2014. MÁJUS

 

Nyugdíjas találkozó a Legrandnál

Kontaktától a Legrandig

 

2014. március végén nyugdíjas találkozóra várta volt dolgozóit a Kontakta utódja a Legrand Zrt.

Az egykori munkatársakban, barátokban korábban felmerült az az igény, hogy jó volna újra találkozniuk a volt Kontakta –a mai Legrand Zrt.- szentesi telephelyén és egy üzemlátogatás keretében megismerni, hogy hová fejlődött az a vállalat, ahol hosszú évekig dolgoztak.

A résztvevők elmondták a találkozó elején, hogy nyugdíjba vonulásuk ellenére továbbra is aktívnak érzik magukat. Hiányzik nekik a reggeli munkába indulás és az a sikerélmény, amelyet a jól végzett munka okozott, amikor több száz (több ezer) alkatrész került a helyére a munkájuk során.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 30.


 

VII. Kertvárosi Családi Nap

 

Immáron hetedik alkalommal szervezi meg a Százszorszép Óvoda alapítványa a Kertvárosi Családi Napot az óvodában. Május 31-én délután 2 órától várnak minden érdeklődőt az óvodában!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 30.


 

Városi Pedagógusnapi Ünnepség 2014

 

Szentes Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerülete 2014. május 30-án tartotta a Városi Pedagógusnapi ünnepséget a Megyeháza KKK dísztermében.

Szirbik Imre polgármester köszöntője után az ünnepi műsorban elsőként Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért című versét hallhattuk Lakatos Gabriellától a Horváth Mihály Gimnázium 11/D osztályos tanulójától, majd Seres Antal és tanítványai adták elő: A szeretet kell című dalt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 30.


 

SZEZONINDÍTÓ ÉJSZAKAI BRŰGÖLÉS

2014. június 13. - Szentesi Üdülőközpont

 

Tudtad, hogy Szentesen a termálvíz 2000 méter mélyről jön fel 85 C˚ fokon? A Szentesi Üdülőközpont termál medencéiben közvetlenül ebben a vízben üldögélhetsz, ami egy picit meleg lenne ebben a formájában :-) , ezért lehűtik 42, 38 és 35 C˚ fokra. Így már a család minden tagja élvezheti a megnyugtató pihenést.

 

Június 13-tól, ha péntek este, akkor strand! Fergeteges vízibulik koncertekkel, változatos programokkal és forró nyáresti hangulattal. Itt a medencéből élvezheted a nyár legnagyobb slágereit és a különböző fellépők produkcióját. Eközben természetesen úszhatsz is, és látható leszel a Szentes TV Plázs című nyáresti műsorában. Este 9 órátúl DJ. BIG BILL-el indul a buli.

Neked is ott a helyed!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 29.


 

Nagy bunyó lesz Szentesen

 

A Ferobox Event kispehelysúlyú kiválósága, Bedák Zsolt (20-1-0, 8 KO/TKO) nagy feladat előtt áll: jövő pénteken, Szentesen első ízben védi meg WBO Európa-bajnoki címét a francia bajnok Amor Belahdj Ali (13-2-1, 2 KO/TKO) ellen.

A budapesti ökölvívó Erdei Zsolttal készült, amikor Kecskeméten megszerezte a WBO övét. A győztes recepten nem változtatott, ezúttal is Madárral közösen tréningezett. „Nagyon jól halad a felkészülésünk Madárral – kezdte Bedák. -  Várom már a meccset. Természetesen Madár is ott lesz velem a sarokban, aminek nagyon örülök.”

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 29.


 

Gyermeknap kirakodóvásárral

 

Június 1-jén, vasárnap rendezik idén a népi kirakodóvásárral egybekötött városi gyermeknapot a Kossuth téren. A Szentesi Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen egész napos szórakozás, népi és népzenei játékok, gyermekkoncertek, kisvonat, ugrálóvár, trambulin és még számos kiegészítő program várja a gyerekeket.

Részletek a plakáton!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 29.


 

Megérkezett a héliumos ballon a kalandparkba

 

 

 

Az országban egyedülálló attrakció is megérkezett a Kurca-part Kalandparkba. Június 1-jei nyitásra készen áll a 32 méter kerületű héliumos ballon. A ballonnal maximális biztonságban emelkedhetünk fel 100 méter magasságig, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. A ballon kilátóként funkcionál, és maximális biztosítás mellett történik az emelkedés és a visszaereszkedés. Egyszerre 2 fő tudja a ballont használni.

Az Egyesült Államokból érkező ballont amerikai szakemberek helyezték üzembe 2014. május 28-án. Összesen 48 palack héliummal töltötték meg órák alatt az óriás léggömböt, mellyel mindenki átélheti az UP rajzfilmben Carl Fredricksen utazását! :-)

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 28.


 

Hősökre emlékeztek

 

A hősök napja alkalmából koszorúztak Szentesen a világháborúk áldozatainak emlékművénél 2014. május 28-án.

Szirbik Imre polgármester beszédében elmondta, hogy tetterős fiatalemberek mentek a frontra, és megtört férfiak tértek haza. Emlékszik, amikor mint gyermek édesapját kérték, hogy a fronton történt eseményekről meséljen!

Édesapja válasza, csak ez volt: - Ez nem mese volt, fiam!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 28.


 

Óvodák nyári zárva tartása

 

Sok kisgyermekes családot érint az óvodák nyári zárva tartása. Íme a szentesi óvodák nyári zárásának menetrendje...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 28.


 

Tücsök Gyereknap

 

2014. június 8-án a Közösségi Tér-be (Dózsa ház) várják a kis tücsköket a Tücsök Gyermeknapra. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 28.


 

Évzáró és Nyári Moderntánc Est

a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskolánál

 

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola meghívja Önt és barátait a 2013/2014. tanév évzáró vizsgabemutatójára, valamint az utána kezdődő Nyári Moderntánc Estjére a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe 2014. május 31-én.

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 28.


 

Június 1-jén nyílik a Kurca-part Kalandpark

 

Hosszas előkészületet követően június 1-jén nyitja meg kapuit a Kurca-Part Kalandpark, mely a régió egyik legnagyobb és legkomplexebb kalandparkjai közé sorolható. A szórakozni vágyókat 21 élményelemmel várják.

A kisgyermekekre is gondoltak a készítők: a "Gyermek Kalandterep" már 1 éves kortól nyújt szórakozási lehetőséget a legkisebbeknek. Látogasson el Ön is és nézze meg Szentes legújabb attrakcióját!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 27.


 

Szentes szép, Szentes lép, Szentes él!

A városközpont megújulásának ünnepe!

 

Szentes szép, Szentes lép, Szentes él! - címmel 2014. június 7-én délután számos programmal várják az érdeklődőket a megújult városközpontba. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 27.


 

Városi Gyermeknap Pom-Pom koncerttel

 

2014. június 1-én a Városi Gyermeknap keretében a Pom-Pom Együttes új műsorát láthatjuk a Kossuth téren. Délután 5 órakor kezdődik a VAKÁCIÓ című zenés koncert a Népi Vásár Kossuth téri nagyszínpadán.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 27.


 

Magyar régészet napja Szentesen

Kerékpáros túra a szegvári Sáphalomhoz

 

Május végén feltárulnak egy rejtélyes szakma titkai. Az ország 22 településén, mintegy százötven izgalmas program várja az érdeklődőket, de megnyílik számos, a közönség számára hétköznap nem látogatható régészeti raktár és restaurátorműhely is.

Koszta József Múzeum szervezésében a Szegvár és Szentes között található Sáphalomhoz látogathatunk el 2014. május 31-én. Régészeti terepbejárás Lukács Nikoletta régész vezetésével. Gyülekező a múzeum előtt (Kossuth tér ) 16.00 órakor.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 27.


 

XII. Jubileumi Dobos András Kerékpáros Emléktúra

 

Hagyományosan már XII. alkalommal került megrendezésre az ÁRPÁD Szabadidős Sportklub szervezésében a Dobos András emléktúra Szarvasra. Ezzel szeretnénk emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sokunkat megtanított a közlekedés szabályaira. A kirándulás elsősorban családok és gyermekek részére került meghirdetésre, de természetesen azok a fiatalok is részt vehettek, akik tizenkét évvel ezelőtt gyermekként voltak jelen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 27.


 

Szivárvány Művészeti Táborok

 

Ígértük, hogy jövünk a nyár hasznos eltöltésére irányuló ötleteinkkel! Íme a következő! A Művészetek Házában a Szivárvány Művészeti Táborok várják az alkotni vágyókat 2014. június 23-tól augusztus 1-ig. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

A török kiűzésének katonai folyamata

 

2014. május 28-án a Városi Könyvtárban hallhatjuk Poszler György tanár történelmi előadássorozatának következő részét, melyben Magyarország a török megszállás idején - A török kiűzésének katonai folyamatát ismerteti.

Az előadásra miden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépés díjtalan!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Megemlékezés a holocaust szentesi vonatkozásairól

 

2014. május 29-én (csütörtökön) 18.00 órára várnak minden érdeklődőt a szentesi könyvtárba a Megemlékezés a holocaust szentesi vonatkozásairól című előadásra.

Előadó: dr. Molnár Judit történész, Szegedi Tudományegyetem.

Közreműködik: Szemerédi Endréné

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Kopjafa avatás Szentes egykor legtitkoltabb katonai bázisán

A 28. Rakéta osztály 50 év után újra találkozott

 

2014. május 24-én az MN 5980 28. Rakétaosztály alapításának 50. évfordulója alkalmából találkozót tartottak, amelyen részt vettek a volt parancsnokok és az egykori sorkatonák is.

