2008. július 4.

Italozott, ajtót tört

Italozásból tért haza pénteken éjjel az a férfi, aki nem tudott a társasházuk ajtaján bejutni saját lépcsőházukba, mert nem volt kulcsa, ezért dühében ököllel betörte a lépcsőházi ajtót. A férfi ellen garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Mind a négy kerekét ellopták egy, a belvároshoz közel parkoló személygépkocsinak június harmincadikára virradóra. A tolvajok a gumikat és az alumínium felniket is magukkal vitték, a kár mintegy 80 ezer forint.

Az elmúlt héten naponta egy-két kerékpárt loptak el a kerékpártolvajok Szentesen. A bringákat közterületről és kerékpártárolókból egyaránt elviszik, érdemes tehát komolyabb lakattal, zárszerkezettel lezárni ezeket a járműveket, hogy ezáltal is megnehezítsék a tolvajok dolgát.

Az elmúlt pénteken, a kiséri városrészben csatornázási munkálatok közben egy gázvezetéket vágott át egy munkagép. A rendőrség ismeretlen tettes ellen gondatlan közveszély-okozás miatt indított vizsgálatot, hogy megállapítsák, hibázott-e valaki a munkavégzés során, és ha igen, akkor milyen mértékben.

Június 24-én, az éjszakai órákban a Kisérben történt, hogy két személygépkocsi szélvédőjét is betörte téglával ismeretlen elkövető. Az egyik járműből okiratokat, parkolójegyet, térképeket, táskát vitt el a tolvaj kb. 30 ezer forint értékben. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a nyomozók elfogtak egy fiatal, büntetett előéletű szentesi férfit, aki a kihallgatása során beismerte, hogy ő követte el a bűncselekményeket.

Az elmúlt héten négy társasház elől is elvittek ún. sárkaparó-rácsokat a tolvajok. Összesen tíz ilyen vasrácsot loptak el, minden bizonnyal színesfém-tolvajok. A rácsok ára darabonként mintegy 3 ezer forint.

Betörtek egy alsóréti tanyába június 28-án. A tettesek leemelték a kaput, felfeszítették az ajtót, majd akkumulátorral, aggregátorral, fűkaszával, és szeszesitallal távoztak a helyszínről, mintegy 200 ezer forint értékben.

H. V.