, és a zsűri diák tagjai is közülük kerültek ki. A zsűriben a két végzősön kívül két tanár is helyet foglalt.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

Az avatáson öt osztály vett részt: a 9.A, 9.B, 9.C, 9.P és a 9.R. Az avatásra a végzősök által előírt, vicces jelmezben kellett megjelenni, ami osztályonként eltért.

 

 

 

Az első két feladatot előre kellett elkészíteni. Először be kellett mutatni az osztályfőnökről készített karikatúrát, majd minden osztály bemutatkozott egy előre megírt induló segítségével, melyet olyan előre megadott szavak felhasználásával kellett megfogalmazni, mint pl algebra, Árkád, vagy körforgalom.

 

 

 

Ezek után következett 10 további feladat, mint például kukoricás nutella kievése pelenkából, cipőfűző kibogozása, csokipuding kiszívása gumikesztyű egyik ujján át, zenére táncolás oda nem illő stílusban (rap zenére balettozni), vagy az ügyességi feladat, melyben olyan biciklit kellett hajtani, mely ellentétesen működik, tehát kereke jobbra fordul, ha balra fordítjuk a kormányt.

 

 

 

Minden évben van külső feladat is. Idén tojást kellett süttetni egy István vagy Erzsébet nevű emberrel. A gólyaétel és gólyaital elfogyasztása után minden kisgólya letette a végzősök által írt gólyaesküt.

 

 

 

Minden osztály lelkesen vett részt a feladatokban és a nézők is élveztek minden pillanatot. A feladatok végrehajtása közben a nézők is és a gólyák is hangosan buzdították a versenyzőket.

 

 

 

Az eredményhirdetésre a Zsoldos napok programjainak eredményeivel együtt került sor, ezt a legizgalmasabb pillanatot tartogatták a nap legvégére.

 

A győztes a 9.B osztály lett, akik kitörő örömmel vették át és fogyasztották el a győztesnek járó csokitortát. November 28-án a győztes 9.B osztály képviseli az iskolát a városi gólyavetélkedőn.

 

További képek a rendezvényről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 11. 19.

 

.