XL. évfolyam 26. szám

2008. július 4.

Kína felé

Minden a legnagyobb rendben - írja Cseuz tanár úr SMS-eiben. Jobban haladok a tervezettnél Ma névnapi ajándékként átlépem a 7000 km-t, tegnap pedig először mentem 200 felett (216), 400 km-rel elhagytam a Lake Superiort, Dryden-nél töltöttem az éjszakát. Van egy nagyon jó hírem:  jelentkezett Vancouverből egy volt tanítványom családja, hogy mindenben segítenek, ha megérkezem.  Ez különösen a repülőtéri intézkedésnél lesz fontos. Két napja a nagy emelkedők megszűntek, csak hullámzik az út, de ez könnyen kezelhető. (június 27.)7052 km-rel zártam a napot, ha minden jól megy, 2 nap múlva elhagyom Winnipeget. Sajnos sokszor nincs térerő. Jó hír, hogy Vancouverben lesz segítőm. (június 28.)

7275 km után megérkeztem Winnipeg-be. Csoda, de 140 km óta sík terepen haladok. Tegnap áztam, ma szép idő van. (június 28.)

7374 km 50 kerékpáros nap alatt, napi átlag 146. Meg vagyok magammal elégedve eddig! Egy motelben láttam a focidöntőt. Elhagytam Winnipeget 100 km-rel. (június 30.)

Ott vagyok (Virden), ahol vasárnap elütöttek 4 biciklist. Ketten meghaltak, ketten kórházban. Vancouverből mentek Torontóba, a cukorbetegekért gyűjtöttek. (július 1.)

2008. július 4.

Decemberre elkészülhet a bázis

A kórházi leszállóhelyről is egyeztettek már szakmai szempontból

A mentőszolgálat szakemberei, települések és intézmények vezetői, valamint politikusok vettek részt a légimentő-bázis látványtervének bemutatásán

Ha a közbeszerzési eljárás gyorsan lezajlik, akkor az idei év végére beindulhat a légimentés a Dél-Alföldön - közölte Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a szentesi repülőtéren a bázis látványterveit bemutató sajtótájékoztatón. A beruházást - amelyhez 2007 óta rendelkeznek érvényes építési engedéllyel - 60 millió forinttal támogatja az Egészségügyi Minisztérium, illetve 29 település járul hozzá különböző mértékű anyagi támogatással, mintegy 40 millió forintos összértékben. Szentes pedig a helyszínt is biztosítja ingyenesen.

2008. július 4.

Várják a jelentkezőket

Elmaradt a Dr. Bugyi István Kórház beszámolója

Korábban Hornyik László, az egészségügyi bizottság elnöke a grémium nevében kérte, hogy a Dr. Bugyi István Kórház anyagi helyzetéről és a tervezett változásokról számoljanak be az illetékesek a képviselő-testület előtt. Mint megírtuk, olyan hírek keringenek a városban, hogy a kórházból néhány osztályt át akarnak irányítani Hódmezővásárhelyre. Ez ügyben (is) várnák Szentesre Kovács Kálmánt, a Csongrád Megyei Közgyűlés egészségügyi és oktatási feladatokért felelős megyei alelnökét. Az önkormányzat június végi soros ülésén nem került az anyag a képviselők asztalára. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy az egészségügyi intézményből csak előző nap (csütörtök) délutánján érkezett meg a beszámoló, amiatt nem engedte napirendre tűzni azt, mivel a képviselők már nem tudták volna azt érdemben tanul-mányozni. Előreláthatólag október 1-jétől működik a száz személy befogadására alkalmas Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon. Az intézménybe eddig 55-en kérték felvételüket úgy, hogy nem tudták: mekkora lesz a térítési díj havonta.

2008. július 4.

Vági László

apát úr emlékére július 7-én, hétfőn 10 órakor engesztelő szentmisét tartanak a Szent Anna-templomban. Apát úr temetési szertartása 11 órakor lesz a Kálvári temetőben, ahol főtisztelendő Beer Miklós váci püspök mond beszédet.

2008. július 4.

Indulnak a jupátosok

Kerékpárral szelik át Franciaországot a St. Jupát SE tagjai. A nyolc fős csapat július 4-én indul Magyarországról és július 27-én érkezik haza. Biciklijük nyergébe azonban csak a nyugat-európai országba szállnak, mert egy felajánlás miatt autóval érkeznek a kiindulási ponthoz, a normandiai partraszállás helyére. A sportolók három hét alatt jutnak el végcéljukhoz, a Dél-Franciaországban lévő Monte Carlo-ba. Úgy tervezik, hogy a túra ideje alatt napi 120 km-t haladnak. - tudtuk meg Valkai Zsolttól.

2008. július 4.

Változások

Varrónét kinevezték
A képviselő-testület legutóbbi ülésén Varróné Szabó Ildikót, az eddigi megbízott vezetőt választotta meg a Szentesi Művelődési Központ igazgatójának. A régi-új igazgatót 2013. június végéig bízták meg a feladat ellátásával.

Új elnök a Rotary Klubnál

Személyi változás történt a Szentes-Csongrád Rotary Klubnál. Nemrég dr. Mok-belné Bacsa Évát, a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatóhelyettesét választották meg a klub vezetőjének. Az új elnök egy évig tölti be a tisztséget.

Szabó Zsolt a helyi elnök

A Szabad Demokraták Szövetségének szentesi csoportja tisztújító taggyűlésén ismét bizalmat szavazott egy évvel ezelőtt megválasztott elnökének, Szabó Zsoltnak. A helyi elnök munkáját Barát László, Gombos András és Pásztor Antal ügyvivők segítik.

2008. július 4.

Türelmet kérnek a csapadékvíz-ároképítők

A város kíséri, berekháti és a Nagyhegy Szeszfőzde-dűlő részein lakók már hónapok óta együtt élnek a munkagépek zajával. A csapadékvíz-elvezető árkok felújítása zajlik most, ami sok fennakadással jár. A munkálatokról, illetve arról, hogy mikor áll helyre a rend, Sáfrán Bálint önkormányzati megbízottat kérdeztük.

2008. július 4.

Vági László apát úr emlékére

"Szolgálni akartam"

Július 1-én kora este életének 90., pappá szentelésének 66. évében Vági Lászó nyugalmazott apát-plébános, Dunavarsány és Szentes díszpolgára elhunyt.

Vági László 1918. október 19-én született Hatvanban. Korán felébredt benne a papi hivatás iránti vágy, ezért 16 évesen felvételét kérte a Váci Egyházmegye papnövendékei közé. A középiskola utolsó két osztályát, mint kisszeminarista a Váci Piarista Gimnáziumban végezte el.

Az érettségi után Hanauer Á. István megyéspüspök a Pázmány Péter Tudományegyetemre küldte filozófiai és teológiai tanulmányainak végzésére, így a budapesti Központi Papnevelő Intézetben lakott.

2008. július 4.

A református nagytemplom építése

Kétszáz éve letett alapkő

Kiss Bálint lelkész-esperes

Az utóbbi években többször írtunk a református templomaink történetéről, amelyek a ma is álló, megszépült főtéri nagytemplomunk előfutárai voltak. Szomorú előtörténetet ismerhettünk meg, amely az ősi templom elvételével (visszaadatásával) kezdődött 1747-ben; az új, kisméretű fatemplom felépítésével folytatódott, amely 1760-ban a tűz martaléka lett. A következő állomást egy újabb templom építése jelentette, amelyet 1761 decemberében vehettek birtokba a reformátusok.

2008. július 4.

Beszélgetés Kádár Józseffel

A városi könyvtárba várják az érdeklődőket július 9-én, szerdán 18 órakor, ahol Kádár József ny. osztályvezetővel beszélget volt kollégája Mészáros Júlia. A találkozója témája: Nyolcvan év a családért, 65 év a város és térsége sportjáért.

2008. július 4.

Eredménytelen sztrájk

Évfordulók - 2008.

90 éve, 1918. jún. 28-án a budapesti Belvárosi Színház vendégszerepelt Szentesen.

70 éve, 1938. júl. 1-jén hunyt el dr. Szeder Ferenc János (1877-1938) földbirtokos, városi és megyei képviselő, lapkiadó, Szentes 1926-1931 közötti országgyűlési képviselője, m. kir. gazdasági főtanácsos.

100 éve, 1908. júl. 3-7. között a szentesi bérkocsisok sztrájkoltak a bevezetett új bérkocsi-szabályrendelet miatt. (Munkabeszüntetésük nem vezetett eredményre.)

70 éve, 1938. júl. 3-án született Dóczi Gábor (1938- 1990) tanár, 1983-1987 között Szentes város tanácselnöke, 1987-től 1989-ig a MSZMP Szentes Városi Bizottságának első titkára.

65 éve, 1943. július 4-én felszentelték a felsőpárti Jézus Szent Szíve új katolikus templomot. A szertartást dr. Pétery József váci megyés püspök végezte. (A templom oltárképét Márton Lajos festőművész készítette.)

30 éve, 1978. július 4-én Tornyai János és Endre Béla emlékkiállítás nyílt a Városi Galériában. A neves festőművészek alkotásait a hódmezővásárhelyi múzeum gyűjteményéből válogatták.

Összeállította:
Labádi Lajos

2008. július 4.

Súlyos tízezrek parlagfűért

A földhivatal július 1-jétől kezdte meg a határszemléket. Mivel minden földtulajdonos és földhasználó június 30-ig köteles volt a parlagfű-mentesítést elvégezni, ezt követően október végéig szükség szerint kell irtani a gyomnövényt. Abban az esetben, ha július 1-je után parlagfűvel szennyezett területet észlelnek, a hatósági eljárást megindítják.

Az eljárás a parlagfűvel szennyezett terület felkutatásával kezdődik. Amennyiben a földhivatal a határszemlék során parlagfűvel szennyezett területet talál, jegyzőkönyvet készít. A jegyzőkönyvet a tulajdonos, illetve földhasználó adataival együtt átadja a hatóságnak, - külterületen a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal, belterületen az önkormányzat jegyzője. A védekezést elrendelő hatóság közszemle keretében tájékoztatja a tulajdonosokat, illetve földhasználókat a védekezés elrendeléséről, majd megbíz egy vállalkozót és a kaszálást haladéktalanul elrendeli.

A végrehajtás után a hatóság határozatban kötelezi a földhasználót a védekezés végrehajtásának, valamint a hatósági eljárás költségeinek a megfizetésére és növényvédelmi bírságot is kiszab. A bírság mértéke 20 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet. A költségek és a bírság meg nem fizetése esetén adók módjára behajtható.

A törvény elsősorban a földhasználót nevesíti. Amennyiben a földhivatalnál bejegyzett földhasználó van, akkor ő a felelős a gyommentesítésért.

2008. július 4.

Német tisztek a műszakiaknál

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem szer-vezésében, a "ZMNE hallgatói csereprogram a Német Szárazföldi Erők Hivatalával 2008" rendezvény keretében július 1-jén német katonatisztek látogattak a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj alakulatához.

2008. július 4.

Szabadság a természetben

Pataki Csabi és Nehéz István úszós szerelésen dolgoznak

A horgászat a türelmes ember hobbija. Legalábbis így tartja a köztudat. Azt is mondják, hogy aki ennek szenteli szabadidejét, szereti a természetet is. A két megállapítás a június végi horgásztáborban egyszerre teljesült.

Nehéz István tanár úr hetedik éve hívja táborozni tanyájára azokat a gyerekeket, akik szívesen ülnek horgászbottal a kezükben a vízpart mellett. Volt közöttük alsó tagozatos és középiskolás is, visszatérő táborozó és újonnan idecsöppenő. Összesen 26 főnek vertek sátrat az udvarban.

2008. július 4.

Lurkók tábora

Lurkók a szarvasi kiránduláson

Amikor megérkeztem a gólyás házba, a gyerekek kitikkadva ültek a padon ásványvizet fogyasztva. Szomjasak voltak, s nem is csoda, hiszen délelőtt lovas kocsikázni vitték őket a Berekbe, ahol a szürke marhákat is megnézték.

A Klauzál Gábor Általános Iskola gyerekei egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetik a kéthetes programsorozatot, melynek csak egyik eseménye volt a lovas kocsin utazás. Molnárné Szalai Edit, aki az iskolában testnevelést és angolt tanít, most a HEFOP 2.1.9. A Klauzálos lurkók napközis tábora című pályázat felelőse. Irányít, összefog, programot szervez. Ehhez az Európai Unió 3,1 millió forintot biztosít.

2008. július 4.

Pályázatok

Mint hallottuk, a városban megnövekedett a bölcsődei ellátás iránti igény. Tény, hogy a fiatal szülők igyekeznek hamar visszatérni a munkahelyekre. Dr. Gyenes Ágota képviselőasszony régóta szorgalmazza az intézmény bővítését, amire most úgy tűnik, lehetőség nyílik. A kérés valóra válhat, az önkormányzat pályázat útján napirendre vette a bölcsőde fejlesztését.

