<<< Vissza

Százezer a nyomravezetőnek

2006. augusztus 25.

 
A Tófh József utcai ház, ahol a robbantás történt. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Keresik a keddi szentesi robbantásos merénylet elkövetőjét. A városi rendőrkapitányság szakértők bevonásával, nagy erőkkel nyomoz az ügyben. Nem hivatalos információink szerint a nyomok egy Vásárhelyi úti szórakozóhelyhez vezetnek. Szentesen utoljára 6 évvel ezelőtt dobtak a Kertvárosban egy vállalkozó családi házára úgynevezett Molotov-koktélt. Szerencsére a mostani robbantásban sem történt személyi sérülés.

A bűncselekmény elkövetésének körülményét és az indítékot vizsgálják. A rendőrkapitányság várja azok jelentkezését, akik az üggyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek. A rendőrség várja továbbá annak a szemtanúnak a jelentkezését is, aki a bűncselekmény elkövetésének idején a helyszín közelében tartózkodott, és ez által adatokkal tud szolgálni az esetről.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek - személyének titokban tartása mellett - 100 ezer forint díjat tűzött ki.

Kedden hajnalban érkezett a bejelentés a szentesi rendőrkapitányságra, miszerint 2 óra 45 perc körül dr. Sztantics Csabának, városunk jegyzőjének erkélyére, a rendelkezésre álló adatok alapján, kézigránátot dobott ismeretlen elkövető. A gránát az erkélyen felrobbant, százezer forintos kárt okozva a nyílászárókban, az épület falában és a redőnyökben. Személyi sérülés nem történt. A helyi rendőrök munkáját a helyszínen a tűzszerészeti szolgálat és a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság dolgozói segítették. A rendőrség munkatársai szakértők bevonásával folytatják a nyomozást az ügyben robbanóanyaggal való visszaélés és rongálás miatt.

Két Schwinn Csepel típusú kerékpárt is elloptak a belvárosból néhány nap leforgása alatt. Az egyiket a Kossuth téren lévő társasház lépcsőházi folyosójáról vitték el, míg a másikat a Kossuth utcáról tűntették el. A kár meghaladja a harmincezer forintot.

Augusztus tizenhatodikára virradóra egy magánlakásból több, mint egymillió 100 ezer forintot lopott el ismeretlen tettes, aki az otthon tartózkodó tulajdonosok bankkártyáját is magával vitte.

Az elmúlt kedden a kora délutáni órákban egy fiatal felnőtt bántalmazott ok nélkül egy fiatalkorút az utcán. A bántalmazás következtében a fiatalkorú ujjcsonttörést szenvedett. Szemtanúk segítségével sikerült beazonosítani az elkövetőt, aki ellen súlyos testi sértés miatt folyik az eljárás.

Szintén ezen a napon történt, hogy egy Mikecz utcai élelmiszerüzletben ottfelejtettek egy autóstáskát, ám amire a tulajdonosa észbe kapott, és visszasietett érte, már csak a hűlt helyét találta. A táskával és az okiratokkal együtt a benne lévő ötvenezer forint is eltűnt.

Szintén eltűnt egy mobiltelefon, mégpedig egy kerékpárkosárból. A Sony telefont a nagymágocsi sportpálya mellől vitték el.

H. V.


<<< Vissza