Életet mentett a szentesi játékvezető a pályán

 

 

Elájult és lenyelte a nyelvét egy fiatal makói futballista - a játékvezető lélekjelenléte is kellett ahhoz, hogy ne történjen nagy baj Nagy-György Balázzsal.

 

Tragédiába is torkollhatott volna a másodosztályú U19-es bajnokság dél-keleti csoportjának hétvégi mérkőzése: tizenöt perccel a rendes játékidő letelte előtt a makóiak játékosa, Nagy-György Balázs olyan szerencsétlenül ütközött kapusával, hogy ezt követően elvesztette eszméletét és lenyelte a nyelvét. A tragédiát Szöllősi Ferenc játékvezető és asszisztense, valamint a hazaiak edzője és egy néző segítségével sikerült elkerülni, így a játékos már teljes tudatállapotában szállította el a mentő.

 

A bíró még játékos korában már közelről megtapasztalhatott egy hasonló esetet: elmondása szerint ezért is gondolt erre, hogy a partjelző zászlaját használják segítségképpen, mert amikor 16 éves korában az akkori csapattársa pont ugyanígy járt, akkor az edzőjük is ugyanezt tette, amit most ők próbáltak. „Valamit be kell dugni a szájába, hogy ki tudjuk feszíteni, egyből a partjelző zászlajára gondoltam” – fogalmazott a Szöllősi Ferenc.

 

Ahogy azt Szöllősi Ferenc hozzátette, a játékvezetők minden évben részt vesznek egy egészségügyi tanfolyamon, ez is sokat segített az esetnél, de mivel már egyszer átélte mindezt, ami ezen a meccsen is előfordult, így ebből tudott a legtöbbet meríteni.

 

Szentes, 2016. 05. 17.

 

.