3D-s MOZI élmény Szentesen

 

 

 

Végre elkészült és átadták Szentes legnagyobb 3D-s TV-jét, a Szentesi Moziban. 2014. május 4-én délután rendhagyó bemutató vetítéssel várták a mozi rajongókat, melyre meghívást kaptak a Csillagok Háborúja film (Star Wars) szereplői is.

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

"Hatalmas élmény volt", amikor Darth Vader nagyúr nyitotta az ajtót a megnyitóra érkezőknek - hallhattuk az egyik résztvevőtől. Nem is maradhatott el a közös fényképezkedés sem a mozi előtt, a mozi büféjében és a mozi átalakított termében.

 

 

 

 

 

A mozi üzemeltetője több 10 millió forintos beruházással csaknem 1 hónap alatt igazi mozipalotává varázsolta a termet. Szabó Krisztián a mozi vezetője elmondta, Kanadából hozatták a háromdimenziós vetítésre alkalmas digitális vetítőgépet, Dolby Digital hatcsatornás hangrendszerrel és  jelenleg a legkorszerűbbnek számító fényre bekapcsoló XPand 3D-s térhatású szemüveggel teljes lett a mozivarázs.

 

 

 

„Premier moziként fog működni a Szentesi Mozi és majd a közönség maga dönti el, minket választ-e” mondta Kószó János a Cinema Szeged Kft ügyvezetője a megnyitón. „Ha ugyanazokat a filmeket, ugyanazt a pattogatott kukoricát, kólát itt is megkapja, vajon akkor érdemes buszozni, vonatozni, vagy autóba ülni, ilyen benzinárak mellett?” - a választ minden mozi rajongó tudja! NEM!!!!

 

 

 

 

 

A technikai ismertetőben hallhattuk, hogy olyan felbontást nyújt a filmek rajongóinak a mostani mozi, hogy a hagyományos DVD-re csak 8-9 percnyi anyag férne rá és mindezt 3D-s aktív szemüveggel!

 

 

 

Szerencsére oda is feljutottunk, ahová a mozilátogatók nem kaphatnak bebocsátást, így megtekinthettük az új projektort, mely mindezt az élményt nyújtja számunkra. Egy 3 Terrás szerverrel egybeépítve működik az új vetítő. A celluloid tekercs helyett HDD-n (winchester) érkezik a film, mely lehet 2D-s és 3D-s. Lehetőség van Blu-ray lemez lejátszására is.

 

Ahhoz, hogy igazi mozi hatás legyen kell a hat csatornás Dolby Digital hang is, így 3000 Watt rezegteti a dobhártyánkat filmnézés közben. Ennyit a technikáról, és térjünk vissza a mozi megnyitásához.

 

 

 

Elsőként Szabó Krisztián köszöntötte a megjelenteket és rövid beszédében megköszönte a dolgozóknak a gyors és pontos munkát, melynek eredményét élvezhetik Szentes lakói. Ezután Szirbik Imre polgármester köszöntötte az új (régi) Szentesi Mozit.

- Az éneklésemtől megkímélem a kedves közönséget, de újra éledt az a dal Szentesen, hogy "Hallod-e Rozika, te, gyerünk a moziba be! Tudok egy olyan mozit, hogy valami csuda" - mondta a polgármester.

 

Ezután Kruzslicz Pál a Művelődési Központ volt vezetője (aki sok-sok éven keresztül irányította az Őze Lajos Filmszínházat) emlékezett vissza a szentesi mozira melyet könyvben is dokumentált.

 

 

 

 

A megnyitó után nem is kellett kérdezgetnünk a résztvevőket a véleményükről, maguk mondták:

- Ez fantasztikus!

- Ha nem láttam volna, akkor nem hinném el, hogy újra mozi lett a mozi!

- Ez akkora váltás, mint fekete-fehér tv után valaki színes tv-t vett!

- Volt hogy lehúzódtam a székben, mert azt hittem, hogy a sárkány nekem repül!

- Még a polgármester is 3D-ben jelent meg! :-)

- EZT LÁTNI ÉS HALLANI KELL!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kinagyítható

 

 

Szentes, 2014. 05. 05.

 

.