2016. NOVEMBER

 

Elveszett a Télapó puttonya!

Pom-Pom Mikulás

 

Minden kicsit és nagyot szeretettel várnak a Pom-Pom Együttes legújabb műsorára, ahol megkísérlik előkeríteni a Télapó elveszett puttonyát. Ha sikerül, akkor ajándékokkal lepi meg a gyerekeket!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 30.


 

111 éves a Fridrich Fényírda

Jöjjön az 1900-as évek első felét idéző öltözékben

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2016. december 3-án szombaton 14.00 órára a Tokácsli Galériába (Szentes, Kossuth tér 5.) a 111 éves a Fridrich Fényírda emlékkiállítás megnyitó ünnepségére és az azt követő konferenciára

Kérjük, hogy a megnyitóra jöjjön az 1900-as évek első felét idéző öltözékben vagy kiegészítővel!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 30.


 

Mikor legyen a tűzijáték az év végén Szentesen?

 

Már régóta hagyomány városunkban, hogy szilveszter éjfélkor hatalmas tűzijátékkal búcsúzunk az óévtől, ill. köszöntjük az újévet. Ezzel kapcsolatban felmerült egy kérdés, melyre várjuk olvasóink véleményét: - Mikor legyen a tűzijáték az év végén Szentesen?

 

Szilveszter éjfélkor a bulikat félbeszakítva jönnek ki sokan a szilveszteri tűzijátékra így felmerült annak a lehetősége, hogy mi lenne, ha ezt az időpontot meghagynánk a családoknak, baráti társaságoknak az ünneplésre és másnap, mikor már mindenki "kipihente" az este fáradalmait közösen köszöntenénk az újévet január 1-jén 18.00 órakor egy hatalmas tűzijátékkal.

Ez talán azaz időpont, amikor a gyermekkel együtt a családok is élvezhetik a fényjátékot. Ha sikerül olyan meggyőző számot produkálni a szavazáson, akkor nagy az esélye, hogy már a mostani tűzijáték új időpontban kerülhet megrendezésre!

Induljon a szavazás, melyet december 6-án zárunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 29.


 

Lesz-e népszavazás az ügyben Szentesen?

Lakossági fórum az orvosi ügyeletről

 

Az orvosi ügyelet és annak átszervezése volt a téma a 2016. november 28-án megtartott lakossági fórumnak a Művelődési és Ifjúsági Házban. Mint ismeretes a képviselő-testület többsége úgy döntött, hogy az OMSZ-el húsz éve megkötött szerződés felmondása miatt új alapokra helyezve és új helyszínen kívánja azt megszervezni. A du. 5 órára hirdetett fórumra az IH moziterme majdnem megtelt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 29.


 

Vásároljon belépőt és nyerjen!

Karácsonyi ajándékeső a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban

 

November 27-től /Advent első vasárnapjától/ minden megvásárolt belépőjegy mellé nyereményszelvényt adnak a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban, mellyel részt vesz az intézmény nyereményjátékán! Töltse ki a szelvényt és dobja be a pénztárnál/recepciónál elhelyezett Adventi gyűjtődobozban.

A gyűjtődobozból december 1-24. között minden nap sorsolnak! Minél többször vásárol annál nagyobb az esélye!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Frissítő masszázs a
Szentesi Sport- és Üdülőközpontban

 

Új szolgáltatás kerül bevezetésre a Szentesi Sport- és Üdülőközpont wellness részlegében! Frissítő masszázs hétfőtől péntekig 17-20 óráig!

Frissítő masszázs (30 perc) 1.500 Ft

Frissítő masszás kiegészítve szauna és sószoba használattal 2.400 Ft

Kérjen időpontot a +36 30/642 5061telefonszámon.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Ajándékozzon fürdőbérletet!

 

Hamarosan itt a Karácsony, ez alkalomból szeretnénk mi is megajándékozni Önt egy ötlettel:  Ajándékozzon fürdőbérletet!

Az ajándékutalványokat a Szentesi Sport- és Üdülőközpont főpénztárában vásárolhatja meg különböző címletekben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Advent a múzeumban

 

Mindenkit szeretettel várnak 2. adventi foglalkozásra, 2016. december 3-án 10-12 óráig a Koszta József Múzeumba, melynek témája a Mikulás. Belépő: 250 Ft/fő

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Four Fathers koncert Szentesen

 

Az együttes több mint 20 éves múltra tekinthet vissza, hisz 1995 óta énekel együtt a négy kiváló muzsikus. Először csak maguk és kollégáik gyönyörűségére énekeltek, majd kiléptek a nagyközönség elé is. Mindannyian képzett zenészek, évekig együtt énekeltek a Honvéd Férfikarban. Stílusuk egyedi, sok szép harmónia, tréfa, és sodró lendület jellemzi koncertjeiket. Szentesen 2016. december 15-én a Zene-Világ-Zene sorozat adventi, évbúcsúztató koncertjén a közelgő ünnepek hangulatát idézik meg: karácsonyi dalok, kedves és humoros mikulás-dallamok mellett külföldi és magyar slágerek is felcsendülnek, természetesen a már jól megszokott és kedvelt „Four Fathers”-stílusban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

December 3-án nyit Szentesen a jégpálya

(videóval)

 

Az ősz beköszöntével közeledik az új szezon a jégpályán. A nyitás időpontja 2016. december 3, 10.00 óra. Ettől a naptól újra szeretettel várják a sportolni vágyókat a korábbi évekhez hasonló szolgáltatásokkal.

Az egyszerre ötven főt befogadó, 600 m2 alapterületű pálya hétköznapokon késő délutántól és hétvégén lesz nyitva a nagyközönség számára, a fennmaradó időben iskolák használják előzetes egyeztetés alapján. Egyedi megbeszélés szerint, kedvezményekkel támogatják zártkörű csoportos rendezvények megtartását is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő

Ki tud többet a könyvtárhasználatról

 

2016. november 28-án 19. alkalommal került megrendezésre a Szentes Városi Könyvtárban a Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő.

A megmérettetésre a korábbi évekhez hasonlóan kétfős szentesi és térségi középiskolás csapatok jelentkezhettek (23 csapat nevezett), akik három feladattípusban mérhették össze tudásukat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Az ezüst és ami mögötte van

 

Az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon Bagi Alexandra csak a döntőben talált legyőzőre, így ezüst éremmel zárta a versenyt. Az eredményhirdetés után a kórházba siettek, mert felrepedt a lábujjánál a bőr, ami picit akadályozta a küzdelemben, de így is szépen csillog az ezüst. Sokan izgulnak Alexáért, így az ő megnyugtatásuk végett mutatjuk meg, hogy nincs nagy gond, hamarosan felépül.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Arany színű ezüst!!!

 

Az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon Maebashiban, Japánban 4 győzelemmel, 1 vereséggel világbajnoki II. helyet szerzett női -55kg-ban senpai Bagi Alexandra. Meglehetősen vitatható bírói döntéssel kapott ki 5 perc után, ami mindössze 20 mp-ben összpontosult. Egyébként teljesen egálban, néhol vezetve küzdött, a torna egyik legjobbja ellen.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Testület 1990 – 2016

negyedszázad dokumentumai - digitálisan

 

Szentes város Képviselő-testületének jegyzőkönyvei és a kapcsolódó előterjesztések, határozatok 2000. januárjától napjainkig digitálisan elérhetők  a testület hivatalos oldalán:

A Szentes Városi Könyvtár digitalizáló műhelye tervbe vette, hogy ezeket a helytörténet és a várospolitika szempontjából fontos dokumentumokat a rendszerváltozástól 2000-ig terjedő időszakra vonatkozóan is feldolgozza és közzéteszi az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjteményben.

A digitalizálási munka ez év januárjában kezdődött el az 50 órás közösségi szolgálatukat a könyvtárban teljesítő középiskolás diákok bevonásával, jelenleg pedig már a feldolgozás és a közzététel zajlik.

 

Mindezekről számol be 2016. november 28-án hétfőn 18 órakor kezdődő előadásában Tímár Ferenc informatikus könyvtáros - melyre szeretettel várják az érdeklődőket a könyvtárba.

 

  KATT a képre!      

  

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Elbontják a Csongrádi út szégyenfoltját

 

2016 november 30-án szerdán délelőtt félpályás útlezárás mellett a Városellátó Nkft elbontja a Csongrádi úti gyalogátkelőhely kiemelt szegélyű védőszigeteit Kérik a közlekedőket, hogy az útlezárással határolt munkaterület megközelítésekor fokozott figyelemmel vezessenek.

Megértésüket kéri a kivitelező Szentes Városellátó Nkft.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 27.


 

Felgyulladt advent első gyertyája Szentesen

 

A város hagyományaihoz híven 2016-ban is felállította a városi adventi koszorút. 2016. november 27-én advent első vasárnapján 16 órakor a Kossuth téri ünnepi gyertyagyújtáson elsőként Szirbik Imre polgármester köszöntötte az összegyűlteket. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora után Dr. Gruber László katolikus plébános gyújtotta meg az első gyertyát, mely az advent időszaka alatt esténként világít és figyelmeztet az ünnep közeledésére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 27.


