2016. MÁJUS

 

 Könnyűzene-jazz

Két videó részlet a hangversenyből!

 

Gesztesi Alexandra és Majtényi András könnyűzene-jazz hangversenyét hallhattuk 2016. május 30-án hétfőn az Ifjúsági Ház pódium termében. Felejthetetlen est jótékony bevétele az Esély a Mosolyra Alapítványt támogatta.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 30.


 

 Milyen programokat szeretnél Szentesen?

Kérdőív fiataloknak

 

Készül Szentes új ifjúsági koncepciója melyben a fiatalok szórakozási, sportolási szokásait és igényeit kívánják összefoglalni. Ahhoz, hogy ez minél jobban tükrözze a fiatalok véleményét egy kérdőívben tudnak (TUDTOK) választ adni! A kitöltés önkéntes!

Fontos, hogy nem csak a városban élő fiatalok tölthetik ki a kérdőívet, hanem a városhoz valamilyen formában kötődő fiatalok és fiatal felnőttek!!!!

Jó böngészést és jó kitöltést kívánunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 29.


 

 Találkozó Peczárszky Katalin emlékére

 

Az 1960-as évek második felében indult be Peczárszky Katalin (1913–1993) tánciskolája Móricz Zsigmond Művelődési Házban, aki már 1932-ben elvégezte az Országos Táncmesterképző tanfolyamát, és oklevelet szerzett tánctanításból. Kató néni a tánc igazi mestere volt, és 60 esztendő alatt több ezer embert vezetett be a társastánc világába.

Az egykori táncosok 2016. május 28-án újra találkozót szerveztek a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Szirbik Imre polgármester köszöntőjében elmondta, hogy sokan úgy voltak a tánccal, hogy egy-egy órát csak azért töltöttek el, mert az éppen kiszemelt fiatal lány táncra járt és az össztáncok jó alkalmak voltak a talákozásokra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 29.


 

 Terápiás Lovas Fesztivál éremesővel

 

Május 21-én 16. alkalommal rendezte meg az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Hódmezővásárhelyen, a Dél-Alföldi Lovasudvarban az Országos Gyermek Terápiás Lovas Fesztivált, melyen a szentesi Jó Úton Lóháton Alapítvány lovasai is részt vettek. Vidámság, találkozás barátokkal, izgalom, szurkolás, lovaglás és ráadásul még éremeső…kell ennél szebb nap egy gyereknek? Köszönet érte mindenkinek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 29.


 

Rokonlelkek

 

Elisabeta Veress Pietrar romániai, kapnikbányai expresszionista festőművésznő, a Képzőművészek Egyesületének tagjának és a Kapocs Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület alkotóinak közös kiállítása nyílt meg a Városi Könyvtárban 2016. május 28-án.

A kiállítást Almási Jánosné címzetes igazgató, a Kapocs Egyesület vezetője nyitotta meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 29.


 

Damo Gyereknap

 

A Damjanich utcai Óvoda 2016. május 28-án rendezte meg a már hagyományos családi gyermeknapot. A rendezvény célja, hogy élményekben gazdag közös szórakozással és tevékenykedéssel az óvoda-család együttműködését erősítése.

A helyet a Damjanich utcai óvoda tágas udvara biztosította, ahol a kézműves sátrakban a körzet óvónői irányították a szülőket, gyerekeket a tevékenységeik közben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 29.


 

Gyereknap a bölcsödében

 

2016. május 27-én nem volt gond az ebéd utáni alvással a bölcsödében, mert hát alvás után indult a Gyermeknap a városi bölcsiben. A gyermekek szüleikkel egy ragyogó családi délutánt tölthettek el.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 29.


 

Magyar táj, magyar ecsettel

 

Magyar táj, magyar ecsettel” címmel rendezte meg a SZIVÁRVÁNY ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI versenyt immáron hetedik alkalommal a Szivárvány Művészeti Iskola.

Az elődöntőn sikeres versenyzők 2016. 05. 21-én szombaton 10.00 órai kezdettel találkoztak a Klauzál Gábor Általános Iskolában, ahol megmérettették magukat.

Két korcsoportban folyt a verseny, mind a kettőben 25-25 fővel. El kell mondani, hogy az elődöntőre 59 intézményből 483 pályamunka érkezett az előválogatóra - mondta Kálmánné Szabó Erzsébet a Szivárvány AMI vezetője.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 29.


