XXXVII. évfolyam 34. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Közös kenyerünk
 

2006. augusztus 25.


Az ünnepélyes kenyérszegés pillanatai Fotó: Vidovics


A Szent István-napokat, az augusztus 20-ához kapcsolódó három napos ünnepségsorozatot a legszélesebb közönségrétegnek ajánlották a szervezők - az önkormányzat, a művelődési központ, a Civil Fórum és a Kovács Produkciós Iroda - amihez szerencsére pompás idő is párosult. Sztárvendégek nívós műsora mellett a sikeres családi nap elmaradhatatlan "kellékei", kutyák és lovak voltak még a nagy közönségkedvencek.


Bővebben


 

Élő bárány a pörköltért
 

2006. augusztus 25.


Az augusztus 19-i Szent István - főzőverseny az Aranykalász étteremben már a harmadik alkalom volt a szakácstudomány megmérettetésére. A jó hangulat garantált volt, a versenyzőket pedig az értékes fődíj, egy élő bárány is motiválta. A zsűri elnökeként Fássy Ádám kóstolgatott.


Bővebben


 

Felújítási pályázatok
 

2006. augusztus 25.


A hivatali nyelvezet az ipari technológiával épített lakóházak energiatakarékos felújításának nevezi azokat a pályázati akciókat, amelyek Szentes városban kivívták az érdekeltek figyelmét és bekapcsolódását. Persze nemcsak paneltömbök készültek előre gyártott elemekből, hanem más jellegű házak is, ezért nem véletlen, hogy a korábban már sikeres pályázatok mellé felzárkóztak az idei kezdeményezések is.

A város önkormányzati testülete szeptember első felében dönt a már kidolgozott pályázatok kérdésében, hogy milyen arányban nyújt anyagi támogatást a jelentős számú lakást magukban foglaló lakóépületek meghatározott célú felújításához a kertvárosban, a Kossuth utca északi és déli oldalán, valamint az Apponyi téren.

A felújítási költségek egyébként három részből tevődnek össze: a már említett önkormányzati hozzájárulásból, továbbá állami támogatásból és a társasházi lakástulajdonosok befizetéseiből. Hogy konkrétan miről van szó, azt mindenki megnézheti és tapasztalhatja, például a dr Brusznyai - sétány egyik lakóépületénél. Az itt folyó munkák során megfelelő műanyagból gyártott szigetelő lapokkal kívülről "körülbélelik" az emeletes épület falait és ennek hatásaként és következményeként kevesebb fűtési energiát kell felhasználni majd a téli időszakban a lakások melegen tartására. Tehát költségkímélés is létrejön. Másik előnyös körülmény, hogy az évszakoktól függetlenül külsőleg szebb kinézetűek lesznek a lakóházak. Ezeknek az értékmegtartó képessége, ingatlanforgalmi esélye is megnövekszik a odernizálást kiváltó sikeres és eredményes felújítási pályázatok révén, így ez sem elhanyagolható szempont a mai világban.

 


 

Vége a vakációnak
 Városi tanévnyitó a Petőfiben

2006. augusztus 25.


Egy hét múlva megkezdődik az új tanév. A 2006/2007-es Szentes városi tanévnyitót augusztus 30-án, szerdán 17 órakor tartják a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Ez az intézmény idén ünnepli az énekzenei képzés indításának 50. évfordulóját. A többi helyi általános iskolában másnap, 31-én, csütörtökön a késő délutáni órákban tartják az évnyitót, amelyről az adott iskolánál lehet tájékozódni. Az első tanítási nap szeptember elseje. A középiskolák nagy részében szeptember első napján tartják a tanévnyitót is.

(Forrás: Rádió Szentes)

 


 

Százezer a nyomravezetőnek
 

2006. augusztus 25.


A Tófh József utcai ház, ahol a robbantás történt. (Fotó: Vidovics Ferenc)


Keresik a keddi szentesi robbantásos merénylet elkövetőjét. A városi rendőrkapitányság szakértők bevonásával, nagy erőkkel nyomoz az ügyben. Nem hivatalos információink szerint a nyomok egy Vásárhelyi úti szórakozóhelyhez vezetnek. Szentesen utoljára 6 évvel ezelőtt dobtak a Kertvárosban egy vállalkozó családi házára úgynevezett Molotov-koktélt. Szerencsére a mostani robbantásban sem történt személyi sérülés.


