Nyílt levél a háziorvosoktól az ügyeleti átszervezéssel kapcsolatban

(videóval)

 

 

 

2016. november 11-én Vig István mint a szentesi háziorvosok kollegiális vezetője sajtótájékoztatót tartott rendelőjében a szentesi orvosi ügyelettel és az a körül folyó vita miatt.

 

Elmondta, hogy semmilyen aláírásgyűjtéssel és gerjesztett indulatokkal nem értenek egyet, melyet az alábbi nyílt levélben foglaltak össze.

 

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

NYÍLT LEVÉL

 

Tisztelt szentesiek. Pácienseink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket a jelenleg zajló szentesi orvosi ügyelet átszervezésével kapcsolatos álláspontunkról. A szentesi és a Szentes környéki települések háziorvosi ügyeleti ellátása húsz éve félmegoldás. Örömünkre szolgál, hogy Szentes Város Önkormányzata felismerte azt, hogy a háziorvosi ügyeletet át kell szervezni. Miután az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) felmondta az együttműködői szerződést, a megoldást a külső szervező cég és a saját eszközökkel felszerelt épület jelentheti, ahogyan országszerte az ügyeletek jelentős része(!) így működik, levéve a terhet az önkormányzat válláról, úgy hogy szakmailag is a lehető legmagasabb ellátást biztosítanak szakorvosaikkal.

 

Bízunk abban, hogy egy új helyen történő ügyeletszervezés növeli az ellátás biztonságát, javítja a betegellátás színvonalát, az Önök megelégedésére is. Kérjük Önöket, hogy ne mossanak össze minket a politikával. Ne engedjük, hogy a politikusok a háziorvosok és a betegek közé álljanak.

 

Az aláírásgyűjtésekkel nem értünk egyet, nem támogatjuk. Kérjük, Önök se tegyék.

 

A helyzetet meg kell oldanunk, és hisszük, hogy továbbra is megtisztelnek a bizalmukkal. A praxisainkban mindannyian egy átlagos napon 50-90 beteget látunk el, vizsgálunk meg. Évek, évtizedek óta ÖNÖKET gyógyítjuk, Önökért és egészségükért vagyunk !

 

Felmérjük panaszaikat, a előzmények ismeretében döntést hozunk arról, hogy milyen betegségben szenvednek, majd kezeljük Önöket. Eközben a tévedés esélyét minimálisra kell csökkenteni. Nem lehet éjszakai ügyelet után fáradtan ellátni a hozzánk forduló betegeinket.

 

A zajló politikai csatározás ellenére is szeretnénk továbbra is a munkánkat végezni. Úgy érezzük, hogy képviselő-testületi döntés végrehajtásával, 20 év után fejlődik városunk egészségügyi ellátása.

 

Mi szeretnénk az ügyelet átszervezésében partnerei lenni a városvezetésnek, az átmeneti időszakban is. Azt végképp nem szeretnénk, hogy az orvos beteg közötti bizalomvesztés ára az legyen, hogy nem lesz háziorvos, aki 2017-től ellátja az ügyeletet, sőt arra is felhívnánk a figyelmet, hogy pár éven belül nem lesz háziorvos, aki a betegeket ellássa, mivel egyre kevesebben vagyunk, és egyre magasabb az átlagéletkorunk.

 

Megértésüket és támogatásukat köszönjük!

 

 

Szentes, 2016. 11. 11.

 

.