<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. augusztus 25.

 
Csáki-rostélyos

Hozzávalók
: 4 szelet rostélyos, 1 dl olaj, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 4 tojás, 2 fej vöröshagyma, 1ek.liszt, 1,5 dl tejföl, 1 dl csontleves, pirospaprika, só.

Elkészítése:
Először készítünk egy tojásos lecsót egy hagymából, egy zöldségkarikából, és a tojásokból. A húst klopfoljuk ki, tegyük rá a lecsót, a széleit hajtsuk be és tűzzük össze. Forró olajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, és süssük előre benne a húsok mindkét oldalát. Szórjuk meg pirospaprikával és engedjük fel a csontlével. Tegyünk mellé egy paradicsomot és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús elkészül. Amikor elkészült vegyük ki a léből, távolítsuk el a hústűt és szeljük fel. A visszamaradt léből csináljunk mártást: habarjuk be tejföllel és liszttel, majd forraljuk fel. Köretként vajas galuskát kínálhatunk hozzá.

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
6 tojás,14 dkg cukor, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 20 dkg liszt, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg darált dió, csipetnyi só, vaj. Az öntethez fél dl narancslé, fél dl rum, 10 dkg cukor, pudingpor.

Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, csipetnyi sót, majd csomómentesen elkeverjük benne a lisztet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lazán belekeverjük a maszszába. Palacsintasütőben kevés vajat olvasztunk és 2-3 mm tésztamasszát öntünk bele. Alacsony hőfokon 2-3 percig sütjük, csak az egyik oldalát, majd tányérra csúsztatjuk. Csokoládét reszelünk rá és megszórjuk őrölt dióval. Sütünk még lapokat, azt is rácsúsztatjuk, megint csokoládét reszelünk rá és dióval megszórjuk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes massza el nem fogy. A tetejére vastagon reszeljünk csokoládét! Az öntethez a narancslevet a cukorral és a rummal felforraljuk és kevés vízzel elkevert pudingporral besűrítjük. Ezzel a torta formájú palacsintát leöntjük és sütőben átmelegítjük.


<<< Vissza