Hatalmas siker volt az első Gasztro Piac

Május 17-én újra látogasson el újra! Folytatódik ...

 

 

 

Április 19-én rendezte meg első Gasztronómiai és Művészeti Piacát a Művészetek Háza. A vásárnak helyt adó intézmény precíz szervezésének köszönhetően közel félszáz árus kínálta portékáit, miközben a kecskeméti Hírös zenekar fokozta a vidám hangulatot táncra hívó muzsikájával.

 

 

 

És, hogy milyen különlegességeket lehetet vásárolni? Pl. volt Pitypanglekvár, sárgaborsó humusz, kézmûves csokoládé, birsalma ecet, barackmagolaj, üveg- és fa ékszerek csak néhány az igazán sajátos portékákból. Ezek mellett kapható volt termelői méz, csíramálé, szörpök, házi lekvárok, sajtok, kolbászok, gyógynövények, tinktúrák, fűszerek, bor, pálinka, kézimunkák, táskák, szatyrok, szappanok és kristályok is.

 

 

 

A szervezõk nem kisebb célt tûztek ki zászlajukra, minthogy havonta egyszer egy olyan piaci forgataggá varázsolják a gólyásházat, ahol nem csak termékek, de ötletek, gondolatok és inspiráció is gazdát cserélnek.

 

 

 

 Hónapról hónapra más-más témakört kiemelve igyekeznek megszervezni a piacot, mely tényleg stílusában és hangulatában hasonlított a 19. századfordulós piacokhoz. Most a főszerepet a sajtok kapták: kecske és tehéntejből készült, érlelt és friss, fűszerezett és füstölt sajtokat kóstolhattunk és vásárolhattunk. A vállalkozó kedvűeknek lehetősége nyílt bepillantani a sajtkészítés rejtelmeibe Aradi Erzsébet műhelyfoglalkozásán.

 

 

 

Már most érdemes beírni a naptárba, hogy 2014. május 17-én újra Gaszto Piac a Petőfi utcában, mely az első rendezvényen a "Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac" elnevezést kapta!!!

 

 

 

 

Sok-sok kép az első picról:








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 
















Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Szentes, 2014. 05. 09.

 

.