Megint letarolták

 

 

Évek óta borzolja az autósok és a környéken lakók kedélyeit a Csongrádi úti élelmiszerbolt előtt kialakított terelősziget: a gyakorlatlan vezetők, a nagyobb járművek rendszeresen "hasuk alá kapják" (letarolják) a táblát.

 

 

 

Valóban nem új keletű a probléma: még 2010-ben Ollai Istvánné képviselő testületi ülésen is felvetett, hogy a Csongrádi úti ABC-vel szemben, a Hegedűs László utcáról nehéz kikanyarodni a gyalogos-átkelőhely védelme érdekében épített járdasziget miatt. Az akkori testületi előterjesztésben szerepelt, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhely jóváhagyott építési engedély alapján készült, amelynek kitűzési adatait az engedélyezési eljárás során a Nemzeti Közlekedési Hatóság a helyszínen engedélyezte, kialakítása a vonatkozó szabványi előírásoknak megfelel. 2011-ben egy másik képviselő, Horváth István interpellációja nyomán a Csongrádi úton a Várady Lipót utcai kereszteződés előtt 50 km/óra sebességkorlátozó táblát helyezett el a Városellátó Intézmény, vagyis a Csongrádi úton korábban megengedett 70 km/óra sebesség már a Várady utcai kereszteződés előtt 50 km/órára csökken.

 

Ez azonban csak elviekben csökkentette a kereszteződés balesetveszélyességét. A bosszantó probléma nem szűnt meg, egyeseket az dühít, hogy rendszeresen kidőlve látják a terelősziget tábláit, mások pedig kiskorú gyermekeinek épsége miatt aggódik, egyedül nem is engedi őket iskolába a kereszteződésen keresztül.

2010 óta probléma a terelősziget!       Most 2016 van!

Önnek mi a véleménye?

Írja meg kommentben a Szentesi Mozaik facebook oldalán!

 

Szentes, 2016. 05. 21.

 

.