Egy másik pályázat az idősek napközi otthonának a felújítását jelenti, illetve a Dózsa házhoz kapcsolódóan egy ifjúsági centrum kialakítása szerepel a tervek között. A pályázatok beadásáról az önkormányzat korábbi ülésén döntött a képviselő-testület.

2008. július 4.

Italozott, ajtót tört

Italozásból tért haza pénteken éjjel az a férfi, aki nem tudott a társasházuk ajtaján bejutni saját lépcsőházukba, mert nem volt kulcsa, ezért dühében ököllel betörte a lépcsőházi ajtót. A férfi ellen garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

2008. július 4.

Biztosítani kellene az ellátást

Az adományozók látogatást tettek

A gondozási központba már évek óta érkeznek segélyszállítmányok a hollandiai Utrechtből, ahonnan a múlt héten egy 8 fős csapat látogatott el Szentesre. A vendégek között volt Gert van Es, az utrechti önkormányzat fogyatékosügyi referense, aki személyesen is meggyőződött arról, hogy jó helyre kerültek adományaik.

2008. július 4.

Vastaps Kern Andrásnak

Egyszemélyes darabbal, A kellékes című előadással indult az idei szezon a Nyári Szabadtéri Színházban a volt megyeháza udvarán, a címszerepben Kern Andrással.

A művész személye sok nézőt vonzott. Ez kivételesen zavaró tényező volt, ugyanis a darab szerint aznap nincs előadás. A helyzetet a Kern megformálta figurának kell megoldania, vagyis egy színházi kellékes kénytelen szórakoztatni a publikumot. Hol vidám, kabarészerű pillanatok, hol emelkedettebb emberi történetek váltották egymást, így Kern a monológjaiban kiélhette parodizáló és komolyabb lényét is. Kiderült: a kellékesnek voltak színészi próbálkozásai, s ezek az ambíciók most a színpadon kifejezésre is jutottak.

2008. július 4.

Látni és láttatni a szépet

A Múzeumok éjszakájának műsorfolyamában egy új időszaki kiállítás is nyílt. Lantos Miklós fotókiállítása dél-dunántúli szakrális emlékeket mutat be.

A Koszta József Múzeum időszaki kiállításainak helyet adó teremben dr. Béres Mária, az intézmény igazgatója méltatta Lantos Miklóst. Elmondta a Pécsett élő építész-fotóművészről, hogy több évtizedes műemlék kutatási és dokumentálási munkájáért 1998-ban Kós Károly-díjat kapott. Az itt látható anyag válogatás képeiből, jórészt a Bálint Sándor professzorral, a tanárral és atyai jóbaráttal tett közös gyűjtő- és kutatóútjaik dokumentációja.

2008. július 4.

Ötven év DVD-n

Tavaly volt éppen 50 esztendeje, hogy a Petőfi Sándor Általános Iskolában minisztériumi engedéllyel beindulhatott az ének-zenei képzés. A fél évszázados jubileumot három részből álló rendezvénysorozattal ünnepelte az iskola 2007-ben. A műsorok vidoanyaga, valamint visszaemlékező írások, képek most már korszerű formában, DVD-n is hozzáférhetők.

2008. július 4.

Egy időre legördül a függöny a Közéleti Kávéházban

A Petőfi cukrászda és a Közéleti Kávéház egy időre bezárja kapuit a felújítási munkálatok miatt. Június 30-án tartották vidám hangulatú "záró" estjüket, ahol még pótszékekre is szükség volt, hogy a sok-sok érdeklődő elférjen. Elek Sándor nyugalmazott pedagógus köszöntötte a jelenlévőket és mutatta be dr. Dobos Andrást és Horváth Zoltánt, a kávéház megálmodóit és kivitelezőit.

2008. július 4.

Dabrowski: Csak Berki vett komolyan minket

Bár sokan biztos kiesőnek tartották, mégis a férfi vízilabda bajnokság kellemes meglepetése lett a Fehérvár Póló SE férfi csapata. A gárda vezetőedzője, Dabrowski Norbert néhány nappal ezelőtt Szentesen járt, kiváló alkalom volt ez arra, hogy kifaggassuk, miért igazolt át gyakorlatilag a "fél" szentesi kezdőcsapat Székesfehérvárra.

2008. július 4.

Az utánpótlás helyzete 1.

Évek óta sikeres a focitábor. A három hetes programon közel 120 "kisfocista" vett részt

Hosszú rögös út vezet a labdarúgásban az alapoktól a magyar bajnoki aranyéremhez. Ehhez szükségeltetik a tehetség, a sportág iránti szeretet, az utánpótlás valamennyi korcsoportját végig dolgozni, s nem utolsó sorban a tudás. A helyi labdarúgás is többször bebizonyította már, hogy városunk utánpótlása tud olyanokat nevelni, akik az első osztályban, sőt határainkon túl is elvitték Szentes nevét. A Kurca-parti foci utánpótlásának a helyzete kíváncsivá tett. Köztudott, hogy Szentesen két olyan egyesület van, amely csak utánpótlás-neveléssel foglalkozik. Elsőként a HSZATÁK-Junior FC Egyesület vezetőjét, Némethy Lászlót kerestem fel, és érdeklődtem a jelenlegi helyzetről.

2008. július 4.

Érmek a világkupáról

Győr adott otthont a csel-gáncs serdülő világkupának az elmúlt hétvégén. A Pollák DSE dzsúdósai is részt vettek a megmérettetésen és éremmel tértek haza. Kalydy Patrícia (-63 kg) második, Gila Nóra (+63 kg) a harmadik helyezést érte el.

Az egyesület nevében köszönjük a támogatást.

Kalydy Zoltán

2008. július 4.

Focibajnokság

A National Football 2006 ismét megrendezi harmadik Szentes Kupa 2008 néven futball bajnokságát. A MÁV-pályán július 12-én, szombaton 9 órakor tartják a sorsolást, majd 10 órakor kezdődnek a mérkőzések. A foci iránt érdeklődők július 8-án, szerdán 20 óráig nevezhetnek. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül. Rossz idő esetén a bajnokságot más időpontban rendezik meg. Részletes információ kérhető Béres Attila 30/374-2042 telefonszámán vagy a www.jegveledfc-szentes.gportal.hu címen.

2008. július 4.

Foci-humor

Vadásztunk a focimecscsek kommentátorainak véletlenül, vagy szándékosan elkövetetett be-és elszólásaira, "aranyköpéseikre", melyek így, vagy úgy, de elszálltak az éterben, és általunk humorosnak találtattak.

Döntő a 2000-es Európa-bajnokságon, (Franciaország-Olaszország) az aranygól után Hajdú B. István: "A királynőnek most magyarázzák el, miért lett vége a mérkőzésnek."

2008. július 4.

Az életért

A Meseország Gyermek Alapítvány 2007-ben kezdte működését azzal a céllal, hogy közhasznúságával és politikamentességével elsősorban magyarországi gyermekkórházak, kórházak gyermekosztályai, gyermekek számára fenntartott intézmények, a mentőszolgálatok, különösen a gyermek-mentőellátás infrastruktú-rális fejlesztése, a hátrányos helyzetű csoportok - különösen a gyermekek - integrációjának megkönnyítése és életkörülményeinek javítása.

Köztudott, hogy a hazai egészségügyi intézmények alulműszerezettek, elavultak és sajnos e gondok alól a megyei mentőszolgálatok sem kivételek. Bárkinek, bárhol szüksége lehet mentőre kortól, nemtől, hovatartozástól függetlenül. A legsürgősebb műszerek a baleseti-esetkocsikba a félautomata defib-rillátorok.

Az alapítvány összefogást kér mindenkitől, akinek lehetősége van támogatni a kezdeményezést. A Meseország Gyermek Alapítvány székhelye 1193 Budapest, Áram u. 1/A 1. em., elérhetőségek, telefon: 1-357-67-81, fax: 1-357-67-82, e-mail: meseorszag@unicommail.hu, adószáma: 18261406-1-43.

2008. július 4.

Hőguta

- Hogy lehet könnyen, gyorsan és olcsón műanyagot csinálni?
- Veszel egy adag ropit meg polipot, konzerv is jó. Felteszel vizet forrni, beleteszed a ropit, forralod 10 percig, aztán beleteszed a polipot, forralod még 10 percig, és már kész is a polipropilén.

2008. július 4.

Kis kukta

  • Zöldfűszeres vaj
2008. július 4.

Korosztályos bajnokok

Álló sor, balról jobbra: Szikora Enikő, Bene Viktória, Gémes Alexa, Törőcsik Fatime, Papp Tímea, Rácz Daniella, Sléger Kata, Molnár Gyöngyi, Kertes Anna, dr. Tóth Gyula (edző), Gémes Ivett, Kövér-Kis Réka, Gundl Diána, Bakos Anna, Pengő Nikolett, Sipos Dorina, Oltyán Gyula (edző)
Térdelnek: Sebők Adél, Szikora Fruzsina, Duhaj Dorina, Balázs Adrienn, Bertók Dorina, Kádár Ildikó, Miskolczi Kitti. Hiányzik a képről: Kocsis István (edző), Bakos Eszter, Magyar Tamara, Dudás Dóra, Papp Vanessza

Még nem fordult elő, hogy a korosztályos bajnokságokban egy évben több bajnokcsapata is legyen a Szentesi Vízisport Klub női szakágának. Idén azonban ennek a szép sikernek is örülhettek a klub vezetői, edzői, játékosai, hiszen a gyermek- és a serdülő csapat is a dobogó legfelső fokán végzett. Az Oltyán Gyula - Kocsis István edzette fiatalok olyan nagy klubok vízilabdázói előtt szerezték meg az aranyérmet, mint a BVSC, a Honvéd, az Újpest és a Dunaújváros.

2008. július 4.

Vass Sándor lehet a távozó Berki utódja

Nem hosszabbította meg június 30-án lejáró szerző-dését a Pendola Szentes Elektroglob vezetőedzője, Berki András. A - mostmár csak volt - szakvezető lapunknak elmondta, hogy vannak szakmai minimumok, amelyeket önmagával szemben felállít az ember, ezt a mostani játékoskerettel nem tudta volna megvalósítani. A vízilabdától nem szakad el, az ifjúsági csapatot készíti fel a következő szezonban. Arra a kérdésre, hogy ezek az ifi játékosok szerepelnek e az új idényben az első osztályban, határozott nemmel felelt. Döntése után nem könnyebbült meg, továbbra is dolgozik benne az a csalódottság, mert egy teljesen más idényre készült együttesével. Beleon Zsolttól, a Szentesi Vízisport Klub elnökétől megtudtuk, hogy a vezetőség előrehaladott tárgyalásokat folytat a Németországból hazatért Vass Sándorral, aki Berkit követheti a szentesi kispadon. Vass Sándor tagja volt a dr. Tóth Gyula által irányított, 1980-ban Magyar Népköztársasági Kupát nyert csapatnak, majd a Kupagyőztesek Európa Kupájában is eredményesen szerepeltek. A leendő vezetőedző együtt pólózott többek között Kádár Józseffel, Szénászki Jánossal, Pengő Lászlóval. Vass Sándor szentesi színekben 180 mérkőzésen szállt medencébe és 105 gólt szerzett.

H.V.

2008. július 4.

Uszodai bérletek

Aláírásgyűjtés után Uszodai bérletek

Eredményes volt az aláírásgyűjtés a ligeti uszodában. A képviselő-testület döntése értelmében nem 360 alkalomra, hanem egy egész esztendőre lesz érvényes az éves uszodabérlet. A határozat szerint a közben lejáró éves bérletek - amelyek ára 33 ezer forint - időarányos térítési díj kifizetése mellett 2008. december 31-ig meghosszabbíthatók. Az érvényben lévő ártáblázat szerint egy tíz alkalomra szóló felnőtt bérlet 6 ezer, míg egynapi belépés az uszodába 870 forint.

2008. július 4.

Kill-Bill 1-2.

A megyeháza udvarán a Kill-Bill 1. című filmet vetítik július 8-án, kedden 21 órakor. Másnap július 9-én, 21 órakor a Kill-Bill 2. című film látható. Jegyek a helyszínen válthatók.

2008. július 4.

Családi események

Született: Rostás Istvánnak és Boga Krisztinának Melánia Lotti, Magyar Mihálynak és dr. Mészáros Anikónak Gréta Sára, Fekete Bencének és Sipos Mónikának Bence, Szebeni Gábornak és Pálfi Odett Juditnak Zalán, Bihari Zoltánnak és Hargitai Editnek Dávid, Csernák Gábor Józsefnek és Bátaszéki Mónikának Tamás, Nánási Ervinnek és Pap Ildikónak Tímea, Gábris Józsefnek és Koska Gyöngyinek Noémi Anna nevű gyermeke.

Házasságot kötött: dr. Oczella László István és Nagygyörgy Margit, Szarvas István és Ábel Erika, Varga Pál és Babics Bernadett Jolán, Chlebik Tibor és Rabóczki Erika, Marton János és Szabó Éva Tünde, Szabó József és Justin Erika.

Elhunyt: Váczi Antal, Eszes Mátyás József, László-Kókai Sándorné Somodi Rozália, Gulyás Mihályné Szemerédi Mária, Bertus János.