Az évforduló programja reggel Derekegyházán kezdődött. Az alakulat elhunyt katonái emlékére kopjafát szenteltek, megemlékeztek a volt bajtársakról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Zümmögjük át a délutánt Szegváron – ismét

 

Immár második alkalommal rendezik meg Szegváron június 7-én, szombaton a Méhecske Fesztivált. A tavalyi siker megismétlése érdekében különböző stílusú előadásokat láthatnak az érdeklődők, vagy kipróbálhatják magukat a szórakoztató játékokban, mindezt teljesen ingyen. Már kora délutántól meg lehet csodálni a kirakodó kézművesek portékáit, melyeken megtalálható lesz a fesztivál névadója. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Bokszgála Szentesen

 

A szentesi székhelyű Ferobox Event profi bokszistálló ökölvívó gálát szervez június 6-án, a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Az eseményt élőben közvetíti az MTVA tévé csatorna.

A gálán több ismert tévés személyiség, illetve sztársportoló is jelen lesz. Ringbe lép a WBO Interkontinentális bajnok Kelemen Balázs, és Kovács „Vipera” Attila is. Bedák Zsolt is ezen a gálán védi meg a kecskeméti gálán megszerzett WBO Európa bajnoki címét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

ORGONA TANSZAK hangversenye

Bemutatkozik a SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ZENEMŰVÉSZETI KARA

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait 2014. június 1-én, 19 órára a Szentesi Szent Anna templomba az ORGONA TANSZAK hangversenyére

 

Belépő díj nincs, de önkéntes adományokat köszönettel fogadnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

IV. Szentesi Szárnyas Napok

Megszereztük a részletes programot!

 

Június 20-22. között ismét Szentes lesz a gasztronómiai és a sör fővárosa! Ezen a három napon számtalan program, finomabbnál finomabb ételek, és kiváló házi sörfőzdék remekei várják majd a látogatókat.

A rendezvény idén először a Kurca-part Kalandparkban kerül megrendezésre. Az idei rendezvényen a gasztronómiai kalandok mellett sok más izgalmas kaland vár az érdeklődőkre.

 

A rendezvény kiemelt támogatója a Hungerit Zrt. baromfifeldolgozó cég, amely termékei világszinten elismertek. A rendezvény minden napja tartogat meglepetéseket, akár ételről, italról, vetélkedőről, vagy sportprogramról legyen szó.

A látogatók megkóstolhatják a finomabbnál finomabb szárnyasokból készült ételeket, és a remek söröket; ihatnak majd világos, barna, vörös és gyümölcsös sörkülönlegességeket is!

Az idei évben ismét lesz Sörkirály-választás, Csirkeszárny-evő verseny, Sör Kalandtúra, sőt idén több mint 100 bográcsban készülnek a finomabbnál finomabb kakaspörköltek a Hungerit Kakasfőző versenyen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

XIX. Nemzetközi Szenior Úszóverseny programja

 

Május végén rendezi meg a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club a XIX. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt a ligeti sportuszodában. Minden sportolót és érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Kalandtábor is lesz a nyáron!

 

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban júniusban és júliusban Kalandtábort szervez Gáspárné Edina. A tábor további részletei a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Az idén 2 hétig tart a Ki játszik ilyet?

népi játék, néptánc, népzene és kézműves tábor!

 

2014. augusztus 4-15 között hétköznapokon 8.00 - 12.00 között beszélgetés, népi játék, népdal és néptánc tanulás, kézműveskedés, népmese hallgatás, rovás és olvasása lesz a Szentesi Művelődési Központban a Zöldág Hagyományőrző Szakkör szervezésében 6 - 12 éves gyermekek részére.

 

12.30 - 13.30 között ebéd a Galéria étteremben, majd szabadtéri programok (strandolás, játszótéri és ligeti játék, kerékpártúra, szamócázás, madármegfigyelés).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Segítség a Vérellátónak

 a Szentes-Csongrád Rotary Club és a PAAM Ker. Szolg. Kft. jóvoltából

Mottó: Jót jól tenni!

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club és a szentesi dr. Bugyi István Kórház Vérellátó osztálya között önkéntes véradás szervezésében jött létre eredményes együttműködés ez év márciusában. A Vérellátó munkatársai már ekkor jelezték, hogy sok kényelmetlenséget jelent számukra, a véradások dokumentálásához szükséges jelentős számú fénymásolás. Nagyon körülményes ezt elvégezniük, mert nincs a Vérellátó osztálynak saját fénymásolója, ezért a sok dokumentummal a titkárságra kell átjárni a másolatokat elkészíteni.

 

A Rotary Club úgy döntött, megpróbál segíteni a Vérellátón, amit a PAAM Ker. Szolg Kft. adománya lehetővé is tett. A PAAM Ker. Szolg Kft. a Rotary Clubnak adományozott egy komplett LaserJet M1132 MFP multifunkciós készüléket egy plusz festékpatronnal.