 

Piac kiállítással

 

2016. május 21-én a Művészetek Házában (a Gólyás-házban) ismételten a kézműves termékeké volt a főszerep. Ezen a napon rendezték meg a havi rendszerességgel megtartott Garaboly Gasztro- és Kézműves Piacot. A minőségi magyar gasztronómiai és kézműves termékek széles választéka mellett megtekinthettük a 7. SZIVÁRVÁNY ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENYRE érkezett díjazott elődöntős alkotásokat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 28.


 

I. Szentesi Gyermekfesztivál

 

Egy egyedi, rendkívül színes, és vidám programokkal teli fesztivál kerül majd megrendezésre, amely számos, eddig nem látott szolgáltatást és programot nyújt majd a látogatók számára. A rendezvény helyszíne a szentesi Kurca-part Kalandpark kiváló helyszíne lesz a fesztiválnak a rendezvénysátorral, színpadokkal, árnyékos és zöld területeivel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 27.


 

Gyermeknap a Moziban vasárnap!

 

2016. május 29-én vasárnap egész nap minden mozijegy 950,- Ft-os egységáron vásárolhatók meg. Ingyenes ugrálóvár, mérges madarak és Po vár benneteket a Szentesi Moziban!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 27.


 

Városi Pedagógusnapi Ünnepség 2016

 

Szentes Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerülete 2016. május 27-én tartotta a Városi Pedagógusnapi ünnepséget a Megyeháza KKK dísztermében.

Szirbik Imre polgármester úr és Molnárné Tóth Györgyit, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerületének igazgatónője köszöntötte a kitüntetett pedagógusokat, vendégeket. Ünnepi műsort adott a Margaréta Citerazenekar.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 27.


 

KOMPLEX MENTÉSI BEMUTATÓ SZENTESEN

Június 2-án

 

A programon a Rendőrség, Katasztrófavédelem és a Mentőszolgálat, Vöröskereszt munkatársai együttműködve, egy szimulált baleseti helyszínt állítanak fel. A szimuláció, a közlekedési baleset bekövetkezésétől indulva életszerűen mutatja be a mentés folyamatát a sérültek ellátásán keresztül a járművekből való mentésen át egészen a rendőri intézkedés befejezéséig. A komplex mentési bemutató célja a figyelem felhívás a veszélyhelyzetek, balesetek elkerülésére, a felelős- tudatos magatartás fontosságára. További cél az áldozattá- sértetté válás megelőzése, a veszélyhelyzetek elkerülése, mely szintén fontos tudáselem, valamint a tanulóknak szükséges ismeretekkel rendelkezni arról, hogy mit kell tenni és mit nem szabad csinálni baleset, tűzeset bekövetkezése során.

A 2016. június 02-án 13.00-órától tartandó komplex mentési bemutató megtekintését felső tagozatos tanulóknak ajánlott.

Helyszín: Szentesi Művelődési Ház (Szentes, Tóth József utca 10.) melletti területen a Gödörben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 26.


 

Fogadóóra a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

Probléma van a szomszéddal, netán szemtanúja volt egy olyan esetnek ami a rendőrséget is érdekelheti, vagy csak egyáltalán tanácsot kér problémájára? Akkor itt a lehetőség, hogy megkérdezze az illetékest.

Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2016. május 26-án tartja soron következő fogadóóráját.

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2016. május 26-án (csütörtökön) 14 és 16 óra között lakossági fogadóórát tart a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.).

Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 25.


 

Kirakodóvásár és Városi Gyermeknap

 

A Kossuth téren június első vasárnapján hagyományosan kirakodóvásár várja a közönséget, párosulva a városi gyermeknappal. A Művelődési Központ népszerű rendezvénye három évtizedes múltra tekint vissza, amit mindig nagyon vár kereskedő és vevő, felnőtt és gyerek egyaránt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 24.


 

IX. KERTVÁROSI CSALÁDI NAP

A SZÁZSZORSZÉP ÓVODÁBAN

 

A Szentesi Kertvárosi Óvodások Képességfejlesztéséért Alapítvány 2000-ben alakult. Minden évben gyermeknap környékén rendezik meg Családi napjukat, számos színvonalas programmal, elsősorban a gyermekeknek, illetve szüleiknek.

Idén kilencedik alkalommal került sor erre a Százszorszép Óvodában a Szülői Szervezet és az óvoda alapítványa jóvoltából.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 23.


