<<< Vissza

Élményfoci

2006. augusztus 25.

 
"Aki ma a magyar futballért dolgozik, vagy őrült, vagy megszállott."

- Ezt Sallói István, a Diósgyőr labdarúgó csapatának ügyvezetője nyilatkozta a sportnapilap elmúlt csütörtöki számában. Szerencsére vannak Szentesen is ilyen megszállottak, közéjük tartozik Ferenczi Zoltán, a Szentesi LTE fiataljainak az edzője, vele beszélgettem az esti tréning előtt.

- Mit jelent a csapat nevében az L betű?


- A Szentesi TE megszűnésekor a gyermek labdarúgó csapat együtt maradt. Mivel jómagam a lábtenisz egyesület vezetője is vagyok, úgy határoztunk hogy alakítunk egy gyermek labdarúgó szakosztályt, és átvesszük a csapatot. Így került hozzánk ez a 18-20 fős kis társaság.

- Hogyan, mikor zajlanak az edzések?

- Az egész év folyamán heti öt, két órás edzéseket tartok. A nyári szünetben az esti órákban vannak a foglalkozások, hogy napközben a gyerekek egyéb programokon is részt vehessenek. Június közepétől augusztus elsejéig a fél csapat önként vállalta, hogy az esti edzések mellett reggelente, hetente ötször, úszni is lejárnak az uszodába, ahol aztán- felügyelet mellett- játékra is jutott idő. A fiatalok szorgalmukért természetesen jutalomban részesültek támogatóink révén. Két hét pihenő után augusztus közepétől kezdtük újra a munkát.

- Gyakori, hogy a gyerekek hamar megunják az edzéseket, sokan abbahagyják a sportolást. Önöknél hogyan jelentkezik ez a probléma?


- 2005 januárja óta, amióta a csapattal foglalkozom, kimondottan stabilnak mondható a létszámunk. Az első félévben voltak ugyan távozóink, de jöttek újak is helyettük, így a létszámunk nagyjából állandó. Ezt véleményem szerint a változatos edzéseknek köszönhetjük, ahol minden gyakorlatot igyekszünk labdával elvégezni. A gyerekek szeretnek edzésre járni, igyekeznek mindig jelen lenni a foglalkozásokon.

- Még az edzéseken is egyenmezben dolgoznak a fiatalok, máshol erre is alig van pénz...

- Igyekszem mindenben olyan feltételeket teremteni, melyben valóban élmény a sportolás. Akik ismernek, tudják, hogy én teszem a kalapba az első garast, és addig megyek, amíg minden feltétel rendelkezésünkre nem áll az edzésekhez, a mérkőzésekhez.

- Milyen eredményekkel büszkélkedhet a csapat?


- Kuparendszerben versenyzünk, mi is megyünk és hozzánk is jönnek más csapatok. Ezúton is szeretném megköszönni támogatóinknak, hogy segítették ezeknek a tornáknak a létrejöttét. Számos gárdával vagyunk nagyon jó kapcsolatban, így az edzőmérkőzésekben sincs hiány. Ami a csapatunkat illeti, nagyon jó kis védelmet sikerült kialakítanunk, ezért mérkőzéseinken általában kevés gólt kapunk, sőt volt olyan torna is, amelyet kapott gól nélkül zártunk. Elöl igyekszünk kihasználni a lehetőségeket, szerencsére a góllövéssel nem volt, és remélem nem is lesz gond.

H.V.


<<< Vissza