<<< Vissza

Jubileumi lecsófesztivál

2006. augusztus 25.

 
Hamarosan elérkezik szeptember 1-je, a jubileumi, ötödik családi lecsófesztivál nyitónapja. Amint Mészáros Zoltán, a rendező Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója fogalmaz, öt évvel ezelőtt maguk sem gondolták, hogy ilyen sikeres lesz az egész.

- Örömmel tölt el bennünket az, hogy sikerült egy olyan rendezvényt elindítani, amely hagyományt teremtett - mondja az elnök. - Ez az ötödik rendhagyó is egyben, mert úgy gondoltuk, egy kicsit megnyújtjuk, kibővítjük. Öcsémtől, a Murphy Band frontemberétől kaptuk az ötletet: miért nem csináljuk kétnaposra! Azt mondta, mi lenne, ha előző este szalonnasütést rendeznénk.

És szótfogadtak. Pénteken elkezdődik a nagy buli, fölvezetővel, lovas kocsikkal, zenével. Táncosok fogják körbejárni a várost. A már megszokott helyen, a Kála áruház előtt, a Rákóczi utca sarkán bemutató lesz. Este 6 órakor megnyitó, majd színpadra várják a Megasztár-győztes Rúzsa Magdolnát, őt követi a Pom-Pom együttes gyermekműsora. Este 7 órakor tervezik az össznépi szalonnasütést, melyet bemelegítésnek is szánnak a másnapra. (A résztvevők szalonnát, hagymát, kenyeret kapnak, lesz asztal, és ott lesz a másnapi lecsófesztiválra szolgáló sütő.) Közben a vendégeket Fekete Pákó szórakoztatja majd, aztán lesz karneváli revü, latin-amerikai zene és tánc. Az utcabál jó hangulatáról a Murphy Band gondoskodik.

Szombaton délelőtt 10 órától a buli folytatódik. Sok-sok gyerekrendezvénnyel (arcfestés, gyöngyfűzés, korongozás, kézimunkázás). Lesznek meglepetések, bemutatók, a bátrabbakat elektromos bika várja, hogy megüljék (aki legtovább bírja a bikán, értékes jutalmat kap), különböző játékok színesítik a programot.

A csúcspont a délutáni tűzgyújtás, ágyúdörrenésre megkezdődik a verseny. Fél 6-tól Delhusa Gjon énekel, a díjkiosztást 6 órára tervezik, fél 9-től pedig a Dolly Roll együttes ad műsort.

- Nagy számú érdeklődőre számítunk, jóval többen lesznek, mint az elmúlt évben - mondja Mészáros Zoltán. - Padot, asztalt, főzőhelyet és alapanyagot (paradicsomot, paprikát, hagymát), a főzéshez fát mindenkinek biztosítunk. Előreláthatóan 170 bográcsban fog rotyogni a lecsó. Már tavaly a 120 lecsóból nagyon nehéz volt kiválasztani a legjobbakat, a miatt többen le is mondták a zsűriben való részvételt, úgy döntöttünk, hogy idén sorsolással fogjuk a győztest és a 2-3. helyezettet eldönteni. Hirdetünk egy különdíjat is, ami a megjelenésre, a vidámságra és a közönségszavazatokra fog épülni. Szeretnénk az eddigi győztesek receptjeivel egy szakácsfüzetet is kiadni.

L.J.


<<< Vissza