 

Kyokushin Karate Világbajnokság Szentesen

 

Sajtótájékoztatón ismertették a II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokság aktuális információit és az eddigi nevező országokat és szervezeteket Brezovai Sándor a verseny főszervezője. Eddig 19 országból 600 versenyző jelezte indulását a grandiózus viadalon, melynek díjazása is egyedülálló lesz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 23.


 

Angertea lemezbemutató koncert

2016. június 4. (szombat) 20 óra

 

Vendégek: Sunstroke, Riot Monk (RO), Downstroy (SRB)

A koncertek közben Mihály Gergő (Angertea énekes) festménykiállítása lesz megtekinthető.

 

Jegyár: 595 HUF

www.zenevilagzene.hu

info@zenevilagzene.hu

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 23.


 

Idős nőt rabolt ki Szentesen

 

A 21 éves férfi 2016. május 21-én, nem sokkal 18 óra előtt kezdte el követni az idős sértettet Szentes belterületén. A gyanúsított egy épület sarkához érve megtámadta a nőt, kirántotta a kezéből a nála lévő fekete színű vászontáskát, benne személyes iratokkal, mobiltelefonnal, készpénzzel és gyógyszerekkel, majd elfutott. A mozgásában korlátozott sértett az erőszak hatására elesett, amelynek következtében 8 napon túl gyógyuló, kulcscsont- és medencecsonttörést szenvedett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 23.


 

Fúvószenekari hangverseny és megemlékezés

Videókkal

 

Az Egyházzenei találkozó keretein belül hallhattuk a Városi Fúvószenekar hangversenyét 2016. május 22-én vasárnap. A Református Nagytemplomban megrendezett hangversenyen a zenekart Mihály Béla, Lévai György és Pakó Attila vezényelte.

A hangverseny végén megemlékeztek az elhuny zenésztársakról a református templomkertben elhelyezett kopjafánál.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 23.


 

Szeretne üdülni Révfülöpön?

Vannak még szabad időpontok a Városellátó üdülőjében!

 

Az üdülő a Balaton északi partján, kellemes környezetben, a hegy oldalán helyezkedik el, melyből szép kilátás nyílik a Balatonra. A part, a strandok kb. 15 perc gyaloglással érhetők el. Az üdülővendégek Révfülöp kártyával – melyet biztosítunk vendégeinknek- kedvezményesen vehetik igénybe a strandokat , egyes vendéglátóhelyeket, a kilátót.

Az üdülőben minden szobához fürdőszoba tartozik, tv, konyhai gépek, mosógép, ruhaszárító, mindenki rendelkezésére áll. Az üdülő önellátós.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 22.


 

Régészet Napja a múzeumban!

 

2016. május 27-28-án rendezik meg a Koszta József Múzeumban a Régészet Napja programot. Ezen a két napon megtudhatjuk és megismerhetjük, hogy honnan tudjuk, hol kell ásni, valamint honnan tudjuk, hogy ott kell ásni?

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 22.


 

Megint letarolták

 

Évek óta borzolja az autósok és a környéken lakók kedélyeit a Csongrádi úti élelmiszerbolt előtt kialakított terelősziget: a gyakorlatlan vezetők, a nagyobb járművek rendszeresen "hasuk alá kapják" (letarolják) a táblát.

Valóban nem új keletű a probléma: még 2010-ben Ollai Istvánné képviselő testületi ülésen is felvetett, hogy a Csongrádi úti ABC-vel szemben, a Hegedűs László utcáról nehéz kikanyarodni a gyalogos-átkelőhely védelme érdekében épített járdasziget miatt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 21.


 

I. Szentes Kupa tornász verseny

 

A Koszta József Általános Iskola 2016. május 21-én, szombaton 9-tól a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezte meg a hagyományindító I. Szentes Kupa meghívásos tornászversenyt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 21.


 

Szentesen a NEMZETI BOR MARATON

 

A bor és a futás közös eleme a szabadság élménye. Az emberek nem kényszerből indulnak el futni vagy töltenek ki egy pohár bort. Mozogni és borozni szeretetteljes dolog. Ezt fejezik ki a Nemzeti Bor Maratonnal amely 2016. május 21-én áthaladt Szentesen is. A Csongrádról érkező csapatot Kovács János sportbizottsági elnök várta a Városháza előtt ahová kis késéssel de megérkezett a Bor Maraton.

A mindszentig tovább induló csapatot Lőrincz Gábor vezette és csak pár percet szusszantak városunkban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 21.


