XXXVII. évfolyam 40. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

A bor és gasztronómia éve
 A diákok asztaldíszítésben jeleskedtek

2006. október 6.


A "Kertmagyarország felé" tizenöt éves múltra visszatekintő rendezvénye a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolának. Igaz, Lászlóné Varga Zsuzsanna igazgató megnyitó beszédében arról szólt, hogy a mostani bemutató csak 14. a sorban, mert tavaly építkezés miatt elmaradt a szakmai program. Mint ismeretes, minden évben volt valami a mottójában, ami meghatározta a kiállítókat, a programot. A mostani kiállítás a magyar bor és gasztronómiai éve jegyében szerveződött. Hangulatát pedig az iskola diákjainak és a Magyar Imre vezette szegvári Dobbantó néptáncegyüttes tehetséges fiataljainak műsor adta meg.


Bővebben


 

Kulturált kampány után
 Szirbik Imre - választásokról, önkormányzatról

2006. október 6.


Az önkormányzati választás végkimenetele attól függött, hogy Szentes lakói milyen attitűd alapján szavaznak. Ha úgy tetszik, zsigerből, indulatokkal telt elutasító szavazatokat adnak le, akkor számomra kétséges lett volna a győzelem - jelenttette be Szirbik Imre országgyűlési képviselő, Szentes újraválasztott képviselője a Rádió Szentesnek adott interjújában. Majd így folytatta:


Bővebben


 

Ötmilliós támogatás a városnak
 

2006. október 6.


Négy Csongrád megyei település - köztük Szentes - összesen 12 millió forint támogatást kapott az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól. Az önkormányzatok korlátozott bevételi lehetőségük, a magas munkanélküliség, elmaradottság illetve pályázati források önrészének kifizetése alapján igényelhetett vissza nem térítendő támogatást a szaktárcától. Összesen 261 település kapott közel 606 millió forint támogatást. Csongrád megyében Szentes 5 millió, Csongrád 4,5, Csanytelek 1 és Pusztamérges 1,5 millió forinttal lett gazdagabb.

 


 

Óvodások egészségét védik
 

2006. október 6.


A "Gondolkodj Egészségesen" óvodai program 2006. szeptemberben indult. Ekkor az országban (főváros és 9 megyeszékhely) 35 ezer kiscsoportos óvodás kapta meg a Gondolkodj Egészségesen! csomagot. Szeretnénk, hogy a csomagot az édesanyának, édesapának adja át az óvoda, így nem kallódik el. A csomag tartalma olyan, az egészséges életmóddal és fejlődéssel, higiéniával összefüggő tárgyak, ismertetők, kiadványok, amelyeket a szülő illetve gyermekük azonnal használni és hasznosítani tudnak. A Gondolkodj Egészségesen! - zsákot ajándékba kapja minden egyes kiscsoportos kisgyermek, ez sem az óvodának sem a szülőnek nem kerül egyetlen fillérjébe sem, a program megvalósulását a támogató cégek által fizetett pénzek segítik.


Bővebben


 

Magyarok! Ne vétkezzetek!
 

2006. október 6.


A belpolitikai hírek egymást kergető forgatagában majdnem elfelejtettem, hogy nem szabad szó nélkül hagynom vértanúink emlékezetét. Gellért püspök, Sára nővér után hadd jussanak szóhoz 1849 vértanúi is, élükön az aradiakkal! Meg aztán de nagy szégyen lenne, ha 1956 vértanúi üzenetének meghallására nem maradna magyar fül!

Mikor a kedves Olvasók e kis írásomat olvassák, éppen október 6-a van, és 1918 októberéből Juhász Gyula szólít tiszteletadásra bennünket mondván: "E nagy napon, hol emlék s béke leng, A bús bitókra hittel nézzetek!" Mikor e költői sorokat idemásolom, kikéredzkedik belőlem a kérdés: van-e egyáltalán valami, amire hittel tud nézni sok-sok magyar?


Bővebben


 

Halálra ítélt polgármester
 Súlyos ítélet Boros Sámuel ellen

2006. október 6.


