Írj levelet a Mikulásnak, hátha csoda történik

„Csoda karácsonykor” - A Mikulás előszobája...

 

2016. december 1-én 15:30-tól 18 óráig ismét kinyílik a Városháza ajtaja a gyerekek előtt - tudtuk meg Torday Henriettától a Polgármesteri Hivatal idegenforgalmi és marketing referensétől.

 

 - Az elmúlt évben nagy sikere volt ennek a rendezvénynek, idén milyen programok várják a gyerekeket?

- Ezen a napon a gyerekek előtt kinyílik a Városháza, ahol ismét a közös játéké és kézműves foglalkozásoké lesz a főszerep. Lehet majd csillámtetoválást készíttetni, lesz Angry Birds malaclövő, óriás kifestő valamint az ünnep hangulatát átélhetjük mézeskaláccsal és forró teával. A tavalyi rendezvényen nagy sikere volt a polgármesteri székben való fotózkodás idén is készülünk hasonlóval!

 

 - Milyen meglepetés várja a gyerekeket ezen a rendezvényen?

- Egy felhívással élünk a gyerekek felé, akik levélben megírhatják a Mikulásnak, hogy számukra mi lenne a csoda karácsonykor! Ha a levéllel elkészülnek, akkor rá kell írni a borítékra nevüket és valamelyik szülő telefonszámát, és be kell dobni a Városháza előterében található postaládába! A Mikulás december 1-én egy valakinek teljesíteni fogja a kívánságát!

 

- Meddig lehet beküldeni a leveleket?

- November 23-ig lehet bedobni a Mikulás postaládájába!

 

- Látszik, hogy újabb és újabb ötletekkel színesülnek a szentesi programok. Mi várható jövőre, valamint kérhetnénk egy kis összefoglalót az idei évből?

 

- A 2015-ben elfogadott  idegenforgalmi és marketing stratégia illetve az intézkedési terv két éves periódust ölel át, mert a témakörhöz tartozó trendek szinte napról-napra változnak, így újabb és újabb követelményeknek kell megfelelni.

 

- Idén megnyitott a Szentes Ház, új eszközök kerültek a strandra, új programok jelentkeztek, kiadásra került a Szentes Kártya, s hamarosan új mobil applikációja lesz a városnak.

 

- Újdonság volt az első gyermekfesztivál a kalandparkban, ami szintén egy új arculattal jelentkezett. - mondta Mák Viktória a marketing csoport másik tagja.

 

- Idén a strand is új eszközöket tudott bevezetni a vízjátékok tekintetében, s igen népszerű volt a vízi dodgem. Ez is azt mutatja, hogy helyben a sportturizmus mellett a családoknak is kiváló pihenési lehetőséget jelent Szentes. Kiállításokon vettünk részt Budapesten, illetve Ópusztaszeren, ahol nagyon sokat beszélgettünk a potenciális turistákkal, ami számunkra egy jól átlátható igénylistát adott. Ez mindenképpen segíti a tervezést.

 

- Nagy hangsúlyt fordítottunk a jövő tervezéséhez a kapcsolatok építésének területén, ennek függvényében a Szegedi Tudományegyetem idegenforgalmat hallgató fiataljai is ellátogattak városunkba, gyakorlati helyt keresve. Ezen kívül megszerveztük az első study-t is, ami azt jelenti, hogy szakújságírókat láttunk vendégül két napig, megmutattuk a város nevezetességeit, így az elmúlt évben hat szaklap is cikkezett Szentesről.

 

A helyi vonalat érintve intézményeket kerestünk fel a város vezetésével, ahol (pl. az óvodákban) a családok véleményére voltunk kíváncsiak, hogy mi az, amivel kisgyermekesként elégedettek, s mit hiányolnak.

Itt legtöbbször a játszóterek javítását említették, melyeket azóta a város rendbe hozott.

 

- A közelgő ünneppel és a "Mikulás előszobájával" zárul ez az év, de mi várható jövőre?

- Két részre kell bontani a városmarketinget, egyrészről nagyon fontos, hogy ismerjék meg országosan Szentes vendégváró adottságait, másrészt a helyi marketinget is kiemelten kell kezelni, hiszen az itt élők jóérzése és elégedettsége szintén nagyon fontos. Legyen szó rendezvényről, promótálásról, technikai újításokról, kultúráról vagy sportról.

 

- Jövőre megújul a karnevál, ami a városi rendezvények közül hozzánk tartozik és februárban egy teljesen új arculattal szerveznénk meg, amely egy interaktív expót jelentene sok-sok kipróbálható játékkal, de ez legyen meglepetés!

 

 

Szentes, 2016. 11. 10.

 

.