 

Kováts Károly - Szentes régi arculatának megörökítője

Egy "szimpatikus és tipikus művészfej" kiállítása

 

Kováts Károly életének első felét homály fedi. Csupán annyi tudható, hogy a Bács- Bodrog vármegyei Újvidéken született 1875-ben; szülei: Kováts Móric és Weiman Paulina. Az egyik forrás – visszaemlékezésekre hivatkozva – úgy tudja, hogy a drezdai művésziskolában tanulta a festészetet, más feljegyzések szerint Budapesten és Münchenben képezte magát - tudtuk meg Sipos Anna művészettörténésztől a Kováts Károly festménykiállításának megnyitóján.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 21.


 

Szülőszoba látogatással indult a Születés Hete Fesztivál

 

A Születés Hete Fesztivál programjai a szülőszoba látogatással kezdődött a Dr. Bugyi István Kórházban. A programra olyan párok jelentkezését várták, akinél aktuális ez a kérdés. Látogatásukkor megismerhették, hogy milyen környezetben szülhetik meg gyermeküket!

Megtudtuk, hogy az idei év elejétől szigorú látogatási rendet vezettek be az osztályon, ami jó a mamáknak és a  babáknak. Az első csoport indulása kicsit csúszott, de megértően fogadták a hírt a párok, mert éppen el volt foglalva az új szülőágy.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 21.


 

Magyar Honvédelem Napja

 

A Magyar Honvédelem Napja, május 21-e, kiemelkedő jelentőséggel bír a honvédség életében. A katonai szervezetek minden évben közösen ünnepelnek és emlékeznek.

A Magyar Honvédelem Napját, az 1849. évi tavaszi hadjárat legkimagaslóbb eseményének, Buda visszafoglalásának évfordulóján ünnepeljük.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 20.


 

Ki tud a legtöbbet környezetéről?

Környezetismereti verseny Nagymágocson

 

Szentes, Derekegyház, Fábiánsebestyén, Szegvár, Árpádhalom és a szervező Nagymágocs diákjai mérték össze tudásukat a már hagyományos Nagymágocsi Környezetismereti versenyen.

 

A versenyen alsó tagozatos diákok (2-4 o.) mérték össze tudásukat. A dobogós helyezések között csak 1-1 pont különbség volt, így elmondhatjuk, hogy igen szoros eredmény született.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 19.


 

Magyar táj, magyar ecsettel

 

„Magyar táj, magyar ecsettel” címmel rendezi meg a hétvégén a SZIVÁRVÁNY ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI versenyt immáron hetedik alkalommal a Szivárvány Művészeti Iskola.

 

Az elődöntőn sikeres versenyzők 2016. 05. 21-én szombaton 10.00 órai kezdettel találkoznak a Klauzál Gábor Általános Iskolában, ahol megmérettetik magukat.

Az érdeklődőknek és a kísérőknek izgalmas látnivaló az ezen a napon megrendezett Gasztro piac, valamint a beérkezett pályaművekből rendezett kiállítás.

 

Helyszín:Szivárvány Művészeti Iskola  6600 Szentes, Petőfi u. 4.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 18.


 

Ön milyen felújítást szeretne Szentesen?

Kérdőív a Zöld város projekthez!

 

Szentes Város Önkormányzata közvélemény kutatást folytat az önkormányzat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához. Szeretnénk, ha település jövőbeni fejlesztésének megalapozásában Önök is szerepet kapnának, és elmondanák véleményüket, gondolataikat.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 18.


 

Születés hete Szentesen

 

Szentesen immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg Szentesen a Születés Hete fesztivált. A plakáton Ön is megtekintheti az ez alkalomból szerevezett rendezvények listáját.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 18.


 

Életet mentett a szentesi játékvezető a pályán

 

Elájult és lenyelte a nyelvét egy fiatal makói futballista - a játékvezető lélekjelenléte is kellett ahhoz, hogy ne történjen nagy baj Nagy-György Balázzsal.

 

Tragédiába is torkollhatott volna a másodosztályú U19-es bajnokság dél-keleti csoportjának hétvégi mérkőzése: tizenöt perccel a rendes játékidő letelte előtt a makóiak játékosa, Nagy-György Balázs olyan szerencsétlenül ütközött kapusával, hogy ezt követően elvesztette eszméletét és lenyelte a nyelvét. A tragédiát Szöllősi Ferenc játékvezető és asszisztense, valamint a hazaiak edzője és egy néző segítségével sikerült elkerülni, így a játékos már teljes tudatállapotában szállította el a mentő.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 17.


 

Vitorlát bontott a Tücsök Zenekar

 

2016 tavaszán új, a sorban a hatodik kiadvánnyal jelentkezett a szentesi Tücsök Zenekar. A négy jó barát című nagylemez után most új vizekre evezett, pontosabban hajózott városunk kedvelt gyermekzenekara és Kalóz Mese című műsorát adta ki mellyel megismerkedhettünk 2016. május 7-én.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 17.


 

Hősök Napja Szentesen

 

A Hősök Napja tiszteletére rendeznek megemlékezést 2016. május 27-én, pénteken 10.00 órai kezdettel az I. és a II. világháborús emlékműveknél.

A világháborús emlékműveknél elhelyezik virágaikat, koszorúikat a város vezetői, a pártok képviselői, a Magyar Honvédség 37. sz. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái, valamint az áldozatok rokonai, és ismerősei.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 17.


 

Újra gasztro piac!

 

2016. május 21-én ismételten a kézműves termékeké lesz a főszerep a Művészetek Házában, a Gólyás-házban. Ezen a napon rendezik meg a havi rendszerességgel megtartott Garaboly Gasztro- és Kézműves Piacot, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Minőségi magyar gasztronómiai és kézműves termékek széles választéka!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 17.


 

Kováts Károly festőművész gyűjteményes kiállítása

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Múzeumi Világnapon (2016. május 18-án 16.30 órakor) nyíló Kováts Károly festőművész gyűjteményes kiállításának megnyitójára. Ezen a napon 9-15 óra között kiállításaink ingyen látogathatók.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 17.


 

XXIII. Egyházzenei találkozó

(videóval)

 

A Szentesi Zenebarátok egyesülete és az Egyházközségek közös szervezésében rendezték meg immáron 23. alkalommal az Egyházzenei találkozót. 2016. május 15-én kórusok találkozója volt a Református Nagytemplomban, ahol fellépett a lengyel Chór Nauczycielski Lodzi kórus, a makói Dr. Mihálka György Vegyeskar, a kisteleki Harmónia Egyesület kórusa, valamint a házigazda Bárdos Lajos Vegyeskar.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 15.


 

Részletek a Szentesi Gyermekfesztiválról

(videó ajánlóval)

 

A szentesi Megyeháza KKK-ban tartották a május 28-29-i időpontban megrendezésre kerülő Szentesi Gyermekfesztivál sajtótájékoztatóját.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egy egyedi, rendkívül színes, és vidám programokkal teli fesztivál kerül majd megrendezésre, amely számos, eddig nem látott szolgáltatást és programot nyújt majd a látogatók számára. A rendezvény helyszíne a szentesi Kurca-part Kalandpark kiváló helyszíne lesz a fesztiválnak a rendezvénysátorral, színpadokkal, árnyékos és zöld területeivel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 14.


 

Gyermek horgászverseny a Kurcán

A részvétel ingyenes!

 

A szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület gyermek horgászversenyt ír ki, melyre szeretettel meghív mindenkit.

 

Időpont:  2016. május 29-én vasárnap

Helyszín: Szentes, KURCA csatorna versenypálya szakasza

Gyülekező:   Kurca sor és a Burián Lajos utca találkozása

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 13.


 

A Szentesi Waldorf

2016. szeptemberében indul

 

2016.május 19-én 17 órától Szentesen a Dózsa-házban a szentesi waldorf óvoda iránt érdeklődő családokkal és  Márföldi Erika Waldorf óvodapedagógussal meseterapeutával és a leendő óvodapedagógusokkal találkozhatnak az érdeklődők és tájékozódhatnak a 2016. szeptemberében induló csoportról.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 13.


 

Nyílt nap a mentőállomáson

 

Szentes Mentőállomása az Országos Mentőszolgálat fennállásának 68. évfordulójának alkalmából rendezett NYÍLT NAPRA várt minden érdeklődőt 2016. május 13-án 09:00-15:00 között.

A nyílt nap alkalmával bepillantást lehetett nyerni a mentőállomás és a mentők mindennapi életébe.

Megtekinthetőek voltak a mentőautók és azok felszerelései, a mentőállomás épülete. A mentősök segítségével megtanulható és gyakorolható volt az újraélesztés, valamint kötözési és sebellátási feladatok elvégzését is megismerhettük.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 13.


 

Kábítószerrel kereskedtek Szentesen (videóval)

 

Az elmúlt 10 hónapban több, mint 50 alkalommal értékesített kábítószert az a helybéli férfi Szentesen, akit társával együtt a nyomozók őrizetbe vettek. További öt személyt kábítószer birtoklásával gyanúsít a rendőrség.

A gyanú szerint a 45 éves férfi 2015 júliusa és 2016 májusa között amfetamint és marihuánát adott el öt szentesi lakosnak. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a kereskedő a csongrádi L. Krisztiántól vásárolta az eladásra kínált fehér színű port és növényi származékot. A két férfinál 2016. május 12-én tartottak házkutatást a rendőrök, amelynek során összesen 9 tő növényt, több mint 100 gramm zöld növényi törmeléket és csaknem 70 gramm fehér színű anyagot foglaltak le az egyenruhások, a kábítószer termesztéséhez használt eszközökkel együtt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 13.


 

Újra van stég a Kurcán

 

Azt, hogy az elrozsdásodott régi móló helyett új kerül a Kurcára, ezt három intézmény összefogásának köszönhetjük. A Szentesi Sportközpont, a Családsegítő Központ és a Kiss Bálint Református Általános Iskola példás összefogásának eredménye, hogy 2016. május 13-tól újra kényelmesen (komfortosan) lehet ki- ill. beszállni a kurcai kenukba. Hatalmas gratula érte!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 13.


 

Alma és Fája

 

2016. május 7-én nyílt meg Nógrády Andor és Fábiánné Nógrády Ildikó kiállítása "Alma és Fája" című kiállítás a Városi Könyvtárban.

Hankó Györgyné néptánc pedagógus, néprajzi gyűjtő kiállítás megnyitójában elmondta, hogy a "FA",  Nógrády Andor Szentesen a Horváth Mihály Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait. 1960-ban érettségizett és a Korom és korom című kötetében szereplő írásai közül többnek színhelye Szentes.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 12.


 

Újra Családi Egészségnap a Mátéffy oviban

 

2016. május 7-én újra Családi Egészségnapot rendeztek a Mátéffy utcai oviban! Az ebéd után kezdődő rendezvényre jöttek is az óvodások családostul, mert hát izgalmas programokkal, versenyekkel készültek az óvoda dolgozói és a lelkes szülők. A legmozgalmasabb verseny a családi sorverseny volt, amikor is mocsárban kellett járniuk a gyerekeknek, vagy éppen talicska taxi utasaként kellett kibírni a zötykölődést.

Nem csak a gyermekeknek, hanem a szülőknek is fárasztó délután volt, de a gyermek mosoly mindent megér.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 11.


 

Piacok, parkolás és szeméttelep nyitva tartás

 

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, ügyfeleit, hogy 2016 májusában az alábbi tevékenységei a következőképpen módosulnak:

·         Kommunális, kukás hulladékgyűjtés időpontja a 2016. május pünkösdi ünnepnapon is az aktuális napi körzet szerint történik, tehát május 16. napján változatlanul elszállításra kerül az aznapi, hétfői körzet szerinti hulladék.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 11.


 

Ügyfél elégedettségi online kérdőív

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. évi munkaterve szerint a szeptember havi rendes ülésén napirendre tűzi A közigazgatási elégedettségről szóló jelentés megtárgyalását. Ennek elkészítéséhez fontos, hogy megismerjük az Önök véleményét a hivatalban folyó munkáról.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 11.


 

Újra Családi Egészségnap

 

Május 7-én újra Családi Egészségnap a Mátéffy utcai oviban!

Minden érdeklődőt várnak szeretettel! További infó a plakáton!

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 06.


 

Teltház a kempingben

Indul a strandszezon

 

2016. április 28-i sajtótájékoztatón ismerhettük meg Márton Máriától a Szentesi Üdülőközpont vezetőjétől, hogy mi módon készülnek az idei strandszezonra.

 A strandon tett látogatásunkkor mondhatni zsúfolásig volt a kemping, mert az újjáalakult Magyar Camping és Karaván Klub látogatást tett az üdülőközpontban. Amerre a szem ellátott lakóautók és sátrak sorakoztak.

Hat évvel ezelőtt voltak itt tudtuk meg a tagoktól, és jó érzés volt visszatérniük. Gazdag programot terveztek, és kiemelték, hogy ilyen varázslatos környezet nem sok van Magyarországon. 500 méteres környezetben megtalálható minden így a lakóautókról a kerékpárokat le sem kellett szerelniük, mert gyalog minden elérhető, megnézhető. Közel egy órán keresztül beszélgettünk a klubtagokkal, és bizton állították, nem most voltak itt utoljára. Nagyon örültek, hogy milyen szépen kiépült a strand és a sok fiatal között remélik, hogy ők is pár évet fiatalodni fognak majd! (Természetesen hangos nevetéssel zárultak ezek a sorok!)

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 06.


 

 

Májusi moziműsor

 

Megérkezett a Szentesi Moziba is a május. Nézze meg milyen filmek kerülnek vetítésre a környék egyetlen premier mozijában!

Bővebb információért keressék a Szentesi Mozi web- és Facebook-oldalát: www.szentesimozi.hu , www.facebook.com/szentesimozi

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 06.


 

Nyert a Norvég pályázat, megújul a Petőfi!

(videóval)

 

A mai napon kapák meg a szentesi városházán azt a hivatalos értesítést, melyben tájékoztatják a város vezetését, hogy 2016. április 28-ai hatállyal nyertesnek minősítik a Szentes Szecessziós Ház kialakítását (volt Petőfi Szálló). Szirbik Imre polgármester ezzel kapcsolatban adott tájékoztatót, hogy a város lakóinak ezzel a hírrel is szebbé tegye hétvégéjét.

 

Bővebb információ a videóban!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 06.


 

„Félek én is néha, de túl kell lépnem rajta…”

 

Szép Endre tű. törzsőrmester csaknem tíz éve a szolgál a szentesi tűzoltó-parancsnokságon. Halupa Eszter, a Szentesi Élet c. hetilap ügyvezetője beszélgetett a tűzoltóval családról, hivatásról, félelemről, összetartozásról. A "Szentesi Hősök" című rovat riportja a Szentesi Élet jövő csütörtöki számában jelenik meg, Szép Endrével a címlapon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 05.


 

Vitorlát bontott a Tücsök Zenekar

 

2016 tavaszán új sorban a hatodik kiadvánnyal jelentkezik a szentesi Tücsök Zenekar. A négy jó barát című nagylemez után most új vizekre evezett, pontosabban hajózott városunk kedvelt gyermekzenekara és Kalóz Mese című műsorát adja ki, a tervek szerint május 7-én.

-         Egyik régi álmom volt, hogy elkészítsem ezt a Kalóz Mese című lemez.A dalokat 10 évvel ezelőtt megírtam Kókai Attila szövegíró - zenészbarátommal. Idővel fiókba tettük ezt a projektet, majd tavaly a Tücsök Zenekarral újra elővettük a műsort, elkezdtük játszani! 2016-ban a Nemzeti Kulturális Alap egyik pályázatának és számos támogatónknak köszönhetően kiadványt tudtunk csinálni belőle – nyilatkozta Mészáros Gábor zeneszerző a Tücsök Zenekar vezetője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 05.


 

Jótékonyságból festettek

Új "ruhába" öltöztették a mentőállomás kerítését

 

A közös képen együtt mosolyognak a mentősök azokkal a hölgyekkel, akik szabad szombatjukat áldozták azért, hogy a megújult mentőállomás ütött-kopott kerítését is új "ruhába" öltöztessék. Egész nap kevertek, kentek, kapartak, csiszoltak, hogy a homlokzati színekkel harmonizálva újra fessék a kerítést. Hatalmas köszönet érte! A hölgyek a szomszéd város állateledeleket gyártó multinacionális cégénél dolgoznak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 04.


 

PORTRÉVÁZLATOK könyvbemutató

ERDÉLY - BUDAPEST - SZENTES, 1944-1945

 

2016. május 4-én SINÓROS-SZABÓ GYÖRGY: PORTRÉVÁZLATOK című könyvét mutatták be a Városi Könyvtárban.

Sinóros-Szabó György Szentesen született 1936-ban. Sokaknak ismerős lehet a név, de ha eláruljuk, hogy a testvére a HMG-ben tanított évtizedekig akkor már egy lépcsővel közelebb járunk a "tudom már, hogy hol hallottam ezt a nevet"-nez! Toókosné testvéréről (bátyjáról) van szó, aki festőművész és díszlettervező diplomáját az Iparművészeti Főiskolán szerezte 1959-ben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 04.


 

Lovas Gyermeknap kaszkadőr show-val

Mindszenti Lovas Napok

 

2016. május 28-29-én rendezi meg a Mindszenti Lovas Klub a hagyományos lovas napokat, nem hagyományos módon. Az első napon rendezik a Fiatal Lovak Kvalifikációs Versenyét, melyben lesz akadályhajtás is, valamint Szabadidős Fogathajtó Verseny.

 

Az első nap a szakmáé, a második nap pedig a családé! Igazi kuriózumnak ígérkezik a május 29-én megrendezendő LOVAS GYERMEKNAP. Ezen a napon a sok-sok gyerekprogram között igazi látványosság lesz a WESTERN KASZKADŐR SHOW, melyet PIROCH GÁBOR és kaszkadőr csapata mutat be. Bankrablás, bunyó és trükklovaglás, minden mennyiségben!

Az ingyenes programokra mindenkit vár a Mindszenti Lovas Klub!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 03.


 

XXIII. Egyházzenei találkozó

Két zenei program a XXIII. Egyházzenei Találkozón

 

A Szentesi Zenebarátok egyesülete és az Egyházközségek közös szervezésében rendezik meg Szentesen a XXIII. Egyházzenei találkozót. 2016. május 15-én lesz a kórusok találkozója a Református Nagytemplomban, majd utána az egyházzenei találkozó keretein belül ad hangversenyt Szentes Város Fúvószenekara. A 2016. május 22-én megrendezett eseményre is díjtalan a belépés.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 03.


 

Finn diákok Szentesen

 

Csaknem két órás repülőút után Szentesre érkeztek a város finn testvérvárosából (Kaarinából) érkezett vendégek. A látogatás első állomásaként a város nevében a vendégeket köszöntötte Dr. Demeter Attila alpolgármester, Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő a városháza konferencia termében. Sipos Kitti és Tóth Tamás is köszöntötte a fiatalokat és hasznos időtöltést kívántak a következő napokra. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 03.


 

League of Legends játékbemutató a könyvtárban

 

2016. május 14-én(szombaton) 11.00-16.00 óráig meghívásos League of Legends játékbemutató (LOL Party) a Városi Könyvtárban!

Nézd meg a profik hogyan játszanak! Kivetítés és kommentár játék közben!!!

A belépés INGYENES!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 03.


 

Könyvbemutató Szentes 1945-ös eseményeiről

 

Érdekesnek ígérkező könyv jelent meg a Városi Könyvtár gondozásában Portrévázlatok címmel. A kötet alcíme többet is elárul a tartalmáról: Erdély – Budapest – Szentes, 1944 – 1945. Háborús visszaemlékezésről van tehát szó. Szerzője a szemtanú elevenségével és hitelességével írja le olykor mulattató, máskor megrázó gyermekkori kalandjait. Nem fikciót közöl.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 02.


 

Négy - null!

 

Hatalmas irammal kezdte a Szentesi Kinizsi az április 30-ai hazai mérkőzését a Pusztai László Sporttelepen a Szehedi VSE ellen. Sajnos az első félidő csak látványos helyzeteket hozott, gólt nem. Viszont a második félidőben annál többször rezgették meg a vendégek hálóját a hazai játékosok. Lekrinszki Ariel kétszer, mígy Koncz Zsolt és Molnár Zsolt egyszer-egyszer, így alakult ki a 4:0-ás végeredmény.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 02.


 

Ballag már a ... HMG! (videóval)

 

2016. április 30-án délelőtt 10 órakor az új iskolai harang hangjára indult a Horváth Mihály Gimnáziumban a ballagás. Tóth Tamás és Szirbik Imre polgármester közösen kongatták meg a közadakozásból készült, Magyarország egyetlen harangöntője, az őrbottyánbani Gombos Miklós által készítette óbronz ötvözetből öntött 30 cm átmérőjű és 12 kg-os harangot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 02.


 

Ballag már a ... Bartha!

 

2016. április 30-án ballagott a Fm ASzK – Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolája. Üdítő pillanat volt, mikor az egyik tanuló családja különleges meglepetéssel készült számára. Természetes alkalom volt a szelfizésre, melyet ki is használtak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 02.


 

Ballag már a ... Zsoldos!

 

2016. április 30-án ballagott a Hódmezővásárhelyi SZC Zsoldos Ferenc Középiskolája és Szakiskolája. A diákok ugyan csak az "A" épülettől búcsúztak, de szívükbe zárták a volt Petőfi suli épületét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 02.


 

Ballag már a ... Pollák!

 

2016. április 30-án ballagott a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakképző Iskolája. A ragyogó időben a végzősök az udvari ünnepségen még egyszer (utoljára) felidézték a négy év emlékeit.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 05. 02.


 

 

.