Ifj. Kiss Bálint: Boros Sámuel jegyző (1825)


Az 1849. október 6-án kivégzett mártírokra emlékezve, szólnunk kell városunk elítéltjeiről is, akik ugyan elkerülték az akasztófát, de ugyancsak sokat szenvedtek szabad-ságharcos tevékenységük miatt. A Szentesi Élet ez évi április 14-i számában már írtunk Hajdú Lajosról, a halálra ítélt református iskolaigazgatóról, aki utóbb kegyelembe részesült, de hat évet várfogságban, nehézvasban töltött. Hasonló sorsra jutott városunk volt főbírája, első polgár-mestere, Boros Sámuel is.


Bővebben


 

Földmunkások kongresszusa
 Évfordulók - 2006.

2006. október 6.


115 éve,
1891. szeptember 30-án botrányos körülmények között, csendőri fedezett alatt zajlott le a szentesi polgármester-választás. Stammer Sándor alispán a kandidáló bizottság elnökeként töröltette Balogh Jánost a jelöltek sorából, s a képviselők heves tiltakozása ellenére elrendelte a szavazást. A törlést figyelmen kívül hagyva, 121 képviselő Balogh Jánosra szavazott; dr. Tasnády Antal csupán 61 szavazatot kapott. Az elnöklő alispán az érvényes szavazatokra hivatkozva, Tasnádyt törvényesen megválasztott polgármesternek nyilvánította. A képviselők többsége óvást emelt a választás ellen.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2006. október 6.


Október 6-án az Aradi Tizenhárom emlékét idézzük fel magunkban. Mi idősebbek mondjuk el a nálunk fiatalab-baknak s főleg a gyermekeinknek, hogy kik voltak ők, miként vállaltak inkább mártírsorsot, mint gyáva szökés árán megmentett szégyenteljes életet, amnt annyian tettek a nagyhatalmak által levert szabadságharc után. Mondjuk el, hogy hány osztrák és szerb hős volt közöttük s hogy városunk utcák elnevezésével őrzi mindegyikük emlékét. Tanítsuk meg a fiataljainkat arra, hogy az is lehet a magyar haza hőse, aki éppen nem magyarnak született.


Bővebben


 

Tanyavillamosítás
 34 ingatlanban

2006. október 6.


Folytatódik a tanyavillamosítási program Szentesen. Eddig 34 külterületi ingatlanba sikerült bevezettetnie az áramot az önkormányzatnak. Belső-Ecserben összesen mintegy húszmillió forintból valósult meg a tanyavillamosítás. Az összeg jelentős részét a területkiegyenlítési alapból nyerte a város. A jövőben újabb 45 tanyába vezeti be az áramot a szolgáltató Démász, így várhatóan minden olyan ingatlanban lesz áram ahol laknak vagy gazdálkodnak.

(Forrás: Rádió Szentes)

 


 

Ajándék slágerek
 

2006. október 6.


Balázs Klári és Korda György volt a meghívott vendég azon a rendezvényen, amellyel a polgármesteri hivatal az Idősek Világnapja alkalmából városunk nyugdíjas korú polgárainak kedveskedett.

Fehér kardvirággal díszítették a Móricz Zsigmond Művelődési Ház színpadát, ahol a Korda házaspár vendégszerepelt a múlt hét végén. A terem zsúfolásig megtelt a nyáriasan meleg, kellemes napon. Az idősebb korosztályt Szirbik Imre országgyűlési képviselő, polgármester köszöntötte. Olyan délutánt kívánt, melyen félre lehet tenni a napi gondokat, s egyben megköszönte azt az áldozatos, egy egész életen át végzett munkát, melynek alapjaira a most dolgozó fiatalok építhettek, építenek.

- Itt önök között újra megtapasztalhatom - folytatta Szirbik -, hogy két ember között a legrövidebb út egy mosoly. A polgármester jó egészséget kívánva adta át a színpadot azoknak a dallamoknak, melyek a közönség fiatalságát jelentették.

Mint kiderült Szentes különösen közel áll Korda György előadóművész szívéhez, hiszen itt katonáskodott 1962-63 között, élete legboldogabb éveit töltötte városunkban. Akkor éppen a "Szeretni kell, ennyi az egész..." volt a legnagyobb sláger.

- Ha a Tóth József Színházterem mögötti szálloda mesélni tudna.... - mélázott el pajkosan Korda György, aki idén ünnepli negyvenkilencedik évfordulóját énekesi pályafutásának.

A legszebb Korda-melódiának a "Gyengéden ölelj át és ringass szerelem..." címűt nevezte a művész. Balázs Klári pedig gondolatban hajóútra hívta a hölgyeket és urakat a "Szívemben élsz" című melódiával.

N. A.

 


 

Választás után
 

2006. október 6.


Véget ért az önkormányzati választás, melynek eredményekért Szentesen Szirbik Imre (MSZP-SZDSZ) megőrizte polgármesteri pozícióját, újabb 4 évre őt választotta a lakosság a város első emberének. Kialakult az önkormányzati képviselő-testület névsora is.

Polgármester választás
1. Szirbik Imre (MSZP-SZDSZ) 6692/63,16 %, 2. Dongó László Sándor (FIDESZ-KDNP) 3041/28,70 %, 3. Földvári Nagy István (SZSZFE) 863/8,14 %.


Bővebben


 

"Bolyongó"-blues
 

2006. október 6.


Az írás címében jelzett bolyongó annyit tesz "amerikaiul", hogy rambling. A rövid nyelvlecke apropója az, hogy a Rambling Blues Trió október 7-én, szombaton este koncertet ad a Buffalo Sörözőben.


Bővebben


 

Koszta főművei vendégségben
 

2006. október 6.


Régóta várt élményben részesülhetnek a szentesi művészetkedvelők: rácsodálkozhatnak Koszta József korábban itt még be nem mutatott festményeire a szeptember 29-én nyílt múzeumi kiállításon.


Bővebben


 

Legyetek jók, ha tudtok
 

2006. október 6.


Az idősek világnapját a gondozási központ is megünnepelte, hiszen klubtagjaik és ellátottaik között nagy számban vannak nyugdíjas korúak. Az intézmény dolgozói szokás szerint saját készítésű műsort is szolgáltattak, mely bővelkedett humoros és bensőséges pillanatokban.


Bővebben


 

A kormányzó
 

2006. október 6.


Koltay Gábor


Koltay Gábornak nem ez az első történelmi filmje. A Honfoglalás után elkészült a Julianus barát és a Sacra Korona. Most azonban a darázsfészekbe nyúlt. A Trianon című filmje után Horthy Miklós kormányzóról forgatott. A film premier előtti bemutatását a Keresztény Pedagógusok szentesi csoportja szervezte meg. A Tóth József Színház zsúfolásig megtelt, még a pótszékekre is szükség volt, így a színpadra lépő rendezőt óriási taps köszöntötte. Koltay a filmjét ajánlva elmondta, nagyon hálás a szentesieknek azért, amiért levetítik a 3 órás dokumentumfilmet. Nagyon kevesen mernek erre vállalkozni. Még Budapesten sem, ahol több mozi tulajdonosát kereste meg a bemutatás lehetőségével. Nem merték műsorra tűzni.


Bővebben


 

A feketekerámia nagymestere
 

2006. október 6.


Bese László nyolcvan éves. Ez alkalomból, munkáiból életmű-kiállítást rendeznek a Hegedűs László Helyőrségi Klubban. Így tisztelegnek a szentesi feketekerámia mesterének. A tárlat mottója: "...csak az nagy, igaz és szép a művészetben, ami egyszerű." George Sand gondolatai örökérvényűek a mester számára. A Magyar Kultúra Lovagja (mellette számos kitüntetés tulajdonosa) így vall életéről...


Bővebben


 

Adó-infó
 Törőcsik Norbert rovata

2006. október 6.


Cégtelefonok

Az szja törvény szerint szeptember 1-jétől természetbeni juttatásként adóköteles a cégtelefonok, munkahelyi telefonok magáncélú használata során magánszemély által megszerzett bevétel. Az adó mértéke 54 százalék. A juttatás, szolgáltatás miatt a kifizetőt terhelő kiadásból azt a részt kell adóköteles bevételként figyelembe venni, amelyet a magáncélú használat értékéből nem téríttet meg. A magáncélú használat értéke a kifizetőt az említett telefon-szolgáltatások miatt terhelő kiadásból a forgalomarányos kiadásoknak a tételes elkülönítésével, és a nem forgalomarányos kiadásoknak a forgalomarányos kiadások magáncélú hányada értékével határozható meg vagy választható, hogy a számlaértékből 20 százalék számít adóköteles bevételnek. A cégtelefon magáncélú használata miatt adófizetésre kötelezett minden telefonszolgáltatást előfizető vagy közvetített szolgáltatásként vásárló kifizető, ha a számlával érintett hívószámokról olyan magánbeszélgetések (is) kezdeményezhetők, amelyek költsége a kifizetőt terheli. A kötelezettség minden intézményre, cégre kiterjed.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. október 6.


  • Baconos burgonyaleves
  • Nyúlragu burgonyával
  • Szilvás lepény


Bővebben


 

Legendák találkoztak
 

2006. október 6.


Az 1970-es évek közepén legendás edzőkkel, kiváló sportolókkal két népszerű sportág határozta meg a Szentesi Vasutas Sportegyesület arculatát. A kézilabdásokat vezénylő Krám Lehel, Szemerédi András, Lupsa Miklós edzők által irányított női csapat az NB II-ig menetelt, a labdarúgócsapatokat edző és felkészítő Dora Tóth Imre, Dukai Imre, dr. Pető László, dr. Balázs György edzők, vezette csapat a megyei I.osztályt ostromolta, de a SZEOL akkori NB I-es csapata ütötte csak el a Magyar Népköztársasági Kupában egy előkelő hely megszerzésétől.


Bővebben


 

Csömöri négyes
 

2006. október 6.


Csömörön kapott ki 4-1-re hétfőn este a Legrand Szentes NB I-es futsal csapata. Koncz Zsolt játékos-edző beszámolóját azzal kezdte, hogy bár helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, gól mégsem született az első félidőben. Fordulás után gyorsan két gólt kapott a Legrand úgy, hogy a második találat előtt mi egyenlíthettünk volna, ám egy gyors kontra után mégis a Rubeola örülhetett. Két minutummal később szépített a Szentes, de nyolc perc mezőnyjáték után újabb két gólt vámoltak be a hazaiak. Az eredmény ezután már nem változott, megérdemelt hazai győzelem született. Koncz szerint a Csömör fegyelmezett védekezés mellett olyan támadójátékot nyújtott, amit a mieink nem tudtak lereagálni megfelelően, nem tudtak mit kezdeni a Rubeola centereivel. A Legrand legközelebb két hét múlva lép pályára, mivel a hétfői, Gödöllő elleni találkozó a bajnokcsapat BL-selejtezője miatt későbbre tolódik.

H.V.

 


 

Búcsú a kupától
 

2006. október 6.


Első bajnoki mérkőzésén 13-6-ra nyert a BVSC ellen, a Magyar Kupától viszont kettős vereséggel búcsúzott a Dunaújvárosi Főiskola ellenében a Hungerit-TOP-COP-Security-Szentesi VK női vízilabda csapata. Öt nap alatt három mérkőzést tudtak le a szentesi hölgyek. Az elmúlt szerdán a fővárosban kezdte az idényt Kocsis István csapata a BVSC ellen. Kiegyenlített játékot hozott az összecsapás első fele, a végén azonban egyértelmű fölénybe kerültek Szremkó Krisztáék, ennek eredménye lett a magabiztos győzelem. Oda-visszavágós alapon dőlt el a továbbjutás kérdése szombaton és vasárnap a Magyar Kupában. Az első találkozón jól kezdett a Szentes, és bár a félidőben már a hazaiak vezettek, lehetett volna szorosabb is az állás, ha a kihagyott helyzeteket, kapufákat gólra tudta volna váltani a csapat. A második negyed után védekezést váltott a Dunaújváros, a lefordulásokból rendre eredményesek tudtak lenni, ugyanakkor a Hungerit játéka hitehagyottá vált, nem is lehetett már a vége, mint 15-7-es vereség. A másnapi visszavágó formalitásnak tűnt, de azért jó lett volna megszorongatni a főiskolásokat. Ennek megfelelően összeszedettebb játékot nyújtott a Top-Cop, ám az emberelőnyös helyzetek kihasználása továbbra sem ment. Amíg a dunaújvárosiak nyolcból nyolc fórt értékesítettek, addig a Szentes tizenháromból mindössze hármat, ami önmagában is döntőnek bizonyulhat egy mérkőzésen. A 10-7-es vereség ellenére már volt tartása a csapatnak. A "kupadupla" után bajnoki találkozón randevúzott október 4-én, szerdán a két csapat.

