<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. október 6.

 
Baconos burgonyaleves

Elkészítése:
A kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben vajpuhára főzzük zellerrel, apróra vágott hagymával és egy kevés kockára vágott baconnal. Miután az alapanyagok íze harmonikusan összefőtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd besűrítjük egy kis rántással. Tejszín és tejföl hozzáadásával friss zamatot adunk neki. Tálaláskor egy kevés vágott zellerzölddel szórjuk meg a tetejét.

Nyúlragu burgonyával


Hozzávalók 4 személyre:
4 nyúlcomb, 40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg zöldborsó, 4 evőkanál olaj, őrölt bors, só.

Elkészítése:
A nyúlcombokat vágjuk kisebb darabokra, sózzuk meg, majd olajban süssük pirosra. Szórjuk bele az apróra vágott hagymát és pirítsuk tovább. Annyi vizet öntsünk alá, amennyi éppen ellepi és sózzuk, borsozzuk meg. Fedővel letakarva pároljuk félpuhára, majd tegyük hozzá a zöldborsót és a nagyobb darabokra vágott burgonyát. Együtt pároljuk tovább, majd amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, forrón kínáljuk.

Szilvás lepény


Elkészítése:
Fél kiló lisztet elmorzsolunk egy tojássárgájával és 3 deci langyos tejben felfuttatott élesztővel. Addig gyúrjuk, míg könnyű fogású tésztát kapunk. Közben langyos tejjel szaporítjuk. Alaposan beledolgozunk 10 dkg olvasztott margarint, majd kelni hagyjuk. Kizsírozott zománcos tepsibe símítjuk és kb. kisujjnyi vastagon, sűrűn telerakjuk kimagozott, félbevágott szilvával, megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Hideg sütőbe tesszük és lassan melegítve a sütőt, hagyjuk, hogy a tészta tovább keljen. Mérsékelt tűzön megsütjük, megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.


<<< Vissza