In memoriam
Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsanna

 

 

Megrendülten értesült tantestületünk, hogy iskolánk tanára, Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsanna 2016. november 13-án elhunyt. Személyében egy kiváló embertől, egy igaz pedagógustól búcsúzunk.

 

 

 

Idézzük fel életútját! ...
1980-ban szerezte meg diplomáját Szegeden a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar nyelv és irodalom-francia nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként. Ebben az évben kezdett el tanítani Szeghalmon.

1988-tól a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskola tanára volt. Iskolánkban 1992-től, 25 éven át tanított magyar nyelv és irodalom tantárgyat. Szaktanári munkája, tananyagismerete kiváló volt. Ismereteit állandóan bővítette, rendszeresen járt továbbképzésekre.

 

 

 

Minden évben érettségiztetett és versenyekre is felkészítette tehetséges diákjait. Ezeken az országos versenyeken dobogós helyezéseket értek el. Vannak tanítványai, akik magyar szakosként dolgoznak, vagy jelenleg egyetemen tanulnak.

Osztályfőnökként a gyerekek „Tyúkanyónak” tekintették, tisztelték, szerették. Jól tudtak együtt dolgozni vele. Legszemélyesebb problémáikat, örömeiket is megosztották szeretett tanárukkal. Örömmel szervezett osztálykirándulásokat, melyek tartalmasak és emlékezetesek voltak.

Iskolánk tantestületének aktív tagja volt. Szabadidős tevékenységekkel, színházlátogatásokkal színesítette a mindennapjainkat. Több éven át az iskolában működő baráti sport-kör aktív tagja volt. Bármilyen téren számíthattunk a segítségére. Nem tudott nemet mondani… Átlagon felüli munkavállalásáért több alkalommal elismerésben részesült.

 

Betegsége ellenére is folyamatos kapcsolatban állt az iskolával és az osztályával. Sajnálta, hogy az érettségijükön már nem tudott részt venni.

 

Szabad idejében a családját segítette, finomakat főzött nekik, és foglalkozott imádott unokáival. Szerette az igényes irodalmat, filmet, zenét. Ezek tették teljessé a hétköznapjait.

 

Vele egy kedves, őszinte, tevékeny munkatársat, barátot veszítettünk el.

 

Emlékét több száz diák, kolléga és szülő őrzi.

 

 

 

 

Szentes, 2016. 11. 22.

 

 

.