Holland - magyar stratégiai megállapodás aláírása Szentesen

 

 

 

Stratégiai együttműködési megállapodás írt alá Szentes Város Önkormányzata és a hollandiai BKC cég.

 

A BKC cég nem ismeretlen a szentesiek számára, mert ez az a cég, mely révén energianád ültetvény létesült Szentes határában, valamint támogatják a gazdaságos környezetbarát energia elterjedését.

 

Szirbik Imre Szentes város polgármestere stratégiai együttműködési megállapodás írt alá Alfred Hakvoort, a hollandiai BKC cég vezetőjével 2014. május 12-én.

 

 

 

Alfred Hakvoort elmodta, hogy nagyra becsülik az Önkormányzatnak a természet - és a környezetvédelmi alapú értékrendjét, a zöld gondolat melletti elkötelezettségét, illetve a helyi gazdaság fejlesztésére irányuló szándékát, így az Önkormányzat és a BKC arra az elhatározásra jutottak, hogy megkötik a jelen stratégiai partnerségi megállapodást.

 

A stratégiai partnerségi megállapodás célja a BKC szentesi beruházásainak és fejlesztő tevékenységének támogatása a helyi gazdaságba történő mélyebb beágyazódás érdekében, szerepvállalásának megerősítése a helyi gazdaság teljesítményének és versenyképességének növelését célzó gazdaságpolitika megvalósításában.

 

A képzési együttműködés fejlesztése, képzési támogatások terén a felek megállapodtak abban, hogy a gyermekek óvodai és iskolai rendszerű képzése során törekszenek a fenntarthatóságra irányuló gondolkodásmód képviseletére. Az Önkormányzat támogatja, hogy a BKC segítő jellegű, oktatókampányt kezdeményezhessen a szakmai felügyeleti szerveknél.

 

 

 

Az Önkormányzat kifejezi azt a készségét, hogy a BKC megújuló energia alkalmazásának növelésére irányuló törekvését támogatja. Lehetőségéhez mérten területet biztosít az elefántfű elültetéséhez, illetve törekszik arra, hogy az intézményrendszerében - ahol megoldható - befogadja a megtermelt aprítékot, fűtési céllal, valamint Szentes versenyképességének és nemzetközi elismerésének erősítése érdekében a BKC kifejezi készségét, hogy tevékenyen részt vegyen a város versenyképességét és nemzetközi megítélését befolyásoló helyi rendeletek tervezetének véleményezésében, illetve a környezetvédelmi szakmai bizottság munkájában, mint társadalmi tanácsadó.

 

Továbbá megtudtuk, hogy az energianövény olyan magas cellulóz tartalommal bír, hogy a papírgyártásban is fantáziát lát Alfred Hakvoort úr és mindezt bizonyítva megmutatták azt az A4-es lapot, mely az elefántfűből készült. A mártott technológiát alkalmazva és a gépesítést figyelembe véve 10-15 munkahelyet jelentene a városnak, valamint az egyedi papírok előállításában sikereket, úgy hogy Szentesen egy darab fát sem kellene kivágni.

 

Szentes, 2014. 05. 20.

 

.