Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

A második világháborúban elesett katonák számára szeretne emléket állítani egy erdő telepítésével olvasónk, Szarvas Lajos. A nyugalmazott cserebökényi tanácselnök, aki a második világháborúban szolgált, a Csongrádi út és a Honvéd utca mentén képzelt el egy örökzöld sávot.

 

Az elmúlt hetekben befejeződött az általános iskolai beiratkozás, így az intézmények számára kiderült, hogy szeptembertől hány elsős kisiskolás kezdi meg a tanévet. Az intézményvezetők elmondták, hogy átlagosan két osztályt indítanak, kivéve a Koszta-iskolát, amelyik most is három elsős osztállyal kezdi a tanévet.

 

A külföldinél jobb minőségű áru, a hazai fogyasztás növelése az itthoni paradicsom- és paprikatermelők megélhetésének kulcsa, hangzott el a Syngenta és az Árpád Agrár Zrt. szakmai rendezvényén. A több mint száz paradicsom és paprikatermelőnek szakmai előadásokon vázolták az ágazat helyzetét, a technológiai lehetőségeket.

 

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a holland BKC céggel az önkormányzat a zöldenergia felhasználására és népszerűsítésére. A város területet biztosít az energianövény termesztéséhez és az intézményei fűtésére felhasználja a megtermelt aprítékot. Az együttműködést aláíró Alfred Hakvoort a helyi civil szervezetek és vállalkozások számára bemutatja és elősegíti a zöld szemlélet kedvező hatásait.

 

A hónap eleji hosszú hétvége sokakat csábított a vízpartra, vidékről is érkeztek szép számmal a Kurca mellé horgászni. Sóti Szilárd halászati őrrel a Felső-Kurca szakaszán tettünk egy túrát. A tapasztalatok változatosak, a fogás gyér, a horgászengedély három esetben hiányzott.

 

Részletek a Szentesi Élet május 16-án, pénteken megjelenő számában.

 

 

Szentes, 2014. 05. 15.

 

.