Bővebben


 

Hol vagy, István király?
 

2006. augusztus 25.


Biztos vagyok benne, hogy a mai napon sok igehirdetés kezdődik ezzel az ünnepi kérdéssel. Azt meg merem remélni, hogy sokan nagyon őszintén és nagyon kíváncsian szeretnének találkozni István király lelkével, aki a maga idejében - a neki rendelt történelmi pillanatban - azt tette amit tennie kellett: az akkori időknek megfelelő formában európaivá és kereszténnyé tette a magyar népet. Ezt az Ő akkori apostoli és királyi tettét hamar felismerte és elismerte az akkori Nyugat.


Bővebben


 

Az iparosok érdekvédelmének biztosítása
 120 éve alakult a Szentesi Ipartestület

2006. augusztus 25.


Szentesi iparosok az Ipartestület székháza előtt


Szentes város lakossága jellegzetesen mezőgazdasági foglalkozású volt, jelentős állattartással. Évszázadokon át elkülönült iparról, ill. iparos rétegről nem beszélhetünk. Iparosai csak a XVIII. század közepén tűnnek fel. Első céhük - a Csizmadia Céh - 1743-ban alakult 10 mesterrel. Egy 1759-ben készült kimutatás szerint 36 iparos élt a városban. Számuk folyamatosan nőtt, s a céhek száma is egyre szaporodott. A megalakult új céhek a következők voltak: Takács Céh (1767), Szabó-, Szűcs- és Szűrszabó Céh (1777), Asztalos- és Lakatos Céh, Ács- és Molnár Céh, Kovács- és Kerékgyártó Céh, Magyar Tímár- és Cserzővarga Céh, melyek 1818-ban alakultak.


Bővebben


 

Színházban birkóztak
 Évfordulók 2006.

2006. augusztus 25.


95 éve,
1911. augusztus 26-án elbírálták az új szentesi katolikus népiskola építésére beérkezett terveket. A 34 pályázó közül Dobovszky József István helybeli műépítész nyerte el a munkát. (A ma is álló díszes épület 1912-ben készült el.)

95 éve,
1911. augusztus 27-én a függetlenségi és 48-as körök értekezletén elhatározták, hogy tiltakozó népgyűlést szerveznek a katonai költségek emelése ellen, valamint a sajtószabadság védelme érdekében.

25 éve,
1981. augusztus 28-án Szentesre látogattak a Ludas Matyi c. humorisztikus hetilap munkatársai. A Városi Galériában karikatúra kiállítás nyílt, amelyet Árkus József főszerkesztő ajánlott a nézők figyelmébe. Ezt követően a Tóth József Színházteremben Ludas-fórumot tartottak, amelyen a lap munkatársai, közismert humoristák válaszoltak a közönség kérdéseire.

70 éve,
1936. augusztus 30-án Szentesre látogattak Lőrincz Márton és Zombory Ödön olimpiai bajnokok, akik részt vettek a Tóth József színházban rendezett birkózóversenyen. Az ünnepélyes fogadás alkalmával Lőrincz Márton felajánlotta Szentes városának az olimpián nyert tölgyfacsemetéjét.

160 éve,
1846. augusztus 31. és szeptember 2. között gróf Széchenyi István a Tisza szabályozási munkálatainak megindítása ügyében Szentesen időzött. Paleocapa olasz mérnök társaságában megszemlélte a térséget, tanulmányozva az ármentesítéssel kapcsolatos helyi elképzeléseket. Eredményes tárgyalásokat folytatott vendéglátójával, Boros Sámuel főbíróval, s találkozott Vásárhelyi Pál özvegyével, aki ekkor már Szentesen lakott húgánál, Sebők Erzsébetnél. (Széchenyi 1845. október 13-14-én járt első alkalommal Szentesen.)

290 éve,
1716. szeptember 1-jén a császári sereg megkezdte Temesvár ostromát, amelyet 18 ezer főnyi török őrség védett. - Harruckern János György élelmezési főhadbiztos Szentesre helyezte a török ellen vonuló császári hadak élelmezési központját. A Petrák-krónikában erről az alábbiakat olvashatjuk: "Az 1716-ik esztendőben ezen város a temesvári várat ostromló császári hadsereg számára kenyeret, sajtot, zabot, szénát és egyéb élelemre valót szállított."

