Maradjanak vagy menjenek a platánok?

Megszereztük a Kiss Zsigmond utca felújításának munkaközi tervét

 Írja meg véleményét!

 

 

 

Még mielőtt elhamarkodott döntést hozna bárki figyelmesen olvassa el cikkünket.

Miről is van szó? Arról, hogy az elmúlt hónapban megtartott lakossági fórumon (amit a Kiss Zsigmond utcáról és a Kurca híd szélesítéséről tartottak) két táborra szakadtak a résztvevők. Nem csak a híd szélesülne, hanem az úttest is, és ennek "akadálya" több helyen az út melletti platánfa. Nem kell megijedni, mert nem az összes, hanem a Sürgősségi tömb előtti és annak közvetlen környezetében lévő fák.

 

A munkaközi terv kinagyítható! Kattanjon rá!

 

Az utca lakóinak jogos elvárása, hogy a felújítással ne a házuk értéke csökkenjen, mert a túloldalon egy fa az akadálya a szélesítésnek így közelebb kerül az úttest a ház falához.

 

Még mielőtt előjönne Önből a "zöld harcos" nézze meg a képeket mely fákról van szó! Az egyik pl. a tetejében csonkot, a másik sem egészséges és a legutóbbi viharban több ág is leszakadt róla. Szóval ennek tükrében kellene átgondolni, hogy Ön mit javasol?

 

 

 

Még mielőtt végleg pontot tenne a döntésére, azelőtt még azt is vegye figyelembe, hogy a most készülő terv (pénteken erről kíván dönteni a képviselőtestület), csak terv! A megvalósításra nincs pénz!

Pályázatok viszont lesznek, melyen indulni kíván a projekt, de ahhoz, hogy ott sikeres legyen, el kell készíteni a terveket, hogy időben sikerüljön benyújtani azt.

 

 

 

Tehát, ez az egész nem holnapután fog indulni! Lehet, hogy évekbe telik mire sikerül megszerezni rá a fedezetet, így viszont, lehet, hogy a természetes öregedés miatt is több platántól meg kell váljunk (látható a képeken is, hogy menthetetlen egy némelyik), de akkor hogy készüljön el a terv????? Maradjanak vagy menjenek a platánok??? Írja meg véleményét!

 

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 05. 14.

 

.