XXXV. évfolyam 48. szám

Miniszteri avató
A kutatóállomás új feladatai

2004. december 3.


Agrárinnovációs és minőségellenőrző központot adott át dr. Németh Imre földművelődésügyi - és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön az egykori zöldségkutató állomáson. A megújult kutatóállomás az országban az első önellenőrző rendszerével nem csak Csongrád megye, de a dél-alföldi régió minőségbiztosítási igényeit is kielégíti.


Bővebben


 

Sportközpont rehabilitációval
 

2004. december 3.


Az üzlet és a sport találkozása. Ekképpen jellemezte Bocskay István az általa (is) nagyszerűnek nevezett projektet, melyet Brezovai Sándor ismert sportember, vállalkozó kíván megvalósítani Szentesen. Az Ady Endre utca 27. szám alatti volt SZTK - épületről van szó. Ismeretes, az önkormányzat pályázatot írt ki a hasznosítására, az idő tájt sikertelenül. Most úgy néz ki, végre benépesülhet az épület.


Bővebben


 

Félidőben...
A városközpont gondjai, örömei

2004. december 3.


Sorozatunk első részében az egyéni körzetek települési képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Móra József, az 1. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.


Bővebben


 

Új parancsnok a tűzoltóság élén
 

2004. december 3.


Képünkön: Koszt György a dísztőrrel

A Szentes Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Koszt György alezredes beosztásából december 30. napjával - nyugállományba helyezés miatt - felmentését kérte. A parancsnoki beosztás betöltésére kiírt pályázatra ketten adták be pályamunkájukat, mindketten a helyi tűzoltóság dolgozói. A képviselő-testület november 26-ai ülésén - az illetékes megyei tűzoltóparancsnok véleményét kikérve - Kajtár István tűzoltó őrnagy pályázatát fogadta el. Kinevezése 2005. január 1-jétől határozatlan időre szól.

Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter Koszt Györgynek eredményes munkássága elismeréséül - nyugállományba vonulása alkalmából - emléktárgyat adományozott. A dísztőrt dr. Szöllősi Sándor tűzoltó ezredes főtanácsos, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át.

 


 

"Legyünk hát jobbak!"
 

2004. december 3.


Jeles költőnk, Juhász Gyula szavalta még a múlt század elején, hogy " Szép Tündérország támad föl szívemben /Ilyenkor decemberben. /A szeretetnek csillagára nézek, /Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet/ Ilyenkor decemberben..."


Bővebben


 

Bodonyi Sándor (1760-1762)
VIII. századi szentesi plébánosok (II.)

2004. december 3.


Képünkön: Az 1761. évi egyházlátogatás jegyzőkönyvének eleje

1760 májusában az első plébános, Pruszkay Sámuel Vácra költözött. Ezek után mintegy négy hónapig Sebok Balthazár ferencrendi szerzetes, plébániai kormányzó látta el a szentesi katolikusok lelki gondozását.


Bővebben


 

Foodapest 2004
 

2004. december 3.


Képünkön: Az Árpád Agrár Rt. standján
Fotó : Vidovics Ferenc


A 7. Nemzetközi élelmiszer, ital és élelmiszer-gépipari szakkiállítást november 23-án nyitotta meg kapuját Budapesten a Hungexpo kiállítási területen.

A 18.500 négyzetméteren 770 cég képviseltette magát, amelyek közül 399 kiállító élelmiszeripari termékekkel rukkolt elő. A nemzetközi kiállítás közel 400 élelmiszeripari vállalkozása között négy szentesi központú vagy érdekeltségű cég volt megtalálható. A Hungerit Rt. az őszi reklámkampánynak megfelelően készült, amelynek vezérterméke a szeletelt DELKO paprikás pulykamell, mely a 11 tagú továbbfeldolgozott, szeletelt termékcsalád tagja. A kampány célja volt az új csomagolású szeletelt termékek bemutatása.

A Herba Hungary Rt. a reform-élelmiszeri termékek forgalmazásáról ismert Szentesen.

A harmadik és egyben a negyedik kiállító (Árpád Agrár Rt. és a Délalföldi Kertészek Szövetkezete) közös standdal mutatkozott be.

Az Árpád Agrár Rt. termálvízfűtésre alapozott kertészetük az ország legnagyobb egybefüggő üvegházi és fóliás kertészeteként ismert. 14 termálkút vizével fűtött 23 ha üvegházi felületen, 23 ha fűtött, 40 ha fűtés nélküli fóliasátorban és 50 ha szabadföldi területen állítanak elő elsődlegesen friss fogyasztásra étkezési paprikafajtákat, paradicsomot, uborkát, kápsztaféléket, kínai kelt.

 


 

Gondolatok
 

2004. december 3.


Akarsz - e játszani velem? Próbáljuk meg! Én egy tükröt tartok eléd, te belenézel és gondolsz valamit. A tükör rövid szó : " zsidó". Most te következel. Amit gondolsz, kimondod, vagy nem? Mindegy. Amit gondolsz, az vall: rád vagy ellened.

Keresztény vagy? Ha igen, akkor tudod, mit vár el tőled a te Istened. Úgy gondolod, hogy Isten azt akarja tőled, hogy higgy benne. Én azt mondom: Nem! A hit neki kevés. Isten azt várja tőled, hogy szeresd Őt és felebarátodat!

Jézus feltámadása után három kérdést intézett Péterhez. Egyszer sem azt kérdezte tőle, hogy hisz-e Benne, hanem háromszor egymás után ezt " Szeretsz-e engem" Te mit mondanál neki? Másként kérdezlek: te mit mondhatnál neki?

Ma divat lett az, hogy az emberek kereszténynek mondják magukat. Tudod, ki igazán az? Az, aki tőle jobbra és a balra álló embertársát szereti. Aki csak a szájával teszi, az rosszul számító farizeus. Isten azt nézi, ami a szívben van.

Az egyház Isten tulajdona. Sem eladni, sem bérbe adni nem szabad. Senki sem szolgálhat két Úrnak. A templom Isten háza. Csak az övé.

Dr. Imre Ernő

 


 

Közös dolgaink...
Szegvár - Szentes

2004. december 3.


A címben megjelölt sorozat beindításával egy időben a szegvári születések, házasságkötések és halálesetek közlését is elkezdte a Szentesi Élet. Az eredmény negatív. Öt szám áttekintése alapján megállapítható, hogy három örvendetes esemény, a születések mellett, hét szomorú eseményről, halálesetről volt módunk hírt adni.


Bővebben


 

Az egészségügy helyzete
Közmeghallgatás felhangokkal

2004. december 3.


A múlt heti képviselő-testületi ülést közmeghallgatás előzte meg. Először dr. Csíky László orvos-szobrász kért szót. Elmondta, hogy 1967 óta él Szentesen, de erdélyi származású. Hallgatóságát arra kérte, hogy december 5-én menjenek el a népszavazásra. Úgy véli, az emberek becsületére kell bízni a döntést, mindenki mint lelkiismeretes magyar szavazzon. Szirbik Imre arra kérte a jelenlévőket, hogy ne a választásról fejtsék ki a véleményüket, hanem a város ügyeiről


Bővebben


 

A hangsúly az egyéni fejlesztésen van
Akikhez más út vezet

2004. december 3.


A Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthont 1994 januárjában adták át. Több helyről kerültek ide a gyermekek és a felnőttek. Elsőként az akkor még diákotthonnak nevezett részt vette át a megyei irányítású leánynevelő otthon. Februárban költözött be a, korábban kisegítő iskolának nevezett intézményegység, majd nyáron, a Csongrádon megszüntetett fiú nevelőotthonból átkerültek az állami gondozottak. Innentől kezdve koedukálttá vált a nevelőotthon utódjaként működő diákotthoni rész.


Bővebben


 

Egy könyvfórum margójára
 

2004. december 3.


Szerencsésnek nevezhetjük magunkat, akik részt vehettünk október végén a Pedagógus Szakszervezet megyei tagozat (Csongrád-Szentes-Makó) nyugdíjas klubjainak könyvismertető fórumán Szentesen.

A szerző Kárpáti Sándor a szintén nyugdíjas pedagógus közíró jelenlétében és közreműködésével került bemutatásra, véleménycserére az Ezüsthajú nemzedék - Az időskor életvilága című írása (Szenior Könyvek, Győr 2004.)


Bővebben


 

Munka egy évre
 

2004. december 3.


Megtartották az első tájékoztatót a "Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen" című program résztvevőinek. A polgármesteri hivatal díszterme megtelt a jelentkezőkkel: mintegy háromszázan adták be pályázatukat a munkahely - teremtést kitűző programra.


Bővebben


 

Véradókat köszöntöttek
A legnemesebb humánus cselekedet

2004. december 3.


Képünkön: Nemes Sándor

Nagyon sok betegnek nem lenne esélye a gyógyulásra, arra, hogy új életet kezdhessen, ha nem lennének emberek, akik önzetlenül nyújtják karjukat véradásra. A véradók évente egy alkalommal kiléphetnek a névtelenségből.


Bővebben


 

Bubik István 1958-2004
 

2004. december 3.


Néhány történettel búcsúzunk, amelyeket Ő és mi - Ő és én tudunk.

Mostmár csak mi emlékezünk. Rá és Róla.

Szentesen az első jótékonysági gálát a Nevelési Tanácsadó munkatársaiként mi szerveztük.


Bővebben


 

Megválaszolt kérdések a szülők klubjában
 

2004. december 3.


A Szülők klubja nevet viselő programsorozat háziasszonyai Molnárné Szabó Csilla és Gergely Józsefné óvónők, az Árpád utcai óvoda pedagógusai. Több évtizedes szakmai munkát követően azt tapasztalják, hogy rohanó világunkban szükség van egy fórumra, ahol a szülők előadások keretében válaszokat kaphatnak, gyermekük nevelésében felmerülő kérdéseikre. Az óvónők mellett meghívott szakemberek segítségével kereshetik a legmegfelelőbb megoldást a napi élethelyzetekben gyermekeik irányításához.


Bővebben


 

Torta - tűzijátékkal, sztárvendég az oviban
Születésnapot ünnepeltek

2004. december 3.


Harmincadik születésnapját ünnepelte a napokban a Bocskai utcai óvoda. A városközpont egyik csendes kis zugában található családias kis épületben jelenleg két vegyes csoport működik négy óvónővel és három dajkanénivel.


Bővebben


 

Fojtogatás a pályaudvaron
 

2004. december 3.


Önbíráskodás miatt indult eljárás egy helybéli férfi ellen, aki megjelent volt felesége munkahelyén, ahol bántalmazta az asszonyt, és követelte a közösen megszerzett vagyonból a ráeső részt. A balhé után elvitte a nő pénztárcáját a benne lévő iratokkal együtt.

Négy birkát tulajdonított el két férfi hétfőre virradóra egy magyartési ingatlanról. Sokáig nem örülhettek a szerzeményüknek, mert a csongrádi járőrök igazoltatták őket. A szentesi kollégák előtt nem ismeretlen a két elkövető, akik közül az egyik ellen jármű önkényes elvétele miatt is vizsgálat indult. A tolvaj ugyanis úgy vitt el a birkák elszállításához szükséges gépkocsit, hogy annak tulajdonosa nem tudott a dologról.

Vizsgálat indult egy szegvári nő ellen, aki a hétvégén az egyik ottani szórakozóhelyen keveredett konfliktusba egy másik hölggyel. A nő nekitámadt ellenfelének, majd megtépte a haját. A balhé körülményeit jelenleg is próbálják tisztázni a nyomozók.

A szentesi buszpályaudvaron fojtogatta meg egy fiatalember néhány napja. A tettes ellen aki megtámadta áldozatát, garázdaság miatt indult eljárás.

Két férfi 23-én éjjel megjelent egy szentesi italboltban, ahol egy ún. " viperával" bántalmazták a pultost, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A verőlegények ellen súlyos testi sértés miatt nyomoznak a rendőrök.

Hering Viktor

 


 

A bűnözők is "várják" az ünnepeket
 

2004. december 3.


Az ünnepek közeledtével a rendőrkapitányság munkatársai arra kérik a vásárlókat, hogy figyeljenek oda a megvásárolt termékekre, a blokkot, számlákat a későbbi esteleges reklamációk miatt őrizzék meg. A karácsonyi izzósorokon keressék a KERMI engedélyt, mert városunkban is előfordult, hogy áramütés ért valakit csak azért, mert a lámpasor nem felelt meg a biztonsági előírásoknak. Fokozottan figyeljenek oda a vásárlók a piacokon beszerzett műszaki cikkek minőségére, mert könnyen előfordulhat, hogy nem olyan árut kap a vevő, mint amilyenre számít.

A megvásárolt ajándékokat senki ne hagyja kerékpáron, autók utasterében még néhány percre sem őrizet nélkül, mert a tolvajok egy pillanat alatt megfoszthatnak értékeinktől.

A bankjegyek valódiságára sem árt odafigyelni, no meg persze a pénzváltásokra, mely során könnyen átverhetik az embert.

A rendőrség szakemberei felhívják a nyugdíjasok figyelmét, hogy az önkormányzat senkinek nem visz a lakásába mikuláscsomagot, és senkit sem küld ez ügyben a lakókhoz. Néhány napja egy idős nénitől vittek el így a tolvajok 110 ezer forintot.

Karácsonykor és főleg szilveszterkor sokan töltik az ünnepeket távol a lakásuktól, házuktól. Érdemes ilyenkor az ingatlanokat őriztetni, mert a tolvajok kifejezetten szeretik ezeket az alkalmakat megragadni arra, hogy az üres lakást kifosszák. Az általuk okozott kár, pedig sokszor magasabb, mint amennyit az őrzésre kellene fordítani.

H.V.

 


 

Tóni bácsi konyhája
 

2004. december 3.


  • Kukoricaleves
  • Kalocsai borjúborda


Bővebben


 

Gála a szegény gyermekekért
 

2004. december 3.


November utolsó hétvégéjén a Tóth József Színházban jótékonysági gálaműsort rendeztek a szentesi szegény gyermekekért, hatodik alkalommal. Az est háziasszonya Ollai Istvánné független képviselő, a szociális és egészségügyi bizottság tagja volt.


Bővebben


 

Az ősz meccse következik
 

2004. december 3.


Magabiztos, felszabadult játékot kért a csapatától Kozák László az egy héttel ezelőtti Kecskemét elleni bajnokin. A Szentesi VK női vízilabda gárdája eleget is tett eme óhajnak, 16 - 4-re nyert a Villanó Fókák otthonában. A vezetőedző elmondása szerint játékban abszolút a pozitív irányba mozdult el a csapat, egyre jobban megértették egymást a játékosok a medencében. Jó elmozgatások, kidolgozott akciók végén szerezték meg a gólokat, végre az történt a mérkőzésen, amelyeket az edzéseken is gyakoroltak. Kell is a jó forma, hiszen szombaton talán az ősz mérkőzésének is nevezhető rangadó vár Szremkó Krisztáékra, amikor is a Dunaújvárosi Főiskola csapata érkezik Szentesre. A feladat mindamellett roppant nehéz, hiszen a bajnok közel négy éve nem talál legyőzőre hazai vizeken, ráadásul a válogatott gerincét a főiskolások alkotják.

Kozák László véleménye az, hogy a 11-8-ra elveszített újvárosi mérkőzés meglehetősen szélsőséges találkozó volt októberben. Azóta csapata már számos bajnokit lejátszott, volt idő az összeszokásra, így remélhetőleg még jobban meg tudják majd szorítani az ellenfelüket. Fizikálisan nem lesz gond a csapattal, elsősorban az átlövések eredményességén múlik majd a siker. Éppen ezért az edzéseken a lövőhelyzetek kialakítására helyezték a hangsúlyt, valamint az átlövések blokkolására. Kozák edző azt kérte a lányoktól, hogy idegeskedés nélkül, az edzéseken gyakoroltakat alkalmazva, bátran játszanak a 16 óra 30-kor kezdődő mérkőzésen.

Közvetlenül a női mérkőzés után 18 órakor a Legrand - Szentesi VK férfi csapata is medencébe száll, mégpedig az Újpest ellen. Vidumanszky László fiai egy nappal korábban Egerben vendégeskednek, ahol minden bizonnyal nehéz négy negyed vár Berki Andrásékra.

HV

 


 

Az utolsó hazai fellépés
 

2004. december 3.


Miskolcra utazott, és 3-0-ás vereséget szenvedett hétfőn este a Legrand - Szentes G.B.S.C. csapata a futsal NB I legutóbbi fordulójában. A miskolciak eddig nem jeleskedtek a bajnokságban, most azonban gyakorlatilag simán tartották otthon a bajnoki pontokat. A Legrand - korábbi mérkőzésekhez hasonlóan - most is büntetőt hibázott, és a játékban is lényegesen gyengébb teljesítményt nyújtott, mint a Rubeola ellen. A csapatból sérülés és eltiltás miatt többen hiányoztak, így nem léphetett pályára Koncz, Szarvas, Tóth-Kovács és Szabó Árpád sem. A hazaiak ezzel a sikerükkel pontszámban is beérték a jelenleg nyolcadik helyen álló Szentest.

A csapatra hétfőn este 19 órakor egy olyan mérkőzés vár, amit illene megnyerni, hiszen Siklós a bennmaradás szempontjából az egyik nagy vetélytársa a Legrandnak. Ez lesz az utolsó előtti forduló, az idény záró mérkőzésén a fővárosba látogat a gárda, ekkor az Aramissal mérkőznek Tóth Csabáék.

H.V.

 


 

Szabadidős versenyek
 

2004. december 3.


A Szentesi Szabadidős Sportklub által szervezett versenyek eredményei.

Légfegyveres lövészet. Férfiak: 1. Doktor József 169 kör; 2. Pusztai Péter Pál 147; 3. Sutus József 145. Nők: 1 Négyesi Lászlóné 161; 2. Fenyvesi Magdolna 132. Serdülő: 1. Szél Bence.

Sakk. Felnőttek: 1 Dr. Makai Andor, 2. Kibicher László, 3. Lantos István. Gyermek: 1. Koplándi Tamás, 2. Sinka Bernadett, 3. Koplándi Péter.

 


 

Székesfehérvári éremeső
 

2004. december 3.


Magyarországon csak Székesfehérváron rendeznek összetett versenyt, ahol 3 illetve 4 számban nyújtott teljesítmény alapján rangsorolják a versenyzőket, s ez alapján kapnak érmet az első három helyen végzettek. Az egyes számokban 1-3 helyezést elért versenyzők oklevelet vehettek át a rendezőktől.

A Szentesi Delfin ESC versenyzői novemberben az összetett sprintbajnoksgon jártak.

Eredmény: 3 szám /hát, mell, gyors/ Kovács Imréné 1. Dr. Bakacsi Gyula 1 Melkuhn Dezső 2. Bodnár Istvánné 2. Ferke Gáborné 3. Szakács Ernő 3.

4 szám / pilla, hát, mell, gyors/ Tar János 1. Pólyáné Téli Éva 1. Becsák Jánosné 1. Zombori Ákos 2. Cseuz László 2. Gera Sándor 2.

Tari János : 50 pille, 50mell, 50 hát, 50 gyors 1. Becsák Jánosné: 50 pille, 50 mell, 50 hát 1, 50 gyors 2. Pólyáné Téli Éva : 50 mell, 50 pille, 50 gyors 1, 50 hát 3. Kovács Imréné : 50 mell, 50 hát, 50 gyors 1, Dr Bakacsi Gyula : 50 mell, 50 hát, 50 gyors 1. Cseuz Lászó : 50 pille, 50 mell, 50 gyors 2. 50 hát 3. Zombori Ákos : 50 pille, 50 gyors 2. 50 mell, 50 hát 3. Gera Sándor : 50 hát, 50 pille 2. 50 gyors 3.

50 m férfi gyorsváltó III. kcs: 2. Szentes / Melkuhn, Cseuz, Gera, Szakács/

4x50 m női gyorsváltó V. kcs 1. Szentes /Becsákné, Ferkéné, Bodnárné, Kovácsné/

Pólyáné Téli Éva

 


 

Latin táncban elsők
 

2004. december 3.


Soltvadkerten rendezték meg az V. TRIMÜK-kupát. A november 21-ei versenyen a Szilver TSE táncosai sikerrel szerepeltek. Eredményeik.

Az E junior II. standard táncban a Schwartz Péter-Zsíros Gabriella páros első helyen végzett. C junor II. latin táncok versenyében Török László és Csapi Flóra szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. Felkészítő tanár Szatmári-Nagy Szilvia.

 


 

Fradi is az ellenfelek között
 

2004. december 3.


Elkészült a felsőház középdöntőjének négyes csoport kialakítása. Az előzőekhez hasonlóan a négy közé jutásért minden színhelyen körmérkőzést játszanak a csapatok, s a csoportok első két helyezettje kerül a legjobb négy csapat közé. A szentesi futsal klub lányai, asszonyai a következő ellenfelekkel küzdenek a továbbjutásért. Ferencváros ( edző : Hevesi Tamás), Budapest Univerzum és Szeged. A másik ágon pedig : Székesfehérvár, Gyula, Pécs, Szekszárd.

A Kurca pari lányok ismét "belehúztak", nagyon erős csoportba kerültek, de az alapszakaszban látott szentesi teljesítmény bizakodásra ad okot.

DVZ

 


 

Felújított rendelő
 

2004. december 3.


Az önkormányzat beruházásában megvalósult a Klauzál utca 6. szám alatti orvosi rendelők, valamint az épületegyüttes teljes homlokzat felújítása. Ezzel együtt elkészült a térburkolat rekonstrukciója. A felújítás eredményeként kialakításra került egy új családi- és sportorvosi rendelő, az épület betegváró részén egy mozgássérültek által is használható szociális helyiség. Megtörtént az egész épület akadálymentesítése. A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan megújult a Klauzál tér teljes útburkolata is.


Bővebben


 

Két nap öt arany
 

2004. december 3.


A szentesi Pollák DSE dzsúdósai november 27-én diák C osztályos egyéni bajnokságon vettek részt Miskolcon. Eredmények: lány -40 kg 1. Kalydy Patrícia (Koszta J. Ált. Isk. Testnevelő Tarr Piroska, edző Ballér Barbara és Kalydy Zoltán). Fiú -50 kg 7. Móró Kristóf (Szent Erzsébet Kat. Ált. Isk. testnevelő Czakó Erika).

Másnap a gödöllői Nagy László emlékversenyen szintén jól szerepeltek a szentesiek. Eredmények: gyermek lány: -36 kg Kürti Varinia, fiú - 33 kg 5. Gila Ádám, + 42 kg 1. Valkai Béla, diák C lány: -40 kg Kalydy Patrícia, diák B fiú: -38 kg 3. Korim Bence, -45 kg 1. Őri József, diák A fiú -38kg: 2. Jankó Szilárd, serdülő lány: -52 kg 1. Korim Anett, fiú: -50kg 2. Stiak Tamás

 


 

A karácsonyfa ápolása
 

2004. december 3.


A töves fenyőfa új ökológiai alternatíva, mely hozzájárulhat saját környezetünk védelméhez.

Optimális esetben a fa magassága 150-180 cm. Ennél magasabb fát már nem érdemes vásárolni, mivel kicsi az esélye a túléléshez. A dél-alföldi klímát az ezüstfenyők és a feketefenyők tűrik legjobban. Ajánlatos ezekből a fajtákból választani földlabdás, vagy konténeres egyedeket annak érdekében, hogy növeljük a kiültetés utáni megmaradás esélyét.


Bővebben


 

Családi események
 

2004. december 3.


Született: Kovács Róbertnek és Lénárt Máriának (Brusznyai stny 9. fsz. 3.) Bianka Fanni, Lakatos Józsefnek és Molnár Rózsának (Szabadság tér 3.) Adrienn, Tóth Tamásnak és Antonjuk Krisztinának (Nyíri köz 2/A.) Levente, Varga Viktornak és Túri Erikának (Hunyadi J. u. 2.) Adél, Csákó Zoltánnak és Harkai Erzsébetnek (Brusznyai stny 10.B) Zoltán, Juhász Norbert Lászlónak és Faragó Szilviának (Csongrád, Darányi u. 29.) Nelli, Johanna, Szenczi Sándornak és Korcsik Máriának (Szegvár, Kontra u. 27.) Anna, Bori Andrásnak és dr. Závogyi Zsuzsannának (Csongrád, Tulipán u.1.) Zsuzsanna, Szűcs Zoltánnak és Ábrahám Máriának (Szegvár, Régiposta u. 53.) Ábel Mózes, Fássy Istvánnak és Major Évának (Csongrád, Percel M. u. 1.) Milán István, Váczi Csabának és Bónus Katalinnak (Szegvár, Kossuth tér 3.) Zsófia nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Szabics Tamás (Csongrád, Tanya 450.) és Czakó Ivett (Nagyörvény u. 56.), Tarnóczi József (Hékéd 10.) és Janó Éva (Szegvár, Szabadság tér 2.), Szakál István ( Horváth telep 7.) és Pataki Margit ( Horváth telep 7.)

Elhunyt: Kálmán Jánosné Szeles Erzsébet (Apponyi tér F.), Sebestyén Ferenc (Nyár u.1.), Tar Gallusz (Brusznyai stny 3.), Fábián Nagy Bálint (Deák F. u. 23.), dr. Dedek Józsefné Pusztai Anna Veronika (Kiss B. u. 8.), Molnár István Jánosné Labancz Eszter (Bercsényi u. 148.), Sipos Mihályné Kotvics-Varga Julianna (Vécsey K. u. 27.), Szűcs Istvánné Gál Julianna (Orgona u. 16.), Szaniszló József (Soós u. 7.),Nyári Vilmos (Csongrád, Hársfa u. 140.), Mihály Ferenc, Csongrád, Pusztaszeri u. 56.)