100 éve,
1906. szeptember 1-jén megindult a motorvonat-közlekedés Szentes-Kunszentmárton között.

Összeállította:
Labádi Lajos

 


 

Óriástartályok tejnek, sörnek
 

2006. augusztus 25.


Elkészült az ötvenezer literes tejtároló siló


Hamarosan tíz éves lesz a Tejszolg-Szentes Kft., mely az élelmiszeriparnak és a vegyiparnak is beszállítója. A Nagynyomáson lévő telepükön készítettek már óriástartályokat Európa több országába, de még Amerikába is.


Bővebben


 

Színes, de küzdelmes életút
 

2006. augusztus 25.


Tizenhatodik összejövetelét tartotta a Közéleti Kávéház augusztus 7-én. A meghívott vendég dr. Molnár Gyula belgyógyász főorvos volt. Horváth György, az előző meghívott invitálta, hogy meséljen magáról. Barátai szerény embernek ismerik, kitüntetéseinek sora fémjelzi életútját. A többi között 2001-ben Szentes Városért Emlékérmet, 2003-ban a Vöröskereszt csillagkeresztjét, 2005-ben Bugyi István Emlékérmet kapott.


Bővebben


 

Harminc éve pengetnek
 

2006. augusztus 25.


A zenekar vezetőjének Szirbik Imre polgármester augusztus 20-ánn adta át az emlékérmet. (Fotó: Vidovics Ferenc)


Szentes Városért Emlékéremmel tüntették ki a Pengető Citerazenekart. A kitüntetést az alkalomból kapta az együttes, hogy városunkban harminc éves jubileumához érkezett a citerásmozgalom.


Bővebben


 

Segítség, kezdődik az iskola!
 

2006. augusztus 25.


Az iskolakezdés sok gyermek és szülő rémálma. A gyerekek számára azért, mert vége a szünidőnek, a szabadságnak, újra be kell ülni az iskolapadba, elővenni a sarokba hajított könyveket, matekpéldákat megoldani, és még sorolhatnám. A szülők számára sem könnyű gyermeküket vagy gyermekeiket beiskolázni, mert mélyen a pénztárca aljára kell nyúlni a tankönyvcsomagok, füzetek, tollak és egyéb kellékek megvásárlásánál. Utánajártunk néhány iskolában és egy papírboltban, hogy mennyibe kerülnek az iskolakezdéshez szükséges dolgok.


Bővebben


 

Jubileumi lecsófesztivál
 

2006. augusztus 25.


Hamarosan elérkezik szeptember 1-je, a jubileumi, ötödik családi lecsófesztivál nyitónapja. Amint Mészáros Zoltán, a rendező Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója fogalmaz, öt évvel ezelőtt maguk sem gondolták, hogy ilyen sikeres lesz az egész.


Bővebben


 

Képviselők-választás előtt
 

2006. augusztus 25.


Lapunk sorozatot indított, melyben bemutatja a szeptemberben leköszönő önkormányzati képviselőket. Két kérdésre vártuk válaszukat: egyrészt tervei közül mit sikerült megvalósítania az elmúlt négy évben, illetve tervezi-e az újabb megmérettetést az őszi képviselő-választáson, vagyis indul-e újra a mandátumáért.


Bővebben


 

Akarsz-e játszani?
 

2006. augusztus 25.


A Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatos tanulói ismét kiemelkedő sikerrel szerepeltek a Kapolcs nevével országosan ismertté vált Művészetek Völgyében. Három utcaszínházi produkciójukat öt alkalommal, különböző helyszíneken láthatta a nagyérdemű. S a Kosztolányi Dezső által megfogalmazott kérdésre - Akarsz-e játszani? - a drámaisok "égi" módon válaszoltak: Pulán szakadó esőben is lelkesen végigjátszották a darabot, hiszen a közönség esernyőt bontott és tapodtat sem mozdult.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2006. augusztus 25.


István király történelmi emlékei között rangos helyen kell megőriznünk a fiához (és minden magyarhoz) intézett intelmeit. Mint az Európai Unióba tartozó magyarok, tartsuk élénken emlékezetünkben azt, amit az országunkba érkező és nálunk megtelepedő idegenekkel kapcsolatban a lelkünkre kötött: úgy bánjunk az idegennel, hogy jobban érezze magát nálunk, mint bárhol egyebütt. A magába zárkózó nemzet elvész A többi Intelmet is kötelező tananyaggá kellene tenni..

12 arany érmet szereztek kajakosaink, kenusaink a Szegeden megrendezett világbajnokságon. Nagy dicsőségünkre szolgál mindegyik, de mindnél többet ér az a nemzetközi "fair play" díj amelyet a szervezők és a közönség érdemelt ki azzal, ahogy a nem magyar versenyzőket is lelkesítették és megbecsülték.

Szomorú véget ért a pesti tűzijáték. Nagy tanulság: ahol óriási tömeg gyűlik össze egy rendezvényen, ott akár előzetesen, akár menet közben a közbiztonságot szolgáló intézkedéseket kell hozni Idejében be kellett volna jelenteni rádió és tévé útján a tűzijáték elhalasztását.

"Menni kell a világban, kapcsolatokat szerezni, tanulni és a megszerzett tudást hazahozni" ,mondtaa napokban egy főember. 1946 óta jártam Hollandiát, Svájcot, Németországot, Közép-Európát és az ott szerzett több tudást magammal hoztam. Könnyű volt megszerezni, csak az itthon maradt némely önelégült irigységét volt nehéz elviselni. De ez a lényegen mit sem változtatott.

Dr. Imre Ernő

 


 

Adó-info
 

2006. augusztus 25.


EHO változások


2006. szeptember 1-jétől a tételes egészségügyi hozzájárulás alanyainak meghatározásánál a következő változások lesznek

- a vállalkozási jogviszonyban díjazás ellenében személyes munkát végző személy után kell a tételes egészségügyi hozzájárulást megfizetni akkor, ha a díjazása havi összege eléri a minimálbér 30 százalékát, illetve naptári napokra annak harmincad részét és más kifizető utána tételes egészségügyi hozzájárulást nem fizet

- a választott tisztségviselők körének meghatározása kibővül a gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének társasági jogi jogviszonyával.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. augusztus 25.


  • Csáki- rostélyos
  • Csúsztatott palacsinta


Bővebben


 

Éjszakai focitorna
 Lányok is beneveztek

2006. augusztus 25.


Augusztus 19-én este 8 órától éjjel egyig alkotmány napi éjszakai focitorna zajlott hét csapat részvételével a Pusztai László Sporttelepen. A kispályás focitorna győztese a Laver-2000 csapata lett, a gólkirály is innen került ki: 14 góljával Horváth Róbert érdemelte ki a címet. Női csapat is benevezett, a megyei bajnokságban szereplő Kinizsi, sőt a fiúk mellett labdába is tudtak rúgni. Igaz, két fiú is volt soraikban. Ugyan csak egyetlen pontot szereztek, de azt a későbbi második helyezett gárda elleni döntetlennel.

A Szabadidős Sportklub szervezésében lezajlott torna végeredménye:
1. Laver-2000, 2. Káosz, 3. Surprise, 4. Dream Team

 


 

Újabb győzelem
 

2006. augusztus 25.


A Csanytelek elleni 3-0-ás siker után ismét győzött a Szentesi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgó csapata. A Kinizsi ezúttal is hazai pályán játszhatott, mégpedig az UTC ellen, és bár a vendégek szereztek vezetést, a mieink fordítani tudtak, végül 2-1-re nyertek. Bozóki Zoltán vezetőedző véleménye az volt a találkozó után, hogy ezúttal nehezebb volt begyűjteni a három pontot a hat új játékossal felálló vendégek ellen, mint az első fordulóban. Kezdetben a szegediek támadtak többet, majd fokozatosan átvette az irányítást a Szentes, gólhelyzeteket is sikerült kialakítani, ám gólt mégis az UTC ért el egy gyors kontratámadást követően. Szerencsére gyorsan talpra álltak a hazaiak, előbb Törőcsik lőtt nagy gólt tizenhat méterről, majd Páger is betalált, így a félidőben már nálunk volt az előny. A második játékrészben nem esett több gól, így két forduló után százszázalékos teljesítménnyel büszkélkedhet a szentesi együttes. Bozóki Zoltán szerint megérdemelt volt az egy gólos siker, amit a hétvégén akár újabb is követhet, ráadásul ismét a Kurca partján. A Szegvár gárdája ugyanis a pályaválasztói jog felcserélését kérte, így ebben az idényben immár harmadszor játszhat hazai környezetben a Kinizsi, amit jó lenne kihasználni. A két szomszédvár az előző idényben mindkét alkalommal megosztozott a pontokon, ráadásul ősszel és tavasszal is 1-1-re végeztek a csapatok. A Szentes- Szegvár mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a Pusztai László Sporttelepen.

H.V.

 


 

Alapoznak a pólósok
 

2006. augusztus 25.


Mindkét első osztályú vízilabda csapatunk javában készül a következő bajnoki szezonra. A Hungerit-TOP-COP- Security- Szentesi VK női gárdája július 17-e óta gyakorol együtt Kocsis István vezetőedző irányításával. A csapat napi két edzésen vesz részt, délelőtt kezdetben napi négy kilométer úszás, délután labdás gyakorlatok szerepeltek a programban. A hosszú távú úszást azóta rövid távú váltotta fel, és a kétkapus játék is előtérbe kerül majd. A felkészülésben a világversenyeken szereplő játékosok egyelőre nem vesznek részt, Tóth Andrea a válogatottal készül, míg Brezovai Dorottya és Dalmádi Szandra Kirisiben szerepelt a juniorválogatottal és szerzett Európa-bajnoki bronzérmet. A Hungeritből Sipos Edit és Huszka Zsuzsanna a Dunaújváros csapatához igazolt, távozott Berak és Dunderski, érkezett viszont Hegedűs Renáta a BVSC-től, Bódi Anett a Dunaújvárosból és Anastasia Kotova Ukrajnából. A fiatal ukrán játékos 1987-es születésű, és szeptember 10-e után kapcsolódik be a munkába, mert ezekben a napokban a felnőtt válogatottal készül az EB-re. A szezon szeptember 23-án kezdődik a Magyar Kupa küzdelmeivel, majd négy nappal később rajtol a bajnokság is.

A Legrand- Szentesi VK férfi csapata szintén július közepén kezdte az alapozást. Távozott Szentesről Juhász Zsolt, Szabó Nándor és Plézer János, érkezett A. Aleksander Szerbiából. Berki András vezetőedző lapunknak elmondta, hogy roppant kemény szárazföldi edzésekkel, és rengeteg úszással készültek eddig, labdával csak elvétve találkoztak a játékosok. Az elmúlt héten könynyített munkát végeztek, mostantól kezdve pedig- a játékosok nagy örömére- a mérkőzések is sűrűbben szerepelnek a programban. Ezen a héten szerdán a Szegeddel kétkapuzik a Szentes, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig felkészülési tornán szerepel a csapat Szolnokon. Berki András nem titkoltan azzal a szándékkal utazik a szolnoki öt mérkőzésre, hogy fiatal játékosainak is lehetőséget adjon a rutinszerzésre. A kapuból kirobbanthatatlan Horváth Tamás egyáltalán nem szerepel majd, és a mezőnyben is sok ifjú vízilabdázó mutathatja meg tudását.

H.V.

 


 

Úszósikerek
 

2006. augusztus 25.


Évadzáró Regionális Úszóverseny Hódmezővásárhelyen.

A szentesi éremszerzők névsora: 100 m leány hátúszás I. Dajka Dalma (1994), I. Vecseri Dorina (1996),50 m fiú mellúszás: I. Mészáros Zsolt (2000), III. Tóth Gyula (2000), 50 m leány mellúszás: I. Lekrinszki Gina (1998), 100 m fiú mellúszás: I. Hegedűs Bence:( 1994), III. Pellei Frank (1996),100 m leány mellúszás: III. Lakos Ivett (1993), I. Csák Anikó (1994), I. Juhász Nóra (1995), I.Vecseri Dorina(1996),50 m leány pillangóúszás: III. Lekrinszki Gina (1998), 100 m leány pillangóúszás: III.Lakos Ivett (1993), III.Csák Anikó (1993), I.Tihanyi Fanni(1996),100 m fiú gyorsúszás:II. Hegedűs Bence (1994), 100 m leány gyorsúszás: III. Lakos Ivett (1993), I.Csák Anikó (1994), II. Dajka Dalma(1994), I. Vecseri Dorina (1996), II. Tihanyi Fanni(1996). A Szentes Városi Úszóclub 57 versenyzővel vett részt.

 


 

Zánkán táncoltak
 

2006. augusztus 25.


Gyermek- és Ifjúsági Táncfesztivál

D Gyerek I. Standard: Katona András - Márton Katalin 1., Tisza Dániel - Bendik Elizabett 2., Gajda Gergő - Aradi Antónia 3., D Gyerek I. Latin: Katona András - Márton Katalin 1., Tisza Dániel - Gajda Gergő - Aradi Antónia 5., D Gyerek II. Standard: Túri György - Katona Manuéla 1., Makai Kiss Dávid - Sovák Andrea 2., Sági István - Kóródi Bettina 3., D Gyerek II. Latin: Makai Kiss Dávid - Sovák Andrea 5., C Gyerek II. Standard: Horváth Kornél - Tóth Fruzsina 2., C Gyerek II. Latin: Horváth Kornél - Tóth Fruzsina 4. Paczuk Lénárd - Bottyán Denisza 5.,

D Junior I. Standard: Győrfi Norbert - Szepesi Lilla 1., Jéri Tamás-Bali Violetta 5.,Prozlik Ádám - Hevesi Vivien 6., Horváth Zoltán - Ambrus Adél 7., C. Junior I. Standard: Bugyi Bence - Kis Violetta 1.,Kis Vencel - Ormándi Molli 3., Deák Attila - Hevesi Henriett 4.,Győrfi Norbert - Szepesi Lilla 5., C Junior I. Latin: Papp Gergely-Korom Tamara 2., Kis Vencel - Ormándi Molli 5., B Junior I. Standard: Papp Gergely - Korom Tamara 1.,B. Junior I. Latin:Bugyi Bence - Kis Violetta 1., D Junior II. Standard: Szalkai Szabó Márk - Ferenczi Beáta1., Papp Dávid - Bontovics Diána 2., Imre Zsolt - Prozlik Anna 4., Boros Tamás - Püspöki Barbara 5., D Junior II. Latin: Mári Zsolt - Farkas Bettina 2., C Junior II. Standard: Szalkai Szabó Márk - Ferenczi Beáta 5., Sándor József - Bacsa Dorina 6., C Junior II. Latin: Boros Tamás - Püspöki Barbara 6., B Junior II.Standard:Szabados Péter - Csapi Flóra 3., C. Ifjúsági Standard: Papp Dávid - Bontovics Diána 2., - Nagy Gergő - Horváth Alexandra 1., Schwartz Péter-Zsiros Gabriella 4., Bődi Richárd - Kovács Bernadett 5., A Ifjúsági Standard: Kósa András - Túri Bernadett 1.,Nagy Gergő - Horváth Alexandra 2., Szalkai Sz. Gábor - Pandur Petra 3., Schwartz Péter - Zsiros Gabriella 5., A Ifjúsági Latin:Bődi Richárd - Kovács Bernadett 5.,Felkészítő tánctanár: Szatmári-Nagy Szilvia

 


 

Élményfoci
 

2006. augusztus 25.


'Aki ma a magyar futballért dolgozik, vagy őrült, vagy megszállott.'

- Ezt Sallói István, a Diósgyőr labdarúgó csapatának ügyvezetője nyilatkozta a sportnapilap elmúlt csütörtöki számában. Szerencsére vannak Szentesen is ilyen megszállottak, közéjük tartozik Ferenczi Zoltán, a Szentesi LTE fiataljainak az edzője, vele beszélgettem az esti tréning előtt.


Bővebben


 

Szentesi a ringben
 

2006. augusztus 25.


A szeptember 9-ei Küzdősport Fesztiválon a "sztárok" mellett ringbe lép a szentesi Szilasi-Szalma Adrián Oszkár is. Oszkár hatalmas lendülettel készül a megmérettetésre hiszen a hazai közönségnek szeretné megmutatni, milyen teljesítménnyel lett Kick-Box EB II. helyezett.

Bevallása szerint legalább olyan fontosnak tartja ezt a mérkőzést is mint akár az EB mérkőzéseit. Naponta legalább egyszer, de gyakran kétszer is edz ha ideje engedi. A főiskolára való felkészülése mellett minden idejét az edzésre fordítja. Kérdésünkre elmondta, milyenmódon készül a szentesi mérkőzésre.

