XXXIX. évfolyam 20. szám

2007. május 18.

Csúszik az építkezés

Már megnevezték a református idősotthon vezetőit

Az impozáns külső ellenére számos kivitelezési hibát rejt még a vakolat

Talán május végére vagy június elejére készül el a református idősotthon, így a beköltözés időpontja egyelőre nem tisztázott- válaszolta lapunk kérdésére Kovách Péter református lelkipásztor. Jelenleg az építészeti rész munkálatai már 95 százalékban készen vannak, azonban nagyon sok a minőségi kifogás.

2007. május 18.

Kihívás napja

Május 23-án, szerdán ismét megrendezik hazánkban a Kihívás Napját, a külföldön is népszerű Challenge Day-t. Az eseményen városunk lakóinak jelentős része a hazai kezdetek, vagyis az 1991-es első rendezés óta részt vesz a kezdeményezésben, melyet Magyarországon összesen öt település mondhat el magáról. A múlt évben Szentes a kategóriájában a negyedik helyen végzett a 15 perc mozgást végzők összlétszámát tekintve. Hazánkban eddig összesen 1538 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 15 millió negyedórás testmozgást végeztek. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

Szentesen számos oktatási intézmény, sportegyesület, és szervezet biztosít sportolási lehetőséget az óvodásoknak, fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt jövő szerdán, de például a Kossuth téren városi 7 méteres rúgóbajnokságot is szerveznek. Az idei jó szerepléshez tehát arra lenne szükség, hogy minél többen, minél több 15 perces sporttevékenységet végezzenek, és azt regisztrálják, majd ezt követően a résztvevők számát lejegyezve leadják személyesen a városi sportcsarnokban vagy telefonon a 315-140-es illetve a 30/269-87-60-as számon. A sporttevékenységeket május 23-án 0 órától 21 óráig lehet végezni. További információkat a Kihívás Napjával kapcsolatban az 510-368-as telefonszámon kaphatnak.

H. V.

2007. május 18.

Képviselőjelöltek

Időszaki választások

Szentes Város Helyi Választási Bizottsága a 2. számú egyéni választókörzetében június 10., a 14. számú egyéni választókerületében pedig július 22-re tűzte ki az időközi önkormányzati képviselő választás napját.

Az már biztos volt eddig is, hogy 2. számú választókörzetben az MSZP Balogh Szabó Gábor pénzügyi szakembert, az Együtt Szentesért Egyesület Móricz Jánosné védőnőt, a Fidesz-KDNP Kálmán János vállalkozót, az MDF dr. Nagy-Mélykúti László radiológust, míg a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület Horváth Zoltán cukrászmestert indítja a júniusi időközi önkormányzati képviselő választáson. A 2. számú választókörzetben a MIÉP is megnevezte aspiránsát, dr. Pető Lászlóné Pataki Ilonát, aki szentesi származású, 15 évig Németországban dolgozott előbb egy gyógyszeripari cégnél, majd egy biztosítónál, jelenleg pedig őstermelő. Ősei között többekről elmondható, hogy részt vettek a berekháti, valamint a Szent Erzsébet Katolikus Általános iskola megalapításában.

Már az is kiderült, hogy a 14. számú lapistói választókörzetben történő választáson az MDF Révész János egyéni vállalkozót, a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület Borsos Zsigmond mezőgazdasági vállalkozót, a Fidesz és a KDNP pedig Móróné Tulipán Editet indítja, aki az önkormányzat pénzügyi bizottságának külső tagja, valamint pénzügyi területen dolgozik. Ő az elhunyt Zoltai Gábor által elkezdett munkát szeretné folytatni képviselősége esetén. A MIÉP pedig Szernyi János négytusa világbajnokot, volt szentesi kajakozót jelöli a képviselő-testületbe. Ő jelenleg Budapesten dolgozik, de Szentesen él.

A 14. számú, választókörzetben május 25-től lehet a jelöltséghez szükséges kopogtatócédulákat gyűjteni.

2007. május 18.

Látatlanban

Nem tehetek róla, de ha bizonyos idő-távolságban két szinte hajszálra azonos esemény történik velem, akkor azt mondanivalónak tartom. Még akkor is, ha ama két eseménynek alig tekinthető, de engem mégis megszólított. Mikor pedig egy pap megszólítottnak érzi magát, rögtön úgy érzi, hogy a mondanivalót tényleg ki is kell mondania. Mert arra való!

2007. május 18.

Történelmi és Régészeti Társulat Szentesen

110 éve alakult a múzeum jogelőde

1878-tól Csongrád vármegye székhelye Szentes rendezett tanácsú város. A megyeszékhely Szentesre kerülésének ténye nagyban hozzájárult a korábban "álmos" mezőváros társadalmi és szellemi életének kibontakozásához, felvirágzásához. Az 1867. évi kiegyezést követően beindult lassú fejlődés a század 80/90-es éveire felgyorsult. Sorra jöttek létre a különböző körök, társulatok, egyletek. Ezek egyike volt a Történelmi és Régészeti Társulat, melynek megalakulása Csallány Gábor nevéhez fűződik.

2007. május 18.

Megemlékezés a postán

A szentesi székhelyű Dél-Alföldi Postatörténeti Alapítvány és a Postások Szakmai Egyesületének Csongrád megyei tagcsoportja május 11-én megemlékezést tartott a szentesi 1. számú posta oktatótermében. A rendezvény keretein belül 1867. május 1-re emlékeztek. A 140 évvel ezelőtti dátum az önálló Magyar Királyi Posta létrejöttének, illetve az Osztrák Postától való elszakadásának és önálló magyar nemzeti közintézménnyé válásának időpontja.

2007. május 18.

Lerakták a vármegyeháza alapkövét

Évfordulók - 2007.

140 éve, 1867. május 12-én megalakult a Szentesi Honvédegylet. Első elnöke Hu-tiray Lajos, volt honvéd őrnagy lett. Az alapító tagok száma 567 fő.

35 éve, 1972. május 13-án Pécsi Sándor Kossuth-díjas színművész vidám estet tartott a Tóth József Színházteremben.

160 éve, 1847. május 14-én V. Ferdinánd (1835-1848) aláírta a negyedik szentesi országos vásár tartását engedélyező oklevelet.

135 éve, 1872. május 14-én tisztújító közgyűlést tartottak Szentesen, melyen Kristó Nagy István nagygazdát választották a város polgármesterévé. (Tisztségét 1878-ig töltötte be.)

55 éve, 1952. május 14-én elhunyt Sima László (1884- 1952) lapszerkesztő, történetíró, városi tanácsnok, Szentes monográfusa.

140 éve, 1867. május 15-én megalakult a Magyar Történelmi Társulat, melynek első alelnöke, majd 1877-től elnöke Horváth Mihály történetíró, Szentes nagy szülötte lett.

105 éve, 1902. május 15-én dr. Mátéffy Ferenc ügyvédet választották Szentes város polgármesterévé, aki 1918-ig állt a város élén.

125 éve, 1882. május 18-án lerakták a Szentesen építendő új vármegyeháza alapkövét. A Makay Endre által tervezett reprezentatív épületet 1883 decemberében adták át rendeltetésének.

Összeállította:
Labádi Lajos

2007. május 18.

Klubdélutánok a Hunor Coop-nál

Kapcsolatteremtés a vevőkkel és a beszállítókkal

Elérkezett az első! A héten kezdetét vette a Hunor Coop Zrt. klubdélutánjainak sora. Amint azt Mészáros Zoltán vezérigazgató előzetesen elmondta, meginvitálták törzsvásárlóikat, hogy kellemes program keretében töltsenek el néhány órát együtt, jó hangulatban. Amit kínáltak, egyrészt szakmai program is, hiszen nemcsak a törzsvásárlókat hívták meg, hanem a beszállítóikat is.

2007. május 18.

Szórakozás és magamutogatás

A péntek és szombatesti szórakozásnak számtalan formája ismert. Vannak, akik családtagjaikkal beszélgetnek, baráti társaságban boroznak, étterembe mennek vacsorázni, bowlingoznak, biliárdoznak, esetleg párjukkal táncolnak egy szórakozóhelyen. Ezekben a szórakozási formákban van egy közös vonás: általában mindet kulturált helyen és viselkedéssel végezzük, illetve élvezzük. Vannak azonban olyan szentesi lakosok, akiknek ezek a lehetőségek nem kielégítőek. Ők újabb programokat, elfoglaltságokat keresnek maguknak, amely sok esetben nem más, mint a vandalizmus.

2007. május 18.

Előadás a francia vendégeknek

Cserediák kapcsolat alakult ki két távoli iskola között

A Horváth Mihály Gimnázium magyar-francia estet rendezett május 15-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. A rendezvény egyben egy bemutatkozó előadás is volt, hiszen a gimnázium tanárai és tanulói többek között ezzel a színes estével kedveskedtek a franciaországi Angoulemeből, pontosabban a Collége René Cassin iskolából érkezett vendégeiknek.

2007. május 18.

Fehér homok, kék tenger, pálmafák

Délkelet-Ázsia csodálatos tájai (2)

Borneó szigetén járunk. Az utazó és az újságíró. Így utólag már csak gondolatban követjük a mesés tájat. A sziget növény- és állatvilágáról kérdezem a kalandozó kedvű Török Patrikot. Némi szabadkozással mondja: ő geográfus, amiről faggatom, az inkább a barátja "asztala", aki biológus. Ő be is gyűjtött sokféle növényt és bogarat. A szentesi fiatalember azért megemlíti: több száz féle orchideát láttak, a fák is teljesen mások, nagyon magasak és legalább kétméteres támasztógyökerei vannak.

2007. május 18.

Kitűnő a legjobbak között

Szentesi sikerrel zárult az Irinyi János középiskolai kémiaverseny. Bártfai Csaba, a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 10. C osztályos tanulója első lett a szegedi országos megmérettetésen.

A verseny egy úgynevezett házi-fordulóval kezdődött, a résztvevőknek iskolájukban országos feladatlapokat kellett megoldaniuk. A legjobbak innen mehettek tovább a megyei döntőre. Csaba már ott nagyszerűen teljesített.

2007. május 18.

Generációk egyéni törekvései

Tizenöt éves a SZÖG-ART

Jubilál a SZÖG-ART Művészeti Egyesület: idén 15 éves a szegedi képzőművészek csoportosulása. A Galériában május elején nyílt kiállításra azt az anyagot hozták, mellyel a Kass Galériában ünnepelték fennállásukat.

Visszatérő vendégei a szegedi művészek a szentesi főtéri kiállítóhelynek, hiszen tavaly ősszel az egyesület által szervezett csongrádi nyári alkotótábor legjobb munkáival jöttek. Ezúttal egy összegzést láthatunk tőlük, az egyesület tagjainak különféle stílusokban, műfajokban fogant alkotásaiból. Öszszegzett Szuromi Pál művészeti író is, amikor a Színkör művészeti iskola gitár tanszakának produkciója után a SZÖG-ART históriájáról mesélt. Az alkotócsoport Szegeden született, ahol nincs domináns szerepe a képzőművészetnek, ezért szemléletformálásban megvan Aranyi Sándornak, az egyesület elnökének a tennivalója, - mondta Szuromi. A szegedi művészek színe-java szerepel a csoportosulásban, akik a rendszerváltás után felvállalták a minőség elvét, így a város művészeti életében is váltás történt. A közép és idősebb korosztály alkotja az egyesületet, melynek a művészeti író szerint az adja lényegét, hogy egyéni arcú művészek vannak benne. Jellemzőjük a sokrétűség, a kísérletező szellem, ez látható a tárlaton is: például Sinkó János újkeletű ősnyomokból teremt szuggesztív erejű képeket, a most főleg fotókkal szereplő Aranyi képei pedig azt bizonyítják: a valóság meglátásához kell csak igazi képzelet. Popovics Lőrinc archaikus, belső fényű szobraira is felhívta Szuromi a figyelmet, mint a nyári tárlat fődíjasára. Ezek, és még sok más alkotás június 1-ig tekinthetők meg a Galériában.

D. J.

2007. május 18.

Egy kis szentesi rocktörténet a '60-as évekből

Abban az időben kelt életre a Beatles, a Rolling Stones együttes, s kalózadókon (Szabad Európa, Rádió Luxemburg) titokban hallgattuk a nyugati együttesek dalait. Példaképpé váltak, és mindnyájan olyanok szerettünk volna lenni, mint ők. Ebben az időben több zenekar is létrejött: Kaméleon, Albatros, Hell's Angels.

Igazi verseny alakult ki a zenekarok között, a közönség meghódítása érdekében. Mindig a legfrissebb, legjobb számokat kellett előadni. A közönség hálás és szomjas volt a jó zenére. Máig tartó nagy barátságok szövődtek és még ma is tartanak. A fő találkahely a Petőfi étteremben tartott ötórai tea volt. Akkor még több száz fiatal hallhatta élőben, a kor legjobb zenéit a Kaméleontól, mely 1965-ben alakult Slen-ders néven.

2007. május 18.

Zsűrizték az aktokat

Huszonöt éve rendezi a Szentesi Művelődési Központ és fotóköre az Országos Aktfotó Pályázatot és Kiállítást, mely mostanra érkezett a 14. alkalomhoz. Az 1983 elején indult rendezvény annyira nagyszabású, hogy a kezdetben évente hirdették meg, de már jó ideje kétévente rendezik.

Győri Lajos nevéhez fűződött egy meghívásos aktkiállítás, majd mivel nem akadt gazdája, aki a továbbiakban szervezte volna, a művelődési központ felvállalta, kibővítette, - meséli Kruzslicz Pál igazgató, aki ott bábáskodott az első pályázatnál. Kényes műfaj volt, de azóta nagyot változott a világ.

2007. május 18.

Adó-infó

Törőcsik Norbert rovata

Telefon költségek elszámolása

Az ISDN vonalakon igénybevett távközlési szolgáltatásokhoz kapcsolódó előzetesen felszámított adólevonási joghoz kötve jelentetett meg az APEH véleményt a honlapján.

A Szolgáltatások Jegyzéke szerinti besorolási kérdésekben illetékes KSH megítélése szerint, az ISDN alapú távközlési szolgáltatások az SZJ 64.20.28.1 Integrált távközlési szolgáltatás csoportba tartoznak. Mivel áfa-törvény 33. § (4) bekezdésében ezen SZJ számra nem történik hivatkozás, az ISDN alapú szolgáltatások igénybevétele esetén a részleges adólevonási tilalom nem alkalmazható.

2007. május 18.

Tóni bácsi konyhája

  • Zöldségleves húsgombóccal
  • Töltött cukkini
2007. május 18.

Dominik bronzérme

Országosan is kiemelkedő eredmény duatlonban

Olyan sportágban szerzett remek, országos eredményről szeretnénk beszámolni, amit kevesen ismernek, de mégis egyszerű sportról van szó, amiben azt gondolom, igen nehéz jó eredményt elérni. Ez a sport a duatlon. Csak röviden mi is ez a sport: a triatlon tavaszi-őszi változata, amit a versenyszezon meghosszabbítása miatt találtak ki. A sportág futás, kerékpározás és újabb futás folyamatos teljesítéséből áll, korcsoportonként különböző távokon. A II. korcsoport (96-97-ben születettek) távja 1 km futás, 4 km kerékpározás és 0,5 km futás folyamatos teljesítéséből áll.

2007. május 18.

OSC elleni helyosztók

A papírformának megfelelően sima vereséget szenvedett a Szentesi VK férfi vízilabda csapata a Szeged elleni mérkőzésen. A múlt hétvégén. A 11-2-es kudarc után Berki András a Szentes vezetőedzője nem tehetett mást, gratulált az ellenfél megérdemelt sikeréhez, és már a rájátszás küzdelmeire készül csapatával. A SZVK a 9-12. helyért május 19-én, szombaton száll először medencébe a fővárosban az OSC vendégeként. A lebonyolítás az alábbiak szerint zajlik: az alapszakaszban a 9. helyen végzett gárda a 12. helyezettel, a 10. (OSC) a 11.-el mérkőzik.

2007. május 18.

A Szilver TSE hírei

Ismét a Szilver TSE sikerével zárult a Vácon megrendezett Országos Standard ranglista verseny:

László Csaba-Mikes Anna 1. Szepesi József-Szepesi Judit 2. Páli Erik-Páli Viktória 3. Szalkai Szabó Gábor- Markó Ágnes 6. helyezést ért el.

Országos junior II. latin ranglista eredmények:

Bugyi Bence-Kis Violetta 2. Bődi Dénes-Farkas Bettina 5. Bódi Ferenc-Kovács Krisz-tina 6.

IV. Gizella-kupa Veszprém:

Gyerek II. D Standard: Borda Ádám-Korom Eszter 1.

Gyerek II. D Latin: Borda Ádám-Korom Eszter 4.

Ifjúsági C. Latin: Schwartz Péter-Rárósi Flóra 4.

Klubközi verseny Békés-szentandrás:

Junior I. D. Standard: Hegyes Bertalan-Ambrus Adél 1. Lengyel Bence-Lakatos Gabriella 3.

Junior I. D Latin: Ádám Kornél-Pintér Zsó-fia 4. Lengyel Bence-Lakatos Gabriella 5.

Junior II. D Standard: Bódi Ferenc-Kovács Krisztina 3.
Ifjúsági D Standard: Boros Tamás-Pintér Evelin 1.

Ifjúsági C Standard: Sch-wartz Péter-Rárósi Flóra 1.

Ifjúsági C Latin: Schwartz Péter-Rárósi Flóra 1. Boros Tamás-Pintér Evelin 3.

Felkészítő tánctanár:
Szatmári- Nagy Szilvia

2007. május 18.

Itthon javíthatnak

Fábiánsebestyénben szenvedett 1-0-s vereséget a Szentesi Kinizsi labdarúgó csapata a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság legutóbbi játéknapján. A mieink - Bozóki Zoltán vezetőedző beszámolója szerint - jól kezdték a találkozót, két tiszta helyzetet is rontottak, az első húsz percben fölényben játszottak. Ám ezután visszaesett a Szentes játéka, a hazaiak előtt adódott több lehetőség, amit a 33. percben gólra is váltottak a vendéglátók. A második játékrészben sem változott a felállás, a fábiániak irányítottak, a mieink leginkább pontatlan, fegyelmezetlen futballjukkal tűntek ki. Bozóki edző szerint reális eredmény született ezen a bajnokin. Május 19-én, szombaton az Üllés gárdája látogat városunkba, a találkozó 17 órakor kezdődik a Pusztai László Sporttelepen. A Szentes jelenleg 34 pontjával a hetedik helyen áll a táblázaton.

H. V.

2007. május 18.

Házőrzéstől a munkavégzésig

Évtizedek óta képeznek ki kutyákat

Idén már 37. éve működik Szentesen a MEOE, azaz a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Szentesi Szervezete, akinek munkatársai már 1970-ben is a Vörösmarty utca végén lévő kiképzőpályán végezték a kutyák oktatását- mondta el lapunk kérdésére Gál Albert, a helyi szervezet jelenlegi elnöke.

2007. május 18.

Gyermeknap az óvodában

A Felsőpárti Óvodai Munkáltatói Körzet a múlt hétvégén megrendezte a már hagyományos családi gyermeknapot. A rendezvény célja, hogy élményekben gazdag közös szórakozással erősítse az óvoda-család együttműködését.

A helyet a Damjanich utcai óvoda tágas udvara biztosította, ahol a kézműves sátrakban a körzet óvónői irányították a szülőket, gyerekeket tevékenységeik közben.

A családi nap középkori hangulatban telt, a résztvevők visszaidézték a lovagi eszményt. Ezen a napon a gyerekek megismerhették az apródok életét, a lovaggá ütésig vezető hosszú úton kardokat és páncélsisakot "kovácsoltak" ecsettel. Egy-egy feladat elvégzése után zsetonokat gyűjtöttek, majd azokat lovaglásra valamint kenyérlángosra váltották be.

Kép és szöveg: Vidovics

2007. május 18.

Holttest a Kurcában

A DÉMÁSZ dolgozójának adva ki magát hamis húszezresekből kért vissza pénzt, illetve hamis húszezreseket váltatott fel hiszékeny fogyasztókkal ismeretlen tettes városunkban. A csaló azt állította, hogy a túlfizetések miatt hozott pénzt, ám csak húszezres bankjegye van, ebből kellene visszaadni. Volt, akit sikerült becsapnia. Ezúton is felhívjuk olvasóink figyelmét arra, hogy a DÉMÁSZ dolgozói sosem mennek ki a lakásokhoz visszajáró pénzt osztani, így ezúttal sem tették. A rendőrség várja azok jelentkezését, akik ilyen csaló "áldozatai" lettek, tegyenek feljelentést a kapitányságon.

Holttestet találtak a Kurcában a Nádas sétánynál kedden 13 óra körül. Azóta az ismeretlenről kiderült, hogy egy, a hétvégén a városunkban szórakozó társaság tagja volt, ám az esemény után már nem tért haza. A hozzátartozók az eltűnést Kunszentmártonban bejelentették, ezek után néhány nappal Szentesen megtalálták az elhunytat. A rendőrség a halál pontos okát szakértők bevonásával vizsgálja, de az elsődleges adatok szerint nem merült fel idegenkezűség az esettel kapcsolatban.

Halálos vonatbaleset történt május 12-én, este fél hét körül a Szentes-Szolnok vasúti pályán, Kistőke térségében. Az 59 éves, egy közeli tanyán élő hölgy Szentes felől gyalogolt a vasúti sínen hazafelé, amikor az arra érkező vonat a figyelmeztető jelzés és a vészfékezés ellenére elgázolta. A hölgy észlelte ugyan a szerelvényt, ám ideje már nem volt arra, hogy a sínről lelépjen. A szerencsétlenül járt asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A közlekedésrendészeti osztály munkatársai folyamatosan végzik a közúti ellenőrzéseket, minden nap, különböző időpontokban. Az ellenőrzésekre azért is van szükség, mivel az elmúlt hétvége újra "fekete" volt az utakon: tizenegyen haltak meg közlekedési balesetben, a balesetek többségét a gyorshajtás és az ittasság okozta. A rendőrök munkáját más városokból érkező kollégák is segítik majd.

H. V.

2007. május 18.

Megyei női amatőr kispályás bajnoki forduló

Vasárnap rendezték meg, a Dr. Papp László Sportcsarnokban a Szentesi Futsal Klub utánpótlás csapata, a Csongrád és a Móra-halom amatőr csapatai között a megyei női amatőr kispályás labdarúgó bajnokság első fordulóját. A szentesieknek létfontosságú volt a bajnoki pontok megszerzése, hiszen jó indulást biztosított, és a tavalyi bajnoktól kötelezően elvárt volt a győzelem. Illetve azért, mert a következő fordulók már idegenben lesznek megtartva, és nehezebb lesz a helytállás.

A két szentesi csapat a mérkőzéseken mutatott játék alapján a legerősebbnek tűnt, s a papírforma a torna végén ezt igazolta is, hiszen a közös mérkőzés volt a legjobb meccs, ami csak az utolsó másodpercben szerzett góllal dőlt el a Kinizsi javára.

Eredmények: Szentes- Csongrád 3-0 G: Siha 2, Becsei, SZ.F.C.-Szentes 1-2 G: Kotvics ill. Baksa 2, Szentes-Mórahalom 4-0 G: Mike, Baksa, Papp M, Siha.

Szél István, a Szentesi Kinizsi vezetője így értékelte a csapat szereplését:

- Gratulálok a 3 győzelemhez, így képzeltem el a bajnoki rajtot. Remélem így is folytatjuk. A másik szentesi csapat is ügyesen játszott, a két felnőtt játékos jól összefogta a "kicsiket" és jól játszottak. Jövő vasárnap Csongrádon lesz a 2. forduló és csatlakozik a Makó csapata is.

Garai Sz. Imre

2007. május 18.

Családi események

Született: Székely Sándornak és Virág Szilvia Máriának (Csongrád, Tanya 175.) Márk Levente nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Belházy Gyula (Szeged, Csík S. u. 7.) és Szombathelyi Ágnes (Bocskai u. 4.), Mikula János és Mikulai Erzsébet (Újosztás, Tanya 3.), Lénárt Jenő és Király Csilla Noémi (Szabadság tér 2.), Dandé József (Kishát u. 5.) és Gila Melinda (Szegvár, Köztársaság u. 7.), Házverő-Szabó Jácint Antal és Vida-Szűcs Adrienn (Wesselényi u. 66.), Kovács Péter és Vörös Hajnalka (Apponyi tér F. ép.), Kövér-Kis Sándor és Hábensusz Anita (Orosházi út 9.).

Elhunyt: Osztreluczki Lászlóné Sebesi Erzsébet (Juhász Gy. u. 4.), Varga István (Vörösmarty u. 20/B), Bucsán János (Mentettrét, Tanya 105.), Bartha Sándor (Rákóczi u. 59/B), Kövér-Kiss Sándor (Dózsa Gy. u. 124.), Papp Bálintné Német Mária (Csongrád, Hosszú u. 4.), Gyovay István (Csongrád, Templom u. 5/A), Simon György (Csongrád, Vasút u. 92.).