<<< Vissza

Három a szilveres igazság
Csillogó flitterek, érmek, mosolyok

2006. okóber 20.

 
Szatmári-Nagy Szilvia (jobbról a harmadik) és dobogós felnőtt tanítványai: (balról) Szepesi Judit, Szepesi József, Szögi Szilvia, László Csaba, Páli Erik, Páli Viktória.

A Dr. Papp László-sportcsarnokban a múlt szombati magyar bajnokságon a Szilver TSE táncosai teljesítették az elvárást: három bajnoki címmel gazdagították a házigazda egyesületet. Ráadásként a felnőtteknél a dobogóra csak szilveres párosok kerültek.

A táncegyesület vezetőjének, Szatmári-Nagy Szilviának köszönhetően a szentesi közönség évek óta közvetlen közelről, parádés versenyeken is megcsodálhatja a városnak folyamatosan dicsőséget szállító magyar bajnok táncospárokat, így a nálunk ezúttal már harmadik alkalommal rendezett standard bajnokságon. Több kategóriában vonultak a versenyzők a parkettre egy feldíszített, kovácsoltvas kapu alatt: az utánpótlás a latin magyar bajnoki címekért vetélkedett, a felnőtteknél pedig a standard táncok bajnoki címét huszonöt páros igyekezett megkaparintani László Csabától és Szögi Szilviától. Gyönyörű melódiákra lejtették a táncokat, a zenénél csak a ruhaköltemények voltak csodálatosabbak. Ebben is kitűntek a Szilver versenyzői, de rájuk nem csak az élénk narancssárga, vagy zöld ruha irányította a figyelmet. A legkisebbeknél a kisfiúk hátát ugyan betakarta a rajtszám, s a lépések még néhol kicsit bátortalanok voltak, de amilyen elegánsan fogadták a tapsot, az már a profikat idézte. Sorra hirdették ki a győzteseket, a csoportkép a dobogón ragyogó volt: flitterek, érmek, mosolyok csillogása. A Szilverből a gyerek I.-kategóriában a Tisza Dániel-Bendik Elizabett Hanna, junior I.-ben a Bugyi Bence-Kiss Violetta páros lett bajnok.

A felnőttek mezőnye körről-körre fogyott, a hatos döntőbe három szilveres pár is bejutott. A László-Szögi páros a keringőben zene nélkül plusz köröket forgott, csak úgy suhogott Szilvia piros szoknyája. Örömtáncukon látszott, hogy a közönségnek játszanak, s az is, hogy ők egy szinttel feljebb vannak versenytársaiknál. Az aranyérmet úgy nyerték, hogy minden táncban - bécsi és angol keringő, tangó, slow-fox, quick step - a legjobbnak pontozták őket. Az öröm akkor lett teljes, amikor kiderült: a második helyen a Szilver csongrádi klubjából a Szepesi-testvérpár, József és Judit, a harmadik helyen a helybeli Páli-testvérek, Erik és Viktória végeztek. Csabának és Szilviának ez már közös pályafutásuk tizedik magyar bajnoki címe volt, s a páros hölgytagja azt mondja, nem volt nehéz nyerniük, hosszú távú felkészülésük a világbajnokságokra szól. A moszkvai tíztánc-vb még e hónapban lesz, ott az álom a döntő, a téli dániai standard vb-n már számolgatniuk kell: 12-es vagy 13-as lesz-e a középdöntő. Szepesiék készültek a második hely megszerzésére, végig magabiztosan próbáltak táncolni, de csak a döntőben merték elhinni: meg is lehet. Ők is utaznak a standard világbajnokságra.
A legfáradtabb alighanem a versenyt szervező, és végig konferáló Szatmári-Nagy Szilvia lehetett, aki végére nagyon boldoggá vált a három - várt- bajnoki cím miatt. Elárulta, más egyesület már nem is nagyon pályázik a bajnokság rendezésére, a Szilvert úgysem tudják túlszárnyalni. Ő is elkísérte a közelmúltban Csabáékat Tajvanra a tíztánc-világkupára, ahol az elért 5. helyezéssel elégedett volt.

D. J.


<<< Vissza