<<< Vissza

Beiratkozás társastáncra

2004. május 28.

 
A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában szeptemberben, a 2004/2005-ös tanévben lesz 5. éve, hogy társastánc tagozat működik. A tanulók az órákon megismerkednek a társastáncok osztályoknak megfelelő lépéseivel, figuráival, rövid etűdöket tanulnak. A 2. és 3. osztályosok standard és latin formációkat sajátítanak el. A formációtanulás, amennyiben a csoport megengedi, már az első osztályban lehetséges. A második osztálytól az előírásoknak megfelelően bővül a tananyag. A tanult etűdökkel, formációkkal évente kb. húsz alkalommal szerepelnek a város rendezvényein, a környező községekben, illetve iskolákban. Az Első Országos Társastánc Tanulmányi versenyen 2003-ban különdíjat kaptak egy Bécsi keringő formációval, az idén Szegeden egy minősítő fesztiválon szerepelnek, reméljük hasonlóan szép sikerrel.

A tagozaton emberi léptékű létszámmal, csoportos foglalkozások keretében tanulják meg a táncosok az anyagot. A csoportos órák ellenére, a viszonylag kisebb létszámok miatt, lehetőség van az odafigyelésre, a gyermek fejlődésének figyelemmel kisérésére, valamennyi gyermeknél a szülőkkel való kapcsolattartásra, jó légkörű órák megtartására. Az órákon túl több közösségi rendezvényt tartunk, pl. gyermeknap, karácsony, stb. Tánctanár: Bajominé Varga Erzsébet. A Bolero Táncsport Egyesületen keresztül és a művészeti iskola és az egyesület munkája ezen a területen összefonódott: a művészeti iskolásoknak lehetőségük van az egyesületen keresztül versenyezni. Az egyesület biztosítja a versenyzők utaztatását, évente kétszer rendez táncversenyt. Az iskola szeretettel várja a táncot szerető fiúkat, lányokat a 2004/2005-ös tanévre.

Beiratkozás június 4-éig, 17 és 20 óra között az Ady E. utcai művelődési házban. Érdeklődni a 314-055, illetve a 20-367-4623-as telefonon és a művészeti iskolában lehet.


<<< Vissza