XXXVII. évfolyam 42. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Vidéki szemmel
 

2006. okóber 20.


1990-ben, az '56-os forradalom ünnepén Budapestre utaztam, kíváncsi voltam mi történik a legfontosabb helyszíneken. Nem a Parlament elé kívánkoztam, nem szeretem a hivatalos formákat. A Corvin-köznél kezdtem. Akkor még Pongrácz Gergely beszélt az emléktábla előtt. Maroknyi csoport előtt, koszorúkkal, virágokkal, Szózattal. Az egykori Kilián laktanyáig tartó ötven méteres utat egyedül én tettem meg a hallgatóságból, az egykori résztvevőkben nyilván még élt Pongrácz és Maléter, a két parancsnok egykori vitájának emléke. Ahogyan egyedül bandukoltam a zebrán valaki megjegyezte rám mutatva: Biztosan vidéki!

Azért a lényeg Szentesről is látszik. (Az apróságok ismeretéhez sem kell feltétlenül a fővárosba költözni.) '56 őszén az emberek demokráciát akartak. Különböző szinten, módon fogalmazták ezt meg, mégsem volt igazán nehéz dolguk. Rákosi uralmához képest minden változás csak a demokrácia irányába mutatott. A másik cél a nemzeti függetlenség kérdése. Ezt sem kellett túlzottan magyarázni. Másként fejezték ki magukat persze a politikusok, másként az utca népe. Erre a két pillérre lehet rátenni az összes többi követelést: a nemzeti ünnepek visszaállítását, a Kossuth-címer iránti vágyat, a gazemberek megbüntetésének igényét, meg persze a demokratikus választások tervét.

Azután persze az történt, ami a Jaltában kialakított Európában várható volt. A fegyveres harcban a forradalmároknak szemernyi esélye sem adódott a Vörös Hadsereggel szemben. Majd kivégzések, börtönben töltött évek, tömeges emigráció. És hosszú-hosszú éveket kellett várni míg kiderült, az egész mégsem volt hiábavaló.

Két évtizede sincs, hogy nyugodtan lehet tervezni az ünnepet. Tíz éve még méltatlankodtam, miért nem tudunk együtt örülni? Mára ez is történelem. Idén már nem külön-külön, hanem egymás ellen szervezik a megemlékezéseket.

Nem is megyek fel Pestre. Túlzott higgadtságom miatt még vidékinek néznének.

P. Gy.

 


 

Komfortosabb városért
 Megalakult a képviselő-testület

2006. okóber 20.


Ünnepélyesség, eskütétel, többségében ismerős arcok - ez jellemezte az új képviselő-testület ülését. Szirbik Imre, Szentes újjáválasztott polgármestere péntek 13-ára hívta össze, s Ollai Istvánné, a 6. számú választókerület független képviselője korelnökként nyitotta meg az önkormányzat alakuló ülését.


Bővebben


 

Sikeres vendégszereplés
 

2006. okóber 20.


Hétfőn késő éjjel érkezett haza a romániai Sepsiszentgyörgyről a Bárdos Lajos Vegyeskar. Az ottani együttes meghívására egy kórustalálkozón vettek részt, majd egy misén énekeltek egyházi dalokat. A program keretében orgonakoncertet adott Nagy János, amelyen fellépett Andor Csilla énekes is. Az énekkar nagy sikert aratott, és magas színvonalú produkciójával további hírnevet szerzett Szentesnek.

(Forrás: Rádió Szentes)

 


 

Felhúzták a sátrat
 

2006. okóber 20.


Felkerült a sportuszoda 33-as medencéjére a sátor, így a strandolók és a sportolók is téliesített körülmények között használhatják a medencét. A 25 m-es medence fölé a hét közepén húzták fel a sátrat, hogy az ott folyó felújítási munkákat - az időjárás viszontagságai ellenére - folyamatosan tudják végezni. Jó ütemben halad a munka, várhatóan november 25-én már itt is úszhatnak a sportág kedvelői. Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója a Rádió Szentes műsorában elmondta, hogy a meleg vizes medencék használhatók, a kabinok fűtését szerelik. A látogatók jobb tájékoztatása érdekében a vízilabda bajnoki mérkőzések időpontjait összegyűjtötték, mely a pénztár mellett olvasható.

(Forrás: Rádió Szentes)

 


 

Brit Birodalmi érem a királynőtől
 

2006. okóber 20.


