<<< Vissza

Ötvenkét elsős

2004. május 28.

 

Lapjuk május 21-iki számában megjelent egy írás az általános iskolai beiratkozások tapasztalatairól. Az újságírónő a fogyatkozó gyermeklétszám kapcsán egy olyan megjegyzést tett, miszerint az egyházi iskolákban is csökken a gyermeklétszám. Ez olyan képet sejtet, mintha mindkét szentesi egyházi iskolában probléma lett volna a beiratkozások során.

Sajnálom, hogy az újságírónő bennünket nem keresett meg információgyűjtése során, pedig az októberi 10 éves évfordulónk kapcsán már említést tettem neki arról, hogy nálunk a tanulói létszám évről évre örvendetesen alakul. Az idén sem volt másként. Már a beiratkozás elején betelt mindkét osztály, s az újságban említett 52 fő számunkra a törvény szerint felvehető maximális létszám.

Tíz évvel ezelőtt iskolánkba 260 tanuló járt, mára ez a létszám 400 főre növekedett. Ha valaki tehát tudja, hogy mit jelent mélyponton lenni, mi tudjuk, s természetesen azt is tudjuk, hogy a mostani sikeres beiratkozás mekkora felelősséggel jár. De az a munka, ami e mögött áll, úgy gondoljuk, mégis megérdemel annyit, hogy tényszerűen, s emelt fővel kezeljük.

Remélem, a jövőben elkerülhetőek lesznek a hasonló, pontatlanságokból adódó félreértések.

Karikó-Tóth Tibor
igazgató
Kiss Bálint Református Általános Iskola


<<< Vissza