<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. okóber 20.

 
Hideg barackleves

Hozzávalók:
50 dkg őszibarack, fél liter őszilé, 1 dl tejszín, fél citrom leve, 1 ek. cukor v. méz.

Elkészítése:
A barackot egészben leforrázzuk, a héját lehúzzuk, kimagozzuk, a húsát összedaraboljuk, majd összeturmixoljuk az őszilével. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és az egészet lefedve, egy órára mélyhűtőbe teszszük. Tálalás előtt ízlés szerint citromlével, cukorral illetve mézzel ízesítjük. Egy adag tejszínhabbal is megbolondíthatjuk a hideg, édes és laktató levest.

Ínyencpörkölt


Hozzávalók 5 személyre:
60 dkg marhalábszár, 60 dkg csontos sertéscsülök, 15 dkg sertésvelő, 2 nagy vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, csemege pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, őrölt köménymag, só, 15 dkg gomba, 1-1 húsos paprika és paradicsom, 1 dl száraz vörösbor.

Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, a lábszárat kockára vágjuk, a csülköt egészben hagyjuk. A velőt langyos vízben áztatjuk, majd lehártyázzuk. A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk és az olvasztott zsírban kisütjük, pirospaprikával meghintjük. A fokhagymát, a köményt, a marhahúst és a csülköt hozzáadjuk, megsózzuk, kevés vizet adunk hozzá és kis lángon majdnem puhára pároljuk. Végül a megtisztított és felszeletelt gombát, kockára vágott paprikát, paradicsomot is rászórjuk. Rövid ideig pároljuk a vörös hozzáadásával, rárakjuk a velőrózsákat, majd hagyjuk hogy felforrjon. Tálaláskor a pörköltet galuskával kínáljuk

Jó étvágyat!


<<< Vissza