Ballag már a ... HMG! (videóval)

 

 

 

2016. április 30-án délelőtt 10 órakor az új iskolai harang hangjára indult a Horváth Mihály Gimnáziumban a ballagás. Tóth Tamás és Szirbik Imre polgármester közösen kongatták meg a közadakozásból készült, Magyarország egyetlen harangöntője, az őrbottyánbani Gombos Miklós által készítette óbronz ötvözetből öntött 30 cm átmérőjű és 12 kg-os harangot.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

Márta Renátó az irodalmi drámai tagozat (12.D) végzős diákja Dzsida Jenő gondolataival kezdte ballagási búcsúbeszédét, melyet mint légzőgyakorlat igen sokszor szavalták el: - Miképpen boltíves, pókhálós HMG zugában álmodó 12. D osztály ...

 

 

 

- Nem túlzás azt állítani, hogy egy drámais diáknak a kollégium és gimnázium párosa négy esztendőre otthonává válik. Habár a bejárósok is érezhették néha úgy, egyszerűbb lenne beköltözni az épületbe. A nap harmada (8 tanóra) a gimiben, majd különórák; diákszínpad, emelt órák, nyelvi előkészítő, balett: a hét majd' minden napján. Folyamatos ingázás a kollégium és gimnázium között.

 - Az itt töltött évek alatt hozzávetőlegesen 2600 km-t tettünk meg csak azzal, hogy iskolába jártunk. Ez durván Szentes és Madrid távolsága! S bár az idő néhanap ólomlábakon haladt, tudtuk, hogy eljön ez a nap. Ma, 2016. április 30án, közép-európai idő szerint délelőtt 11:25-kor ballagnak a Horváth Mihály Gimnázium végzősei.

 

 

 

(majd egy hátraarc és az iskola épületéhez fordult Renátó és az alábbi gondolatokkal folytatta...)

- Kedves Horváth Mihály Gimnázium! Köszönjük, hogy teret adtál óráinknak, a mindennapos testneveléssel együtt! Te vagy az almamáterünk, jó szívvel gondolunk rád, hisz jó szívvel oktattál, s játszani is engedtél!

 

- Tisztelt Tanáraink! Köszönjük, hogy hittek bennünk, hogy ápolták tanulmányainkat!

 

(az osztálytársakhoz fordulva...)

- Drágáim! Ha rátok nézek, nem látok mást, csak értékes embereket. Maradt még egy jó tanács a tarisznyába: „Úgy nézzetek magatokra mindig, ahogy csodára nézni illik, csodára az ember fiára, szemeire, nyírott hajára!"

- Köszönöm megtisztelő figyelmüket, figyelmeteket!

 

Nagyfelbontású képek a facebook-on!

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a
Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

A galéria ITT tekinthető meg!

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 05. 01.

 

.