Vitorlát bontott a Tücsök Zenekar

 

 

 

2016 tavaszán új, a sorban a hatodik kiadvánnyal jelentkezett a szentesi Tücsök Zenekar. A négy jó barát című nagylemez után most új vizekre evezett, pontosabban hajózott városunk kedvelt gyermekzenekara és Kalóz Mese című műsorát adta ki mellyel megismerkedhettünk 2016. május 7-én.

 

 

 

- Egyik régi álmom volt, hogy elkészítsem ezt a Kalóz Mese című lemezt - mondta Mészáros Gábor. A dalokat 10 évvel ezelőtt megírtam Kókai Attila szövegíró - zenészbarátommal. Idővel fiókba tettük ezt a projektet, majd tavaly a Tücsök Zenekarral újra elővettük a műsort, elkezdtük játszani! 2016-ban a Nemzeti Kulturális Alap egyik pályázatának és számos támogatónknak köszönhetően kiadványt tudtunk csinálni belőle – folytatta Mészáros Gábor zeneszerző a Tücsök Zenekar vezetője.

 

 

 

A dalok a lemezre kerülés előtt újra lettek hangszerelve és énekelve, majd egy koncert formájában rögzítették a műsort, amit színházi mesejáték keretében adtak elő márciusban a Móricz Zsigmond Művelődési házban szép számú gyermekközönség előtt. A Kalóz Mese amolyan folytatása „A Négy Jóbarát” című első lemeznek, és hasonló módon ezen is szerepet kaptak a dalok felvezető meséi, melyek forgatókönyvét a zenekar fúvósa, Labádi Krisztina írta.

 

 

 

13 dal hangzott el a koncerten, és úgy gondoltam, hogy ha stúdiókörülmények között is rögzítettük ezeket, akkor a DVD kiadvány mellett CD-n is kiadjuk az albumot– tette hozzá a billentyűs.

 

 

 

A lemez egyik különlegessége a Kalóz Twist című dal, melyben felcsendül a sokak által ismert Fenyő Miklós és Novai Gábor közös szerzeményében készült Casino Twist című dal jellegzetes hangulata is, ami a szerzőpáros tetszését is elnyerte és így engedélyezték a dalrészlet átdolgozását.

 

 

 

A műsor során Tücsök Zenekar tagjai is szerepeket vesznek fel, Marton-Janiga Lilla kapitány, Mészáros Gábor első tiszt, Labádi Krisztina kormányos, Bányik Boglárka pedig legénységi parancsnokként vezeti kalandosabbnál kalandosabb történetekbe a gyermekeket, azaz a legénységet.

 

 

 

A lemezen közreműködött még Udvardi Péter gitáron, Seress Antal akusztikus gitáron, és Szabó Csaba klarinéton.

 

A dupla DVD/CD lemez május 7-én jelent meg és a szentesi Babilon könyvesboltban megvásárolható!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 05. 17.

 

.