A brit Birodalmi rend érmét II. Erzsébet királynő adta át.


A Deák Ferenc Általános Iskola és az angol St. Joan of Arc Katolikus Általános Iskola között kialakult partnerkapcsolat 1999-re datálódik. A liverpooli intézménynyel a Comenius program keretében találkozott a Varga Sándorné igazgató vezette intézmény. Bár jelenleg nincs futó projekt a programban, de azt ígérik, ha lehetőségük lesz rá, pályáznak. A már kialakult jó kapcsolat is erre ösztökéli az iskolát.


Bővebben


 

Nem történhet meg!
 

2006. okóber 20.


Szent István ünnepén, rádiós beszédemben ezeket mondottam:

"Őrizzen meg az Úr minket, szeretteim, magyarokat és a magyar szentek is azért imádkozzanak, nehogy a mi népünk még történelmének két csodás eseményét, az 1456-osat és az 1956-osat se tudja megünnepelni. Ez nem történhet meg velünk!" Azóta pontosan két hónap telt el. Micsoda két hónap!


Bővebben


 

A szentesi csata
 Háromszáz-húsz éves legenda

2006. okóber 20.


Veteráni tábornok


A török hódoltság időszakára nézve - különösen térségünket illetően - igen hiányosak a hitelt érdemlő levéltári források. Ebből következik, hogy számos olyan legenda él a köztudatban, amelyeket korabeli dokumentumok hiányában nehéz alátámasztani, illetve cáfolni. Ilyennek számít a Szentes határában 1686. október 20-án lezajlott csata, amelyet a korábbi helytörténészek jelentős ütközetként írtak le, mások viszont kétségbe vonták az esemény valódiságát. Melyik félnek van igaza? Legenda vagy valóság a szentesi ütközet? Próbáljuk meg kibogozni a szálakat.


Bővebben


 

Vízilabdázóink a KEK-ben
 Évfordulók - 2006.

2006. okóber 20.


100 éve,
1906. október 15-én az uralkodó kinevezte dr. Kelemen Béla országgyűlési képviselőt Csongrád vármegye és Szeged szabad királyi város főispánjává. (Ünnepélyes beiktatására november 26-án került sor Szentesen.)

20 éve,
1986. október 16-án hivatalos látogatásra Szentesre érkezett Óvári Miklós, a MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára. Kíséretében volt Hárs István, a KB tagja, a Magyar Rádió elnöke. A vendégek megtekintették a Koszta József Múzeumot, a Baromfifeldolgozó Vállalatot, az Árpád Tsz-t és a Városi Könyvtárat. Este a Tóth József Színházban Óvári Miklós beszélt a legkedvesebb irodalmi olvasmányélményeiről, amelyekből neves színművészek olvastak fel részleteket. A Dorogi Zsigmond által rendezett irodalmi estet a Magyar Rádió is rögzítette.


Bővebben


 

A kisiskolások tudják a KRESZ-t
 

2006. okóber 20.


A kisiskolások közlekedési versenyét a rendőrség közlekedésrendészeti osztályának támogatásával a Koszta József Általános Iskolában rendezték meg. Az október 12-i versenyt az általános iskolák 3. és 4. osztályos tanulói számára írták ki, és ebben az évben hat iskola 46 tanulója vett részt a rendezvényen. A hagyományoknak megfelelően először a diákok egy KRESZ-tesztet töltöttek ki, majd az iskola kézilabda pályáján a szabályossági, az iskola KRESZ-parkjában pedig az ügyességi versenyszámokra került sor. Míg a zsűri értékelt addig a rendező iskola tanulói gördeszka és BMX-bemutatót tartottak. A rendkívül éles versenyen az alábbi eredmények születtek:

Csapat: 1. Kiss Bálint Ref. iskola (Bertus Martina, Gyalai Fanni, Hornok Dominik, Erdélyi Martin), 2. Kiss Bálint Ref. iskola (Farkas Kristóf, Mácsai Áron, Sándor Alexandra, Török Adrienn), 3. Damjanich iskola (Rédei Vivien, Schmidt Klaudia, Gere Martin, Kecskeméti Sándor), 4. Koszta iskola (Bubori Patrik, Bölcskei Molnár Patrik, Vecseri Zita, Bagi Eszter), 5. Koszta iskola (Kis-Tóth Adrienn, Nagy Adél, Kovács Endre, Szatmári Péter) 6. Koszta iskola (Dudás Kata, Vecseri Dorina, Csikós Mihály, Berczeli Dániel) és Damjanich iskola (Vas Klementina, Vass Krisztina, Vajda Alex, Nagy György).

