<<< Vissza

Torta - tűzijátékkal, sztárvendég az oviban
Születésnapot ünnepeltek

2004. december 3.

 
Harmincadik születésnapját ünnepelte a napokban a Bocskai utcai óvoda. A városközpont egyik csendes kis zugában található családias kis épületben jelenleg két vegyes csoport működik négy óvónővel és három dajkanénivel.

A két részből álló program egyik része szakmai előadásokból állt, melynek vendége volt Pethő Ágnes, az Oktatási Minisztérium főtanácsosa. Közösen vitatták meg a magyar óvodák jelenét és jövőjét a megjelent nevelők és pedagógusok és fontos információkkal lettek gazdagabbak. Az egyik legfontosabb, hogy minden óvodai nevelőben kialakuljon az a szemlélet, hogy az óvodában nem végezhetnek az iskolákhoz hasonló nevelést. Hagyni kell a gyermekeket játszani és folyamatosan felfedezni a körülöttük lévő világot. Emellett pedig a nevelőknek tiszteletben kell tartaniuk a gyermekek érdekeit. Hiszen nekik is vannak jogaik. A szakmai beszélgetés után előadások hangzottak el az integrált nevelésről Borbás Gabriella logopédus -gyógypedagógus beszélt, majd pedig Palástiné Kunos Marianna óvónő a roma kolónián élő gyerekek nevelésének sajátosságairól tartott előadást.

A gyermekeknek az ünnepséget a csütörtöki nap jelentette. A programok délelőtt kilenc órakor kezdődtek. Az igazi születésnaphoz híven természetesen volt torta - tűzijátékkal, és gyerekpezsgő is. Még sztárvendéget is hívtak az oviba. A Pom - Pom együttes szórakoztatta a kicsiket és a nagyobbakat is. A gyerekek is készültek az eseményre, bábjátékot adtak elő a szülőknek és társaiknak. A nap további részében együtt énekeltek és játszottak.

A születésnapra meghívták az óvoda régi dolgozóit is. Azokat a nevelőket, akik már akkor is itt voltak amikor megnyílt az óvoda. Bandula Mihánynét, Hlavács Jánosnét, Gábor Katalint, Palástiné Kunos Mariannt és Horváth Sándornét. Köszöntötték az óvodai körzet vezetőjét: Garai Ferencnét, akit a gyermekek ajándékoztak meg egy általuk készített szalvétaképpel.

A gyermekeknek rengeteg programot szerveznek, amelyekbe sokszor bevonják a szülőket is. Jó a kapcsolat a szülők és a nevelők között. Ezt bizonyítja az is, hogy nyáron együtt festették ki az épületet.

Az óvodának nem ez volt az idei utolsó rendezvénye, és nem is az első. Szeptemberben külföldi vendégeknek Kodály módszertani bemutatót tartottak, és még ebben a hónapban, hagyományosan megrendezték a Hugyecz Elíz tiszteletére elindított felolvasóestet is. December 6-án délelőtt és este Mikulás napi műsort rendeznek, amikor vendégül látják az óvodában a Télapót is.

Végül, de persze nem utolsó sorban meg kell említeni az óvodai dolgozók nevét, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a születésnap : Sáfárné Gilicze Ildikó, Pusztai Jánosné, Feketéné Moldován Mária, Nagy Gabriella, Kerekes Imréné, Széchenyi Erika, Gulyás Lászlóné.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza