Szentesi sikerek a
lábtenisz világbajnokságokon

 

Két héttel ezelőtt a szentesen megrendezett lábtenisz OB-n dőlt el véglegesen, hogy kik képviselhetik országunkat (és a részt vevők városait) a 2016. évi lábtenisz FIFTA, és FUTNET világbajnokságokon. 

Két szentesi kiválóság, az egyéni és hármas kategória magyar bajnoka, Lakics Balázs, és a hármas kategória bajnoka, Szabó László utazhattak a világbajnokságokra.

Szabó a FIFTA, Lakics a FUTNET szövetségek versenyén vett részt. Mindkét szentesi kiváló eredményeket ért el, hatalmas elismerést szerve ezzel Szentesnek. A versenyzők a világversenyeken már új klubjuk, a szentesi SZESPO SE színeiben vettek részt.

 

Szabó László, a FIFTA világszövetség Cipruson megrendezett világbajnokságán, egyéniben a szlovák, moldáv, és azerbajdzsán ellenfeleit legyőzve jutott a középdöntőbe, ahol a ciprusi és a francia ellenfelét győzte le. A döntőbe jutásért, viszont már a horvát versenyző bizonyult jobbnak.  A bronzmérkőzésen Szabó a francia ellenfelét  sima 2:0 arányú szett aránnyal nyerte, és megszerezte az egyéni VB bronzot!

 

  Szenzációs eredmény, hogy mind a páros, mind a hármas kategóriában sikerült begyűjteni a magyar csapatnak a bronz érmet. A kategóriák minden mérkőzésén pályán volt Szabó László, aki végig stabil teljesítményt nyújtott. A magyarok maguk mögé utasították a brazil, szlovák, török, moldáv, kolumbiai, ciprusi csapatokat is.

 

Lakics Balázs, a szakmai szempontból talán még kiegyensúlyozottabb mezőnnyel rendelkező FUTNET világszövetség, romániai (Brno), világbajnokságán kapott lehetőséget. A 21 ország részvételével megrendezett viadalon az igazi „világsztárok” is jelen voltak. Balázs az egyéni kategória selejtezőjében ukrán, és angol versenyzőt győzött le. A középdöntőben az amerikai ellenfelet is letudva a román, majd cseh ellenfelek következtek. A cseh ellenfél jobb volt, így ő jutott tovább. Az 5. helyért, a szlovák versenyző ellen 2:00 arányban győzött a szentesi versenyző. 

 

A hármas kategória oszlopos tagjaként lépett pályára Lakics, a régi motoros Jónás Dávid, és a fiatal kanizsai, Harsányi Ádám oldalán. Már az elején következett a hidegzuhany, hiszen a volt világbajnok román csapatot kapták a magyarok kezdésként. Viszont 8 év után először a magyar csapat legyőzte a világbajnokokkal is megtűzdelt román csapatot. Az elődöntőben az elmúlt évek legjobbjai, a szlovákok következtek, akikkel nem bírtak Lakicsék.  Talán az első bravúr vett ki sokat a magyar csapattól, de a francia ollózások, is rést nyitottak a magyar védelmen, így már „csak” a 7. hely lett biztosítva. Nem mellékes tény, hogy több európai tévécsatorna is adta a FUTNET VB-t, és a helyszínen is közel 7 ezren szurkoltak a versenyzőknek.


A szentesi versenyzők újra csodálatos eredményekkel gazdagították Nemzeti Sportvárosunk eredménylistáját.

 

 

Szentes, 2016. 11. 23.

 

 

 

.