Egyéni, fiú: 1. Erdélyi Martin, 2. Hornok Dominik, 3. Farkas Kristóf (mindhárma (Kiss B. isk.), 4. Bubori Patrik (Koszta isk.), 5. Kecskeméti Sándor (Damjanich isk.), 6. Kovács Endre (Koszta isk.)

Lány: 1. Rédei Vivien (Damjanich isk.), 2. Kozák Petra (Klauzál isk.), 3. Bertus Martina (Kiss B. isk.), 4. Vas Klementina (Damjanich isk.), 5. Bagi Eszter (Koszta isk.), 6. Sándor Alexandra (Kiss B. isk.).

Legjobb tesztkitöltő Bubori Patrik (Koszta), legügyesebben közlekedő Gere Martin (Damjanich), legszabályosabban közlekedő Tasi Balázs (Klauzál).

(Kép és szöveg: Vidovics)

 


 

Az Esély napján
 

2006. okóber 20.


Nemrégen a városi könyvtárban rendezték meg az Esély napját. A Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete helyi csoportja kezdeményezte a rendezvényt, melynek során az érdeklődők megismerkedhettek a hangos-könyvtári és házhozszállítási szolgáltatások mellett a vakok szakmáival is.


Bővebben


 

Hastánc: vadság és lágyság
 

2006. okóber 20.


Kiss Andrea (képünkön) 15 éve a szentesi pszichiátriai ápolóotthonban dolgozik, osztályvezető ápoló. Amikor lejár a munkaideje, várják lelkes tanítványai, akiknek hastáncot tanít. A tánc iránti szeretete már gyerekkorában jelentkezett, szeretett társastánc versenyekre járni szüleivel.


Bővebben


 

Jubiláló sorstársak
 

2006. okóber 20.


Negyedszázados jubileumához érkezett a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének Szentesi Csoportja. Az eseményekben gazdag 25 évről és az ünnepi rendezvényükről az egyik vezetőségi tag, Nan Ferencné mesélt kérésünkre.


Bővebben


 

Szamosközi portré-korszaka
 

2006. okóber 20.


Szamosközi Antal új kiállítására szólt a festményeivel díszített meghívó, elején a helyszínül szolgáló megyeházával. Nem csak a helyszín volt azonban újdonság: a természetfestőként megismert szentesi alkotó portrékkal próbálkozott.


Bővebben


 

Betyárvilág
 Magányos lázadók

2006. okóber 20.


A betyár magányos lázadó, aki a nép igazságérzetét testesíti meg - hangzott el a könyvtár eladásán, ahol dr. Pelyach István, a szegedi egyetem tanára mutatta be a XIX. század legismertebb begyárait.


Bővebben


 

Barangolás a Beregben
 

2006. okóber 20.


A Szabadidős Sportklub tízéves országjáró programját fejezte be a szeptemberi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honismereti túrájával. Minden év őszén három napos túra keretében jártuk hazánk kies tájait, ismerkedtünk a különböző tájegységek nevezetességeivel. Az északi hegyvidék és a Bakony hegyei, völgyei és más természeti szépségeinek látványa megdobogtatták szívünket. A különböző várromok, erősségek történelmünk hősi küzdelmeire emlékeztettek. Múzeumok, tájházak és egyéb közgyűjtemények hozzásegíttek ahhoz, hogy jobban megismerhessük elődeink életét, nemzeti, kulturális örökségünket. Így volt ez a most is. Az általunk kevéssé ismert beregi táj és az ott fellelhető kulturális és történelmi emlékek, épített környezet ragadott meg bennünket szépségével, gazdagságával és eredetiségével.


Bővebben


 

Az alkotótelep hangulata
 

2006. okóber 20.


A csongrádi alkotótelep nyári terméséből állította össze a SZÖG-ART Művészeti Egyesület Plain-Air című kiállítását. A múlt héten a Galériában nyílt tárlaton magyarok mellett számos külföldi művész is bemutatkozik alkotásaival.


Bővebben


 

Adó-infó
 Törőcsik Norbert rovata

2006. okóber 20.


Cégtelefonok adója II.


Ha a használó magánszemélynek vagy magánszemélyeknek a használatért térítést kell fizetniük, nem keletkezik adókötelezettség. Ha a magáncélú használat személyre szólóan nem állapítható meg, nincs akadálya, hogy a térítést a használók egymás között felosztva, közösen fizessék meg.


Bővebben


 

Egymilliót ért az eltűnt arany
 

2006. okóber 20.


Egy kézitáska és benne két mobiltelefon tűnt el az egyik helyi szórakozóhelyről az elmúlt szombaton, a hajnali órákban. A tolvaj okozta kár 35 ezer forint.

Október 10-én, az esti órákban az egyik Kossuth utcai tízemeletes épület elől egy lezárt kerékpárt vitt el ismeretlen személy. Nem sokkal később ugyanennek a háznak az ötödik emeletéről egy lezáratlan bringa is eltűnt. A rendőrség munkatársai szerencsére rövid időn belül elfogták a tolvajt, aki beismerte, hogy mindkét járművet ő tulajdonította el. Azóta az egyik kerékpár visszakerült a gazdájához.

Ladát loptak a Kertvárosban. Az autótolvajok október 10. és 11. között kötötték el a 300 ezer forintot érő járművet.

Egymillió forint értékű arany ékszerrel távozott a tolvaj egy kertes lakóházból. A tettes vagy tettesek október 9. és 13. között az ingatlan nyitott állapotát kihasználva jutottak a lakásba, ahol az ékszeres dobozból emelték ki az aranyat.

A múlt szombaton történt, hogy délelőtt 10 óra körül a Csongrádi úti ABC-nél egy leparkolt Trabantot loptak el – legalább is a tulajdonosa szerint. A nyomozás során később a rendőrök megtalálták az autót, némileg meglepő módon a tulaj garázsában. A rendőrség munkatársai egyelőre vizsgálják, hogy szándékosan tévesztették-e meg a hatóság. A nyomozás során kiderült, hogy a feljelentő a kocsi eltűnésének bejelentését közvetlenül megelőzően alkoholt fogyasztott.

H. V.

 


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. okóber 20.


  • Hideg barackleves
  • Ínyencpörkölt


Bővebben


 

Három a szilveres igazság
 Csillogó flitterek, érmek, mosolyok

2006. okóber 20.


Szatmári-Nagy Szilvia (jobbról a harmadik) és dobogós felnőtt tanítványai: (balról) Szepesi Judit, Szepesi József, Szögi Szilvia, László Csaba, Páli Erik, Páli Viktória.

A Dr. Papp László-sportcsarnokban a múlt szombati magyar bajnokságon a Szilver TSE táncosai teljesítették az elvárást: három bajnoki címmel gazdagították a házigazda egyesületet. Ráadásként a felnőtteknél a dobogóra csak szilveres párosok kerültek.


Bővebben


 

Kupában a tizenhat között
 

2006. okóber 20.


A Szentesi Kosárlabda Club megkezdte őszi szereplését a 2006/2007-es bajnoki idényben. Az új szezonban, új tervekről beszélgettünk Marossy Gyulával, a klub elnökével.

- A tavalyi negyedik hely mire jogosítja fel a csapatot a mostani NB II-es pontvadászatban?


- A megszerzett hely nagyon jó eredmény volt, a rájátszásban benne volt a magasabb osztályba való lépés lehetősége, de az utolsó pillanatban apró hibák miatt lecsúsztunk. Az idén alacsonyabbra kell tenni a lécet, az ok egyszerű: meghatározó játékosok távoztak a klubtól. Ketten visszamentek Hódmezővásárhelyre, egy személy Budapesten dolgozik, így nem tud játszani, egy játékosunk pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja vállalni. Egy játékost tudtunk igazolni a távozók helyére. A gondok ellenére már látni lehet, és bízom abban is, hogy az új összeállítású csapat ütőképes lesz. Bár a nyitó mérkőzésünket elveszítettük. De nagy örömmel mondhatom, hogy a Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé jutottunk. A kupasorozatban magasabb osztályú csapat várható.

- Annak ellenére, hogy a gárda gyengült, ön optimista.


- Igen, bár a jövőt nézve elkeserítő a helyzet Szentesen. Az elmúlt években jobban belefolytam a kosárlabda sportba, s azt látom, hogy sokkal kisebb településen, sokkal több fiatalt érdekel a kosarazás. Eddig egyetlen egy fiatal sem jelentkezett, hogy szeretné kipróbálni ezt a játékot. Úgy gondolom, az iskolákban kellene nagyobb hírverés a kosárlabdának. Köztudott, hogy itt mindenki a vízilabdára és a labdarúgásra összpontosít. Irigykedve nézem a környező városokat, ahol nagyobb az érdeklődés a mi sportágunk iránt. Mindezek ellenére helyezést nem mondok, de az élmezőnybe várom a csapatot.

- Az utánpótlás probléma később befolyásolhatja a csapat szereplését is. De önt úgy ismerik, hogy nem adja fel.


- Összességében azt mondhatom, hogy nem látok kiutat, mert nincs múltja a városban a kosárlabdának. Természetesen nem adom fel, bizakodó vagyok a játékosokkal együtt. A mérkőzéseken maximálisan hozzák a formát.

Dunás Varga Zoltán

 


 

Koncz: gól után Brazília
 

2006. okóber 20.


Jót tett a két hetes szünet a Legrand-Szentes futsal csapatának. Az Aramis otthonába látogatva ugyanis 4-2-re nyertek Koncz Zsolték. A játékos-edző elismerte, játszott már ennél sokkal jobban is a Szentes, ezúttal azonban kizárólag az eredmény volt az elsődleges. A Legrand jól védekezett, fegyelmezett játékot nyújtott, mégis a budafokiak szereztek vezetést. Kerepeczki és Labádi góljával azonban még szünet előtt fordított a Szentes, majd Koncz és Keller góljai után magabiztossá vált az előny, ami meg is maradt a végső dudaszóig. Most újabb két hét szünet következik a bajnokság a válogatott spanyolországi és brazil túrája miatt. A válogatott keret tagja Koncz Zsolt is, aki jövő héten hétfőn és kedden a spanyolok ellen léphet parkettre, a hét második felében pedig a brazil futsal válogatott ellen játszhat. Minden bizonnyal életre szóló élmény lesz ez a szentesi játékosnak. Távollétében a Legrand körül sem áll meg az élet, a csapat Némethy László irányításával készül az Első-Beton Szeged elleni hazai rangadóra.

(hv)

 


 

Földvár Kupa
 

2006. okóber 20.


Úszóversenyt rendeztek Tiszaföldváron. A Szentes Városi Úszó Club eredményei: 66 m gyors 96-97.: 2. Mácsai Áron,1. Erdélyi Martin. 66m gyors 98-99.: 1. Rébeli Máté. 66m leány gyors: 94-95.: 2. Mizere Flóra, 1. Csák Anikó. 96-97.: 2. Vecseri Dorina, 1. Tihanyi Fanni. 98-99.: 3. Juhász Lilla, 1. Lekrinszki Gina. 66 m fiú mell: 96-97.: 3. Mácsai Áron, 2. Erdélyi Martin, 1. Pellei Frank. 98-99.: 3. Rébeli Máté, 2. Makai Lajos, 1. Pellei Kristóf. 2000.: 3. Tóth Gyula, 2. Mészáros Zsolt. 66 m leány mell: 92-93.: 1. Csák Anikó. 98-99.: 3. Mészáros Adrienn, 2. Lekrinszki Gina. 66 m fiú hát: 96-97.: 3. Mácsai Áron, 1. Erdélyi Martin. 98-99.: 3. Rébeli Máté. 66m leány hát: 94-95.: 1. Dajka Dalma. 96-97.: 2. Tihanyi Fanni, 1. Vecseri Dorina. 98-99.: 3. Juhász Lilla. Váltó fiú: 96-97.: 1. Szentes. Lány: 1. Szentes.

 


 

Nyerni kellett volna...
 

2006. okóber 20.


Hazai pályán szenvedett vereséget a Szentesi Kinizsi megyei II. osztályú labdarúgó csapata a Fábiánsebes-tyén ellen. Az első félóra egyértelmű szentesi fölényt hozott, a vendégek labdához sem nagyon értek - mégis ők szereztek vezetést a 32. percben az első lehetőségükből. Egy pillanat alatt szétesett és fegyelmezetlenné vált a Kinizsi játéka, amit az eladott labdák száma is jelzett. Fordulás után újra a Kinizsi játszott fölényben, amit a 90 perc forgatókönyve szerint ismét fábiáni gól követett a 75. percben. Öt perccel később Katona Tamás szépített ugyan, ám egyenlíteni már nem sikerült, bár kapufáig eljutott a csapat. Bozóki Zoltán edző szerint azért is fájó ez a vereség, mert egy olyan csapattól kaptak ki, amely ellen könnyen be lehetett volna gyűjteni a három pontot. Vasárnap 15 órakor Üllésen játszik a Kinizsi, ahol illő lenne kijavítani a hazai botlást.

(hv)

 


 

Másodikok a tabellán
 

2006. okóber 20.


A negyedik fordulót rendezték a 2006/2007-es NB I-es női futsal bajnokságban. A Szentesi Futsal Club csapata az alábbi összeállításban lépett pályára Salgótarjánban: Hurton-Csonka, Kiss E., Üveges, Milovanovics, cserék Kiss Á. Bacsa, Baksa, edző: Tóth Antal. A Kurca-partiak rossz vendégnek bizonyultak, hiszen Üveges 2, Kiss., Kiss Á., Bacsa, Csonka góljaival 6-3-ra győztek, s így a négy forduló után a klub továbbra is pontveszteség nélkül, a tabella második helyét foglalja el. Az ötödik fordulóra október 21-én, szombaton 12.30 órakor kerül sor a sportcsarnokban, vendég a Miskolci Vénusz csapata.

(dvz)

 


 

Matuzsálemek horgásztak
 

2006. okóber 20.


A Gerecz Elemér Horgász Egyesület immár 4. alkalommal rendezte meg a Matuzsálem Vándorkupa elnevezésű horgászversenyt. A versenyre bárki benevezhetett, aki betöltötte az 50 évet (elérte a matuzsálemi kor küszöbét). A verőfényes őszi napsütésben 22 fő jóízűen elfogyasztotta a reggelire szervírozott zsíros kenyeret és izgatottan várta a sorsolást. Elhangzott a "kukacra fel" vezényszó és elkezdődött a verseny.

Eredmény: 1. Ballos László (képünkön) 3230 gramm, 2. Szabó János 2840 gramm, 3. Dögei Sándor 2750 gramm.

Az eredményhirdetés után a részvevők az egyesület székházában fogyasztották el a marhapörköltet.

(Kép és szöveg: Vidovics)

 


 

A Honvéddal kezdenek
 

2006. okóber 20.


Eredetileg öt csapat részvételével rendezték volna meg a férfi vízilabdázók elmúlt hétvégi szentesi MÉH-kupáját, ám a Szolnok gárdája Magyar Kupa kötelezettsége miatt nem városunk, hanem Debrecen felé vette az irányt. A házigazda Leg-randon kívül a BVSC, az OSC és a Kosice pólósai viszont itt voltak, és meccseltek is egymással. A Szentes végül két győzelemmel (11-10 a Kosice és 11-8 az OSC ellen) és egy vereséggel (7-10 a BVSC ellen) a második helyen végzett a felkészülés utolsó állomását jelentő bajnoki főpróbán. Berki András, a Legrand edzője elsősorban nem az eredményre, hanem a mutatott teljesítményre volt kíváncsi, no meg arra, hogy mennyire tudják betartani, megvalósítani a taktikai feladatokat, mennyire fegyelmezett a csapat tétmérkőzéseken.

Szükség is lesz az összeszedett játékra, hiszen szombaton a bajnoki nyitányon talán a létező legnehezebb hazai ellenfél, a Honvéd-Domino ellen kezdenek Tordayék. És ez még csak a sorozat kezdete, Benedekék után a Vasas és az Eger lesz a Legrand soros vetélytársa. Mit mondjunk, nem egyszerű a feladat.

Berki szerint mentálisan valóban nem könnyű egy ilyen sorozattal indítani egy bajnokságot, előny lehet viszont, hogy a számunkra sorsdöntő mérkőzések előtt élesben lehet javítani a hiányosságokat, gyakorolni a később fontossá válható elemeket. A Domino ellen egyelőre Vígh Róbert játéka kérdéses, aki könyökproblémákkal küszködik.

H. V.

 


 

Hatvan ősz együtt
 

2006. okóber 20.


Molnár Lajos és Sebők Eszter 1946. október 5-én megjelentek a csanyteleki anyakönyvi hivatalban, ahol házasságot kötöttek és aláírták nyilatkozataikat az anyakönyvben. Hatvan év után, szeretteik jelenlétében, gyermekeiknek, unokáiknak mutatva példát 2006. október 7-én a városházán megerősítették akkor tett fogadalmukat.

Nem volt könnyű az életkezdés akkoriban sem. Lajos bácsit a munkája Budapestre szólította. Eszterke néni is talált munkát. 1952. szeptember 19-én született Lajos nevű első gyermekük. Lajos bácsi betegsége miatt hazajöttek Szentesre, és itthon dolgoztak. 1963. április 26-a ismét jeles nap volt a család életében, második gyermekük Ágnes születése. Az évek gyorsan teltek, a gyerekek felnőttek - kirepültek a családi fészekből - és születtek sorban az unokák: Bella, Lilla, Ábel, Benjámin.

(Kép és szöveg: Vidovics)

 


 

Arany, ezüst, bronz
 

2006. okóber 20.


A szentesi Swivel táncosai Szarvason voltak táncversenyen, ahol az alábbi eredményeket érték el: Gyerek II. kategóriában bronzérmes Mihály Gábor-Darabos Va-nessza, ezüstérmes Kánvási Dániel-Vincze Rita. Junior II. kategóriában aranyérmes Balogh Bence-Darabos Diána. A táncosok a Lajtha László Művészeti Iskola növendékei, felkészítő Bajominé Varga Erzsébet.

 


 

Piros kukák
 

2006. okóber 20.


A lakossági szelektív hulladékgyűjtés kiegészítéseként, a meglévő gyűjtőszigetekhez újabb kukákat helyezett ki a városellátó intézmény. A 120 literes, piros kukák mindenféle szárazelem, illetve telefon-akkumulátorok gyűjtésére szolgálnak. Az összegyűjtött szárazelemeket ártalmatlanítás után átadják megsemmisítésre egy engedéllyel rendelkező cégnek. Az alábbi gyűjtőszigeteken találhatóak a piros kukák: Béke u. - Vásárhelyi u. sarok, Farkas A. u. - Árpád u., sarok, Farkas A. u. - Mentő u. sarok, Csongrádi út - dr. Váradi L. Á. u. sarok, dr. Lakos u. - dr. Mátéffy F. u. sarok, Köztársaság u.-i ABC, Honvéd u. - Kodály Z.u. sarok, Leiningen u. - Boros S. u. sarok, Damjanich u. - dr. Udvardi u. sarok, Rákóczi F. u. - Vörösmarty u. sarok, Klauzál u.2., Kossuth u. 17., Szent Imre herceg.u., Apponyi tér.

Az első 3 héten 25 kg elemet helyeztek az edényekbe. Remélhetőleg a lakosság mind gyakrabban fog élni a szelektívgyűjtés e lehetőségével.

 


 

Ökölvívó sikere
 

2006. okóber 20.


Szép sikert ért el Nagy Richárd ökölvívó a serdülők magyar bajnokságán. A Szentesi Kinizsi Kick-box szakosztályának versenyzője a Hódmezővásárhelyen rendezett sportesemény népes mezőnyében a harmadik helyet szerezte meg. Edző: Bertók Róbert.

 


 

Családi események
 

2006. okóber 20.


Született:
Nagy Istvánnak és Darabos Bernadettnek (Könyök u. 1.) Döme Brúnó, Sándor Rolandnak és Kövér-Kis Anikónak (Rákóczi F. u. 21.) Katrin, Rácz Péter Norbert és Chikán Gabriellának (Futó Z. u. 35.) Boglárka, Lucz Imre Róbertnek és Vincze Mónikának (Drahos u. 12.) Linda, György Gábornak és Dósa Piroskának (Új u. 9.) Gábor Konrád, Nagy Gábornak és Nyilas Edinának (Csongrád, Muskátli u. 19.) Marcell Dániel, Jaksa Józsefnek és Kódor Ildikónak (Csongrád, Liliom u. 2.) Péter, Pika Róbertnek és Horváth Renátának (Csongrád, Zöldfa u. 5.) Evelin, Száraz Mihálynak és Gálig Erikának (Csongrád, Martinovics u. 1.) Dorina nevű gyermeke.

Házasságot kötött:
Fodor Péter és Gyánti Mónika (Derzsi K. J. u. 40.), Szénási Tamás János (Kinizsi u. 9.) és Szeles Brigitta (Brusznyai stny. 5.).

Elhunyt:
Móricz Mihály (Babós u. 6.), Józsa Mihályné Horváth Zsuzsanna Julianna (Hétvezér u. 42.), Gajda Mátyás Józsefné Rozgonyi Cecília Erzsébet (Huszár u. 5.), Borsi Istvánné Cseh Anna (Csongrád, Nádor u. 9.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz