<<< Vissza

Gála a szegény gyermekekért

2004. december 3.

 
November utolsó hétvégéjén a Tóth József Színházban jótékonysági gálaműsort rendeztek a szentesi szegény gyermekekért, hatodik alkalommal. Az est háziasszonya Ollai Istvánné független képviselő, a szociális és egészségügyi bizottság tagja volt. Szirbik Imre, fővédnök megnyitó beszédét azzal kezdte, hogy karácsony közeledtével meggyújtjuk az adventi koszorú első gyertyáját, és közben elgondolkodhatunk, hogy ment-e előbbre a világ az eltelt egy év alatt? A szeretet ünnepén sokszor elég, ha egy mosolyt, egy gesztust ajándékozunk a hozzánk közelállóknak. A szeretet annál több lesz, minél többfelé osztjuk. És készülni is kell az ünnepekre. Ollainé pedig már három hónapja készült az alkalomra.

Az első műsorszámban Faragó Albert zenélt és a csongrádi Samu Andrásné magyar nótákat énekelt. Őket a szegvári Szépöreg Nyugdíjas Klub követte, vegyes táncot mutatott be Bacsa Józsefné vezetésével. Bucsány György nyugalmazott iskolaigazgató minden évben eljön a rendezvényre, idén Móricz Zsigmond: Ágni ángyó elbeszélését adta elő. A Zöldág Mozgáskultúra és Sportegyesület néptánc szakosztályának műsorát Hankó Györgyné tanította be. Az évi 35-40 fellépést lebonyolító Pengető citerazenekar bácskai és Sopron környéki népdalokat pengetett Mélykútiné Németh Kornélia vezetésével. Ezután újra néptáncot láthattunk, csak most a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola előadásában. A harmadik évfolyamos kosztás gyerekek művészeti vezetője Bagi Ferenc volt. A néptánc után szüreti mulatság szórakoztatta a közönséget a Lajtha László Zeneiskola 11 fős gyermek citerazenekarának előadásában. Őket követte a szegvári nyugdíjasklub énekkara, akik népdalokat énekeltek. A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola moderntánccal is készült, amelyet Vass Sándor és Keller Nóra tanított be. A tizedik műsorszámot a Boros Sámuel Szakközépiskola 11/A és 11/C osztályosai mutatták be, kán kánt táncoltak Pádár Zsolt vezetésével. Az est végén a nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és Nyugdíjas klub Juhász Istvánné vezetésével cigánytánccal kedveskedett, őket Dóczi Jusztina tanította be.

Ollai Istvánné utólag minden fellépőnek hálás köszönetét fejezi ki, különösen azoknak, akik más városból, faluból jöttek. Kiemelte a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskolát és vezetőjét, Keller Jánosnét. Köszöni, hogy kölcsönadta a ruhákat a Boros Sámuel iskola diáklányainak, és emellett pénzzel is támogatta a szegény gyerekeket. Keller Nóra tanárnőtől ezúton kér elnézést, amiért nem kapott virágot. Sajnos nem tudta, hogy ő is fellépett a táncosokkal, ezért maradt el a virágátadás.

A képviselő elmondta, hogy tavaly 220 család kapott csomagot, almát, szaloncukrot 2500 forint értékben. Ez 600-700 gyermeket érint. A polgármester is hozzájárult ehhez az összeghez. Idén 292 ezer 500 forintot sikerült összegyűjteni. Pénzt adott a többi között a Hídépítő Kft. Budapest, a Hódút Kft. Hódmezővásárhely, a tűzoltóság, Brezovai Sándor, a gondozási központ, az Árpád Agrár Rt.; a Szentes Városi Szolgáltatótól szaloncukrot, a szegedi Tisza Volántól pedig élelmet kaptak, a Gergely utcai "fabolt", és az Árpád utcai Deka üzlet. Köszönet illeti Kaszanyi Sándor őrnagy úrat, aki minden évben videófelvételt készít az előadásról, hogy az megmaradhasson az utókor számára. Minden adományozó céget és magánembert köszönet illet. A teljes bevételt december 18-án, 14 órakor a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezendő karácsonyi ünnepségen a meghívott rászoruló gyerekek élelmiszer csomaggal történő megajándékozására fordítják.

Majzik Andrea


<<< Vissza