A jubileumi koncerten debütált a beszélő dob

Kalungu jubileum koncert (videó részlet a bemutatkozásról)

 

 

 

A szentesi Kalungu ütőegyüttes tagjai meglehetősen találékonyak. Nem csak a dobokat, de még a festékesdobozt és a cefrés hordót is megszólaltatják - ezt bizonyították 2014. november 28-án Szentesen a Hangversenyközpontban, ahol nagysikerű jubileumi koncertet adtak.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

A fiatal zenészekből álló – Bubla Bence, Mészáros László, Takács Ádám, Bereczky Zsolt, Tóth Gellért összeállítású – csapat immár tíz esztendeje zenélnek együtt. A közönséget ezúttal is elkápráztatták.

 

 

 

A pergő ritmusú, Latin-amerikai ihletésű zenék mellett „afrometál” muzsikával is előrukkoltak. Ahogyan Bubla Bence fogalmazott, szeretnék a könnyűzenét is beemelni a dobzenébe.

 

A 2004-ben megalakult ütőegyüttes ezúttal is kotta nélkül játszott. A klasszikus ütőhangszerek mellett különféle, nem éppen muzsikálásra szánt használati tárgyakat is megszólaltattak. Kezük alatt hangszerré nemesedett a cefréshordó és a festékes vödör, s azt is megmutatták, hogy ha a cintányért egy babafürdető kád vizébe mártják, akkor az teljesen másképp szól, mint szárazon.

 

 

 

(A Kalungu egy afrikai hangszer, más néven beszélő dob. Nevét különleges hangzásáról kapta, ugyanis a bőrt kifeszítő zsinórzat feszességének változtatásával hangja a beszéd hanglejtésére hasonlít.)

 

Szentes, 2014. 11. 28.

 

.