 

Ezt a fekete-fehér nyomtatásra és fénymásolásra, valamint színes szkennelésre alkalmas készüléket a Rotary Club használatra átadta a Vérellátó osztálynak. dr. Furák Ilona osztályvezető főorvos vette át a készüléket az adományozó ügyvezetőjétől, Horváth Istvánnétól és a klub jelenlegi elnökétől, Horváth Istvántól május 22-én az önkéntes véradás megkezdése előtt.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 26.


 

Nyári táborok a VITÁLCENTER Játszóházban

 

Jön a nyár, jön a nyári szünet! Mit találjunk ki a gyereknek, mert nincs senkinek 3 hónap szabija! Íme egy ötlet, de lesz több is?

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 24.


 

Veretlenül bajnok a Kinizsi! (U16)

Szentesi Kinizsi TE - Székkutas TC 20:0

 

A Szentesi Kinizsi U16-os csapata veretlenül lett bajnok a Csongrád megyei (U16-Észak) bajnokságban. A héten játszotta 22. mérkőzését a csapat melyet meggyőző előnnyel zárt! 20:0-ás győzelemmel tette fel a koronát a Székkutas csapatával szemben az idei bajnokságra.

Gulyás Zoltán csapata 64 bajnoki ponttal 193 rúgott- és 16 kapott góllal 21 nyertes mérkőzéssel és egy döntetlennel méltán lett bajnok.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 22.


 

Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

- Éves beszámoló közgyűlését tartotta a húsz főt tömörítő Szentesi Polgárőr Egyesület. A beszámoló ismertetése után, amint a gazdasági helyzetre terelődött a szó, heves vita alakult ki. Egy polgárőr kifogásolta a közgyűlés levezetésének, és a pénzügyi elszámolásnak a szabályszerűségét.

 - Ollai Istvánné, vagy ahogy a városban ismerjük, Esztike nénit otthonában kerestük fel 80. születésnapja alkalmából. Sok minden szóba került az elmúlt évtizedekről, de főként arra voltunk kíváncsiak, mi késztette arra, hogy a Kisérben élők érdekeit képviselje.

 - Városunkat is érinti a Magyar Televízió egykori legendás ismeretterjesztő sorozata, a Másfélmillió lépés Magyarországon kései folytatásának útja. A héten már forgatott a stáb, de még visszatérnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 22.


 

Az Eurovíziós Dalverseny sztárja Szentesen

 

Sportolj a Gyermekekért címmel újabb jótékonysági programot szervez május 30-án, pénteken a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány. Az Ifjúsági Parkban, a Művelődési Központ melletti szabadtéri színpadnál megrendezésre kerülő esemény bevételét a beteg gyermekek szentesi nyári táboroztatására fordítják.

A Fivérek zenekarból is ismert alapító, Seres Antal és az alapítvány mellett olyan közismert emberek állnak, mint Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, akivel a mostani rendezvényen a résztvevők személyesen is találkozhatnak, Szekeres Adrien, Palya Bea, Szabó Kimmel Tamás vagy Dolhai Attila.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 22.


 

Réka második lett a GENERALI országos rajzpályázatán

 

"Közlekedj okosan!" címmel országos rajzpályázatot hirdetett a GENERALI Biztosító - Biztonságért Alapítványa. A beérkezett közel ezer alkotás közül a szentesi Deák Réka rajzsorozatát értékelték második helyezéssel, így Ő és a Rákóczi Ferenc utcai Óvoda Pillangó csoportja örülhetett a biztosító által felajánlott díjaknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 21.


 

60 éves érettségi találkozó

 

1954-ben érettségizettek évfolyam-találkozóját rendezték meg 2014. május 15-én a Páterház Étteremben, ahol a KÖZGÉ-ben végzett diákok találkoztak újra és emlékeztek vissza a hat évtizeddel ezelőtti emlékekre.

Vajdáné Erzsike néni könnyes szemmel emlékezett vissza a két osztályfőnökre Gyarmati Lászlóné Buka Eszterre és Zoltai István - Pista bácsira, akiknek máig ható gondolatait mai is szó szerint emlegetik!

Az évfolyam 1950-ben a Horváth Mihály Gimnáziumban kezdett, majd utána kerültek át  a Kutas Kertészettel (IH helyén volt) szemben lévő új épületbe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 20.


 

Holland - magyar stratégiai megállapodás aláírása Szentesen

 

Stratégiai együttműködési megállapodás írt alá Szentes Város Önkormányzata és a hollandiai BKC cég.

A BKC cég nem ismeretlen a szentesiek számára, mert ez az a cég, mely révén energianád ültetvény létesült Szentes határában, valamint támogatják a gazdaságos környezetbarát energia elterjedését.

Szirbik Imre Szentes város polgármestere stratégiai együttműködési megállapodás írt alá Alfred Hakvoort, a hollandiai BKC cég vezetőjével 2014. május 12-én.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 20.


 

Támogassa a Pollák Alapítványát

Még nem késő!

 

Kérjük, támogassa adója 1 %-ával az "ÖREG DIÁKOK A POLLÁK ANTAL MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁÉRT" ALAPÍTVÁNYT!

 

Az Alapítvány céljai:

  • A tanítás-tanulás iskolai környezetének szépítése, az optimális körülmények biztosítása.

  • A tehetséges tanulók támogatása.

  • Tanulmányi és kulturális versenyek résztvevőinek jutalmazása.

Adószáma: 18473401-1-06

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 20.


 

Legendás zenekar Szentesen!

Bérleten kívüli előadás!

 

2014. június 21. (szombat) 19 óra:

Bohém Ragtime Jazz Band

TV-Spot: https://www.youtube.com/watch?v=3J-T2bk3rb8

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 20.


 

Gyógyító énekek a szív szent teréből

Ajándékkoncert (ingyenes belépés)

 

2014. május 30. (péntek) 19 óra: Jeszenszky István ’Kék Ég’ és Barátai (Pablo Arellano)

Lemezbemutató koncert

TV-Spot: https://www.youtube.com/watch?v=i0_UOONr4t0

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 20.


 

Újra világsztár Szentesen!

 

2014. május 23. (péntek) 19 óra:

Djabe special guest Gulli Briem (Mezzoforte)

TV-Spot: https://www.youtube.com/watch?v=eK69187T-lQ

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 20.


 

PEDAGÓGUS NAPI ISTENTISZTELET

Meghívó

 

Tisztelt Pedagógusok! Tisztelettel és szeretettel meghívunk minden pályán lévő és nyugdíjas pedagógust a 2014. június 1-én, vasárnap 10 órakor a szentesi Református Nagytemplomban tartandó PEDAGÓGUS NAPI ISTENTISZTELETRE, s az ezt követő szeretetvendégségre. (az iskola 4-es tanterme)

Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség és a

Kiss Bálint Református Általános Iskola

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 20.


 

Gyermeknap kirakodóvásárral

 

Június 1-jén, vasárnap rendezik idén a népi kirakodóvásárral egybekötött városi gyermeknapot a Kossuth téren. A Szentesi Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen egész napos szórakozás, népi és népzenei játékok, gyermekkoncertek, kisvonat, ugrálóvár, trambulin és még számos kiegészítő program várja a gyerekeket.

Részletek a plakáton!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 19.


 

Flashmob a Kossuth téren (videóval)

Környezetvédelmi zenés előadás a megújult városközpontban

 

„Szennyes az Óperencia, Kéne egy konferencia. Ebben nincs differencia: Legjobb a konferencia!” - így szólt a fő-dal refrénje Victor Máté – Fábri Péter „környezetvédő” mese-musicalében, melyet a Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai adtak elő a „Zöldközpont” című ST Szentes- DAOP 5.1.2/A-2011/01/5 azonosítószámú projekt keretében Szentesen a Kossuth téren a mai (2014. május 19.) napon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 19.


 

Születés Hete Szentesen

 

Idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. Idén közel hatvan helyszínen várják az érdeklődő párokat, kismamákat, kispapákat, nagymamákat és nagypapákat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 19.


 

Múzeumi Világnap a Koszta József Múzeumban

 

2014. május 18-án 10-16 óra között ingyenesen látogatható a szentesi Koszta József Múzeum és kiállítóhelyei! Jöjjön el Ön is és fedezze fel a szentesi múlt emlékeit őrző épületeket!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 16.


 

Újra bokszgála Szentesen

(élő tv-közvetítéssel)

 

A szentesi székhelyű Ferobox Event profi bokszistálló ökölvívó gálát szervez június 6-i időponttal, a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban. Az eseményt élőben közvetíti az MTVA tévé csatorna!

Bertók Róbert, a cég ügyvezetője elmondta, hogy bár az önkormányzat idén nem tudott komolyabb támogatással melléállni a rendezvénynek, mindenképpen eltökélte, hogy Szentesre hozza ezt a rendkívüli eseményt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 16.


 

Szép volt lányok!

Vastapssal köszöntötték a bajnokokat!

 

 

Vastapssal köszöntötték a Hungerit Szentes Női Vízilabdacsapat tagjait 2014. május 16-án a Városházán. Tizennégy év után újra Szentesre került a női vízilabda magyar bajnoki elsőség a Hungerit-Szentesi VK csapat jóvoltából.

 

A Hungerit-Szentesi VK 2013– 2014-es bajnokcsapata, kapusok: Gundl Diána, Stefania Terefou, Tímár Maja Petra, mezőnyjátékosok: Győri Eszter, Hevesi Anita, Catharina Hendrica van der Sloot, Peggy Etiebet, Farkas Tamara, Bartucz Dóra, Kádár Ildikó, Rácz Daniella, Vida Peggi, Kövér- Kis Réka, Gémes Alexa, Elbert Stefánia, Magyar Tamara, Dudás Dóra, Bene Viktória, Tóth Csenge.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 16.


 

NE HAJTSÁL BEEEEEEEE!!!!!

5 perc alatt 15-en hajtottak be szabálytalanul!

 

2014. május 16. (péntek) 8.00 órától forgalomi rend változást lépett életbe a Horváth Mihály utca Jövendő és Kígyó utca közötti szakaszán, ahol az egyirányú útszakasz forgalmi iránya megváltozott, ezért oda csak a Kígyó utca irányából lehet behajtani.

Ott jártunkkor 5 perc alatt 15-en hajtottak be szabálytalanul, akiket figyelmeztettünk is a szabálytalanságra. Tehát kérünk minden olvasót, hogy adja hírül, hogy "NE HAJTSÁL BEEEEEEEE!!!!!" a Horváth Mihály utca egyirányú szakaszára a Kossuth utca felől!

 

Kérjük, hogy ezt követően az útszakaszon fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 16.


 

Kerékpáros Iskola Kupa

Kováts Levente emlékverseny

 

A Kerékpáros Iskola Kupa Kováts Levente emlékverseny területi fordulóját 2014. május 7-én rendezték meg a Koszta József Általános Iskolában a szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával.

Ebben az évben 26 gyermek nevezett. A megnyitó után a gyerekek KRESZ tesztet oldottak meg.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 16.


 

Járási számítástechnikai tanulmányi verseny

 

2014. április 29-én a Kiss Bálint Református Általános Iskolában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Járási számítástechnikai tanulmányi versenyt. A kérdéssorok alapgondolata Kempelen Farkas élete és munkássága köré szerveződött.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 16.


 

Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

Az elmúlt hetekben befejeződött az általános iskolai beiratkozás, így az intézmények számára kiderült, hogy szeptembertől hány elsős kisiskolás kezdi meg a tanévet. Az intézményvezetők elmondták, hogy átlagosan két osztályt indítanak, kivéve a Koszta-iskolát, amelyik most is három elsős osztállyal kezdi a tanévet.

 

Részletek a Szentesi Élet május 16-án, pénteken megjelenő számában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 15.


 

Színes nap a gyereknap

 Helyszínváltozás!!!   Add tovább!!!

A Damjanich utcai Óvoda Gyermeknapi rendezvény a SPORTCSARNOKBAN!

 

Minden lesz, amit terveztek az óvó nénik a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényén, csak nem a felsőpárti óvodában tartják azt a várható időjárás miatt, hanem a SPORTCSARNOKBAN lesznek megtartva a programok

 

IDŐPONT: 2014. május 17. (szombat) 9.00-13.00 óráig.

HELYSZÍN: Dr. Papp László Városi Sportcsarnok

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 14.


 

Maradjanak vagy menjenek a platánok?

Megszereztük a Kiss Zsigmond utca felújításának munkaközi tervét

 Írja meg véleményét!

 

Még mielőtt elhamarkodott döntést hozna bárki, figyelmesen olvassa el cikkünket.

Miről is van szó? Arról, hogy az elmúlt hónapban megtartott lakossági fórumon (amit a Kiss Zsigmond utcáról és a Kurca híd szélesítéséről tartottak) két táborra szakadtak a résztvevők. Nem csak a híd szélesülne, hanem az úttest is, és ennek "akadálya" több helyen az út melletti platánfa. Nem kell megijedni, mert nem az összes, hanem a Sürgősségi tömb előtti és annak közvetlen környezetében lévő fák.

 

Az utca lakóinak jogos elvárása, hogy a felújítással ne a házuk értéke csökkenjen, mert a túloldalon egy fa az akadálya a szélesítésnek így közelebb kerül az úttest a ház falához.

 

Még mielőtt előjönne Önből a "zöld harcos" nézze meg a képeket mely fákról van szó! Az egyik pl. a tetejében csonkot, a másik sem egészséges és a legutóbbi viharban több ág is leszakadt róla. Szóval ennek tükrében kellene átgondolni, hogy Ön mit javasol?

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 14.


 

Ha baj van még fizetnénk is érte!

Ingyenesen meg nem kell!!!

 

Ha egészség van, minden van, ha egészség nincs semmink sincs! Az előbbi gondolatot hallhattuk egy szentesi 100 éves úrtól, és valljuk be igaza van. Egy pályázatnak köszönhetően az egyik legkorszerűbb mammográfiás műszer került Szentesre, és a pályázatnak az is a részét képezi, hogy ingyenesen kell szűréseket végezniük. Már mi is több alkalommal hívtuk fel olvasóink figyelmét, de sajnos a legutóbbi alkalom elég elszomorítóra sikerült. Dr. Bugyi István Kórház Emlőszűrő Központjába a Szűrések éjszakája rendezvényre 100 főt hívtak meg, azonban csupán 7 fő fogadta el a meghívást.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 14.


 

A pillanatidézés negyven éve

40 éves a Szentesi Fotókör és 40 éves a Galéria

 

Az idén 40. születésnapját ünneplő Szentesi Fotókör a jubileumi tárlaton ünnepelte fennállásának negyedik X-jét. Az ünnep apropóján a város egyik legrangosabb kiállítóhelyén, a szintén 40. éves Tokácsli Galériában a régi és a jelenlegi alkotók műveiből állított össze egy tárlatot, melyre minden érdeklődőt várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 14.


 

Színes nap a gyereknap

Családi Gyermeknapi rendezvény a Damjanich utcai Óvodában

 

Szeretettel várják a kedves szülőket, gyermekeket és érdeklődőket a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melynek időpontja: 2014. május 17. (szombat) 9.00-13.00 óráig.

 

Tevékenységek:

• Mászófal

• Íjászat,Boszijósda

• Lovagoltatás

• Arcfestés

• Papírsárkány készítés

• Ügyességi játékok

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 13.


 

Melyik Szentes legszörnyűbb kereszteződése?

 Szavazzuk meg!  Változtassuk meg!

 

A hétvégén megváltozik a Horváth Mihály utca Jövendő és Kígyó utca közötti szakaszán az egyirányú útszakasz forgalmi iránya. Ennek apropóján ha már kézbe kerül a táblaáthelyező villáskulcs, volna még egy-két kereszteződés, amin a közlekedők biztonsága érdekében kellene változtatni.

Most itt a lehetőség, hogy megszavazzuk melyik Szentes legszörnyűbb kereszteződése, hogy segítsünk a városfejlesztésben az illetékeseknek!

Pl. itt van a sportcsarnok melletti kereszteződés. Szinte értelmezhetetlen egy nem szentesi lakosnak. Még a felezővonalat sem festették fel, ami segítene a kereszteződésben.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 12.


 

Szentesi versenyző is ott lehet az atlétikai EB-n!

 

Most kaptuk a hírt, hogy Seres András, aki egy öt versenyből álló versenysorozaton vesz részt Franciaországban a hétvégén a sorozat második versenyén nemzetközi szinten is kiváló 62,27 méteres eredményt ért el férfi diszkoszvetésben.

A képen az elindulása előtt beszél a Szentes TV stúdiójában Garai Szabó Imrével arról, hogy milyen eredményt szeretne elérni. Itt azt mondta, hogy egy hatvan méter feletti eredménnyel esélye lenne a Zürichben augusztusban megrendezésre kerülő Atlétika Európa Bajnokságon való részvételre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 12.


 

Egy arany, három ezüst, két bronz érem Zentán!

 

A szentesi atléták meghívást kaptak az 54. alkalommal Zentán megrendezett Magyar Szó Kupa atlétikai nemzetközi versenyre. A kicsit szeles, de ragyogó napsütéses időben erős mezőny gyűlt össze. A női diszkoszvetésben és súlylökésben szerb és boszniai bajnokok szerepeltek a szentesiek mellett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 12.


 

Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

A híresztelésekkel ellentétben mégis kinyitották május 1-jén a Rákóczi utcai zöldségpiacot. Felháborodott termelők és vásárlók panaszkodtak. Az illetékesek előre kifüggesztették, hogy zárva lesz a piac, viszont április 30-án délután a nyitva tartás mellett döntöttek. A lakosság és a termelők tájékoztatása hagyott némi kívánnivalót maga után.

 

Részletek a Szentesi Élet május 9-én, pénteken megjelenő számában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 09.


 

Hatalmas siker volt az első Gasztro Piac

Május 17-én újra látogasson el újra! Folytatódik ...

 

Április 19-én rendezte meg első Gasztronómiai és Művészeti Piacát a Művészetek Háza. A vásárnak helyt adó intézmény precíz szervezésének köszönhetően közel félszáz árus kínálta portékáit, miközben a kecskeméti Hírös zenekar fokozta a vidám hangulatot táncra hívó muzsikájával.

És, hogy milyen különlegességeket lehetet vásárolni? Pl. volt Pitypanglekvár, sárgaborsó humusz, kézmûves csokoládé, birsalma ecet, barackmagolaj, üveg- és fa ékszerek csak néhány az igazán sajátos portékákból.

   Már most érdemes beírni a naptárba, hogy 2014. május 17-én újra Gaszto Piac a Petőfi utcában, mely az első rendezvényen a "Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac" elnevezést kapta!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 09.


 

Két zenei program egy plakáton

XXI. Egyházzenei Találkozó

 

A Szentesi Zenebarátok egyesülete és az Egyházközségek közös szervezésében rendezik meg Szentesen a XXI. Egyházzenei találkozót.

2014. május 17-én lesz a kórusok találkozója a Református Nagytemplomban, de előtte szintén az egyházzenei találkozó keretei belül ad hangversenyt Szentes Város Fúvószenekara. A 2014. május 11-én megrendezett eseményre is díjtalan a belépés.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 07.


 

BAJNOK A HUNGERIT-SZENTES

Hungerit Szentes - Dunaújváros 15-14

 

A női vízilabda OB I bajnoki döntőjének negyedik a szentesi Széchenyi ligeti uszodában a Hungerit-Szentes parádés hajrával, négygólos hátrányból a lefújás pillanatában egyenlítve, majd az ötmétereseket megnyerve megszerezte a bajnoki címet.

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 07.


 

Forgalmi rend változik (nem picit! NAGYON!)

Megváltozik az egyirányú út egyirányú iránya!!!

 

Értesítjük az utazó közönséget, hogy a Szentes, Horváth Mihály utca Jövendő és Kígyó utca közötti szakaszán, 2014. május 16. (péntek) 8.00 órától forgalomi rend változást lép életbe.

Az egyirányú útszakasz forgalmi iránya megváltozik, ezért oda csak a Kígyó utca irányából lehet behajtani. Kérjük, hogy ezt követően az útszakaszon fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 07.


 

Újra Rákász Disco Szentesen

 

Az elmúlt hetekben többen kérdezték, hogy mikor lesz újra Rákász Disco Szentesen, mert ismételten egy hatalmasat akarnak bulizni.

A jó időre való tekintettel: RÁKÁSZ DISCO A  FELSŐPÁRTI SÖRÖZŐBEN (SZENTES, Jókai u. 78.) és az összes kerthelyiségeiben lesz 2014. május 24-én, szombaton este 22:00-tól 02:00-ig!

  

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 06.


 

40 éves a fotókör, 40 éves a galéria

 

Az idén 40. születésnapját ünneplő Szentesi Fotókör a jubileum apropóján a város egyik legrangosabb kiállítóhelyén, a szintén 40. éves Tokácsli Galériában a régi és a jelenlegi alkotók műveiből állít össze egy tárlatot., melyre minden érdeklődők szeretettel várnak 2014. május 8-án, 17.00 órai kezdettel.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 06.


 

A drámai és a humán tagozat sikerei a Horváth Mihály Gimnáziumban

 

A napokban remekeltek a HMG-s tanulók a különböző versenyeken. Mátyás Viktória, végzős irodalmi-drámai tagozatos diák az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében az előkelő 12. helyezést szerezte meg dráma tantárgyból.

Kazinczy-érmet szerzett a 10.D osztály tanulója, Sikó Koppány Sebestyén a győri Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjében.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 06.


 

MINDENKIT VÁRNAK AZ USZODÁBA!

 

Szerdán 18 órai kezdettel a negyedik felvonásához érkezik a női vízilabda bajnokság döntője: a Hungerit-Szentes csapata a Dunaújvárost fogadja a ligeti uszodában. A három nyert mérkőzésig tartó küzdelem állása 2-1 a javunkra.

A szentesi lányok arra kérnek mindenkit a városban, jöjjenek ki szurkolni, hogy 14 esztendő után ismét bajnokcsapatot ünnepelhessünk a Kurca partján.

Az üdülőközpont pénztárában már 14 órától meg lehet vásárolni a belépőt a mérkőzésre. Aki teheti, jöjjön hamarabb, hogy a kezdő sípszóra minden szurkoló felérjen a medencéhez. Jó szurkolást!

  

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 06.


 

Érzékek és élmények

 

Az idén 40. születésnapját ünneplő Szentesi Fotókör a jubileum apropóján a város egyik legrangosabb kiállítóhelyén, a Tokácsli Galériában a régi és a jelenlegi alkotók műveiből állított össze egy tárlatot.

A fotográfia kedvelői ezzel szinte egy időben egy kisebb, kamara kiállítást is láthatnak tőlük, amelyet Érzékek és élmények címmel válogattak össze és a Galéria Kávéházban (Petőfi u. 7.) mutatják be 2014. május 12-én hétfőn, 18 órakor.  

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 05.


 

Megkezdődött a műfüves focipálya építése Szentesen

 

Megkezdődött a műfüves labdarúgó pálya építése a Pusztai László Sporttelepen. A bruttó 136 millió forintba kerülő beruházás 70 százalékát a labdarúgó szövetség biztosítja és a pályához tartozik majd világítás, labdafogó háló, kerítés és reklámpalánk is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 05.


 

3D-s MOZI élmény Szentesen

 

Végre elkészült és átadták Szentes legnagyobb 3D-s TV-jét, a Szentesi Moziban. 2014. május 4-én délután rendhagyó bemutató vetítéssel várták a mozi rajongókat, melyre meghívást kaptak a Csillagok Háborúja film (Star Wars) szereplői is.

"Hatalmas élmény volt", amikor Darth Vader nagyúr nyitotta az ajtót a megnyitóra érkezőknek - hallhattuk az egyik résztvevőtől. Nem is maradhatott el a közös fényképezkedés sem a mozi előtt, a mozi büféjében és a mozi átalakított termében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 05. 05.


 

 

.