 

Világbajnoki EZÜST Japánban

 

Az 5. I.K.O. Matsushima Kyokushin Karate Világbajnokságon Bagi Alexandra, a szentesi Oyama Dojo SE sportolója a döntőben kínai ellenfelével ötperces küzdelmet vívott, mely nem döntötte el az elsőséget. A hosszabbítás végén a kínai lányt értékelték a bírók jobbnak, így ő lett a bajnok, míg Alexa világbajnoki ezüsttel térhet haza. Jelenleg egy japán kórház sürgősségi osztályán varrják össze sebeit (lábujjai között szétszakadt a bőr).

 

Georgiádes Zoltán a legjobb 32 között vereséget szenvedett így nem jutott a legjobb 16 közé, és a 17. helyen végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 27.


 

Alexa döntős a karate világbajnokságon!

 

Bagi Alexandra Japánban az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon (Maebashi, Japán) mínusz 55kg-ban az elődöntőt is sikerrel abszolválta, így bejutott a döntőbe.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 27.


 

Alexa a legjobb négy között

 

Bagi Alexandra Japánban az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon (Maebashi, Japán) mínusz 55kg-ban a japán bajnokot legyőzve bejutott a legjobb négy közé a mai napon! Két szentesi versenyző utazott ki a felkelő nap országába, ahol nem csak városunkat, hanem Magyarországot is képviselik.

Alexa eddig három küzdelmen van túl. Mind a három ellenfelét KO-val ütötte ki, így nagy esélye van a jó szereplésre. Georgiades Zoltán a férfiak sulycsoport nélküli versenyében 128-as tábláról indulva bejutott a legjobb 32 közé és másnap innen folytatja a küzdelmeit.

Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 26.


 

Zene-Világ-Zene Graffiti: 

KISCSILLAG KONCERT

Előzenekar: SYNEMA

 

2016. december 10. (szombat) 20 óra

A koncert helyszíne: Művelődési és Ifjúsági Ház - Szentes, Tóth József u. 10-14.

 

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=kEnhnglTLV8

www.zenevilagzene.hu

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 24.


 

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola elismerés a Zsoldosnak

 

2016. november 23-án a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában egy kis ünnepség keretében adta át Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár azt az elismerő oklevelet Pintér Etelka igazgatónőnek, mely az iskolában több tantárgy, illetve szakmai képzés keretében is megvalósuló fogyasztói tudatosságra nevelést ismeri el. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 24.


 

Felállították Szentes karácsonyfáját

A hétvégén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját

 

Már évek óta lakossági felajánlásnak köszönhetően állítja fel a város karácsonyfáját és ez így lesz az idén is. A Dósai Molnár utcából érkezett azaz ezüstfenyő melyet a Kossuth téren állítottak fel a Városellátó NKft. munkatársai. Ezzel együtt már helyén van a városi adventi koszorú, melyen az első gyertya 2016. november 27-én gyullad meg, advent első vasárnapján. A 16.00 órai gyertyagyújtásra minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 24.


 

Író-olvasó találkozó Nyári Krisztiánnal

 

Nyáry Krisztián a szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatán érettségizett 1990-ben. Facebook-on kezdte el publikálni magyar írók, költők szerelmi életéről szóló írásait, amellyel rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. Ebből született meg első könyve, az Így szerettek ők, melyet azóta már újabb művek követtek. Nemrég megjelent könyve, a Festői szerelmek híres festőink szerelmi életébe kalauzol minket! Nyáry Krisztiánnal 2016. december 7-én, szerdán 18 órakor találkozhatnak a Művelődési és Ifjúsági Házban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 23.


 

Szentesi sikerek a
lábtenisz világbajnokságokon

 

Két héttel ezelőtt a szentesen megrendezett lábtenisz OB-n dőlt el véglegesen, hogy kik képviselhetik országunkat (és a részt vevők városait) a 2016. évi lábtenisz FIFTA, és FUTNET világbajnokságokon. 

Két szentesi kiválóság, az egyéni és hármas kategória magyar bajnoka, Lakics Balázs, és a hármas kategória bajnoka, Szabó László utazhattak a világbajnokságokra.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 23.


 

Robbanás a gimnázium udvarán! (videóval)

 

2016. november 23-án délután 16 óra 35 perckor robbanás rázta meg a Horváth Mihály Gimnázium üvegablakait. Előzetes információink alapján szándékos volt a cselekmény, melyet az igazgató okozott.

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy Tóth Tamás igazgató besokallt a rosszul sikerült kémia dolgozatok miatt, ki kell ábrándítanunk, mert csak egy látványos kémiai kísérletnek lehettünk részesei.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 23.


 

Advent a múzeumban

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a 4 héten át tartó - 2016. november 26. és december 17. közötti szombatokon 10-12 óráig - adventi családi foglalkozásainkra.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 22.


 

Még nincs gazdájuk!

Sértettek jelentkezését várja a Szentesi Rendőrkapitányság

 

Igaz több napja már megjelent a hír, de megtudtuk, hogy még nincs meg a gazdájuk a képen látható kerékpároknak. A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azon személyek, akiknek kerékpárját 2016 novemberében lopták el Szentesen. Ha lehet, akkor a sikeres keresést egy megosztással támogassák!

 

A Szentesi Rendőrkapitányság 06050/736/2016. bűnügyi számon, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy helybéli férfival szemben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 22.


 

Járási informatika verseny a Pollákban

 

2016. november 22-én a Hódmezővásárhelyi SzC Pollák Antal Szakgimnáziumában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Pollák Antal Járási Informatika Versenyt. A kérdéssorok az Olimpiához kapcsolódtak. Az 5-6. és a 7-8. évfolyamos tanulók különböző nehézségű feladatsorral birkóztak meg.

Az első feladatban mindkét korosztály versenyzői Moodle felületen töltöttek ki egy tesztet, amelyben az alapismereti kérdések mellett fontos szerepet kaptak a programozási feladatok is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 22.


 

In memoriam
Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsanna

 

Megrendülten értesült tantestületünk, hogy iskolánk tanára, Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsanna 2016. november 13-án elhunyt. Személyében egy kiváló embertől, egy igaz pedagógustól búcsúzunk.

 

Idézzük fel életútját! ...
1980-ban szerezte meg diplomáját Szegeden a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar nyelv és irodalom-francia nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként. Ebben az évben kezdett el tanítani Szeghalmon.

1988-tól a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskola tanára volt. Iskolánkban 1992-től, 25 éven át tanított magyar nyelv és irodalom tantárgyat. Szaktanári munkája, tananyagismerete kiváló volt. Ismereteit állandóan bővítette, rendszeresen járt továbbképzésekre.

 

Minden évben érettségiztetett és versenyekre is felkészítette tehetséges diákjait. Ezeken az országos versenyeken dobogós helyezéseket értek el. Vannak tanítványai, akik magyar szakosként dolgoznak, vagy jelenleg egyetemen tanulnak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 22.


 

111 éves a Fridrich Fényírda

Jöjjön az 1900-as évek első felét idéző öltözékben

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2016. december 3-án szombaton 14.00 órára a Tokácsli Galériába (Szentes, Kossuth tér 5.) a 111 éves a Fridrich Fényírda emlékkiállítás megnyitó ünnepségére és az azt követő konferenciára

Kérjük, hogy a megnyitóra jöjjön az 1900-as évek első felét idéző öltözékben vagy kiegészítővel!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

Gondoskodás ünnepek előtt

 

A Fundamenta Gondoskodás Alapítványa és a Fundamenta Lakáskassza dolgozóinak köszönhetően ajándékok érkeztek a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Kossuth utcai épületébe.

A cég már több ízben bizonyította, hogy a nevéhez fűződő alapítványa méltán viseli a Gondoskodás nevet, mert évente többször ellátogat a Rigó Alajos óvodába és iskolába - tudtuk meg a tagintézmény vezetőjétől Pótári Tímeától.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

Dulakodás a Csongrád - Szentes meccsen

Csongrád megyei "El Clásico" - videóval

 

Az El Clásico egy labdarúgó-mérkőzés Spanyolország két legsikeresebb labdarúgóklubja, az FC Barcelona és a Real Madrid CF között. Csongrád megyében a Csongrád - Szentes labdarúgó mérkőzést nevezhetjük így, amely a hétvégén zajlott.

A csata majdnem bekerült az országos híradásokba, ha tovább folytatódik a dulakodás, de szerencsére nem így történt. A Csongrád a három góljával otthon tartotta az ugyanennyi pontot.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

MK bronzérmet nyertek a lányok

 

Pazar hétvége után a Szentesi Vízilabdaklub hölgyei MK bronzérmet nyertek, míg a férfiak pontot csentek a Szegedtől.

Éremmel a nyakukban térhettek haza Dunaújvárosból női vízilabdázóink (a képen) a Magyar Kupa négyes döntőjéről. A címvédő UVSE-t csak két negyeden keresztül tudtuk megszorongatni az elődöntőben, a végeredmény 19-8 lett a fővárosiak javára - de így is szépen csillog a bronz.