- Délelőttönként Sensei Brezovai Sándor edzésein veszek részt, ahol hosszú távú futásokon veszünk részt - meséli. - A futás után az edzőteremben tizenmeneteket zsákolunk keményen, majd az erősítéseket követően Brezovai Sándor a rugótechnikámat javítgatja. Úgy érzem, az elmúlt egy-két hónapban nagyon sokat fejlődött a rúgótechnikám, erősebb lettem. Délután Bertók Róbert edzőmmel többnyire szabadtéri edzéseket végzünk. Itt is futással kezdjük, de más módon. 5-6 kilométer bemelegítő futás után sprinteket futok, amelyek nagyon megterhelőek, elsősorban tüdőre. A sprintek a gyors ritmusváltáshoz és a robbanékony izom fejlődéséhez kellenek. Ezután lábizom erősítő gyakorlatokat végzünk és ezt követően vagy páros gyakorlatozunk, vagy pedig iskolázunk. Az iskolázásnál az edző tenyerén levő iskolázó kesztyűbe kell kombinációkat ütnöm és rúgnom gyorsan és nagy erővel. "Szabad napokon" pedig vidéki klubokba járok ellenfelekkel "kesztyűzni".

Bertók Róbert edző lapunk érdeklődésére elmondta, hogy "Oszi" folyamatosan fejlődik, aminek nagyon örül, hiszen a jövő évi szentesi Kick-box EB-n szeretné, ha tanítványa a dobogóra állhatna. Októberben pedig szeretné Oszkárt a dániai ISKA Európa Kupán sikeresen szerepeltetni. Bertók Róbert ezúton is szeretné köszönetét kifejezni Brezovai Sándornak, aki mint elmondta, már az ő versenyzői felkészülését is segítette a kezdetek óta!

Oszkár abban bízik, hogy jó formában lesz, a mérkőzésen és a közönség buzdítása mellett eredményes lesz.

 


 

Családi események
 

2006. augusztus 25.


Született: Csák Tibornak és Molnár Mária Gabriellának (Nagynyomás , Tanya 91.)Regina Flóra, Bárkai Zsolt Imrének és Földi Anikónak (Pólya u.4.) Flóra Fáni, Németh Györgynek és Bubori Andreának (Gógány u. 38/a) Dominik, Szegi Ignácnak és Virágos Anna Margitnak (Wesselényi u. 45.) Véda Anna, Lakos Sándornak és Beke Katalinnak (Szabadság tér 5.) Sára, Miszlai Bélának és Veres Gabriellának (Fábiánsebestyén Mátyás kir. u. 6.) Fanni, Sohonyai József Zsoltnak és Tóth Klárának (Gádoros Hunyadi u.7.) Barbara,Bódi Béla Józsefnek és Nagy Zsuzsannának (Kossuth tér 5.) Bernadett, Petrovics Attilának és Rácz Lillának (Csongrád Bihari J.u.45.) Hajnalka Mária.

Házasságot kötött: Takács János Antal (Bereklapos Tanya 6/B.) és Dóczi zsuzsanna (Mágocsi út 1.), Deák Kálmán (Köztársaság u. 23.) és Horváth Mónika (Gógány u. 77.), Kocsis Róbert és Valkai Erika (Bocskai u. 5.), Csernus Áron (Cseuz B. u. 9.) és Turza Hajnalka (Kodály Z.u.31.), Horzse György (Akácfa u. 42.) és Erhardt Beáta (Mindszent u. 43.).

Elhunyt: Berényi Gergely (Borza u. 18), Pammer Istvánné Szabó Ilona(Kossuth u.19.),Szabó Ferenc (Nagyhegy 139.), Kiss Attiláné Földvári Márta (Kossuth u. 12.), Bogyó Imre (Sáfrán M. u. 23.),Szabó Lászlóné Csapó Eszter (Tóth J.u. 22.), Bugyi Józsefné Balla Katalin (Nádasdi u. 20.), Horváth-Varga Péter Pálné Bozsik Margit ( Csongrád Halpiac u. 12.), Keller Ferenc ( Csongrád Bokros Tanya 1702.),Szabics Jánosné Vígh Mária Terézia ( Szegvár Mindszenti u. 60.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz