Sporteszközök átadása a Klauzálban

A Sport Legyen a Tied!

 

 

 

A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával a 2015-ben életre hívott A Sport Legyen a Tied! programot, a nagy sikerre való tekintettel a 2016-os évben is megvalósítja. A kezdeményezés fő célja, hogy növelje a sportágak utánpótlás-bázisát - mondta megnyitójában Szentesen a Klauzál Gábor Általános Iskolában Vincze József a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi Regionális Irodájának vezetője.

 

A Program keretein belül - 500 millió forintos támogatási keretből - 13 sportági szakszövetség összesen több, mint 1100 intézménybe helyez ki sportág specifikus eszközöket, amelyeknek a kiszállítása az év végéig ütemezetten valósul meg.

 

Az eszközcsomagban részesülő iskolák közül, országszerte több mint 200 intézményben kerül megszervezésre sportágakat és sportegyesületeket bemutató esemény, így a diákok megismerhetik lakóhelyük közelében fellelhető, aktív sportszervezeteket.

 

Szentesen 2016. november 7-én Vincze József az atlétikát és a kosárlabdát népszerűsítését elősegítő sportszereket adott át a Klauzál Gábor Általános Iskolában az intézmény igazgatójának, Dévay Istvánnak.

 

 

 

Szentes, 2016. 11. 07.

 

.