Gratulálunk Tóth Gyulának és csapatának!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

Tudományos ülés a szenvedélybetegségekről

Dr. Adorján Andor és Dr. Zacher Gábor előadása

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága tisztelettel meghívja Önt Tudományos Ülésükre

 

Helyszín: Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, Ebédlő, Szentes Sima F. u. 44-58.

Időpont: 2016. december 01.(csütörtök) 19.00 óra

 

Tudományos program:

 

1. Dr. Adorján Andor (Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Pszichiátriai és rehabilitációs osztálya, osztályvezető főorvosa) Szenvedélybetegségek és a szenvedélybetegek ellátása

 

2. Dr. Zacher Gábor (Állami Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa, címzetes egyetemi docens) Droghelyzet 2016.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

Nemzetközi Szenior Úszóversenyen a Delfinek

Hódmezővásárhely, 2016. 11. 12-13.

 

Ebben az évben immár 13. alkalommal rendezte meg a HSÚVC a szenior, azaz a 25 évnél idősebb úszók számára versenyét. Az Arena Junior Úszó Európa Bajnokságra felújított medencében nagyon nagy mezőny gyűlt össze. A magyarok mellett számos külföldi úszó klub is képviseltette magát, így színvonalas küzdelmek zajlottak két napon át a medencében. A verseny legidősebb versenyzője, Dr. Bánki Horváth Béla többszörös Világ- és Európa-bajnok úszó 96. évét töltötte be ebben az évben.

A versenyen több korosztályos országos csúcs, illetve alapcsúcs született. A Szentesi Delfin ESC 4x200 méteres váltója a VI. korcsoportban is közéjük tartozott.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

Török József 160-szoros véradó

 

1965-től ad vért Török József, akit 160-szoros véradóként köszöntöttek 2016. november 18-ai véradók ünnepségén, melyet már hagyományosan a Központi Konyha ebédlőjében rendeztek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

Itt a nagy meglepetés

Ikszelt a Szeged ellen a Szentes

Önmagunkat és az ellenfelet le tudtuk győzni, csak a bírókat nem!

 

Meglepetésre nem tudott nyerni a Szeged Szentesen az E.ON férfibajnokságban, így a hazai csapat pontot szerzett a Csongrád megyei rangadón.

A Szentes eddig jobbára gyengélkedett a bajnokságban, a Szeged pedig többnyire hozta a kötelezőket. Ezek után nem azt diktálta a papírforma, hogy a csongrádi rangadón elmarad a vendégsiker.

Sőt, a Szeged úgy kezdett, ahogy egy favorittól elvárható, három perc után 2–0-ra vezetett, a második negyed közepén 3–0 volt már az állás, úgy tűnt tehát, hogy ha kevés gólos meccsen is, de a vendégek örülhetnek. A második félidőre aztán mintha kicserélték volna a Szentest, a hazai csapat négy perc alatt fordított, s innentől már kőkemény csatába torkollott a találkozó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

Megyei rangadó, hazai ponttal

Hungerit-Szentesi VK–Szeged 10:2 (2-1, 4-0, 1-1, 3-0)

 

Az idei év utolsó hazai mérkőzésén Csongrád megyei rangadót láthatott a szentesi közönség, ahol a Hungerit Szentes női vízilabda csapat a Szeged csapatát fogadta.

A női vízilabda bajnokság középszakaszának 3. fordulójában nagyarányú győzelmet aratott a Szentes a Szeged ellen, mely jó gyakorlás volt a hétvégi BENU Női Magyar Kupára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

Csipkerózsika a Móriczban

 

2016. november 16-án a VSG Kamarabalett előadásában láthattuk a Micimackó bérlet keretében a Csipkerózsika táncmesét. A Szentesi Művelődési Központ bérletes előadására közel 400 óvodás látogatott el ezen a napon.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

14 mázsa alma a Máltai Szeretetszolgálattól

 

A Máltai Szeretetszolgálat Szentesi csoportja a Sáfrán Mihály utcai székházukból 2016. november 16-án kezdte meg almaosztási programját. A kapun belépve impozáns látványt nyújtott az a 144 almás papírdoboz, melyeket óvodák, szociális intézmények között osztanak szét. A kecskeméti központból érkeztek az almák, nem csak Szentesre, hanem a Csongrád megye több Máltai szervezeteihez.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

Adventi gyertyagyújtás Szentesen

 

A város hagyományaihoz híven 2016-ban is felállításra kerül a városi adventi koszorú. Kérjük, ünnepeljen velünk, és családjával látogasson ki advent vasárnapjain 16 órakor a Kossuth téri ünnepi gyertyagyújtásra.

 

Advent 1. vasárnapján 2016. november 27-énSzent Anna Templom Szkólája

Beszédet mond: Dr. Gruber László katolikus plébános

 

Advent 2. vasárnapján 2016. december 4-énKiss Bálint Református Általános Iskola felnőtt énekkara

Beszédet mond: Fehér Csaba református lelkipásztor

 

Advent 3. vasárnapján 2016. december 11-énIchthys Keresztény Közösség

Beszédet mond: Gilicze Andrásné református lelkész

 

Advent 4. vasárnapján 2016. december 18-ánSeres Krisztián zenész

Beszédet mond: Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

Sztanó Gyuri a Rió-i Olimpiáról!

 

Új országos csúcs fűződik Sztanó Gyuri nevéhez, aki az 54 kg-os kategóriában juniorban és felnőttben egyaránt 125 kg-os teljesítménnyel vívta ki az elsőséget para-erőemelésben.

A fiatal szentesi sportoló a nyáron a riói paralimpiát 112 kg-al zárta, pedig nagyon készült a 125 kg-ra. Most sikerült Wroclaw-ban! Gratulálunk!

 

Élménybeszámolója a riói paralimpiáról ma este!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 15.


 

11. hó 11-én 11 óra 11 perc

 

2016. november 11-én 11 óra 11 perckor a Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társaságának felhívására az I. világháború (Nagy Háború) befejezésének emlékére, gyújtottak gyertyát a háborúban elesett katonák emlékére Szentesen is. Ezt a kezdeményezést szeretnék, hogy 2018-tól a világon érvényes emléknappá váljon, amikor egy szál gyertya gyújtásával emlékeznek meg a világ sok háborújában a harctereken elesett katonákra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 14.


 

GASZTRO PIAC SZENTESEN

A gasztronómia és a kultúra találkozási helye

 

A minőségi étel- és italkínálat mellett a november 19-i Piacon is többféle művészeti-kulturális-gasztro programot kínálunk „csemegéül”, felkínálva a közösségi élmény lehetőségét. Helyben sütünk kézzel húzott házi rétest, a „közös bográcsban” kakaspörkölt készül. Vendégünk lesz Aba Kaszás Perényi Ákos nemezkészítő, a népművészet mestere, akinek munkáit kiállítás keretében mutatjuk be. Sőt arra is lesz lehetőségük a látogatóknak, hogy a Piac ideje alatt személyesen tőle tanulják a nemezkészítést. Azt szeretnénk, hogy minél többen kivegyék a részüket ebből az izgalmasnak ígérkező kalandból!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 14.


 

Nyílt levél a háziorvosoktól az ügyeleti átszervezéssel kapcsolatban

(videóval)

 

2016. november 11-én Vig István mint a szentesi háziorvosok kollegiális vezetője sajtótájékoztatót tartott rendelőjében a szentesi orvosi ügyelettel és az a körül folyó vita miatt.

 

Elmondta, hogy semmilyen aláírásgyűjtéssel és gerjesztett indulatokkal nem értenek egyet, melyet az alábbi nyílt levélben foglaltak össze.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 11.


 

Írj levelet a Mikulásnak, hátha csoda történik

„Csoda karácsonykor” - A Mikulás előszobája...

 

2016. december 1-én 15:30-tól 18 óráig ismét kinyílik a Városháza ajtaja a gyerekek előtt - tudtuk meg Torday Henriettától a Polgármesteri Hivatal idegenforgalmi és marketing referensétől.

 

 - Az elmúlt évben nagy sikere volt ennek a rendezvénynek, idén milyen programok várják a gyerekeket?

- Ezen a napon a gyerekek előtt kinyílik a Városháza, ahol ismét a közös játéké és kézműves foglalkozásoké lesz a főszerep. Lehet majd csillámtetoválást készíttetni, lesz Angry Birds malaclövő, óriás kifestő valamint az ünnep hangulatát átélhetjük mézeskaláccsal és forró teával. A tavalyi rendezvényen nagy sikere volt a polgármesteri székben való fotózkodás idén is készülünk hasonlóval!

 

 - Milyen meglepetés várja a gyerekeket ezen a rendezvényen?

- Egy felhívással élünk a gyerekek felé, akik levélben megírhatják a Mikulásnak, hogy számukra mi lenne a csoda karácsonykor! Ha a levéllel elkészülnek, akkor rá kell írni a borítékra nevüket és valamelyik szülő telefonszámát, és be kell dobni a Városháza előterében található postaládába! A Mikulás december 1-én egy valakinek teljesíteni fogja a kívánságát!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 10.


 

CSARNOK 20

 

20 éves a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok - ebből az alkalomból 2016. november 19. napján egy egész napos programsorozat várja az érdeklődőket (kicsiket és nagyokat egyaránt).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 10.


 

Bálint bácsi 90 évesen is vízi tornázik

Szépkorú köszöntés a Kisérben

 

Aktív hétköznapokat és a 2016. november 8-án 90. születésnapját töltő Pólya Bálint, akit e jeles alkalomból a város vezetése köszöntött. Dr. Demeter Attila alpolgármester és Antal Balázs Tibor a kiséri körzet képviselője otthonában látogatta meg, hogy felköszöntse Bálint bácsit.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 09.


 

Érthetően az orvosi ügyelet és a patika ügyről

(Kusza az ügy, de megpróbáljuk kibogozni!)

 

A Magyarországon kialakult orvoshiány miatt Szentesre is elérkezett az a folyamat, amikor már a mentőszolgálat, annyi kívülálló orvost nem tudott kiállítani, akik a szentesi orvosok ügyeletbe vonása nélkül az ügyeletet teljes egészében biztosítani tudták volna. Ezért ez év december 31-el az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) felmondta azt a szolgáltatási szerződést, amely húsz éven át szolgálta ennek a városnak az egészségügyi biztonságát – mondta Szirbik Imre polgármester a 2016. november 7-ei rendkívüli testületi ülésen. A képviselő-testületet újratárgyalásra kérte a polgármester az orvosi ügyelet áthelyezésével kapcsolatban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 09.


 

Roma Tolerancia és Esélyegyenlőségi Nap Szentesen

 

2016. november 7-én Roma Tolerancia és Esélyegyenlőségi Napot rendezett Szentes Város Önkormányzata a Szentesi Rendőrkapitányság és a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Művelődési és Ifjúsági Házban.

A több mint százhatvan, 13 és 21 év közötti roma származású, valamint hátrányos helyzetű fiatalérkezett a programra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Sporteszközök átadása a Klauzálban

A Sport Legyen a Tied!

 

A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával a 2015-ben életre hívott A Sport Legyen a Tied! programot, a nagy sikerre való tekintettel a 2016-os évben is megvalósítja. A kezdeményezés fő célja, hogy növelje a sportágak utánpótlás-bázisát - mondta megnyitójában Szentesen a Klauzál Gábor Általános Iskolában Vincze József a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi Regionális Irodájának vezetője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Újra itt van a Családi Börze

 

Újra családi börzére várják az érdeklődőket 2016. november 19-én szombaton 14 és 18 óra között a Kiss Bálint Református Ált. Iskola tornatermében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Közmeghallgatás a testületi ülésen

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Városháza Dísztermében 2016. november 24-én 11.00 órakor közmeghallgatást tart, melyre várja a város lakosságát és az intézmények, szervezetek képviselőit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

A fények üzenete

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Városháza Dísztermében 2016. november 24-én 11.00 órakor közmeghallgatást tart, melyre várja a város lakosságát és az intézmények, szervezetek képviselőit.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Bessenyei Bence festőművész kapta

A Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány díját

 

A Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány 1989 óta támogat fiatal művészeket kétévente kiírt pályázatával. Az alapítvány ösztöndíját idén a budapesti Bessenyei Bence festőművész kapta az alapítvány kuratóriumától.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Sztanó Gyuri a csúcson!

Új országos csúcs fűződik Sztanó Gyuri nevéhez (videóval)

 

Új országos csúcs fűződik Sztanó Gyuri nevéhez, aki az 54 kg-os kategóriában juniorban és felnőttben egyaránt 125 kg-os teljesítménnyel vívta ki az elsőséget para-erőemelésben.

 

A fiatal szentesi sportoló a nyáron a riói paralimpiát 112 kg-al zárta, pedig nagyon készült a 125 kg-ra. Most sikerült Wroclaw-ban! Gratulálunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Író-olvasó találkozó az IH-ban

 

Lakatos Levente 1986-ban született Budapesten. Az általános iskolában több versmondó versenyen indult, irodalom tanárnőjének köszönhetően szerette meg a írást. Újságírással, televíziós műsorvezetéssel, valamint internetes portálok szerkesztésével is foglalkozott. Első regény 2010-ben jelent meg, azóta számos sikerkönyv fűződik a nevéhez. A fiatalok nagy kedvencévé vált, a Facebook-on és az Instagramon is rengeteg követője van. A kétszeres Aranykönyv-díjas szerzővel november 16-án találkozhatnak a Művelődési és Ifjúsági Házban!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Roma Tolerancia és Esélyegyenlőségi Nap Szentesen

 

2016. november 7-én Roma Tolerancia és Esélyegyenlőségi Napot rendez Szentes Város Önkormányzata a Szentesi Rendőrkapitányság és a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Művelődési és Ifjúsági Házban.

 

Ezen a napon drogprevenciós előadás mellett megismerhetjük, olyan roma származású rendőr életútját, aki a Szegedi Rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot és példa lehet a fiatalok számára. Nem csak a rendőrség munkájába tekinthetünk be hanem az őket támogató szervezeteknek pl. a polgárőrség munkájába. A Napkerék Együttes zenél ezen a napon az előadások között.

 

Gyere el, ismerd meg lehetőségeidet! 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 04.


 

Realista alkotásokból nyílik az új kiállítás

Katona Kiss Ferenc és Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány pályázati kiállítása

 

 

A Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány fiatal, realista szemléletű festőművészek alkotómunkáját támogatja.

A 2016-os évben az alapítvány jóvoltából megvalósuló kiállítás 2016. november 5-én nyílik meg a Tokácsli Galériában, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

Novemberi könyvtári programok

 

 

Ismételten gazdag programkínálatot állított össze a Városi Könyvtár novemberre is. Nézze meg a kínálatot! 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

Szenior sikerek

IV. Ioan Schuster Nemzetközi Szenior Úszó Emlékverseny

Resica, 2016. október 22-23.

 

 

Három ország versenyzői gyűltek össze a romániai Resicán az Olimpiai medencében rendezett szenior úszóversenyen. A rendező Clubul sportiv de inot Resita 07 nagyon gondos házigazdának bizonyult. Nagy szeretettel fogadták a versenyzőket, igazán mindent megtettek azért, hogy mindenki jól érezhesse magát. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club hat versenyzővel képviseltette magát, valamennyien kitettek magukért, szerencsére a határon nem vámolták el a sok-sok aranyérmet.  

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

Melkuhn Dezső hazai és
nemzetközi sikerei nyílt vízi versenyeken

 

 

Melkuhn Dezső a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club 78 éves versenyzője nemcsak a medencében rendezett versenyeken tartozik korosztálya legjobbjai közé, de a nyílt vizes versenyeken még ennél is jobb eredményeket tudhat magáénak. A Balatonfüreden rendezett Országos Szenior Bajnokságon elsőként ért célba. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

JAZZ LEGENDÁK SZENTESEN

 

Zene-Világ-Zene | JAZZ LEGENDÁK

2016. november 18. (péntek) 19 óra

Szakcsi Lakatos Béla - Babos Gyula - Kőszegi Imre: "Rákfogó" Emlékkoncert

 

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=wZI1IMCPaQ8

Jegyár: 1400 Ft

 

Jegyárusító helyek:

 HANGVERSENYKÖZPONT - SZENTES

Szentes, Kiss Bálint u. 11. tel. +36-30/607-4720

 

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ

Szentes, Tóth József u. 10-14. tel. +36-63/314-211

 

A koncert helyszíne:

Hanversenyközpont - Szentes

6600 Szentes, Kiss Bálint u. 11.

 

www.zenevilagzene.hu

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

Pink Floyd Est a Brink Floyd Zenekarral

 

Zene-Világ-Zene Graffiti: 2016. november 12. (szombat) 20 óra

Pink Floyd Est a Brink Floyd Zenekar közreműködésével

 

A belépés ingyenes!

 

A koncert helyszíne: Művelődési és Ifjúsági Ház - Szentes, Tóth József u. 10-14.

www.zenevilagzene.hu

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

II. Maácz László Emléknap

 

 

2016. október 29-én a rendezvény 9 órakor a Kiss Bálint u. 3. sz. épület falán található emléktábla megkoszorúzásával kezdődött, a Szentesi Táncsics Mihály Népi Kollégium egykori diákjai előtti tisztelgésül, akik a tehetség mellett mandátumot is kaptak; hivatásuk mellett többek között a magyar hagyományok iránti kötődést is. Pl. Maácz László, Dr. Fenyvesi István, Dr. Kása Imre, Dr. Magyar János, Dr. Magyar József, Vass István, Virágos Kiss István, Földi Vilmos (aki Makón volt népi kollégista, de feldolgozta a szentesi népi kollégium történetét 1993-ban).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

1517 métert futottak

 

Az Ifjúsági Ház melletti gödörben október 27-én rendezte meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola a már hagyományos reformációi futást. Nyolc iskola közel félszáz diákja vett részt a reformáció tiszteletére kialakított 1517 méteres kör teljesítésében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

Trollok Szentesen

Itt a novemberi moziműsor

 

November elején érkeznek a Trollok a szentesi moziba! Rajtuk kívül jön Barbie is a legújabb kalandjával, mely jó kikapcsolódás lehet az őszi szünetben a gyermekeknek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

 

.