H.V.

 


 

Döntetlen
 

2006. október 6.


Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesülete szeptember 29-én a Tekézők Hódmezővásárhelyi Társaságának csapata ellen játszott. Az SZTE 2705 fát - 4 egyéni pontot szerzett -, a THT csapata 2758 fát ütött - 2 egyéni pontot szerzett -, így a több ütött fáért járó 2 ponttal az eredmény 4-4 lett.

Pontszerzők: Mladin István 501, Kemenesi Csaba 478, Dömsödi Ferenc 456, Farkas András 435 fa.

A tekézők október 8-án idegenben Kiszombor csapata ellen játszanak.

 


 

Maros-Kupa Makó
 

2006. október 6.


Kilenc egyesület, 250 sportolója vett részt az ötödik alkalommal rendezett nemzetközi úszóversenyen. A Szentes Városi Úszó Club a III. helyen végzett.

A szentesiek eredményei: 50 m férfi pillangó: 1. Mordvincev Sándor (felnőtt), 3. Szabó Marcel (96). 50 m női pillangó: 1. Kurucz Anikó (felnőtt), 2. Polyák Edina (felnőtt). 50 m férfi hát: 3. Rébeli Máté (98), 3. Erdélyi Martin (96). 50 m női hát: 1. Kurucz Anikó (felnőtt), 2. Dayka Dalma (94), 1. Vecseri Dorina (96). 50 m férfi mellúszás: 1. Mordvincev Sándor (felnőtt), 1. Hegedűs Bence (94), 2. Dancza János (93), 2. Pellei Frank (96). 50 m női mellúszás: 1. Csák Anikó (94), 2. Mizere Flóra (94), 3. Juhász Nóra (95), 1. Vecseri Dorina (96), 3. Horvát Árnika (97), 2. Skorka Odett (94). 100 m férfi gyors: 1. Mordvincev Sándor (felnőtt), 3. Őze Péter (felnőtt), 2. Hegedűs Bence (94). 100 m női gyors: 1. Kurucz Anikó (felnőtt), 2. Polyák Edina (felnőtt), 3. Molnár Gyöngyi (felnőtt), 1. Mizere Flóra (9s4), 3. Csák Anikó (94), 1. Tihanyai Fanni (96), 2. Vecseri Dorina (96). 50 m leány gyors: 3. Lekrinszki Gina (98), 2. Skorka Odett (99).

 


 

Emlékverseny
 

2006. október 6.


Igazi szép, őszi időben rendeze meg harmadik alkalommal országos szenior úszóversenyét a Csongrádi Senior Úszó és Szabadidősport Egyesület. Az egyesületek közül a legjobban a Szentesi Delfin ESC versenyzői szerepeltek, így hazavihették a szervezők által felajánlott kupát. A verseny legeredményesebb férfi versenyzője Cseuz László, női versenyzője pedig Becsák Jánosné volt. A jutalmuk szintén egy-egy kupa volt. A Csongrádi József úszóedző emlékére kiírt 200 méteres vegyesúszás nyertese Pólyáné Téli Éva lett, aki különdíjat kapott.

Eredmények: Becsák Jánosné: 50 mell, 100 gyors, 200 vegyes, 400 gyors, 50 hát, 100 mell, 50 gyors 1. Cseuz László: 50 pille, 50 mell, 200 vegyes, 100 pille, 100 mell, 50 gyors 1. Bihari János: 50 mel, 50 pille, 50 gyors, 50 hát, 100 gyors, 100 pille 1. Pólyáné Téli Éva: 50 pille, 100 pille, 50 mell, 100 mell 50 gyors, 200 vegyes 1. Kovács Imréné: 100 hát, 50 hát, 100 gyors, 50 mell, 100 mell, 50 gyors 1. Melkuhn Dezső: 50 pille, 100 hát, 200 vegyes, 400 gyors, 100 pille 1. Bocskay Zsófia: 50 pille, 100 pille, 100 gyors, 400 gyors, 200 vegyes 1. Varga Kis Kata: 50 mell, 50 hát, 100 mell 1. Barakonyi Judit: 50 mell, 100 mell 1. dr. Bakacsi Gyula: 100 mell 1. Bodnár Istvánné: 50 gyors 1. dr. Kanyó Ádám: 50 hát 1.

4x50 férfi gyorsváltó: V. kcs. 1. Szentes (Ladóczki, dr. Kanyó, Kancsó, dr. Bakacsi), IV. kcs 2. Szentes (Melkuhn, Cseuz, Bihari, Pólya).

4x50 női gyorsváltó: VI. kcs 1. Szentes (Kovácsné, Becsákné, Ferkéné, Bocskay).

4x50 férfi vegyes váltó: IV. kcs 1. Szentes (Cseuz, Melkuhn, Zenke, Petz), V. kcs 1. Szentes (Bihari, Kancsó, dr. Bakacsi, dr. Kanyó).

4x50 női vegyes váltó: III. kcs 1. Szentes (Barakonyi, Téli, Varga Kis, Bólyai), V. kcs 1. Szentes (Becsákné, Ferkéné, Bocskay, Bodnárné).

Családi váltó: 1. Szentes (Pólya, Barakanyi, Czinka Robin).

Pólyáné Téli Éva

 


 

Hazai vereség
 

2006. október 6.


Akik néhány percet késtek a Szentesi Kinizsi - Nagymágocs megyei másodosztályú labdarúgó mérkőzés kezdetéről, azok nem láthatták, hogy már a harmadik percben a hazaiak hálójában táncolt a labda. Egy elrontott átadást követően a vendégek azonnal kihasználták az adódó lehetőséget, és Törőcsik Zoltánék máris szaladhattak az eredmény után.

A félidő közepén tért magához a Kinizsi, amit helyzetek, sőt, három kapufa is jelzett. A gólra a 30. percig kellett várni, Nagy remek lövése után ismét döntetlenre állt a találkozó. Határozottabban kezdte a második játékrészt a Nagymágocs, fölényüket mutatja, hogy a szentesi tizenhatos környékén zajlottak elsősorban az események. A 60. percben egy jobb oldali bevetést követően fejesgóllal vette vissza a vezetést a Nagymágocs, szép számú szurkolótáboruk legnagyobb örömére. A gól érezhetően "megfogta" az ezen a napon amúgy is visszafogottabb teljesítményt nyújtó Kinizsit. Negyed óra múlva mégis a mieink előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám Katona lövése fölé-mellé szállt. Aztán jött a találkozó kulcsmozzanata, hiszen büntetőhöz jutott a Szentes, ám Vass ezúttal laza mozdulattal a felső lécre emelte a labdát. Ha a lövés bemegy, nagyszerű a megmozdulás, így azonban három pontjába került a csapatnak a kihagyott tizenegyes. Kár lenne azonban egyedül Vass Zsolt nyakába varrni a kudarcot, ezúttal mindenki halványabban futballozott a korábban látottakhoz képest. Bozóki Zoltán vezetőedző szerint a vendégek motiváltabbak voltak, jobban akarták a győzelmet. Összességében Bozóki véleménye az, hogy a döntetlen inkább megfelelt volna a játék képének. Szombaton Székkutason játszik a Kinizsi. Vass Zsolt nem lép pályára, és továbbra is kérdéses a sérüléssel bajlódó Páger és Lakatos játéka.

H.V.
(Fotó: Vidovics Ferenc)

 


 

Betörések a Kertvárosban
 

2006. október 6.


A szentesi rendőrkapitányságtól kapott információink szerint hat kertvárosi magánlakásba, kertes házba törtek be az elmúlt héten ismeretlen tettesek. A tolvajok ajtó, ablak befeszítésével jutottak be az épületekbe, ahonnan ékszereket és készpénzt vittek magukkal.

Tolvaj járt egy nagyhegyi ingatlanban is, ahonnan gázpalack, bor és pálinka tűnt el. Büntetőeljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki hétfőn megrongálta édesapja házának ablakait, ajtaját.

Két szentesi férfi - a rendelkezésre álló adatok alapján - három mázsa rezet tulajdonított el, ami korábban kábelként funkcionált. Azt jelenleg szakértők vizsgálják, hogy a réz abból a lineárrendszerből származik-e, amit néhány hete loptak el Szentes határában.

Lopás miatt indult eljárás egy helyi férfi ellen, akire - az eddigi adatok alapján - három kerékpár eltulajdonítása bizonyítható rá.

Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség egy szentesi férfi ellen, aki a munkahelyéről tulajdonította el a rábízott színesfémet. A kár körülbelül 100 ezer forint.

Végül pedig arról, hogy az önkormányzati választások rendőrségi szempontból is békésen zajlottak. A választás rendjének megzavarásáról sem a választási bizottságtól, sem a választópolgároktól nem érkezett bejelentés.

H.V.

 


 

Szilver
 

2006. október 6.


Tiszavasváron rendezték meg a junior II. standard ranglista versenyt: Szabados Péter-Csapi Flóra 3. helyezést ért el.

Ugyanitt klubközi versenyt is rendeztek: D junior II. latin kategóriában Mári Zsolt-Farkas Bettina 1. C felnőtt standard: Szűcs Tamás-Tonnes Nelli 2. C felnőtt latin: Szűcs Tamás-Tonnes Neli 5.

A Pozsonyban rendezett táncversenyen Püspöki Dávid-Markó Ágnes felnőtt standard, illetve felnőtt latin kategóriában 3. helyezést ért el.

A Belgrádban rendezett IDSF open standard versenyen László Csaba-Szögi Szilvia 4. helyezést ért el.

A Kisteleken IDSF open versenyen junior II. standard kategóriában Szabados Péter-Csapi Flóra 5., a Mezőkövesden D junior II. latin: Mári Zsolt-Farkas Bettina 1. C junior II. standard: Sándor József- Bacsa Dorina 1. C junior II. latin: Mári Zsolt-Farkas Bettina 3. C felnőtt standard: Koncsek Bálint-Zsapka Andrea 2. Szűcs Tamás- Tonnes Nelli 3. C felnőtt latin: Koncsek Bálint-Zsapka Andrea 2. Szűcs Tamás-Tonnes Nelli 4. B ifj. standard: Schwartz Péter -Zsiros Gabriella 1. B ifj. latin: Schwartz Péter-Zsiros Gabriella 1. Sándor József-Bacsa Dorina 3. B felnőtt standard: Bacsa Tamás-Deák Csilla 4. B felnőtt latin: Bacsa Tamás-Deák Csilla 2. A felnőtt latin: Bacsa Tamás-Deák Csilla 2.

Felkészítő tánctanár:
Szatmári-Nagy Szilvia

 


 

Aknát találtak
 

2006. október 6.


Aknagránátot találtak szerdán délelőtt a Somogyi Béla utca 37. számú ház előtt a csatornázási munkák végeztével. A munkások azonnal értesítették a tűzszerészeket, akik nekiláttak a lőszer vizsgálatához. Száz méteres körzetben mindenkit kitelepítettek és lezárták a környéket. A szakemberek az aknát először a laktanyába szállították, majd a volt repülőtéren semmisítették meg. A Somogyi B. utcában néhány óra múlva helyreállt a rend.

(Forrás: Rádió Szentes)

 


 

Családi események
 

2006. október 6.


Született:
Rekettyés László és Budai Tímeának (Szent Imre h. u. 5.) Diána, Sáfár Zsolt György és Molnár Ildikónak (Táncsics M. u. 12.) Adél, Pap József és Gyenes Katalinnak (Csongrád,Bihari J. u. 65.) József, Lantos Attila és Tóth Klárának (Csongrád, Damjanich u. 9.) Marcell Attila, Trungel László és Csatlós Elvíra Veronikának (Csongrád, Gyulai P. u. 7.) Hanna nevű gyermeke.

Házasságot kötött:
Szőke-Török Gábor (Kisér u. 134.) és Brezovai Anikó (Kossuth u. 19.), Jegyes-Molnár Béla (Kiskunmajsa, Szabadkai út 68.) és Hajdú Krisztina (Darvas J. u. 4.).

Elhunyt:
Jelenfi Lajosné Tvergyák Ilona (Somogyi B. u. 28.), Kovács Ferenc (Bálint u. 21/A), Fekete András (Mikecz u. 17.), Czakó István (Vecseri u. 68.), Czakó Pál (Zalota 25.), Takács Imre (Nagyhegy 404.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz