XXXV. évfolyam 21. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Olimpikonok
 

2004. május 28.


Képünkön: Apa és fia a Dr. Papp László Sportcsarnok kiállításán. (Fotó: Vidovics Ferenc)
"Az embernek oda kell figyelnie arra, amit csinál: fél gőzzel nem megy..." (Dr. Papp László)

Ünnepi díszbe öltözött a város 1937. március 29-én. Abból az alkalomból, hogy olimpikonokat fogadott. Lőrincz Márton és Zombori Ödön olimpiai bajnokokat, dr. Papp Lászlót, az 1928-as amszterdami olimpia ezüstérmes birkózóját, a város szülöttét.


Bővebben


 

Pusztulásra ítélve
 

2004. május 28.


Előző számunkban azt írtuk, hogy a Petőfi Szálló ügyében a Szegedi Ítélőtábla május 26-án hirdet ítéletet. Nos, ez megtörtént, s mint hírlik, negyedik eljárásra előröl kezdődik minden. Vagy mégsem?


Bővebben


 

Tanítók, tanárok
 

2004. május 28.


A pedagógus-szakszervezet nyugdíjas csoportja június 2-án, szerdán délelőtt 11 órakor rendezi a pedagógus napi ünnepélyes összejövetelét a Terney Béla Középiskolai Kollégium klubtermében. A rendezvényen a Rákóczi utcai óvoda középső csoportos gyerekei adnak műsort. Az ünnepséget követően a Központi Gyermekélelmezési Konyha biztosít ebédet.


Bővebben


 

Az első veszteséges év után
 

2004. május 28.


Rossz évet zárt a Hungerit Rt. Végig kellett gondolni az előttük álló lehetőségeket, mondja Magyar József elnök-vezérigazgató. Elsősorban azért, hogy az idén másképp rendezzék dolgaikat, és ne ismétlődjön meg a tavalyi év. Amit végül könnyen felejthető esztendőnek tudnak be. Nem ok nélkül, hiszen a cég életében ez volt az első veszteséges év.


Bővebben


 

Bővülő Hunor-kapcsolatok
Makóiak szentesi cégzászló alatt

2004. május 28.


A Hunor CO-OP Részvénytársaság, az elmúlt év végén fogadtatott el a cégbíróságon. A Szentes és Vidéke Áfész tevékenységét, mint jogutód cég viszi tovább. Alig telt el néhány hónap, az rt. máris fontos állomáshoz érkezett. Ami azt jelenti, hogy már nem csak a helyi fogyasztási és értékesítő szövetkezet területén és vonzáskörzetében működik, életébe bekapcsolódott a makói székhelyű Marosmenti Áfész is.


Bővebben


 

Lesz-e magyar pünkösd?
 

2004. május 28.


Ott kezdem, hogy gyerekkoromban minden étkezés után meg kellett csókolnom szüleim kezét. Ez nálunk magától értetődő volt. Mert az ételt anyám főzte, a kenyeret pedig apám kereste meg.
Érdekes, hogy apám kezét nagyobb tisztelettel csókoltam meg. Nem is gondolkodtam azon, hogy miért? Talán mert eresebb volt? Lehet. De ma már tudom - jó későn -, apám halála után egy negyed századdal. Erről teszek most vallomást a közelgő hősök-napja és pünkösd jóvoltából.


Bővebben


 

Avatás a háború előestéjén
 Kilencvenéves templom (II.)

2004. május 28.


A magyaros szecessziós stílusjegyeket hordozó felsőpárti református templom részlettervei 1912 augusztusában elkészültek, s kiírták a pályázatot a kiviteli munkákra. A presbitérium kedvezőtlennek ítélte a beérkezett ajánlatokat, ezért megismételte a pályázati kiírást. Az építési munkákat Oláh Lajos szentesi építőmester és téglagyáros, az asztalos, lakatos, üveges, mázoló és berendezési munkákat pedig Szathmári Pál szentesi asztalosmester nyerte el.


Bővebben


 

Új rádióadó
 

2004. május 28.


Május 30-án, pünkösd vasárnapján kezdi meg adását 20 órában a Magyar Katolikus Rádió. A Petőfi volt középhullámú sávjára kiírt pályázatot elnyerve 7 éves jogosultságot szerzett a Magyar Katolikus Rádió Rt. Először a szolnoki adóállomásról, a 1341 KHz frekvencián kezdi meg a sugárzást, később lép be Lakihegy a 810, és Siófok a 1341 KHz-en.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2004. május 28.


Különös, nem mindennapi születésnapot ünnepel a keresztyén világ: Jézus Krisztus egyházának a születésnapját, az első pünkösd eseményét, amelynek a közeli bekövetkezését Jézus 10 nappal korábban biztosra ígérte és be is teljesítette: jól lehet testben felment a mennybe, Szentlelkében visszajött a Földre s 2000 éve végzi a maga újjászülő, megtérítő, megszentelő és megdicsőítő munkáját. Pünkösdkor áldjuk a Szentháromság Istent, aki Atya, Fiú és Szentlélek.


Bővebben


 

Napok hordaléka
 

2004. május 28.


Az Európa-fesztiválon rendezett felvonuláson a Klauzál Gábor Általános Iskola tanulói jelenítették meg Magyarország értékeit. Jelmezbe öltözve mutatták meg, hogy mit viszünk az unióba. Elöl vitték az Országházat, majd sorban következtek a magyar konyhaművészet, a magyar sport (úszókat, vízilabdázókat, kézilabdásokat és horgászokat is felvonultató) bemutatói, amiből nem maradhatott ki a gyógyturizmus, a mezőgazdaság, a magyar lángelmék találmányai (gyufa, golyóstoll, bűvös kocka ) sem.


Bővebben


 

Hol vannak a gyerekek?
 

2004. május 28.


Idősebbek talán még emlékeznek Mezey Mária szuggesztív előadására, a Hol vannak a katonákra. Ma legalább ilyen megrázó erővel lehetne énekelni a meg nem született gyerekekért, ha lenne aki ezt felvállalná.
Babits, mint a Nyugat főszerkesztője 1933-ban ankétot kezdeményezett a lapjában: Elfogy a magyarság? címmel. Sajnos, ezt a címet ma már nem kérdőjellel, hanem felkiáltóval kell írni.


Bővebben


 

Versenyek a Klauzálban
 

2004. május 28.


A közelmúltban több városi, illetve egy megyei versenynek is otthont adott a Klauzál Gábor Általános Iskola.
Április végén rendeztük meg a város és környéke általános iskolák negyedikeseinek matematika versenyét. Ezen az első két helyet Mihály Mirtill és Forgó Tamás, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói szerezték meg, felkészítő tanáruk Máthé Éva. Harmadik lett Szegi Laura, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, felkészítője Vass Andrásné. Negyedik helyen végzett Vidovics Réka, ötödik lett Balogh Ádám, mindketten a Koszta József Általános Iskola tanulói, felkészítőjük Vass Renáta.


Bővebben


 

Pezsgőfürdőzhetünk
 

2004. május 28.


Talán lassan az időjárás is a kegyeibe fogadja a strandolókat, és megkezdődhet az igazi fürdési szezon a sportuszodában.
Ahogyan Tomcsányi Ferenc a Sportközpont igazgatója elmondta, ebben az uszodában nincs is igazi szezonkezdés, hiszen télen a fedett medencéket is sokan látogatják. Nem is beszélve a vízilabdásokról.Nyáron már pezsgőfürdőzhetünk
Talán lassan az időjárás is a kegyeibe fogadja a strandolókat, és megkezdődhet az igazi fürdési szezon a sportuszodában.
Ahogyan Tomcsányi Ferenc a Sportközpont igazgatója elmondta, ebben az uszodában nincs is igazi szezonkezdés, hiszen télen a fedett medencéket is sokan látogatják. Nem is beszélve a vízilabdásokról.Nyáron már pezsgőfürdőzhetünk
Talán lassan az időjárás is a kegyeibe fogadja a strandolókat, és megkezdődhet az igazi fürdési szezon a sportuszodában.


Bővebben


 

Vadvirágos kert
 

2004. május 28.


A vadvirágos rét tavasztól őszig elkápráztat minket csodálatos színkavalkádjával és a bódítóan finom illatával.
A kert egyes részein, vagy a ház előtti részen mi is létre tudunk hozni vadvirágos mezőt. Az ilyen terület létrehozása és ápolása ugyan könnyebb, mint a virágos ágyásoké, de azért van néhány fontos teendőnk.


Bővebben


 

Az MSZP listájának bemutatása
 

2004. május 28.


Kedves Olvasók!
Ezen a héten az MSZP európai parlamenti listájának középső harmadát mutatjuk be önöknek:

Herczog Edit
1961-ben született Budapesten, férjezett, három gyermek
édesanyja. 1992-ben szerzett diplomát az ELTE
Bölcsészettudományi Karán portugál szakon. 1998-tól
országgyűlési képviselő. Orosz, angol, portugál és német
nyelven beszél.


Bővebben


 

Összefogás kell
 

2004. május 28.


Az európai parlamenti választások előtt alig három héttel a Magyar Szocialista Párt jelöltje Tabajdi Csaba tartott lakossági fórumot a szentesi lakosságnak, " Milyen Uniós következményekkel számoljanak a mezőgazdasági termelők" címmel.
A főként mezőgazdasági ügyekkel foglalkozó, a dél-alföldi régiót képviselő jelölt, aki hatodik helyen szerepel az MSZP listáján, beszélgetés formájában tájékoztatta a megjelenteket a magyar mezőgazdaságban várható fejleményekről és változásokról.


Bővebben


 

Független médiumokért
 Nyilatkozat a szentesi önkormányzati média politikai etikai kódexének megalkotásáért

2004. május 28.


Alulírott helyi politikai erők, alkotmányos jogainkkal élve, kinyilvánítjuk a szentesi önkormányzati média politikai etikai kódexének szükségességét.
A kezdeményezésünk célja:
A helyi demokratikus politikai kultúra megteremtése szabad független helyi médiával.

1. Az állandó függőségi viszonyt jelentő megbízott szerkesztő helyett, minimum öt éves időtartamra kinevezett, előre kiszámítható gazdasági háttér mellett, független felelős főszerkesztős irányítsa az önkormányzati médiumokat.


Bővebben


 

Az iraki háború megítélése
 

2004. május 28.


A legfontosabb kérdés amelyben világosan elváltak nézeteink a többi parlamenti párttól. A magyar részvétel az iraki misszióban teljesen indokolatlan és felesleges. Sajnos az utóbbi napok tényei is azt bizonyítják, hogy nekünk nem kellett volna szerepet vállalni egy ilyen küldetésben. Természetesen a foglyok bántalmazása és kínzása elítélendő dolog, de nem ez a fő probléma. Mi kezdetektől fogva azért elleneztük az iraki katonai jelenlétet, mert az egész háború pusztán Asmerika közel-keleti érdekeit szolgálja.


Bővebben


 

Visszaszerezni a szavazókat
 

2004. május 28.


A Munkáspárt is indul az európai uniós parlamenti választáson. Thürmer Gyula, a párt elnöke múlt heti megyei kampánykörútjának szentesi állomásán arról is beszélt: úgy érzi, a Munkáspárt eséllyel indul a választáson.
Thürmer Gyula a kampánynyitó nagygyűlésen úgy fogalmazott, döntően azért indul eséllyel a párt az EU-parlamenti választáson, mert az elmúlt két évben megváltozott a helyzet Magyarországon.


Bővebben


 

Könyvtár - mérleg
 

2004. május 28.


Szentes Városi Könyvtár Kht. 2003. év mérleg adatai. Az adatok ezer forintban értendők.

Eszközök: befektetett eszközök 136799, forgóeszközök 9425, aktív időbeli elhatárolások 1102, eszközök összesen: 147326; források: saját tőke 6184, kötelezettségek 5205, passzív időbeli elhatárolások 135937, források összesen: 147326.
Kiemelten közhasznú társaság eredmény-kimutatása, Szentes Városi Könyvtár Kht. 2003. év: A. összesen közhasznú tevékenység bevétele 54339, B. vállalkozási tevékenység bevétele 1937, C. összes bevétel (A+B) 56276, D. közhasznú tevékenység ráfordításai 52712, E. vállalkozási tevékenység ráfordítása 1724, F. összes ráfordítás (D+E) 54436, G. Adózás előtti vállalkozási eredmény (B-E) 213, H. adófizetési kötelezettség 11, tárgyévi vállalkozási eredmény (G-H) 202, J. tárgyévi közhasznú eredmény (A-D) 1627.


 

Kézművesnap az óvodában
 

2004. május 28.


A Köztársaság utcai óvodában hagyományainkhoz híven családi kézművesnapot rendeztünk május 22-én szombaton. Az előző években sikeresen megszervezett programot már most is nagyon várták a gyerekek és a szülők. Mi magunk is nagyon készültünk, hogy minden érdeklődő számára tudjunk megfelelő elfoglaltságot biztosítani.
A napot a középső csoportosok vidám műsora nyitotta meg. Ezután ki-ki megkereshette a számára legérdekesebbnek ígérkező tevékenységet, hogy hasznosan és kellemesen tölthesse a napot.


Bővebben


 

Májusi "Rügyecskék"
 

2004. május 28.


A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola alsós tanulói május 22-én, szombaton Budaőrsön jártak, ahol nagy megmérettetésen vettek részt: az ország összes katolikus iskolájából eljöttek a legjobb matekosok, anyanyelvesek és környezetismerők. A mi kis csapatunk 7 főből állt és az őket kísérő pedagógusukból.


Bővebben


 

Ötvenkét elsős
 

2004. május 28.


Lapjuk május 21-iki számában megjelent egy írás az általános iskolai beiratkozások tapasztalatairól. Az újságírónő a fogyatkozó gyermeklétszám kapcsán egy olyan megjegyzést tett, miszerint az egyházi iskolákban is csökken a gyermeklétszám. Ez olyan képet sejtet, mintha mindkét szentesi egyházi iskolában probléma lett volna a beiratkozások során.
Sajnálom, hogy az újságírónő bennünket nem keresett meg információgyűjtése során, pedig az októberi 10 éves évfordulónk kapcsán már említést tettem neki arról, hogy nálunk a tanulói létszám évről évre örvendetesen alakul. Az idén sem volt másként. Már a beiratkozás elején betelt mindkét osztály, s az újságban említett 52 fő számunkra a törvény szerint felvehető maximális létszám.


Bővebben


 

Gyermeknap
 

2004. május 28.


Képünkön: Balról Szabó Sándor, jobbról Molnár Gábor a "kispilótával".

A hét elején sokan felfigyeltek a város északi részén feltűnő MIG 29-es repülőgép hangjára, illetve az általa felrajzolt "figurákra". Nem más volt, mint a sokak által ismert Topi kapitány, azaz Szabó Sándor repülő százados, aki megígérte a Damjanich János Általános Iskola diákjainak, hogy eljön hozzájuk, élménybeszámolót és bemutatót tart. Először hétfőn délelőtt mintegy öt perces légibemutatót láthattak az intézmény sportudvarán elhelyezkedett gyermekek, és azok, akik a hékédi városrészen ezekben az órákban otthon tartózkodtak.


Bővebben


 

Díjeső
 

2004. május 28.


A mátészalkai IX. Országos Francia nyelvű Színjátszó Gyermekfesztivál a Szt. Erzsébet iskola tanulóinak szemszögéből.
Ez a kaland május14-én, pénteken reggel 7 órakor az iskola kapujától indult. A kaland résztvevői az 5. c, a 7. c és a 8. b osztály franciás diákjai voltak, valamint az iskolánk "francia tanszéke": Gémes Anna, Bíró Gáborné, Ráfiné Gáspár Annamária tanárnők és természetesen a lektorunk, Cécile Prévot.


Bővebben


 

Annák a pincegalériában
 

2004. május 28.


Képünkön: Rózsa Gábor mérnök-muzeológus a kiállítókkal.

A múzeumi világnap alkalmából, május 20-án nyílt meg az "Annák Pincezáró Búcsú-kiállítása" a Péter Pál Polgárház pincegalériájában.
Gácsi Anna, László Anna, és B. Major Anna képzőművész tanárnők közös tárlatát Vági László ny. apátplébános, Szentes város díszpolgára nyitotta meg.Képaláírás: Képünkön Rózsa Gábor mérnök-muzeológus a kiállítókkal.
A múzeumi világnap alkalmából, május 20-án nyílt meg az "Annák Pincezáró Búcsú-kiállítása" a Péter Pál Polgárház pincegalériájában.
Gácsi Anna, László Anna, és B. Major Anna képzőművész tanárnők közös tárlatát Vági László ny. apátplébános, Szentes város díszpolgára nyitotta meg. A kiállításon tűzzománc képek, grafikák láthatók a három alkotótól. A polgárház szobáiban pedig a békéscsabai Ruhaipari és Iparművészeti Szakképző Iskola divattervező asszisztens tanulóinak "Szép ruhák" című kiállítása.

(Kép és szöveg: Vidovics Ferenc)


 

Ötszázezres rablás a Kisérben
 

2004. május 28.


Az elmúlt pénteken, hajnali öt óra körül érkezett a bejelentés a szentesi rendőrkapitányság nagymágocsi rendőrőrsére, miszerint ismeretlen elkövetők saját lakásán leszúrták L. F. helyi lakost. A gyilkosság ügyében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztálya folytatja a vizsgálatot.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2004. május 28.


Sóskaleves, tojással
Hozzávalók: 15-20 dkg sóska, 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, cukor, 4 egész tojás, só
Elkészítés: A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk és több vízben jól megmossuk. A zsírt megforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé nem vált. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges vízmennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, kevés cukorral ízesítjük. 4 tojást keményre főzünk és apró kockára vágva a levesbe keverjük. Készíthetjük tojás nélkül is, akkor tetejére pirított zsemlekockákat adunk.


Bővebben


 

Világnap
 

2004. május 28.


A múzeumi világnap alkalmából a Koszta József Múzeumba látogatók több program részesei lehettek. A Horváth Mihály Gimnázium tanulóinak közreműködésével sor került a "Bolgárkertészet hagyományai Szentesen és környékén" című kötet bemutatójára, amelyet dr. Frank László, a Gabonatermesztsési Kutató KHT Szentesi Zöldségkutató Állomásának igazgatója ajánlott az érdeklődők figyelmébe. Ez alkalommal az egybegyűltek a füzetet és a többi múzeumi kiadványt féláron vásárolhatták meg. A bemutatót követően a kötetet a szerzők, Farkas Sándor, Móra József, Mód László és Szűcs Judit dedikálta. A múzeum kertészeti emlékeiből időszaki kiállítás nyílt, amely Czibulya Ferenc szegvári bolgárkertész hagyatékának legszebb darabjaiból ad válogatást.


 

Ezüstérmes a Hungerit
 

2004. május 28.


Ezüstérmesként végzett a 2003/2004-es bajnoki esztendőben a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata. Szremkó Krisztináék a harmadik, dunaújvárosi találkozót is elvesztették, így 3-0-ás mérkőzésaránnyal a tavalyi bajnok dunaújvárosiak megvédték címüket. Szégyenkezésre azonban nincs ok, hiszen Pengő László tanítványai, ahogy ígérték, nem adták meg könnyen magukat. Az első találkozót 9-5-re, a másodikat 12-7-re, a harmadikat pedig 11-9-re nyerték Mihók Attila tanítványai.


Bővebben


 

Szezonzárás a Legrandnál
 

2004. május 28.


A bajnokság felénél vette át a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabda-csapatának irányítását Vidumanszky László. A szakember 16 mérkőzésen - 11 bajnokin és a rájátszás 5 mérkőzésén - ült a szentesi kispadon, és vezetésével a 9. helyen zárta az idei szezont a Legrand. A mesterrel a Szolnok elleni harmadik mérkőzést követően értékeltük az elmúlt hónapok történéseit.
- Sokan a kieséstől is féltették a Legrand-ot a bajnokság felénél, aztán jött ön, aki sok és kemény munkát ígért. A célt elérték, akkor most elégedett kell, hogy legyen?
- Nagyon sokat dolgoztunk a srácokkal azon, hogy ez a kilencedik hely megszülethessen.


Bővebben


 

Szenior eredmények
 

2004. május 28.


A VIII. Jenei Tibor nemzetközi szenior úszóversenyt Hajdúszoboszlón rendezték meg. Az Árpád uszodai találkozón a Szentesi Delfin ESC csapata a pontversenyben 3. helyen végzett az egyesületek között. A legjobb egyéni eredmények az alábbiak:
Becsák Jánosné: 100 gyors, 50 hát, 100 hát, 50 pille, 400 gyors 1., 50 mell, 100 mell, 50 gyors 2.; Kovács Imréné: 50 mell, 100 hát, 100 mell, 50 hát, 50 gyors 1.; Debreczeni Beáta: 50 mell, 100 mell, 100 hát, 400 gyors 1.; Reiner László: 400 gyors, 200 vegyes 1., 100 gyors, 100 hát 2., 50 gyors 3.; Bocskay Zsófia: 50 pille, 100 pille 1., 50 gyors 2., 200 vegyes 3.; Jarolics Béla: 100 mell 1., 50 pille, 50 gyors, 50 pille 2., 50 hát, 50 mell 3.; Gera Sándor: 400 gyors 1., 100 gyors, 200 vegyes 2., 50 gyors 3.; Tar János: 50 pille 1., 100 gyors, 50 gyors 3.; Takács Sándor: 50 pille 1.; Melkuhn Dezső: 50 pille, 200 vegyes, 400 gyors, 100 pille 2., 50 mell, 100 mell 3.; dr. Bakacsi Gyula: 100 hát, 50 mell 2.

Pólyáné Téli Éva

 


 

Beiratkozás társastáncra
 

2004. május 28.


A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában szeptemberben, a 2004/2005-ös tanévben lesz 5. éve, hogy társastánc tagozat működik. A tanulók az órákon megismerkednek a társastáncok osztályoknak megfelelő lépéseivel, figuráival, rövid etűdöket tanulnak. A 2. és 3. osztályosok standard és latin formációkat sajátítanak el. A formációtanulás, amennyiben a csoport megengedi, már az első osztályban lehetséges. A második osztálytól az előírásoknak megfelelően bővül a tananyag. A tanult etűdökkel, formációkkal évente kb. húsz alkalommal szerepelnek a város rendezvényein, a környező községekben, illetve iskolákban. Az Első Országos Társastánc Tanulmányi versenyen 2003-ban különdíjat kaptak egy Bécsi keringő formációval, az idén Szegeden egy minősítő fesztiválon szerepelnek, reméljük hasonlóan szép sikerrel.


Bővebben


 

Ökölvívás, Bács-kupa
 

2004. május 28.


A Szentesi Kinizsi bunyósai Kiskunfélegyházán a négy fordulóból álló Bács-kupán léptek a kötelek közé. A rendezvény a sorozat III. fordulója volt. Minden résztvevő egy mérkőzést vívott. Bertók Róbert edző irányításával három serdülő és egy felnőtt ökölvívóval vettek részt. Eredményekik, serdülők: Nagy Richárd (45 kg) pontozásos vereség, Szűcs Bence (54 kg) pontozásos győzelem, Lakatos István (63 kg) pontozásos győzelem. Felnőtt: Titasi Oszkár (69 kg) a 75 kg-os ellenfelét győzte le.

D. V. Z.

 


 

Bertók Robi vb-re készül
 

2004. május 28.


Képünkön: (Balról jobbra) Vecseri Barnabás, Bertók Róbert és Lakatos András. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Május 14-ei számunkban beharangoztuk, hogy a Szegeden rendezendő kick-box Európa kupán a várost három versenyző képviseli. A május 22-23-án megrendezett sporteseményen a Szentesi Kinizsi TE ökölvívó és kick-box szakosztályából Lakatos András 63,5 kg-ban, Vecseri Barnabás 80 kg-ban, mindketten full contact szakágon egyaránt harmadikok, míg Bertók Róbert 60 kg-ban light és full kontaktban is első helyezett lett. A döntőben egy orosz, illetve egy ukrán bajnok, világkupa első helyezett sportolót vert meg.


Bővebben


 

Döntetlen és győzelem
 

2004. május 28.


Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületének csapata május 15-én a hódmezővásárhelyi THT ellen játszott. A THT 2384, a TE összesen 2362 fát ütött, a 22 fáért járó 2 ponttal az eredmény döntetlen, 4-4 lett.
Pontszerzők: Szabó 421, Farkas 419, Kemenesi 404, Molnár 399 fát ütött.
Az SZTE május 22-én a bajnokság záró mérkőzésén a hódmezővásárhelyi Gold Boys Junior csapatát fogadta. A Gold Boys Junior csapata 2330, a TE összesen 2388 fát ütött, az 58 fáért járó 2 ponttal az SZTE 5-3-ra győzött.
Pontszerzők: Kemenesi 434, Molnár 415, Farkas 400 fát ütött.

 


 

Talpra álltak
 

2004. május 28.


A tavaszi idény leggyengébb játékával, 5-1-es vereséget szenvedett Gyulán a Szentesi TE NB II-es labdarúgócsapata az elmúlt hétvégi fordulóban. A TE meg sem közelítette azt, amit megszokhattunk tőlük a 2004-es esztendőben. Búslakodni azonban nem volt sok idő, hiszen a csapat szerdán Magyar Kupa mérkőzésen Fábiánsebestyénben fölényes 12-2-es győzelmet aratott. A továbbjutás egy percig sem forgott veszélyben.
A következő bajnoki találkozón, május 30-án, vasárnap 18 órakor a Kiskunhalas ellen nem állhat a csapat rendelkezésére Vidakovics, akit kiállítottak a gyulai meccsen, valamint Tóth Csaba, aki begyűjtötte harmadik sárgalapját.

 


 

Sikerek a megyén kívül
 Atlétika

2004. május 28.


Békéscsabán rendezték a XI. Strang-kupa országos minősítő atlétikaversenyt, amelyen tíz egyesület több mint ötszáz fiatal atlétája vett részt. Itt szerepeltek a Klauzál DSE atlétái is. Ifj. leány: 1. Szabó Margit (200 m síkfutás). Serdülők, 1989-es fiúk: 1. Kajtár Árpád (200 m síkfutás), Komár Zoltán (1500 m); 1991-es leány: 1. Kajtár Mónika (1500 m), 1989-es leány: 2. Árgyellán Edina (diszkosz 22 m).


Bővebben


 

Kézilabda
 

2004. május 28.


A Szentesi Kinizsi kézilabda szakosztályánál, a férfi és női szakágánál megtartott vezetőségi értekezleten a város kézilabda sportja volt a fő téma. Elsőként hallhattunk arról, hogy született egy sportdiplomáciai siker. Herold Pétert beválasztották a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség elnökségi tagjai közé. Biztossá vált az is, hogy a Szentesi Kinizsi női kézilabdacsapata (a volt Vasutas női gárda) elindul a 2004-2005-ös megyei női bajnokságban. Később derül ki, hogy a Szentesi Kinizsi NB II-es férfi együttese (utolsó lett az NB II-ben) a megye bajnokságban vagy továbbra is az NB II-ben szerepel. Örömteli hír az is, hogy a Kinizsi férfi ifi csapata jól szerepelt (7. lett) a számukra kiírt NB II-es ifi pontvadászatban. Részletes beszámolót a lap későbbi számában közlünk.

D. V. Z.

 


 

Vigyázat, parlagfű!
 Kötelező védekezés

2004. május 28.


Környezetünkben gyakran találunk olyan növényeket, melyek károsak az emberek egészségére. Például azzal, hogy allergiát okoznak. Ilyen növények nemcsak lakóterületen belül, hanem azon kívül is, a város határát körülvevő területeken is föllelhetők. Most éppen a parlagfűnek van "szezonja", ami sok embernek irritálja a szervezetét, s különféle betegségekre lehet visszavonatkoztatni.


Bővebben


 

Családi események
 

2004. május 28.


Született: Lantos Csabának és Deák Tündének (Vásárhelyi út 39.) Lili, Szalai Sándor Edének és Dobóvári Brigittának (Kossuth L. u. 16.) Kamilla Luca, Vadas Jánosnak és Balsi Erikának (Kiss E. u. 87.) János, Németh Dezsőnek és Tápácsek Krisztinának (Köztársaság u. 13.) Dániel, Giricz László Tamásnak és Kocsis Angélának (Csongrád, Nap u. 4.) Dávid és Dániel, Dancsó Mihálynak és Rácz Andreának (Csongrád, Szív u. 99.) Kornél nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Kuli Bálint és Váczi Andrea (Gógány u. 21.), Horváth Krisztián (Kisér u. 138.) és Lakatos Anna (Dankó P. u. 17.), Hajdú Gábor (Árpádhalom, Székács E. u. 31.) és Szelják Szilvia (Árpádhalom, Székács E. u. 24.), Polt Balázs (Ajka, Hétvezér u. 31.) és Dömsödi Csilla (Kodály Z. u. 13.).

Elhunyt: Szczerbán Sándor (Kishát u. 20.), Busi Lászlóné Szabó Margit (Szemere B. u. 4.), Kohut Jánosné Mácsai Mária (Soós u. 40.), Zsoldos Bálint (Alsórét 273.), Mészáros Terézia (Derzsi-K. J. u. 29.), Szabó Béla (Esze T. u. 26.), Farkas Józsefné Nana Etelka (Lavotta u. 28.), Mikecz Jánosné Kardos Lídia (Kisér u. 102.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz