Kyokushin Karate Világbajnokság Szentesen

 

 

 

Sajtótájékoztatón ismertették a II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokság aktuális információit és az eddigi nevező országokat és szervezeteket Brezovai Sándor a verseny főszervezője. Eddig 19 országból 600 versenyző jelezte indulását a grandiózus viadalon, melynek díjazása is egyedülálló lesz.

 

 

 

A sajtótájékoztató keretében bemutatták azokat a serlegeket, melyekért küzdenek a fighterek, valamint évértékelőn ismerhettük meg az elmúlt év legjobb versenyzőit. Magyarország legeredményesebb egyesülete címet tudhatja magáénak a szentesi Musashi Team a 2015-ös évben elért eredményessége alapján. A teljesség igénye nélkül a csapat tavaly 36 világbajnoki- és világkupa helyezést ért el – 12 világbajnoki érem és 24 világkupa éremmel gazdagította gyűjteményét.

 

 

 

Egy pár szóig visszatérve a világbajnoksághoz, ahol a 600 induló 9 küzdőtéren fog küzdeni az elsőségért. A formagyakorlatok (kata) során két versenyző lesz fent a tatamin és a bírók nem egyesével pontoznak, hanem mint egy párbaj döntik el az elsőséget. Ez gyorsítani fogja a versenyt és igen látványos lesz.

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 05. 23.

 

.