<<< Vissza

Felújított rendelő

2004. december 3.

 
Az önkormányzat beruházásában megvalósult a Klauzál utca 6. szám alatti orvosi rendelők, valamint az épületegyüttes teljes homlokzat felújítása. Ezzel együtt elkészült a térburkolat rekonstrukciója. A felújítás eredményeként kialakításra került egy új családi- és sportorvosi rendelő, az épület betegváró részén egy mozgássérültek által is használható szociális helyiség. Megtörtént az egész épület akadálymentesítése. A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan megújult a Klauzál tér teljes útburkolata is.

- Vegyes használatú épületként tervezték, orvosi rendelő, gyógyszertár, pártszervezet kapott benne helyet. A világ megváltozott, napjaink elvárása, hogy olyan közcélt szolgáljon, a gyógyítást váró emberekét. Néhány évvel ezelőtt egy folyamat kezdődött el, amikor a kertvárosi rendelőt átadtuk. Az elgondolás az volt, hogy helyben legyen az orvos, a gyermekorvos, hozzá egy patika járuljon, hogy teljes legyen a kiszolgálás. Elkészült a rendelő. Ez annyival különb, hogy itt sportorvoslás is folyik. Ha a nemzeti sportváros büszke arra, hogy sportolói szép eredményeket érnek el, ahhoz orvosi háttér is kell. Felgyorsult világunkban biztonsággal sportolhassanak az emberek - mondta Szirbik Imre polgármester az átadó ünnepségen, majd így folytatta:

- Ezen a téren dr. Szabó Ildikó szakvizsgája és a város pénzügyi lehetősége szerencsésen találkozott. Nagyon remélem, néhány hét múlva majd a Vörösmarty utcában, talán jövőre a Zolnay utcában a többi rendelő felújításával folytatódik ez a munka. Hogy a város gyógyulni, egészségét megőrizni akaró polgárai méltó körülmények között találkozhassanak az orvossal. A lépcsőt felvonó szerkezettel láttuk el, mivel a rendelő emeleten van, a nehezen közlekedő, rokkant embereket is szolgálni tudja.

Dr. Szabó Ildikó délelőttönként háziorvos, kedden és csütörtökön délután 4-től este 7 óráig pedig sportolókat fogad. Közel 2 ezer ember ellátása tartozik hozzá. Pluszban 1200-1400 sportolót lát el. Örömmel vette, hogy a város felújította a rendelőt. A működtetés már a mi költségünk, nekünk kellett berendezni - mondja. A betegek, a sportolók is szívesebben lépnek be a szép, tiszta, világos, jól felszerelt rendelőbe.


<<< Vissza